Literaire stadswandelingen

Zwolle – Al enige jaren biedt Bibliotheek Zwolle met de literaire stadswandeling de gelegenheid kennis te maken met de literaire plekjes van Zwolle. Hiervoor was en is nog steeds veel belangstelling. Ook dit jaar is er in de maanden juli en augustus weer gelegenheid deel te nemen aan deze wandelingen, namelijk op dinsdag 13 juli en op woensdag 25 augustus. In de twee uur durende wandeling door het stadscentrum van Zwolle komen verrassend veel bekende namen voorbij.

In 2006 verscheen in de serie "Literaire wandelingen in Overijssel" het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle staat dan misschien niet bekend als een literaire paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. De schrijvers van het boek laten belangstellenden met dit alles kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling in het centrum van de stad.

Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever.

Dinsdag 13 juli start de rondleiding om 14.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Aranka Wijnbeek neemt belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad. Deelname aan de wandeling kost 6 euro (voorverkoop) en 7 euro (zonder reservering). Voor deze wandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren wordt dan ook aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer