Blues Kings in Muziek in de Tent

Zwolle – Vanmiddag traden The Blues Kings op tijdens Muziek in de Tent op het Assendorperplein te Zwolle. The Blues Kings spelen spetterende, ruige, broeierige, meeslepende en soms hypnotiserende eigen nummers. Met zijn grotendeels autobiografische songs zorgde frontman/zanger Herbie Grezel voor een pure en onmiskenbare sfeer. Hij staat bekend om zijn imponerend bluesharpspel, met strakke frasering en volle toon. Het karakter van de nummers wordt bepaald door de stuwende, vette gitaarrifs van gitarist/bluesveteraan Eric Zuidema.

dsc00982.jpg

Zijn spel is vaak een naadloze, zessnarige verlenging van de mondharmonica. De gedreven bassist Jan-Joris Sportel geeft de songs een extra dimensie door zijn krachtige timing en diepe basgeluid. Samen met de drums vormt hij de motor van de band. De ritmesectie wordt gecompleteerd door drummer Gerrit Bruinink. Het gemak en de inventiviteit waarmee Gerrit speelt, zorgt in combinatie met de sound van de overige Kings voor het unieke geluid van de band.

dsc00965.jpg
dsc00977.jpg
dsc00959.jpg
Artikel delen:
Reactie 1
  1. het bespelen van een instrument is zowieso al bewonderenswaardig, maar ik vind de riffs van zuidema allerminst strak en weinig intrigerend. ik ben bluesliefhebber pursang, maar van de bluesking ben ik totaal niet onder de indruk.

Reageer