Het weer: tropisch

Zwolle – Zaterdag wordt een hele warme dag met maxima tussen 27 graden langs de westkust en 33 graden landinwaarts. Op de Wadden is het met 25 graden iets minder heet. De zon schijnt, maar er in de loop van de middag neemt het aandeel (stapel)wolken toe. In het hele land kunnen dan stevige regen- of onweersbuien ontstaan, waarbij er ook hagel en windstoten mogelijk zijn. De nacht naar zondag verloopt zwoel: de minima liggen rond 20 graden.

09-07-2010_weerfoto__stadsgracht.jpg
Thorbeckegracht

Zondag houdt het warme zomerweer, met tropische temperaturen aan. Het wordt 25 graden op de Wadden, maar in het binnenland bereiken de temperaturen opnieuw waarden ruim boven 30 graden. Er zijn zonnige perioden, maar aan het einde van de middag er vallen ook enkele (onweers)buien. Maandag wordt bereikt het kwik opnieuw hoge waarden. Het wordt 25 tot 33 graden. Overdag kan al een onweersbui vallen, maar er is ook ruimte voor de zon. In de avond en nacht wordt de warmte uit het land verdreven. Dit gaat samen met een toenemende kans op stevig onweer. Na maandag liggen de temperaturen iets lager, maar het is nog steeds zomers warm op de meeste plaatsen. De kans op enkele buien blijft bestaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Een extreem warme dag wordt laat in de middag en ’s avonds afgesloten met lokaal stevige regen- en onweersbuien, die tot wateroverlast kunnen leiden. Dat verwacht het KNMI.

    De buien, die afkomstig zijn uit het zuiden, zijn naar verwachting aan het begin van de nacht weer verdwenen.

    Zaterdag kan de temperatuur op een aantal plekken in het land oplopen tot 35 graden, verwacht Harry Geurts van het KNMI. Aan de kust is het wat koeler door een wind van zee.

Reageer