Officiële start aanlegwerkzaamheden rotonde Dobbe

Zwolle – Het belangrijkste verkeersknelpunt in de wijk Aa-landen wordt deze zomer grondig aangepakt. De lang verwachte rotonde moet de verkeersafwikkeling en veiligheid op de kruising van de Rijnlaan-Dobbe-Eemlaan verbeteren. Wethouder Piek verrichtte samen met dhr. Staats van BAM Wegen de starthandeling: het wegnemen van de oude verkeersborden en het plaatsen van het nieuwe tijdelijke bord.

img_4489.jpg

E.e.a. geschiedde onder het toeziend oog van o.a. projectleider Bloemhof en de voorzitter van de winkeliersvereniging Dobbe dhr. Albers. In de toespraken werd gememoreerd aan de vele discussies die vooraf zijn gegaan aan de verwezenlijking van dit project en de verwachting werd uitgesproken dat deze rotonde uiteindelijk een verbetering zal opleveren hoewel men niet moet verwachten dat er nooit meer een file zou staan.

img_4492.jpg

img_4487.jpg

img_4491.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Goed dat het nu aangepakt wordt.
  Maar wel jammer dat dit niet een aantal jaren geleden is gedaan.

  Er is toentertijd geld uitgegeven voor een, nu blijkt, tijdelijke oplossing. Jammer…

 2. Jammer dat het nu aangepakt wordt.
  De doorstroom van de parkeerplaats af wordt écht niet beter dan ‘ie nu is. Want wat verandert er? Je moet nog steeds rechts af slaan (een rotonde op is vergelijkbaar met verplicht rechtsaf), alleen heb je nu (meer) last van het overige verkeer dat de Rijnlaan volgt…

  Zonde van het geld!

 3. Omdat we af en toe (rond de spits) 5 minuten moeten wachten geven we nu een miljoen uit aan een oplossing die op zijn minst discutabel is. Waanzin!

 4. @Tevens: Een rotonde is veel beter dan het halfbakken zooitje wat er nu ligt. Het laat perfect zien hoe overheden met geld omgaan, en problemen verschuiven. In de spits stond het vast vanaf de zwartewaterallee tot aan de rotonde, deels door auto’s die vanaf De Dobbe kwamen. Verkeer vanaf De Dobbe dat richting (bijvoorbeeld) Dieze wil, kan straks eenvoudigweg linksaf over de rotonde, en hoeft niet meer de Rijnlaan te volgen, waardoor de rotonde aldaar een zooi werd.

 5. Een gevaarlijk punt was het, ook omdat genoeg mensen zich niet aan de regels hielden. Gewoon links af slaan wat niet mag.

  Tevens; als ze het gelijk goed had gedaan hadden we geld over gehouden.

Reageer