Aanhouding na vechtpartij in Roggenstraat

Zwolle – In Zwolle vond zondagavond na de nederlaag van oranje aan de Roggenstraat een vechtpartij plaats. Bij het incident werd een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen.

oranje_8.jpg

In de Roggenstraat lagen een aantal fietsen tegen de vlakte en midden op de straat lag een scooter op zijn kant. De aanhouding vond plaats nadat er in de nauwe straat was gevochten. Een tiental politieagenten hadden enige moeite om oranjefans, die de straat in wilden, op afstand te houden. Daarbij werd de wapenstok ter hand genomen en met de inzet van een politiehond gedreigd. De politie onderzoekt momenteel of mogelijk ook het vuurwapen bij het opstootje is gebruikt. Daarvoor worden getuigen gehoord.

oranje_18.jpg

oranje_10.jpg

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Ja, dat fietsenprobleem… Als de hel los breekt kun je niet weg want de fietsen staan in de weg of je breekt je nek. Normaal ook, niet alleen nu tijdens extreme drukte.

 2. Sorry hoor, maar de reacties gaan over die fietsen? Terwijl er (weer) een mafkees rondloopt met een vuurwapen en dus andere intenties had dan voetbal kijken en/of feestvieren…

 3. Zo te zien heeft dit incident ook al de internationale media bereikt:

  Vechtpartijen in Nederland na verloren WK-finale

  Bij vechtpartijen en vernielingen op straat zijn in Nederland tijdens en na de verloren WK-finale in onder meer Deventer, Apeldoorn en Zwolle enkele heethoofden opgepakt. In Zwolle werd na een vechtpartij een man met een vuurwapen opgepakt, meldden de politiekorpsen.

  “Het is nog onduidelijk of in Zwolle ook daadwerkelijk is geschoten”, aldus de woordvoerster. Er werd ook vuurwerk afgestoken. Andere aanhoudingen vonden onder meer plaats wegens bezit van een gas- of alarmpistool, bezit van vuurwerk en het plegen van vernielingen.

  Apeldoorn
  In Noord- en Oost-Gelderland vonden na de wedstrijd zeker vijf vechtpartijen plaats. De politie trad bemiddelend op. In Deventer werden tot middernacht twee mensen opgepakt, in Apeldoorn ook en in Zwolle een. Op de pleinen in Deventer en Zwolle waar op grote schermen voetbal werd gekeken, was het snel rustig na het laatste fluitsignaal.

  Zwijgzaam
  Oranjesupporters dropen in Nederland massaal teleurgesteld af. Pleinen en straten in verscheidene Nederlandse steden stroomden daarmee leeg. Het Centraal Station in Amsterdam vulde zich snel met een zwijgzaam Oranjelegioen. De aanwezige politie leunde daarbij ontspannen tegen de wagens, terwijl een kilometerslange Oranjeoptocht voorbij kwam. Tjokvolle treinen verlieten de hoofdstad.

  Museumplein
  Op het Museumplein in Amsterdam overheerste na het verlies van het Nederlands elftal grote verslagenheid. Nadat Spanje diep in de verlenging scoorde, werd het stil op het plein. Oranjefans stonden met de handen op het hoofd voor zich uit te staren. Het was ook meteen afgelopen met het gezwaai van vlaggen, die eerder op de avond nog fier boven de hoofden van de mensenmenigte wapperden. Mensen vloekten, een enkeling schopte of sloeg tegen een hek.

  Utrecht
  Ook in Utrecht verlieten de mensen met een sip gezicht het Lucas Bolwerk en het stadsstrand Oog in Al. Veel mensen pakten direct hun fiets om in hun oranje outfits naar huis te vertrekken. Op de Neude werd een aantal relschoppers opgepakt en afgevoerd in een politiebusje.

  Contrast
  Op het 18 Septemberplein in Eindhoven huilden mannen en vrouwen na het verlies van Nederland om vervolgens snel te vertrekken. Daarentegen zetten de aanwezige Spanjaarden de historische voetbalavond feestelijk voort. Luid zingend werd de overwinning gevierd.

  500.000 gesprekken
  Nederlandse Voetbalkijkers hebben voor, tijdens en na de WK-finalewedstrijd flink gebeld en sms’jes gestuurd. Opvallend was dat er met Spanje maar liefst 25 keer meer werd gebeld dan normaal, zegt een woordvoerster van T-Mobile. Volgens haar handelde het netwerk van de maatschappij tijdens de piek in het telefoonverkeer na de WK-finale 800.000 sms-berichten af. Na het fluitsignaal schoot het sms-verkeer met factor vijf omhoog. Het gespreksverkeer nam toe met factor vier naar 500.000 gesprekken. (belga/kh)

  Bron: http://www.hln.be/hln/nl/4977/WK-voetbal-2010-in-Zuid-Afrika/article/detail/1131894/2010/07/12/Vechtpartijen-in-Nederland-na-verloren-WK-finale.dhtml

 4. lekkere actie weblogzwolle. Een foto plaatsen van iemand die een verklaring aflegd bij de politie. Heel handig deze persoon met foto op de website te plaatsen. Denk eens even verder voordat je zoiets plaatst!!

 5. beste P. je zegt het zelf al, je ziet iemand een verklaring af leggen. Klaar en ets verkeerds mee… en misschien heeft de fotograaf daarna wel gevraagd om het te mogen plaatsen. weer klaar. En het artikel ging niet over fietsen, niet over agenten maar over… ja waar over?

 6. Beste Huub,
  Niets verkeerds mee? Daar denk ik toch heel anders over.
  Als deze persoon een belastende verklaring aflegd tegen een persoon is het niet echt handig en ongepast om deze mensen te fotograveren. Dat getuigen in strafzaken in bescherming worden genomen is natuurlijk niet voor niets.
  Ik vind het plaatsen van zo’n foto gewoon erg tricky, ik zou er niet blij mee zijn geweest.

 7. Beste P, de verdachte kan zo in het rapport zien wie er een verklaring heeft afgelegd met naam en toenaam in het rapport dus een foto maakt dan ook niet uit….

 8. Eens Curly…overdrijven over fietsen is zo “klagend Nederland”.

  Sterkte in het leven verder; de zielige sneue negatief ingestelde mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Maar ze worden ongetwijfeld nog meningmaal met verlies geconfronteerd.

 9. P, ga anders even lekker op nujij.nl zitten piepen over privacy, de politie en cameramensen.

  Ik zou het wel prettig vinden als we hier gewoon er vanuit kunnen gaan dat deze persoon ruim in de gelegenheid gesteld is aan te geven dat de beelden niet gebruikt mogen worden.

  Ik zit hier lang genoeg om te weten, dat de mensen van Weblog Zwolle daar integer genoeg voor zijn!

 10. Waarom schrijven andere media structureel de straatnaam RoggeNstraat verkeerd >:(
  En de vechtersbazen hebben een kwartier ervoor elkaar face to face toegetakeld. Die kennen elkaar nu wel hoor.

 11. de zielige sneue negatief ingestelde mensen die niet tegen hun verlies kunnen

  Eens, ik kan ook niet tegen mijn verlies, maar ga toch ook niet spullen van een ander slopen of meppen of wat ook……

  Beetje jammer dit!

 12. Niemand houdt van verliezen; reken erop dat ik ook baalde als een stekker. Maar niet uit frustratie zielig aan elkaar zitten of de hele toko lopen provoceren. Want zo moeilijk is dat niet. Zulke hufters/prutsers/frusti’s lijken mij niet op een feest thuis te horen……hard aanpakken!

  Maar het is dus in het algemeen, zeker over al die wedstrijden; héél goed verlopen, lees ik.

 13. @plantje, als je het dan toch wilt weten.

  Gister ben direct na het laatste fluitsignaal naar huis gelopen al vloekend tierend en jankend en heb ik de weinige oranje versiering die ik in huis had meteen opgeruimd en ben linea recta naar boven gegaan heb de tv op een zender gezet waar geen voetbal op was en heb tv liggen kijken…..

 14. Zwolle – In de Roggestraat is zondagavond 11 juli een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden nadat hij met een vuurwapen gedreigd en in de lucht geschoten had. De man reed ?? samen met een tweede scooterrijder ?? in een voetgangersgebied en werd hier door omstanders op aangesproken. Hierop werden de twee verbaal agressief en uiteindelijk ontaarde e.e.a. in een vechtpartij tussen de scooterrijders en drie andere mannen. Hierop trok de 22-jarige een vuurwapen, bedreigde de omstanders en loste een schot in de lucht. De twee verdachten wilden er op hun scooters weer vandoor, waarop één van hen door omstanders kon worden overmeesterd. De politie was snel aanwezig om de man aan te houden. Hij zit vast. Er wordt een nader onderzoek ingesteld, ook naar de identiteit van de tweede verdachte.

 15. Ah! Wel mooie zaak dat ze dat soort volk in de kraag weten grijpen. Het is dus niet zozeer een “vechtpartij'” geweest, maar meer een heldhaftige actie van omstanders die niet stil blijven staan! Netjes! 😉

  @Natascha: inderdaad dan pak je het wel netjes aan. Leuker wordt het niet. Maar goed…

 16. Ik ben voetballiefhebber in hart en nieren en uiteraard baalde ik ook als een stekker van de nederlaag. Echter een kwartier na de wedstrijd is het ergste leed geleden, zeker ook omdat Spanje terecht heeft gewonnen. De boel slopen of mensen mishandelen? Totaal zinloos en wat mij betreft kei- en keihard straffen. Kom daar maar eens om in ons mooie polderlandje. Triest dat dit gebeurt, maar zo’n Nigel de Jong geeft ook wel het totaal verkeerde voorbeeld, bij het zien van die misdadige overtreding schaamde ik mij Nederlander te zijn. Helaas is onze goede naam in het buitenland door het harde spel van “onze jongens” te grabbel gegooid. Echt heel jammer, want Nederland had gewoon geschiedenis kunnen schrijven. Mentaal kon deze spelersgroep de druk niet aan en dat is eeuwig zonde.

 17. Ik heb, zo sportief als ik ben een sangriaatje gedronken en geproost op de welverdiende titel van de spanjaarden.
  al had ik liever nederland zien winnen, maar ja.

 18. een scooterrijder met een pistool, misschien dezelfde man als afgelopen weekend die een vrouw bedreigde met een pistool in zwolle zuid?

 19. Plantje,

  Waarom moet ik nu ineens ergens anders gaan zitten piepen? Sorry dat ik niet in jou straatje praat en weblogzwolle corrigeer op een fout. Als ik hierop wil reageren, doe ik dat. En als jij dat piepen vind, prima! Dus laat je bijdehante opmerking lekker voor je voortaan. Ik mag mijn mening geven, net zoals jij dat mag doen. Beetje meer respect naar andere lezers is wel op zijn plaats.

  De foto is aangepast dus dat geeft al aan dat het niet zo raar was wat ik zei.

 20. Het is netjes van WLZ dat ze het aangepast hebben.

  Zeker mag je je mening hier geven.

  Maar dit soort dingen:

  Bericht door P, op 12 juli 2010 om 09:00
  lekkere actie weblogzwolle. Een foto plaatsen van iemand die een verklaring aflegd bij de politie. Heel handig deze persoon met foto op de website te plaatsen. Denk eens even verder voordat je zoiets plaatst!!

  waarmee je opent is ook behoorlijk denigrerend.

  Als je het hebt over respect denk ik dat zoiets ook wel op een andere manier te brengen is.

 21. t wordt steeds gekker
  ”De politie in Zwolle heeft een 22-jarige man gearresteerd wegens vuurwapenbezit. De jongeheer stond in een menigte supporters naar de wedstrijd te kijken. Na de aanhouding bleek de man eerder op de avond geschoten te hebben.”

 22. ”Een Kapo was een gevangene in een concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog, die als taak had op de andere gevangenen toe te zien. Een Kapo moest voor de SS het werk van de gevangenen begeleiden en hij was verantwoordelijk voor hun resultaten. Kapo’s, die in de terminologie van de nationaalsocialisten Funktionsh?ftlinge werden genoemd, kregen als dank voor hun verdiensten verschillende privileges, bijvoorbeeld alcohol. In grotere kampen had je ook Oberkapo’s, de bazen van de ‘gewone’ kapo’s. Kapo’s waren vaak misdadigers die deze job aangeboden kregen om een hogere straf te ontlopen. Ze werden ook geregeld vermoord en vervangen door andere als er te veel gevangenen waren.”

 23. Zeker gelden die er Rutger! En de admins zijn hier altijd ook heel correct in.

  Lijkt me dat dit ook wel weg kan. Maar misschien dat ze door het bericht van @kapo de boel wel in het juiste perspectief gezet zien.

 24. Helaas is onze goede naam in het buitenland door het harde spel van “onze jongens” te grabbel gegooid.

  Als Nederland had gewonnen, hadden we dezelfde lovende woorden gekregen als tegen Brazilie. Zo hard was het niet, alleen nigel had een schandalige overtreding. (zoals altijd)

  Bovendien lekker belangrijk dat onze “goede naam” te grabbel is gegooid. Welke goede naam?
  Dat we altijd leuk en attractief voetbal spelen maar als het moet, kunnen we niet bikkelen?

 25. Tja Edwin…ik dacht dat het ook niet zo’n issue was volgens mij. Maar schijnbaar zijn sommige mensen er nogal op gebrand dat niemand vastlegt waar ze zijn of wat ze aan het doen zijn.
  Ik weet ook wel, dat het niet moet doorslaan. Maar als je het hebt over opnamen puur gemaakt ter controle van… enz dan heb je het weer over een hele andere discussie dan een reporter van WLZ die gewoon wat fotootjes maakt.

  Zijn ook altijd dezelfde types die hun handen voor het gezicht houden of een capuchon opzetten op het moment dat er gefilmd/gefotografeerd wordt 😉

  En vreemd genoeg doet er niemand moeilijk over als er in de kroegen gefotografeerd wordt en dat op allerlei websites komt.

 26. Is op de 2e foto het nummerbord van de scooter bewust donker gemaakt of reed de verdachte ook nog op een scooter zonder nummerbord (lees: waarschijnlijk gestolen)??

 27. De politie heeft – naar nu bekend is geworden – een tweede verdachte opgepakt voor de schietpartij in de Roggestraat in Zwolle, de avond van de verloren WK-finale.

  De tweede man, een 31-jarige Deventernaar, werd zondag aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Hij was echter ook door diverse getuigen aangemerkt als persoon die met de schietpartij had te maken. Beiden zitten vast.

Reageer