Andries Ras schenkt prijs aan Ronald McDonaldhuis

Zwolle – Held van de Jeugdzorg 2009 Andries Ras heeft het geldbedrag dat hij met zijn prijs heeft gewonnen vanmiddag aangeboden aan de vrijwilligers van het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Het bedrag van 2.500 euro wordt besteed aan een vrijwilligersdag. Ras wil met zijn bijdrage zijn waardering uiten voor de belangeloze inzet van de zeventig vrijwilligers van het Ronald McDonaldhuis.

08-07-2010_vrijwilligers_r_mc_donald_krijgen_2500_euro_3.jpg

“Ik hoorde op het werk van een collega dat het werk bij het Ronald McDonaldhuis door vrijwilligers gebeurt.”, vertelt Ras over zijn keuze. Hij heeft veel respect voor de mensen die soms in moeilijke omstandigheden moeten werken met zieke kinderen en hun familie. “Ik vind dat zij wel een keer een leuk uitje hebben verdiend.”

08-07-2010_vrijwilligers_r_mc_donald_krijgen_2500_euro_1.jpg

08-07-2010_vrijwilligers_r_mc_donald_krijgen_2500_euro_2.jpg

Andries Ras komt uit De Krim en werkt voor LSG-Rentray Commujon in Almelo als pedagogisch medewerker. Hij werd door de jury onder leiding van gedeputeerde Gert Ranter gekenmerkt als “de persoon die net dat beetje extra doet voor de cliënten”. Andries Ras is een van de vele honderden mensen die in Overijssel die klaar staan om kinderen en jongeren te helpen een goede toekomst op te bouwen.

De Held van de Jeugdzorgaward is een initiatief van de provincie Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen Jarabee Jeugdzorg, LSG-Rentray Commujon, Trias Jeugdhulp, Pactum, Lindenhout, De Kij en het Bureau Jeugdzorg Overijssel. De prijs is bedoeld voor een medewerker van een instelling, die kan worden voorgedragen door de jongeren. Het geldbedrag dat de winnaar krijgt mag hij besteden aan een goed doel in Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Geweldig dat deze man dit doet, mooi nieuws op deze zonnige vrijdag! Dit soort mensen zijn goud voor onze samenleving. Hulde!

Reageer