Leerlingen JenaXL aan de slag bij Zorg-Logeerboerderij

Zwolle – Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag hebben leerlingen van JenaXL flink de handen uit de mouwen gestoken. Zij zijn aan de slag gegaan bij Zorg-Logeerboerderij de IJsselhoeve. Het doel van deze dagen was om de ruimtes op de boerderij zo in te richten en op te knappen, dat de kinderen die straks worden opgevangen een heerlijke tijd zullen beleven.

aan20de20slag20bij20de20zorgboerderij.jpg

En het resultaat mag er zijn! Na hard werken door de leerlingen is onder andere het schilderwerk gedaan, het hout ontdaan van spijkers en het onkruid gewied. Maar er is ook een flink gat gegraven waar de leerlingen een trampoline in hebben geplaatst, zodat de Ijsselhoeve-kinderen daar straks heerlijk op kunnen spelen.

In het kader van Jenaplan voortgezet onderwijs en de maatschappelijke stage is JenaXL op zoek gegaan naar een passend project. Een project waarbij de relatie tussen de leerling en zijn omgeving tot uiting komt. Zo kwamen zij bij de Zorg-Logeerboerderij de IJsselhoeve. In 2009 trokken twee jonge gezinnen in een bestaande boerderij met één droom: Een warm welkom bieden voor kinderen met een beperking. De eerste stap is gezet, de verbouwing van de woning is inmiddels zo ver gevorderd dat de 2 gezinnen kunnen wonen. Maar afgelopen dagen was het tijd voor de tweede stap; klussen rondom de boerderij. De gezinnen hopen dat door hulp van de leerlingen van JenaXL, er komende zomer al kinderen kunnen komen logeren, dat zou toch geweldig zijn!

Artikel delen:
Reacties 8
 1. En wat een misbruik,… dit is toch kinderarbeid?
  En dan in die hitte.:'(
  Werk dat gedaan zou moeten worden door volwassenen, en nu gebruikt wordt onder het mom van stages,…ohoh

 2. Brrr… In die hitte nog omkruid wieden ook? Arme kids….Hebben ze daarvoor ook nog wat verdiend? Of was dit allemaal verplichte vrijwilligerswerk?

 3. Wat een onzin waarom mogen jongeren niet wat voor de maatschappij doen. En dat het dan bloedheet is/was, daar is vast wel rekening mee gehouden. Mijn jongste heeft vorige week op vlieland zijn maatschappelijke stage gedaan bij staatbosbeheer. Ze mochten gratis op de camping staan het was vaak bloetheet, maar wat hebben zijn een lol gehad.
  Het is op dez wereld toch nog altijd geven en nemen. En dat kunnen we jongeren niet vroeg genoeg bij brengen wat mij betreft.

 4. Wat een onzin! Tis gewoon schandaalig om met 30 graden nog keihard te werken! Als ik op die school zat vroeger, had ik zeker niet meegedaan!!!

 5. @Dick t/m morgenavond camping heino? Hopenlijk geen heftige onweersbuien in combinatie met schotelontvangst.:o:o
  veel plezier:D:D

Reageer