Gastcollege Windesheim voor controllers

Zwolle – Dinsdagmiddag 13 juli organiseert Windesheim een openbaar gastcollege voor controllers op de Campus in Zwolle. Gert-Jan Spenkelink, directeur van adviesbureau Scope & Skills, laat aan de hand van de werking van het brein zien hoe controllers kennis over onze hersenen succesvol kunnen gebruiken in hun werk.

Met dit bijzondere gastcollege geeft Windesheim de aftrap voor de nieuwe opleiding post-hbo Managerial Controlling, een samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. De lezing vindt plaats in zaal X1.46 en start om 16.00 uur. Geïnteresseerden in het gastcollege kunnen zich aanmelden via controllers@windesheim.nl  

Het college draait om gelijk hebben en gelijk weten te krijgen. Controllers zijn goed op de hoogte van wat er in organisaties gebeurt en kunnen risico’s vroegtijdig signaleren. Ze zijn gericht op het verzamelen en analyseren van financiële informatie en het opstellen van onderbouwde rapportages. Maar komt hun inbreng wel voldoende aan bod als er besluiten worden genomen? Gert-Jan Spenkelink licht toe hoe managers met informatie omgaan. Kennis van de manier waarop onze hersens werken helpt controllers om hiermee rekening te houden en zo hun waarde voor hun organisaties te vergroten.

Windesheim verwelkomt met deze lezing de eerste lichting studenten van de deeltijdopleiding Managerial Controlling. Dit nieuwe post-hbo-traject combineert het sterke inhoudelijke programma van Nyenrode met de praktijkervaring en theoretische kennis van de docenten van Windesheim. Studenten mogen zich na anderhalf jaar Managerial Controller noemen of kunnen na 1 jaar instromen in de verkorte universitaire opleiding Master of Science in Controlling van Nyenrode.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik citeer: ‘Controllers zijn goed op de hoogte van wat er in organisaties gebeurt en kunnen risico??s vroegtijdig signaleren.’ Grappig. Net met fraudezaak voor 8 ton de boot ingegaan en nu al een gastcollege. Eigen boekhouding als voorbeeld van hoe het niet moet?

  2. Misschien is ie te lui om van zijn eigen fouten te leren. Moet een ander het dan maar voor um doen. Ach, ’t schuift in elk geval een paar luizige centen, zo’n gastcollege.

Reageer