SP: bezuinigingen WMO onaanvaardbaar

Zwolle – De Zwolse SP is woest over de voorgenomen bezuinigingen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die wethouder Dannenberg (CDA) voorstelt. De wethouder wil van een verzorgingsstaat naar een ‘participatiemaatschappij.’

In de praktijk zal dit volgens de SP betekenen dat minder mensen aanspraak op zorg kunnen maken. “Het nieuwe college lijkt te zijn begonnen aan een afbraakpolitiek”, aldus SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius. Volgens de partij is daarmee de eerste verkiezingsbelofte al gebroken.

In het verkiezingsprogramma van het CDA staat letterlijk: ‘Op het minimabeleid en de uitvoering van de Wmo zal dus bijvoorbeeld niet worden bezuinigd.’ SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Onbehoorlijk en onbeschoft om voor de gemeenteraadsverkiezingen de kiezers te beloven dat er niet wordt bezuinigd op de WMO. Een partij die hier al binnen vier maanden op terugkomt, is geen knip voor de neus waard. Bovendien is het voorbeeld van de wethouder over een niet-gebruikte scootmobiel in de Stentor in het verkeerde keelgat van de SP geschoten. Net of mensen voor de lol een scootmobiel aanvragen. De wethouder zou er goed aan doen eens met de doelgroep in gesprek te gaan.” De Zwolse socialisten vragen zich overigens af waarom de PvdA deze bezuinigingsslag op de meest kwetsbare mensen in de stad niet heeft voorkomen. “Voor een partij die in de campagne beweerde dat ‘iedereen meetelt’, moet dit onacceptabel zijn”, aldus Siderius. Siderius roept de PvdA op om de wethouder zorg zo snel mogelijk tot de orde te roepen. De SP zal er alles aan doen om deze ongewenste bezuinigingen een halt toe te roepen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. ben het hier helemaal meeeens niet bezuinigen op de WMO, minder validen en invaliden worden al genoeg gepakt. iemand niet een scootmobiel geven is net zo erg als ik bij jullie je auto en je fiets afpak.>:(

  2. Ik vraag me af of meneer Dannenberg dan drie keer per week mijn boodschappen voor mij en vele andere mensen gaat doen. Ook mag hij dan mijn honden voor mij uit gaan laten. Want een scoot zorgt er voor dat iemand ZELFSTANDIG de dagelijkse dingen kan doen zonder afhankelijk te zijn van de goede wil van een ander.

  3. Schandalig! Het is erg genoeg als je in een situatie verkeert dat je er op aangewezen bent. Als de gemeente zelf eens efficienter zou gaan werken kan de helft van het personeel naar huis toe. Bureaucratie kost heel veel onnodig geld, inclusief riante vergoedingen voor in verhouding geringe prestaties. De gemeente moet eens in hun eigen straatje gaan kijken, daar valt veel meer te halen!

  4. Bless de sp, maar hebben ze nou nóg niet door dat er veel figuren als dollen op bromscooters rondrijden, terwijl het juist zo een verademing was dat dat degenen waren achter de geraniums…maar ja, nevermind de leefbaarheid in het algemeen.Mobiel zijn tegen de klippen op heet dat.

Reageer