65 Jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Lensink-Hofman zijn vandaag vrijdag 9 juli 2010, 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het echtpaar vandaag bezoeken om hen te feliciteren.

09-07-2010_echtpaar_lensik-hofman_65jr_getrouwd_1.jpg

De heer Jan Lensink is geboren op 11 juni 1916 te Zwolle en mevrouw Gerrie Lensink-Hofman op 27 maart 1923 te Hattem. De heer en mevrouw Lensink hebben elkaar in Zwolle leren kennen in 1942 op de fiets in de donkere jaren van de oorlog. Hij sprak haar aan en zo is de liefde begonnen. In 1945 werd er getrouwd in Hattem, dankzij wat ruilhandel en bonnen werd er toch een bruiloft gevoerd bij Hotel de Boer in Hattem. De heer en mevrouw Lensink-Hofman hebben vier kinderen, drie dochters en één zoon (de oudste). Er zijn acht kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen. De heer en mevrouw Lensink zijn altijd in Zwolle blijven wonen. Eerst aan de Thorbeckegracht, toen 23 jaar in de Veerallee aan de Mauritsstraat, daarna 37 jaar aan de Lassuslaan en sinds juni vorig jaar wonen ze in het nieuwe woonzorgcentrum, in een mooi appartement zelfstandig in de ‘Havezathe’.’

 09-07-2010_echtpaar_lensik-hofman_65jr_getrouwd_2.jpg

Mevrouw Lensink heeft voor haar huwelijk gewerkt op Landgoed Molecaten, bij de familie Van Heeckeren, als kamermeisje voor het schone werk – zilver en koper poetsen, glaswerk etc. -, voor de baronesse. Daarna is ze fulltime huisvrouw en moeder (de handen vol) geworden. De heer Lensink is zijn loopbaan voor het huwelijk begonnen in dienst van ‘de Zwolsche gemeenschap’, als beheerder en begeleider van de jeugd in speeltuin ‘Het Noorden’. Daarna in dienst van de gasfabriek en de laatste 29 jaar als portier bij het Sophia Ziekenhuis (toen een veel omvattende baan). Mevrouw Lensink is lange tijd actief geweest bij de Zwolse reddingsbrigade en dat kwam goed van pas toen op een dag een van haar kinderen met fiets en al in de Willemsvaart tuimelde. Ze heeft haar kunnen redden. Dat haalde destijds de voorpagina van de Zwolse Courant. Nu vindt ze het leuk om naar een bingo te gaan.

De heer Lensink is op verschillende terreinen actief geweest: zowel binnen het werkterrein, medezeggenschapsraad, als vrije tijd. 45 Jaar scheidsrechter (lid van verdienste KNVB) en even zoveel jaren bestuur AbvaKabo, later samen ingezet voor de ouderenraad van de vakbond. De heer en mevrouw Lensink hebben samen vele vakantiereisjes ondernomen en zijn op kaartclub geweest. Beiden mogen nu nog graag samen een kaartje leggen of een ander spel spelen, al dan niet samen met de (klein-)kinderen. Verder proberen ze elke dag samen een eindje te wandelen, weliswaar met de rollator. Mevrouw Lensink fietst nog af en toe en de heer Lensink trekt er met de scootmobiel op uit. Gezien hun hoge leeftijd is de gezondheid van de heer en mevrouw Lensink redelijk. Het gehoor en ogen zijn minder alsmede het bewegingsapparaat. De geest is nog steeds scherp en ze zijn geïnteresseerd in alles wat op hun pad komt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Gefeliciteerd mensen! 65 jaar getrouwd 😮 Mooi, kom daar tegenwoordig nog maar eens om. Dat het nog maar lang zo mag blijven in goede gezondheid. Tenminste zoals hier omschreven staat

    Gezien hun hoge leeftijd is de gezondheid van de heer en mevrouw Lensink redelijk.

  2. Ik wist niet dat Harry ten Klooster al in 1946 fotograaf was. Dan moet hij toch ook ruim over de 65 zijn…………………….

  3. Hartelijk gefeliciteerd echtpaar! Jullie hebben er een geweldige staat van dienst op zitten.

    Harry is ongeveer net zo oud als ik.

Reageer