Het weer: Vrij zonnig, kans op een bui

Zwolle – Vandaag veel zon en vooral landinwaarts kunnen in de middag opnieuw enkele buien tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer. Deze exemplaren zijn echter stukken minder intensief dan de buien van afgelopen nacht. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25 graden langs de westkust tot 32 in het zuidoosten van het land. De wind is zuid tot zuidwest en is overwegend matig, rond kracht 3. In de middag steekt er langs de westkust weer een zeewind op.

10-07-2010_weerfoto__maagjes_bolwerk_.jpg

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kunnen opnieuw enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. Tijdens opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan Het kwik zakt naar 15 tot 18 graden. De wind is zwak en komt uit een overwegend oostelijke richting. Maandag overdag is het half tot zwaar bewolkt en vooral in de middag en avond trekken er regen- en onweersbuien over ons land. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten. De temperatuur loopt in het noordwesten op naar 20 tot 25 graden, elders naar 25 tot 30 graden. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, kracht 3 tot 4.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Dank je Karin: teletekst meldt dat mensen met spoed uit de Loosdrechterplassen moeten worden geevacueerd. Ivm naderend noodweer.

    Mooie plaat weer Harry; maagjesbolwerk is een trekpleister voor Zwolle gebleken. Paar pronkende skeepies ervoor.

  2. Ook wij alles binnen, op het water in het zwembad na ;). Oh ja en het zwembad (dus met het water) staat ook nog in de tuin.
    Wel heerlijk om nu buiten te zijn, trouwens…

Reageer