Belastingdienst en ROVA sluiten convenant

Zwolle – Op vrijdag 9 juli hebben de Belastingdienst en ROVA een convenant ondertekend over zogenaamd horizontaal toezicht. Op basis van dit convenant benadert de Belastingdienst ROVA niet meer risicogericht (achteraf), maar vindt vóóraf een beoordeling plaats van het interne beheersysteem van ROVA. Bij horizontaal toezicht werken partijen samen op basis van vertrouwen, transparantie en begrip.

Het convenant horizontaal toezicht is bedoeld voor bedrijven die kunnen aantonen dat ze de bedrijfsprocessen goed geborgd hebben door bijvoorbeeld certificering en auditing. De Belastingdienst stemt de vorm en intensiteit van haar toezicht daarop af. ROVA hanteert een uitgebreide planning en control cyclus. Dit is voor de Belastingdienst reden het vertrouwen in ROVA uit te spreken.

Het convenant houdt niet in dat er geen enkel contact meer is tussen de partijen. In tegendeel. Het is juist de bedoeling dat er wél contact is, maar dan in een vroeg stadium. Oftewel: afstemming vooraf waar nodig, in plaats van controles achteraf. Horizontaal toezicht vraagt de bereidheid van beide partijen om transparant te zijn. Om mogelijke discussiepunten vooraf op tafel te leggen, open kaart te spelen en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

ROVA is een van de eerste bedrijven binnen de regio Zwolle en in de afvalbranche waarmee de Belastingdienst een afspraak voor horizontaal toezicht heeft gemaakt. Het convenant past in het beleid van ROVA om haar bedrijfsvoering uit te voeren op basis van openheid, eerlijkheid, transparantie en maatschappelijke betrokkenheid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Belastingdienst en ROVA sluiten convenant”

  1. Geen touw aan vast te knopen, van wat hier geschreven staat.
    Dit ambtelijke taalgebruik, is door een gewone burger niet te volgen.
    Zeker niet voor de gemiddelde lezer van dit weblog zwolle, mijns inziens !
    Trouwens, wat moet de burger met dit bericht ?

    Een warme Groet.

  2. @Von Lippe Bieschterf. Dit nu is het taalgebruik van tegenwoordig, dus zonder moeilijke woorden. Wat begrijp je niet?

    een bijzonder warme (code geel) groet.

Reacties zijn gesloten.