Groep overvalt scooterrijder op Kleine Veerweg

Zwolle – Op vrijdag 9 juli even na 19.00 uur is op de Kleine Veerweg een 19-jarige jongen uit Deventer door drie jongemannen overvallen en beroofd van zijn geleende scooter, telefoon, portemonnee en enkele sieraden.

politie_logo_4.jpg

Toen het slachtoffer vanaf de Kleine Veerweg de Schellerdijk op wilde rijden kwam hij twee andere scooters tegen met daarop drie jongemannen. Omdat zij hem gebaarden om te stoppen deed hij dit. Nadat één van de jongens iets had gevraagd kreeg het slachtoffer een klap waardoor hij met zijn scooter viel. Hij probeerde weg te komen, maar één van de mannen volgde hem en bespoot hem met een soort pepperspray. Hij werd gedwongen zijn spullen af te geven waarna de drie er vandoor gingen en daarbij de geleende scooter meenamen. Het slachtoffer heeft vervolgens aangebeld bij een woning en de politie gebeld. De ambulance kwam ter plaatse in verband met de pepperspray die het slachtoffer in zijn ogen had gekregen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de overval.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Het is daar (en zeker nu met dit mooie weer) een komen en gaan van wandelaars en fietsers, helemaal om 19.00. Waarom geen signalement van de daders???

  Behoorlijk schokkend misdrijf trouwens dit, op zo’n locatie worden overvallen en mishandeld met o.a pepperspray is echt ziek >:(

 2. Wat doet een 19-jarige uit Deventer, alleen, op de Kleine Veerweg? Bijzonder.

  Afgezien van het feit dat er wel duizend redenen zijn te bedenken, zou ik niet weten waarom hij zich zou moeten kunnen verantwoorden om daar te rijden.

 3. Dit is inderdaad een bericht dat vragen oproept!

  Maar niet om de redenen die door a en criticus genoemd worden! De vragen hier zijn: wat voor idioten overvallen iemand?!? Hoe kunnen we die s*kkels pakken? En hoe kun je voorkomen dat het weer gebeurt?

  Ik ben hier al vaak beticht van speculatie, maar dit kan toch ALLEEN maar speculatie genoemd worden?

 4. @ A, Criticus e.a.: als iemand in Deventer een overval in scene zou willen zetten dan zou hij dat op zich ook in Deventer kunnen doen…
  Natuurlijk KAN de overval in scene gezet zijn, maar als je ’t zelf geregeld hebt dan is het wel ‘bijzonder’ dat je dat zo goed uitvoert dat je je ook pepperspray in de ogen laat spuiten…
  Je kunt ook tal v redenen bedenken waarom iemand uit Deventer daar rijdt. Bijv. de 19-jarige studeert en woont op kamers in Deventer, maar was nu, in het weekeinde, bij z’n ouders in Zwolle (om ’s wat te verzinnen).
  Er vanuit gaande dat het een ‘echte’ overval is vind ik het echt een schokkend bericht!

 5. De jongen die overvallen is was zelf ook geen lieverdje blijkt al wel..Payback laten we maar zeggen…

  Niet de juiste manier om met elkaar om te gaan, maar wel om maar even duidelijk te maken dat de ‘zielige’ jongen, toch niet zo zielig is..

Reageer