Hein Dijkstra neemt afscheid van Windesheim

Zwolle – Hein Dijkstra vertrekt bij Windesheim per 1 september 2010. Het College van Bestuur Windesheim bestaat dan nog uit prof. dr. A.W.C.A. (Albert) Cornelissen en drs. J.W. (Jan Willem) Meinsma. Al in 2008 kondigde Hein Dijkstra aan het voorzitterschap van het College van Bestuur neer te leggen en zich helemaal te richten op een aantal strategische projecten. De intensiteit van de functie gedurende 12 jaar eisen hun tol en zijn nu aanleiding voor de beslissing van Hein Dijkstra om afscheid te nemen van Windesheim.

Hein Dijkstra heeft veel voor Windesheim betekend. De groei van de hogeschool tot een grote, brede, uitstekend bekend staande kennisinstelling is een belangrijk resultaat dat mede te danken is aan de visie en inzet van Hein Dijkstra. Het afgelopen collegejaar heeft hij zich volledig geconcentreerd op de ontwikkeling van de hogeschool in Flevoland, op de campusontwikkeling, op het Honours College en op het inwerken van beide nieuwe collegeleden. Het Windesheim Honours College heeft het eerste jaar van zijn bestaan afgesloten met een goed studierendement van de eerste groep studenten. De eerste fase van de campusontwikkeling is afgerond met de opening van het X-gebouw en Windesheim Flevoland opent zijn deuren op 1 september 2010.

Voor Hein Dijkstra is dit het moment om in goed overleg met de Raad van Toezicht VU Windesheim zijn functie als lid van het College van Bestuur van Windesheim neer te leggen. Windesheim keert per 1 september 2010 terug naar de oude situatie met een College van Bestuur dat bestaat uit een voorzitter en een lid CvB, de heren prof. dr Albert Cornelissen en drs. Jan Willem Meinsma.

Op vrijdag 10 september is er voor collega’s en relaties gelegenheid om Hein de hand te drukken en afscheid te nemen van een bestuurder in hart en nieren, het boegbeeld van Windesheim in de periode 1998 -2008.

Artikel delen:

Reageer