Zwolse skaters kiezen het beste ontwerp

Zwolle – Zwolse skaters tussen 12 en 18 jaar kunnen van maandag 12 juli tot en met zondag 29 augustus hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de skatebaan aan de Eerdelaan in Stadshagen.

Via website van de gemeente www.zwolle.nl/skatebaan , kunnen de drie verkiesbare ontwerpen worden bekeken en kunnen de jongeren meebepalen hoe de skatebaan wordt ingericht tot een stadsdeelskatebaan. De nieuwe inrichting moet zorgen dat de baan voor jongeren in Stadshagen en omgeving uitdagender wordt. Naar verwachting wordt de stadsdeelskatebaan in december gerealiseerd.

Voor de keuze voor de nieuwe inrichting met combinatie van de bestaande en de nieuwe skatetoestellen, doet de gemeente een beroep op de Zwolse skaters. Op de internetsite www.zwolle.nl/skatebaan staan vanaf maandag 12 juli drie ontwerpen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Het eerste ontwerp is gemaakt door een klankbordgroep bestaande uit een aantal jonge skaters in Stadshagen. IJslander, de leverancier van de toestellen, heeft het tweede en derde ontwerp gemaakt. Tot en met zondag 29 augustus kunnen Zwolse skaters van 12 tot 18 jaar stemmen. Op het stemformulier kunnen zij ook advies aan de gemeente geven over hoe het door hen gekozen ontwerp nog verbeterd kan worden. Op basis van de uitslag van de verkiezing wordt het definitieve ontwerp gekozen. De gemeente maakt op woensdagmiddag 1 september de uitslag bekend.

Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm. Ook voor jongeren in Stadshagen en in de omliggende wijken (Aa-landen, Holtenbroek en Westenholte). In Stadshagen is een kleine skatebanen voor (jonge) kinderen om het skaten te leren. Deze baan ligt in de Weteringzone. Verder staat er nog een toestel aan de Klokkengieterlaan achter het jongerencentrum. In Zwolle is één grote skatebaan met toestellen met een hoge moeilijkheidsgraad, deze ligt in park De Wezenlanden. Voor veel skaters in Stadshagen en in de omliggende wijken is de baan aan de Eerdelaan te kinderachtig en de baan in park De Wezenlanden te ver weg. Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Gemiste kans Zwolle, als er een persbericht wordt verstuurd, zorg dan ook dat de bijbehorende site werkt. over 4 dagen is dit onderwerp al redelijk oud (zeker op Weblog Zwolle) en staat het niet meer bovenaan het prioriteitenlijstje van bezoekers en zal het bezoekersaantal dat de ontwerpen online gaat bekijken ook lager zijn dan als de site wel gewoon had gewerkt.
    Vergeet niet, over het algemeen is de meerderheid van de bezoekers van Weblog Zwolle dit onderwerp al lang weer vergeten.

    Afdeling Communicatie en PR van de gemeente Zwolle…. doe jullie werk eens wat beter, daar worden jullie toch voor betaald?

Reageer