Studentertainment maakt doorstart

Zwolle – Even leek het erop dat Cultureel Podium Studentertainment wegens bezuinigingen moest stoppen. Echter zagen studentenbelangenvereniging SOOZ, studentencafé Het Vliegende Paard, Chr. Hogerschool Windesheim, de gemeente Zwolle en poppodium Hedon de meerwaarde van het podium van en voor studenten en gingen met elkaar het gesprek aan. In goed overleg zijn afspraken gemaakt om Studentertainment te organiseren vanuit Hedon. Met deze doorstart kan Studentertainment doorgaan met het aanbieden van haar culturele activiteiten gericht op de student in Zwolle.

Voor een stad als Zwolle dat zich graag profileert als studentenstad, is een organisatie als Studentertainment onontbeerlijk. Nadat de berichten naar buiten kwamen over het mogelijk stopzetten van het culturele podium van en voor studenten, kwamen studentenorganisaties in verweer. Na overleg met Studentertainment, SOOZ, Het Vliegende Paard en Windesheim, besloot Hedon zich in te zetten uit sympathie voor de organisatie en haar doelstellingen, om zo te helpen een doorstart mogelijk te maken.

Het samenvoegen van beide organisaties met ondersteuning van genoemde partijen en de gemeente Zwolle levert voordelen op voor alle partijen. Belangrijkste drijfveer daarin is het aanbieden van culturele activiteiten aan studerend Zwolle waarmee de stad aantrekkelijker wordt voor studenten. Deze drijfveer wordt van harte ondersteund door de betrokken partijen in het samenwerkingsverband. Studentertainment zal voor en door studenten blijven, Hedon krijgt voornamelijk een faciliterende en ondersteunende rol.

Studentertainment is na jaren trouwe dienst een begrip onder de Zwolse studenten. Voor Studentertainment betekent het samenvoegen met Hedon een mogelijkheid om activiteiten verder te professionaliseren dankzij de expertise die binnen Hedon aanwezig is. Uiteindelijk zal dit resulteren in verder uitgediepte en kwalitatief sterkere producties gericht op studenten. Vanaf september zullen de activiteiten die ze organiseert worden opgezet vanuit Hedon. Dit betekent niet dat deze ook altijd plaats vinden in het poppodium. In studentencafé Het Vliegende Paard, waar Studentertainment al vanaf het begin is gevestigd, zullen eveneens veel activiteiten worden georganiseerd. Samenwerkingsverbanden en projecten waar Studentertainment reeds actief was, zoals bijvoorbeeld de Grasweek, zullen gewoon worden gecontinueerd en verder uitgebouwd.

Artikel delen:

Reageer