Hennepkwekerijen ontdekt

Zwolle – De politie heeft woensdag 7 juli twee hennepkwekerijen ontdekt in Zwolle-Zuid en Stadshagen. Bij een woning aan de van Yrtebelt ontdekten politiemensen een gebruikte hennepplantage. Vermoedelijk is er meerdere keren geoogst. In de woning werd wietafval aangetroffen. Daarnaast bleek dat er op een gevaarlijke manier illegaal stroom was afgetapt. De politie is nog op zoek naar de bewoner van het pand. Alle materialen zijn in beslag genomen.

 

In een woning aan het Reukgras is een 28-jarige man aangehouden nadat rechercheurs een gebruikte hennepkwekerij aantroffen. De bewoner gaf aan dat hij al eerder 300 wietplanten heeft geoogst. Hij was van plan om weer te beginnen met het telen van wiet. Ook bij deze woning zijn alle materialen voor de kwekerij in beslag genomen. Beide woningen kwamen in beeld na tips. Op basis van onderzoek heeft de politie toestemming gekregen om de woningen binnen te treden.

Drugsonderzoeken
De politie in Zwolle neemt signalen die over drugs gaan serieus. Op het moment dat iemand meldt dat er ergens een hennepplantage is controleren politiemensen de betreffende locatie van buiten. Als er een redelijk vermoeden bestaat wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten of er wordt binnengetreden. Dit gebeurt in de meeste gevallen. Meestal worden dergelijke zaken gekoppeld zodat er op één dag meerdere panden bezocht kunnen worden. Er zijn zowel agenten als rechercheurs betrokken bij het oprollen van dergelijke plantages. Regelmatig gaat er ook nog iemand mee van een energiemaatschappij omdat er vaak sprake is van illegaal stroomgebruik.

Gevaar
Doordat er in een kleine ruimte veel stroom wordt gebruikt is er een reëel gevaar dat er brand uitbreekt. Bovendien wordt in de meeste gevallen stroom afgetapt en dat gebeurt buiten de aardlekbeveiliging. Met andere woorden, als er kortsluiting ontstaat dan wordt dat niet gecorrigeerd in de meterkast. Een hennepplantage is dus niet alleen strafbaar, maar ook gevaarlijk voor de omwonenden. U kunt een hennepplantage herkennen aan een sterke wietlucht en afgeplakte ramen. Hebt u een vermoeden dat er in uw buurt een hennepplantage is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Hennep? dat is toch dat loodgietersafdichtingmateriaal? wie teelt dat nou nog? daar hebben we ondertussen toch dat witte afdichtingstape voor???;):P

  2. @ Job, ik klik wel. Weet je hoeveel meer kans je op brand hebt door overhitting. En als ze stroom afnemen op de legale manier, is het kweken van wiet niet aantrekkelijk. Dus ook daar moet vaak aan geknutseld worden.

  3. @ingrid u was een goede geweest voor de oorlog hadden we nu allen duits gepraat, maar als je je zo geroepen voelt meld je dan aan bij de politie acedemie kun je bijdragen aan meer blauw op straat!

Reageer