Algemeen Log 136

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 137 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 307
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Wim, met z’n 2e gouden plak op rij,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. Wim, van harte met je gouden plak :D:D:D…Wim de sluipskutter, laat zich weinig horen maar slaat toe op het goede moment. Hadden we in Zuid-Afrika nodig gehad.

  Plantje was idd geen buitenspel maar de scheids had zeer duidelijk een corner aan NL moeten geven. Uit de rebount scoorde Spanje het enige doelpunt.

 3. het Saillant | Rellen
  12-07-2010 om 12:00 door Dimitri Tokmetzis/Sargasso

  Oranje heeft verloren. Er moet en zal gereld worden. Het lijkt wel alsof veel media dat wel heel graag zien gebeuren.

  Het deed pijn. Cardiologen zullen het druk hebben vandaag en ook de RIAGG??s kunnen een hause tegemoetzien van geknakte zieltjes en teleurgestelde dromers.

  Teleurgesteld was ook een aantal media. Want oh, oh, oh, waar gaat het toch naartoe met dit land? Na iedere wedstrijd moet er natuurlijk flink gereld worden. Nederland is immers oh zo a-sociaal anno 2010. luidt de communis opinio. Blijven de rellen uit, dan leg je gewoon zelf een link.

  Een 17-jarige jongen zou na de verloren wedstrijd een 25-jarige man hebben doodgestoken in Nieuwegein. De ruzie lag in de relationele sfeer, zegt de politie, maar dat is voor de onderbuikkrant van wakker Nederland geen belemmering om in kop en tekst toch maar even een link naar de finale te leggen. Overal is het rustig gebleven, verzuchten de meeste andere media teleurgesteld. Alsof het niet-plaatsvinden van rellen nieuws is.

  Wat maakt Nederlanders zo mopperig, ontevreden en politiek verweesd? Die paar (dronken) raddraaiers, rotmocro??s, klootzakkies en ander scootertuig, die inderdaad de boel vernielen en verpesten? Of die paar verdraaiers in de media die iedere scheet voor een volgescheten broek proberen te verkopen??????

 4. ik zou jou niet graag als werknemer in dienst willen hebben dick, volgens mij ben de hele dag met privezaken bezig op je werk.

 5. Schat, buiten dat ik je geen verantwoording schuldig ben. En buiten dat je altijd iets aanzengelt en er nooit dieper op ingaat als het je te heet onder de voeten wordt (wat heb je tegen alle scooterrijders), buiten dat dat je nog nooit van nuance hebt gehoord. Zou ik absoluut niet voor zo’n wous als jou willen werken. Zo’n carnavalsvierder zonder humor die sfeer niet vooraan heeft staan bij zijn personeel. Zo’n azijnzei*kert die enkel als doel heeft de boel opnamen. Zo’n onderbuikreageerdet die denkt dat QM een ban heeft. Van zuurheid verbitterde verdieping; ik zit thuis en misschien is het wel interessant om ook de andere reacties eens te lezen. Lijkt me handig als je je overal mee bemoeien wilt. Empatisch vermogen Verdieping, krijg je niet zomaar……daar moet je wel wat voor doen 😉

 6. Ik denk dat Dick jou ook niet graag als baas zou hebben verdieping 😀 Dus mooi geregeld! 😉

  Ik moet zeggen, dat ik me soms ook wel een beetje aan het algemene log onttrek. Het is soms wel wat ERG druk. Maar ach…puur voor mezelf gesproken: ik ben ook in mijn vrije tijd genoeg met mijn werk bezig.

 7. Klopt Plantman, zie boven….al kreeg ik 3 millie in de maand toe. Zo’n verdieping is in staat anderen mee te nemen in zijn neerwaarts denkende be-/veroordelende spiraal.

 8. Ondertussen bij de buren:

  Geweld in Baskenland na finale
  Baskische separatisten hebben gisteravond supporters van het Spaanse elftal aangevallen. Vier supporters liepen daarbij verwondingen op.

  In Bilbao sloeg een man met een knuppel in op twee fans met een Spaanse vlag. Soortgelijke incidenten vonden plaats in Vitoria en Zarauz. Baskenland heeft een lange geschiedenis van separatisme.

  In de Catalaanse hoofdstad Barcelona braken ook flinke rellen uit. Auto’s en vuilcontainers gingen in vlammen op. Zeker 74 mensen raakten gewond, waaronder twaalf agenten.

 9. Bericht door dick, op 12 juli 2010 om 12:35
  Hoe is ’t met jullie Erica, wilde weer eens contact opnemen (mail/tel) als ik op mijn werk was.

  Druk Dick, de kleine heeft vakantie en Derk aan het werk, handen vol dus.

 10. hmmmm dick ik zou mezelf niet direct als wous betitelen, maar je defensieve reactie zegt mij al genoeg. Ik hoop niet je een dagje ziektewet uitzit thuis na die teleurstellende wedstrijd van gisterenavond!!

 11. Daarom doe ik het wel voor je Verdieping. Vind bemoeizieke, gluiperige, verzuurde verbitteraars die graag oordelen en veroordelen (zonder feitelijke info uiteraard) die opnaaien als roeping hebben….wouzen. En gelukkig mag ik dat vinden.

  Haha weer zo’n ultrafoute, ondoordachte aanname….terwijl je alleen maar hoeft te lezen. Was het maar zo he? Zou jij mij graag aangeven :-*
  Sterkte met leren lezen en misschien kun je je in de toekomst beter met je eigen leven bezighouden?

 12. Jantje uit Amsterdam gaat buitenspelen.
  Hij besluit naar de Wallen te gaan.
  De mevrouw bij wie hij naar binnen gaat, weet niet goed wat ze
  met de jongen aan moet.
  Ze besluit pannenkoeken voor hem te bakken.
  Als Jantje thuiskomt, vraagt zijn moeder:
  waar ben je geweest?
  Zegt Jantje: ik was op de Wallen en ik heb er drie gehad.
  Het waren hele hete.

 13. ieder zijn ding dick, als jij van mening bent jezelf ziek te moeten melden omdat je niet in staat bent te kunnen gaan werken, moet je dat zeker niet nalaten.
  daar heb je mij niet voor nodig en ik zal de laatste zijn om iemand aan tegeven, maar dat zeg ik, mijzelf om het minste of geringste ziekmelden ligt niet in mijn aard.

 14. hahahaha, verdieping, zit je iets dwars?

  Als je gelezen had, afgelopen woensdag, wist je dat Dick vandaag een vrije dag heeft!

 15. verdieping, wij insinueren toch ook niets als jij je ophoudt op de stranden van Pattaya en Kuta, daar waar kinderprostitutie welig tiert, en je je laat ‘masseren’ ?

 16. File op de A28 Hoogeveen > Zwolle, 7 km tussen de Wijk en afrit Nieuwleusen. Vrachtwagen op zijn kant. 1 rijstrook dicht.

 17. @ QM; sommige mensen weten niet veel maar nemen des te meer aan. Durven dan ook nog met

  evengoed ik zal mij er niet meer mee bemoeien.

  te komen. Lachwekkend? Om je te bescheuren zo triest. Daar kunnen geen 3 steken in de bloedhete zomer tegenop.

 18. @ QM

  Ook het festivalterrein van de Zwarte Cross is een puinhoop. Een windhoos sloopte de grote tent tijdens het opzetten. Er zijn gewonden gevallen en een traumahelikopter is geland op het festivalterrein.

  Bij jou in de achtertuin dus?

 19. Israël blunderde met aanval op konvooi
  Israël beging grote fouten bij de omstreden aanval op het internationale hulpkonvooi voor Gaza op 31 mei.
  Bij de militaire actie kwamen 9 opvarenden om het leven. Het konvooi werd door Israëlische eenheden aangevallen in internationale wateren voor de kust van Gaza.

  Vanmiddag presenteert de Eiland-commissie een 150 pagina??s tellend rapport van een officieel onderzoek naar de actie tegen het konvooi met hulpgoederen dat vanuit Turkijke koers zette naar Gaza. De eerste resultaten uit het rapport verschenen al in de Israëlische media. Uit het onderzoek blijkt dat het Israëlische leger fout heeft gehandeld. Zo zou de actie van Israël niet goed voorbereid zijn en werd er slecht gecommuniceerd tussen de aanvallende commando??s en de militaire leiding. Ook beschikten de commando??s niet over een adequate gevechtsinstructie.

  Ondanks de bevindingen meent Israël dat de militairen uit zelfverdediging hebben gehandeld, zo meldt de Guardian.
  Het rapport komt op een belangrijk moment: Israël treft momenteel voorbereidingen om een soortgelijk hulpkonvooi uit Libië, geleid door de zoon van Khadaffi, tegen te houden. De scheepskapitein heeft aangegeven door te zullen varen naar Gaza.

  De Leeuwarder algemeine

 20. Ik ben dr echt flauw van dat Robben die kans niet benutte, en Dirkie had ik ook niet gewisseld maar lekker centraal op de slome Puyol laten spelen.

 21. Ja verdieping, da’s waar maar nu waren we wel heel dicht bij en ik betwijfel of ik het nog meemaak dat we wereldkampioen worden. En de vorige 2 verloren finales heb ik ook al heel bewust meegemaakt dus gister was ik er heeelemaal klaar voor.

 22. t is jammer dat de israeli’s dit nodig achtten, dat vredelievende palestijnse volkje heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan.

 23. Weer ophef rond vakantievilla kroonprins

  Willem-Alexander op vakantie in villa die, onder druk van de Tweede Kamer, moest worden verkocht zodra hij af was
  Weer is er ophef ontstaan over het vakantiehuis dat kroonprins Willem-Alexander liet bouwen in Mozambique. De prins moest het vastgoedproject in Machangulo onder druk van de Tweede Kamer, verkopen. Het huis is inmiddels af, staat ook te koop, maar is nog niet verkocht. En wat blijkt nu: de prins en zijn gemalin zijn toch op vakantie in de villa. De Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika, Rob de Vos, gaf de vakantielocatie van het kroonprinselijk paar donderdag prijs in het programma Studio Sportzomer. Dat meldt RTL zaterdagavond.

  Willem Alexander had premier Balkenende eind 2009 in een brief beloofd Machangulo te verkopen zodra het af was. Maar dat is dus niet gebeurd, zo meldt RTL. Dat Willem Alexander nu en na de WK-finale toch in Machangulo vakantie viert, leidt opnieuw tot veel vraagtekens bij Tweede Kamerleden.

  SP’er Ronald van Raak wil weten of de kroonprins van plan is in de toekomst nog vaker naar de villa in Machangulo te gaan. De SP vraagt zich ook af of hij zijn villa gaat verkopen, maar die misschien dan weer gaat terughuren zodat hij er toch naar toe kan. Ook GroenLinks plaatst vraagtekens bij de kwestie.

  In een reactie bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst dat de prines en prinses in Mozambique zijn. Ze gaan morgen het Nederlands elftal aanmoedigen in Johannesburg.

  “Het paar gebruikt hun aanwezigheid in de regio om ook bij een bouwvergadering en inspectie van het in aanbouw zijnde huis te zijn. De Prins heeft in de brief aan MP geschreven het huis te gaan verkopen nadat het afgebouwd is. En het zal worden meegedeeld zodra het verkocht is. De MP was van te voren op de hoogte van de bestemming van de Prins en Prinses.”

 24. @Dick; Dat moet een beste oorontsteking zijn, zeg! Om chagerijnig van te worden? Je had zo te lezen vandaag niet helemaal je dag, zullen we maar zeggen…
  Alles goed verder?

 25. Nee, idd Eva, enorm lang bij de dokter. Vanmorgen/vanmiddag 1,5 uur geslapen en tot 17.40 nog 2 uur en een kwartier. Maar het voelt al wel beter. Hij heeft er een gaasje ingebracht met een pincet. Deed donders zeer maar nu 3x/ beide oren druppelen. Woensdagochtend gaasje eruit. Het is chronisch en ben er voor bij de KNO-arts. De huisarts hoopt dat hij het zelf kan doen. Bedankt voor ’t vragen!

 26. Gister, 15 jaar geleden. Ook Afganistan erbij betrokken. Een mening, maar volgens mij zit hij er niet heel ver naast:

  Lessen van Srebrenica (VK-Opinie)

  Wij proberen onze nationale blamage in Bosnië te vergeten – maar dat betekent niet dat de anderen die óók vergeten zijn
  Het was een uitermate pijnlijk toeval: dat de finale voor het WK, waarin Nederland tegenover Spanje stond, precies op de dag af vijftien jaar plaats vond na de Val van Srebrenica – toen Nederland in een iets serieuzer gevecht tegenover Servië stond. Nederland verloor toen dramatisch. En Nederland verloor ook nu. Had die Duitse octopus dus toch gelijk.

  Als we de voetballers zelf even buiten beschouwing laten, en het WK op het niveau van de natie beschouwen, schuilt in die nederlaag van gisteren, juist op die dag, een hogere historische rechtvaardigheid. Vijftien jaar lang heeft Nederland namelijk, waar het zijn medeverantwoor­delijk­heid jegens Srebrenica betreft, deze voornamelijk naar anderen weggeschoven en wat zichzelf betrof vooral weggekeken. Wij zijn goed in hossen en fees­ten – dat demonstreerde al onze Kroonprins in het kamp van Dutchbat ná 11 juli 1995 – maar als het grondig misgaat, geven wij als natie niet thuis.

  Blamage
  Wij proberen onze nationale blamage in Bosnië te vergeten – maar dat betekent niet dat de anderen die óók vergeten zijn. Maar zoals er onder ons, meer dan vijftig jaar na dato, nog altijd zijn die bij Duits-Nederlandse rivaliteit de Tweede Wereldoorlog in het spel brengen om moreel op de ander neer te kunnen zien – juist ook bij het voetbal – zo zullen diezelfden ongetwijfeld in verontwaardiging ontsteken, zodra ook maar iemand een morele link tussen 11 juli 2010 en 11 juli 1995 durft te leggen. Nu keek heel Nederland op tv mee, toen keek heel Nederland weg.

  Overste Karremans, nu door enkele nabestaanden van de vermoorde moslimmannen wegens medeplichtigheid aan genocide aangeklaagd, werd zelfs in rang bevorderd: een in niet-Nederlandse militaire kringen toch wat onwaar­schijnlijke beloning voor compleet falen. De Dutchbatters kregen van Henk Kamp voor hun nederlaag een lintje: werkelijk een unicum binnen de mondiale krijgsgeschiedenis sinds het jaar nul.

  Val
  En er lijkt weinig veranderd. Zoals Den Haag vijftien jaar geleden in verontwaardiging ontstak toen Jan Pronk al enkele dagen na de val van de enclave de dingen bij de naam durfde te noemen, zo deed Defensie nu een poging een tijdschrift te censureren dat aan de gebeurtenissen van toen aandacht wilde besteden.

  Dat deed maar afbraak aan het positieve imago van ons leger, dat nodig was om de concurren­tie­slag op de arbeidsmarkt te overleven: de commer­ciële agitprop van het win-win-denken heeft ook bij de overheid de waar­heidsvinding verdre­ven. Ooit in een tv-spotje dat voor de marine of lucht­macht reclame moest maken een lijk gezien, dan wel de restanten van de benen van een soldaat die net op een mijn is gestapt?

  Misschien ligt daar wel de kern van het Nederlandse – en in bredere zin ook het Europese en westerse – probleem met Srebrenica.

  Commandant Westerling verdween na de bloedbaden die hij had aange­richt niet achter de traliesWij durven niet meer onder ogen te zien dat oorlog een uitermate smerig bedrijf is, waarbij ook ‘onze jongens’ grote risico’s lopen, want anders meldt zich voor de infanterie geen hond.

  Vandaar de schok als er nu in Uruzgan toch eentje sneuvelt – aanvan­kelijk keerden daarvoor zelfs ministers uit het buitenland terug. In totaal zijn er nu twee dozijn Nederlandse soldaten te betreuren, in het tijdsbestek van een jaar of vijf. Dat is – welke kennis van nu men ook als uitgangspunt zou nemen – bijzonder weinig voor een oorlog. Twee dozijn doden: dat was anno 1916 zo’n beetje de score per minuut op een doorsneeoch­tendje Verdun. En dat ging dan de volgende ochtend gewoon zo door, vele maanden achtereen.

  Wegkijken
  Bij eigen overtredingen – geen oorlog zonder oorlogsmisdaden – kijken wij eveneens liever weg. Denk aan de ‘excessen’ – een mooi eufemisme – tijdens de ‘politionele acties’ – ook een mooi eufemisme – in Nederlands Indië na De Oorlog (de onze dus, die ons door de Duitsers was aangedaan – de oorlogen die we anderen aandoen krijgen niet die naam).

  Commandant Westerling verdween na de bloedbaden die hij had aange­richt niet achter de tralies, maar kreeg van overheidswege een beurs om zich in de zangkunst te bekwamen. Rawagede: ons eigen Putten of Lidice. Maar hoe voorzichtig zijn we met het erkennen van onze verantwoordelijk­heid, want dat kost ons mogelijk nog wat! Bij Srebrenica is dat niet anders.

  Wat steeds opnieuw allereerst telt zijn vooral onze goede bedoe­lingen – niet het resultaat. Maar de weg naar de hel….. – en dat bleek in Srebrenica. Wij waren niet voorbereid op wat er gebeurde, omdat wij dat voor onvoor­stelbaar hielden. Als het gaat om het Kwaad is Nederland soms van een onvoor­stelbare naïviteit. Maar het poldermodel werkt niet aan tafel met schurken als Mladic en Milosevic. Bereid u altijd op het ergste voor!

  Dat betekent niet, dat je nooit met ze moet praten – dat zal alleen al daarom vaak moeten omdat er werelwijd net iets teveel machtige schurken zijn – maar dat je de uitkomst daarvan niet moet vertrou­wen op basis van alleen dat braaf ondertekende afsprakenpa­pier.

  Zelfbeeld
  Ons zelfbeeld van goedwillende mensen die slechts komen helpen projec­teren we graag ook op anderen, om niet het hopeloze van bepaalde onder­nemingen in te zien. We kunnen toch immers niet de mensen in de steek laten? Dat was het argument bij de Nederlandse aanwezigheid in Bosnië, die zo desastreus eindigde – maar het is ook nu het argument voor verlen­ging van de missie in Afghanistan: we kunnen toch immers niet de mensen in de steek laten.

  Het pijnlijke feit onder ogen zien dat je niet altijd helpen kan, of dat daar een prijskaartje – een veel groter leger, en veel meer dode ‘onze jongens’ – aanhangt dat we niet willen betalen: dat is nog steeds niet onze sterkste kant. Dat is de nog altijd niet geleerde hoofdles van Srebreni­ca.

 27. Ik rouw met ou nederland verliest en vanmiddag begaf mijn pruimenboom het door de harde wind en de vele pruimen die er aan zaten.Dit alles tegelijk valt niet te pruimen.

 28. wichert zag zijn pruimen vallen
  oh, als eieren zo groot.
  dit keer vielen ze met z’n allen
  en z’n pruimenboom was dood

  wichert houdt niet van gezever
  en meldt dit treurig op ons blog
  zijn keteltje met pruimjenever
  is dra gestookt, vóór ’t nieuwe log;)

 29. Dick; sterkte! Een oorontstteking (zij het een otitis media of otitis externa) is niet fijn; ben laatst eens kermend wakker geworden met enorme oorpijn (van de o.m. versie). Gelukkig “plofte” de boel vrij snel en was ik van de drukkende pijn af.

 30. Bedankt voor ’t vragen!

  @Dick; Tuurlijk joh, daar ben ik toch voor? 😉
  Zo’n oorontsteking kan je hele dag verpesten, is nie leuk nie!
  En dan ook nog chronisch? Verdorie! Beterschap daarmee.

 31. Drama wat een mooi en gevoelig gedicht
  Dat kon ik gebruiken na het treurige gezicht
  Van die pruimen zal ik nog dromen
  Want jenever zal er niet meer van komen

 32. dick >>> zwarte cross ‘sjeesde’ hier ook door de tuinen…al wat ons rest is te denken ‘het is maar spul’:)

  vanmiddag vanaf 12:00u word Giel Beelen bekogeld met tomaten…is dat ergens te zien en is daar een linkje van????;D

 33. @ Marieke II; dank je, bij mij is het chronisch er zit wat in het oor. Het is verdorie nauwelijks beter geworden met die huis, tuin en keukendruppels (en een vaag met veel pijn ingebracht gaasje) van de huisarts. Morgenochtend haalt hij het eruit en dat wil ik weer naar die KNO-arts worden doorverwezen. Ondertussen maar veel paracetamollen en rusten. Morgen, na de huisarts, maar weer werken. Nog 3 dagen en ik wil eigenlijk met schone lei op vakantie. Anders maar ff wat langer blijven.

 34. @ Ingrid, daar ga ik ook voor: weg voor ’t vliegen op 24/7; moet kunnen. Heb het ook eens op Kreta gehad, waren we met vrienden. Dat ging daar wel een stukkie lomper. Haha.

 35. Sigmund is weer goed QM. 😀
  Oh ja, dat had Giel toegezegd. Nou ik hoef ’t niet te zien. Als ie zich niet laat helpen onder het presenteren, laat ie zich wel met tomaten bekogelen. Sommigen hebben er ook alles voor over om in de belangstelling te staan.
  Uitstekend uitgangspunt overigens QM: ‘het is maar spul’ :D:D:D

 36. JOPPUH in the picture! Met enkel vrouwelijk schoon 😮 7 dames scoorde onze Joppuh, voor Stap (in De Swollenaer) :D:D:D Hij is verdeurie toch niet eerder uit Cuba gekomen voor deze memorabele plaat?

 37. Bericht door wichert, op 12 juli 2010 om 16:37
  Natas en al die kansen van die Spanjaarden dan.??

  Wichert moet ik er ziek van zijn dat spanjaarden kansen mistten? Niet vergeten dat er een super keeper in de goal stond. Voor de eerste alleen op de keeper af had Spanje zo gek veel kansen nog niet gehad.

  Maar het is nu voorbij klaar, ik wens een ieder veel plezier met het kijken naar de ”huldiging”….

 38. Natas aub wordt nergens ziek van want het wordt weer een mooie dag en ik ben ook benieuwd of er inderdaad 1 miljoen mensen naar A komen voor de huldiging .Het zou voor de jongens een enorme opsteker zijn na de teleurstelling.Heb je al iets van FC Zwolle gezien??Vandaag tegen het altijd lastige jeugdteam van Quatar.31 Juli tegen WVF op het gezelligste sportpark van Westenholte

 39. Even diep respect voor al degenen die weer druk bezig zijn de zwarte cross op te bouwen:D:D:D… waar in de randstad oeverloos geOH zou worden, en een evenement metéén afgelast steekt men hier de handen uit de mouwen en voor de grote tent komt openluchtoptredens in de plaats.

 40. @ Joppuh, dat kon dan waarschijnlijk net: 7 dagen om 7 mooie vrouwen bij je op de foto te regelen 😉 En Castro laat gelijk weer van zich horen en zien. Je hebt de toko aardig bezig gehouden daar, zo te zien. Je staat er gekleurd en kleurrijk op; mooi!

 41. Ziet er gezellig uit QM; de spektakeltour. Zou dan kiezen voor 15/8 in Winterswijk. Daar en vlakbij (Eijbergen) kennen we nog wat hele leuke personen. 15 aug mooi een week na de Open Dag van de FC (7/8), voor Stadshagenfestival (21/8) en Stratenfestival (20/8). Is Didam te klein voor die spektakelcomedy?

 42. de spektakeltoer is ook van subsidies afhankelijk, dus geen didam dit jaar… maar ze komen zo een beetje overal, en er is veel theater…o, wat moet een mens toch kiezen, de Parade is ook leuk!

 43. utwastochnooitwatgeworden, omdat:

  – de spanjaarden WEL een wedstrijd onder scheidsrechter Web hadden ervaren (tegen Zwitserland)
  – het elftal van spanje uit 6 barcelonaspelers bestond (die elkaar desnoods geblindeerd kunnen vinden)
  – het woord “missie” z’n intrede had gedaan bij Oranje, en op gebakken lucht kun je niet bouwen
  – van Persie “de grote 4” (= splijtzwam) had uitgevonden, en daarom in 7 wedstrijden geen bal meer kreeg aangespeeld

  en zo kun je nog wel even doorgaan….

  maar, omdat de verliezers vandaag in amsterdam groots worden gehuldigd, doen we dat maar even niet.

 44. Wichert, bij wijze van spreken ziek wordne he;)

  Ben afgelopen zaterdag naar Genemuiden geweest, ben daar niet zo vrolijk van geworden maar goed het is het begin nog maar!

  @Drama
  Wie is er nou aan het mouwen;):P

 45. Man móet naar lekkere vrouw kijken

  Mannen kijken onbewust naar mooie vrouwen, omdat zij nu eenmaal zo zijn geprogrammeerd. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Onderzoekers bekeken met behulp van EEG-scans hoe de hersenen van mannen en vrouwen reageren op foto’s van mensen met een aantrekkelijk, een onaantrekkelijk en een gemiddeld uiterlijk. Mannen bleken veel sterker te reageren op mooie vrouwen dan omgekeerd.

  De universiteit denkt dat dit een evolutionaire oorzaak heeft. Mannen zouden van nature geprogrammeerd zijn om meer aandacht te besteden aan aantrekkelijke vrouwen. Die zijn namelijk in de regel jong en gezond en kunnen dus voor veel nageslacht zorgen.

  Vrouwen willen geld

  Vrouwen letten eerder op mannen met ambitie en status, omdat die beter in staat worden geacht voor hen en hun nageslacht te zorgen. Aantrekkelijkheid speelt daarbij een minder prominente rol, aldus de wetenschappers. Dit onderzoek toont volgens de wetenschappers aan dat de hersenen voorrang verlenen aan beelden die kunnen helpen ons voortbestaan veilig te stellen.

 46. Tot Rouveen en niet verder!

  Politie schiet tijdens achtervolging

  De politie heeft vanochtend na een wilde achtervolging twee mannen gearresteerd op de provinciale weg N377 bij Rouveen. Het tweetal werd door agenten betrapt tijdens een snelkraak in Coevorden.

  Politieagenten wierpen een wegblokkade op om de verdachten te stoppen. Bij het zien van die blokkade keerden de mannen hun auto en botsten op de achtervolgende politiewagen. Beide auto’s raakten hierbij beschadigd. Het duo vluchtte na de aanrijding te voet verder, waarop agenten twee waarschuwingsschoten losten. Daarop konden zij worden opgepakt.

 47. Natas na een training en met 30 graden is het niet fijn voetballen en geconcentreerd te blijven.Wat goed zeg dat je nog bent geweest.Ik zat onder de airco te klaverjassen en dat was al vermoeiend,maar wel gezellig

 48. dick, posting 13:07 …daar valt alleen nog aan toe te voegen; see joe at the zwarte cross/ achterhoekspektakeldagen/ huntenpop ;D;D;D

  ehhh, valt genoeg te zien:P

  Of zoals men in Drente altijd pleegt te zeggen;
  “Ergens bang voor zijn is altijd erger dan spijt” 🙂

 49. Haha QM, lijkt me idd geweldig om eens mee te maken 😀

  Hier loopt overigens ook genoeg netvliesstrelends rond. Deze gaat morgen aan de muur, kende hem nog niet:

  “Ergens bang voor zijn is altijd erger dan spijt”

 50. Bericht door verdieping, op 13 juli 2010 om 14:41
  dat zuipfestijn heeft totaal niets te maken met zwols nieuws!

  Alleen zuipen met carnaval, dat heeft niets te maken met zwols nieuws?

 51. Bericht door verdieping, op 12 juli 2010 om 13:49
  ja jaap, ondanks ik mij afzijdig hou van iedere vorm van prostitutie moet ik helaas toegeven dat je gelijk hebt.

  Jaap, denk dat je wel goed zit.

 52. De zwarte cross staat bekend om het exorbitante drankgebruik van jongeren. er worden zelfs complete windschermen van lege kratjes pils gebouwd.
  overigensis het jaren geleden dat ik voor het laatst een kerk gezien heb. ten tijde van de doop van mijn kleindochter in ’98.

 53. @ verdieping, waneer ben jij er geweest op de zwarte cross. Ik zelf nog nooit ik denk dat er inderdaad veel ingenomen wordt. Maar so wat.
  Je kunt er overnachten, hoor nooit over ongeregelheden die daar plaats vinden. Bij carnaval wordt ook behoorlijk in genomen. Maar dat is een keuze.
  Mijn jongste van toen 14 is er vorig jaar met vienden heen geweest (allemaal van de zelfde leeftijd) en hebben daar een vreslijk leuke dag gehad, zonder drank.
  Helaas kunnen ze dit jaar niet, maar ze willen zeker nog een x

 54. Als een beetje fatsoenrakker de plekken wil mijden waar veel gedronken wordt, is ie vast kluizenaar. Onderwijl stiekum (dat de buren het niet zien) dagelijks een heupflessie vuurwater zijn hut in smokkelend. Mooi feest van het Nederlands elftal vanmiddag. Je kon ook goed zien dat Heineken 1 van de sponsoren was. Hoeveel bier de jongens wel niet binnenkregen….met laarzen kannen en laarzen tegelijk.

  Kun je ook het water niet meer op. Je wilt niet weten hoeveel er op de Nederlandse wateren wordt gezopen. Collega is al erg lang bij de waterpolitie.

  Maar wat een hypocriet gedoe. Kijk eerst maar eens naar je eigen drankverbruik. Naar dat van jezelf, je partner, je kinderen etc. Laat andere mensen lekker hun feestje beleven. Kijk anders de andere kant op, als je niet tegen feestende mensen kunt.

 55. @Dick;

  er zit wat in het oor

  Ah, het zit tussen de oren 😉 (lol) Je moet het maar van de goede kant bekijken. Hopelijk kan de kno wat meer voor je betekenen. Moet zeggen dat de isala prima kno-artsen heeft.

 56. @Dick lees net van je oren doe rustig geniet ervan( LOL) ik weet nog wel dat ik een thuis kwam met een oorotnsteking ( toen was ik 12 jaar) Maar pijn dat het deed auwwww meer als beterschap kan ik je niet wensen en zelfs een kusje van erica zal het niet oplossen. Hoop dat het snel weg is en dat we snel weer aan de millingerplaya kunnen zitten.

 57. @Verdieping jij moet je sloep nog wat lakken en schoonmaken terwijl het seizoen al 2 maand begonnen is? Heb je hem nog aan land liggen of ben jij zo’n knieperd die hem lekker in het water laat liggen? Alle werven zijn al leeg hoor en iedereen geniet van het water als ze een boot hebben.
  Conclusie jij geniet niet! 😉

 58. Voor mezelf een steenkouwe Grolsch Verdieping. Vond het even voldoende om enkel de overeenkomst te benadrukken.

  Dank je, dank je Derk; dank je dubbel. 😉

  Geniet van alles!

 59. Heb er niet echt veel van mee gekregen was bij mij op het werk lekker hectisch. Afgelopen weekend hebben we blikseminslag gehad in het gebouw waar ik werk. Dus allerlei systemen zijn geheel of gedeeltelijk “overleden”. Problemen met de brandmeldcentrale, deel van de verlichting die het niet deed. Luchtbehandeling die eruit lag.
  Aangezien ik op de afd. facilitair werk, en op andere panden uit onze regio atijd wel iets te doen is + vakantie van collega’s.
  Dus ondanks dat de tv in het pand wel aanstond heb ik weinig gezien.
  Zal nog wel genoeg herhaald worden komende tijd.

 60. Op dit moment woedt er een grote uitslaande brand bij zalencentrum De Buitenwacht te Kampen. De achterzijde van het pand – waar het zalencentrum zich bevindt – staat in de brand, waarbij de vlammen uit het dak slaan. In het pand staan gasflessen waarvan een enkele als is geknapt. Het pand staat op instorten. De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer moet afstand houden in verband met mogelijk verdere explosie- en instortingsgevaar.

  De hulpdiensten hebben de brand opgeschaald naar GRIP 3, wat inhoudt dat er sprake is van een effectgebied. Volgens bronnen ter plaatse zouden er gasflessen in het pand aanwezig zijn, vanwege de verbouwing van het zalencentrum. Ook de mogelijke aanwezigheid van asbestplaten in het (oude) pand zouden een rol kunnen spelen. Bewoners van IJsselmuiden en Kampen worden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Bewoners van een nabijgelegen flat worden geëvacueerd.

  Naast de tankautospuiten van Kampen en IJsselmuiden zijn ook de hoogwerker en de slangenwagen uitgerukt. Op dit moment is de brandweer druk met het leggen van slangen ten behoeve van het aanvoeren van het bluswater uit de IJssel. Ook diverse voertuigen uit de regio, zoals de WTS-1000 (groot water transport) en de hoogwerker uit Zwolle zijn uitgerukt.

  De politie heeft in zeer hoog tempo de weide omgeving van het pand afgezet. Wij raden mensen af om ter plaatse te gaan om zelf te kijken naar de brand.
  Bron: 112 Kampen

  Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=gyAIV14SLb0

 61. JanD heeft al meer informatie over De Buitenwacht dan ik kan vinden in de “gebruikelijke media”…
  Was je er bij JanD?
  Wel heftig zeg! Wat sunde!
  En dan dat filmpje… Das echt een enorme brand!
  IS het eindelijk zomervakantie, kan je dus vaker uit, moet je nu als jongere in Kampen je heil ergens anders vinden. Ben benieuwd welke horeca hiervan gaan profiteren…
  ’t Ukien dan, denk ik…

 62. Idd zonde van die tent! Ben benieuwd waar de jeugd in Kampen nu heen zal gaan…

  Trouwens, de volgende keer zou het wel fijn zijn als de brandweer en politie in het midden van de nacht zonder sirenes naar kampen rijden… dan kunnen mensen die moeten werken de volgende dag ook gewoon doorslapen.

 63. Wat een kromme reactie Wouter,wat heb je liever dat de brandweer /politie stapvoets richting brand gaan,zodat de mensen gewoon kunnen doorslapen,met de kans dat er nog mensen in levensgevaar nog in het pand zijn?

 64. @ Wouter….dat was heel behoorlijk opvallend ja: dat sirenewerk. Maar noodzakelijk:
  – pand helemaal afgebrand…in no time
  – tientallen mensen geevacueerd
  – geen gewonden

  Er was nogal eens gezeur bij en om De Buitenwacht. Maar de keren dat wij er waren (o.a. een bruiloft) was het heel goed vond ik. Misschien is Het Haasje bereid het spul op te vangen?

 65. Ik ken de buitenwacht alleen uit de krantenberichten. Doior de jaren heen heeft de buitenwacht een naamsbekendheid verworven door de vele vechtpartijen ed.

 66. Voor de Kamper jeugd is ’t Haasje te lastig bereikbaar. Das op de fiets nog best een flinke tippel als je dronken terug moet…
  En zit daar wel disco??? Geen idee eigenlijk?
  Dus dat wordt ’t Ukien.
  Ja, of Zwolle, natuurlijk. Met de trein.

  Maar, naar wat ik begreep moest de Kamper jeugd al zowiezo een alternatief onderkomen zoeken voor deze zomer, aangezien De Buitenwacht de hele zomer gesloten was wegens verbouwing…

 67. Verdieping.

  Zoals gewoonlijk klets je weer stompzinnig uit je nek.Heb in mijn tienerjaren vele jaren in Kampen gewoond en dikwijls de Buitenwacht bezocht.
  Fixeer je eens op de realiteit, in plaats van op elk onderwerp je azijnzure ongenuanceerde kritiek te uiten.

  Jeetje wat heb jij een kleurloos bestaan zeg,is het enigste wat jou vreugde brengt de korting op je grootverbruik van azijn?

 68. Je wilt mij dus uitleggen dat er bij de buitenwacht nooit wat gebeurde?
  wanneer kwam je daar dan, s’maandagochtends schoonmaken ofzo?

 69. @Zwolse; die kritiek komt van iemand die de ‘zwarte cross’ een zuipfestijn noemt… terwijl ik zelden mensen zo gemotiveerd de boel heb zien opbouwen na de storm van afgelopen maandag…dat zul je alcoholisten niet snel zien doen8)…

  Zo negatief allemaal, en waarom???

 70. Deze reactie van je geeft destemeer aan dat jij dus helemaal niets en niks begrijpt van het horeca leven.
  De Buitenwacht is en was niks extremer dan welk horecaonderneming dan ook,zoals in elke gelegenheid waar jongeren bijeen komen zal er bij de Buitenwacht ook weleens een conflict geweest zijn,alleen heb ik het niet meegemaakt,bij andere gelegenheden wel weer.En wat de maandagmorgen betreft,helaas voor jou,maar dan sliep ik uit van het uitgaan,terwijl jij met je broodtrommeltje gevuld met 5 bruine boterhammen met pindakaas op de bagagedrager van je fiets richting fabriek ging.:D

 71. Wouter, grote dure bos bloemen naar de getroffenen en we zeggen er hier niets meer over… en een schrale troost; was het niet Donald Trump die zei “slapen kan ik strakjes genoeg als ik in mijn kist lig ” …en zo is het!!!

 72. QM.

  Ik zou ook zo negatief en verzuurd raken als je nergens bijhoord en buiten de maatschappij staat.
  Het is ook niet niks om alleen je pc te hebben om je frustraties te kunnen ventileren.:o

 73. Ik heb werken ietsen nooit bezwaarlijk gevonden. verstek laten gaan door overmatig drankgebruik kwam in mijn vocabulaire dan ook niet voor. Ondanks dat ik amper drink, smaandags gewoon weer achter mn bureautje.

 74. Overmatig alcohol gebruik zal iedereen iets tegen hebben,maar om alles met overmatigalcoholgebruik te relateren is niet correct en heel erg kort door de bocht.

  Daarom pik ik vanmiddag nog maar even een terrassje met een heerlijke consumptie:D.

  Wat kan het leven er toch mooi/luchtig/en zonnig eruit zien,als je het wilt zien:D:D:D

 75. Als men te maken heeft met een boven het hoofd gegroeid overgewicht is het gebruik van alcohol zeer zeker niet aan te raden.

 76. Zwolse denk wel aan de waarschuwing van het KNMI he.Een terrasje pikken doe ik zo ook nog even .Oh wat is Zwoll(s)e toch mooi

 77. Bericht door verdieping, op 14 juli 2010 om 11:39
  Als men te maken heeft met een boven het hoofd gegroeid overgewicht is het gebruik van alcohol zeer zeker niet aan te raden.

  Dat geld ook voor de stranden van Pattaya waar oversekste oude mannetjes bivakeren en zich vergapen en verheerlijken aan zeer jonge kindertjes/meisjes.

 78. Wichert.

  Zeker hou ik de buienradar in de gaten,maar heb het geluk dat ik met 5a10 minuten thuis kan zijn,das het voordeel van in het centrum wonen.

 79. “Als men te maken heeft met een boven het hoofd gegroeid overgewicht”
  Ah, nu begrijp ik de rare mutsen met veren wat beter: toch functioneel, om te camoufleren.

 80. Veel plezier Zwolse, 11:24 😀
  Verdieping, wil je verdorie onze special quest uit de Achterhoek niet wegjagen?

  😮 Zwolse

  Dat geld ook voor de stranden van Pattaya waar oversekste oude mannetjes bivakeren en zich vergapen en verheerlijken aan zeer jonge kindertjes/meisjes.

  Maar ik vrees dat er geen letter aan gelogen is.

  Skerp idd Drama: boven het hoofd gegroeid overgewicht gecamoufleerd.

  Geniet d’r van mensen….we zijn zojuist weer dwars door de week geketst :D:D:D

 81. Als men te maken heeft met een boven het hoofd gegroeid overgewicht is het gebruik van alcohol zeer zeker niet aan te raden.

  Waar slaat dit nou weer op?

 82. Kan iemand die theatermensen op het Grote Kerkplein vriendelijk doch dringend verzoeken hun optreden te beëindigen ? :):) Het lijken Elly & Rikkert wel !!!!

  Een goede regenbui is ook OK !!!!!

 83. Bericht door verdieping, op 12 juli 2010 om 13:49
  ja jaap, ondanks ik mij afzijdig hou van iedere vorm van prostitutie moet ik helaas toegeven dat je gelijk hebt.

  Verdieping.
  Het is vast gezellig met je alter-ego Sjakel als vakantiemaat,ook een fervent liefhebber van de stranden van Pattaya:o

 84. Gezellig een goede regenbui zou het voor heel veel mensen verpesten,dan maar liever Elly en Rikkert,dan ben jij de enige die er last van heeft.Ik vind het wel erg egoistisch om alles op te offeren voor jou plezier.Je kunt nog naar de Stadshagen playa gaan ruimte zat,als er een regenbui komt.

 85. @Dick, Ingrid & Zwolse,

  Ik ben het helemaal met jullie eens dat de brandweer snel ter plaatse moet zijn hoor. Ik vind het alleen vreemd om midden in de nacht met sirenes te gaan rijden. Er rijdt vrijwel niemand op straat, zet gewoon die sirene alleen aan als het nodig is (dus bij ander verkeer). De blauwe lichten waarschuwen in het donker ook goed genoeg volgens mij.
  Bijkomend voordeel is dan ook dat je geen extra ramptoeristen trekt.

 86. Helaas, enkel kom ik regelmatig met mijn familie op bali.
  maar ik proef hier een bepaalde afgunst, dat is ernstig jammer.

 87. Bericht door verdieping, op 14 juli 2010 om 13:13
  Helaas, enkel kom ik regelmatig met mijn familie op bali.
  maar ik proef hier een bepaalde afgunst, dat is ernstig jammer.

  en een driemaal ALAAF ALAAF AlAAF voor Verdieping.:o:o:o:o:o

 88. Daar moet op gedronken worden Hie HA HO,daar moet op gedronken worden Hie Ha Ho.

  Proost Verdieping zal er een paar op je nemen.:D:D:D

 89. @wichert

  Ik vind het wel erg egoïstisch om alles op te offeren voor jou plezier

  Mijn baan is erg gevarieerd en plezierig te noemen.
  Het is gewoon niet zo prettig werken in deze warmte. De ramen sluiten is geen optie, dan wordt het hier nog warmer. Alleen Elly & Rikkert waaien nu bij me naar binnen, maar er zijn inderdaad grotere rampen. (Er staan niet voor niets lachebekkies in mij eerdere posting !!!)

  ….dan ben jij de enige die er last van heef

  Mijn collega’s zijn ook niet echt kapot van !

  Je kunt nog naar de Stadshagen playa gaan ruimte zat,als er een regenbui komt.

  Beetje lastig om daar mijn werk uit te voeren
  😛

 90. hahaha, elly en stickerd (gezien het weer…) wat vréselijk idd… dat zoiets anno nu nog bestáát!!!

  opvallend is dat we verdieping hier niet over horen…:P en als een duo wel alles weet over s*x, drugs and r&r (nou ja…) zijn het elly en krukkert wel

 91. Sorry Gezellig ik dacht je al gepesioneerd was,met de ramen open lijkt me ook niet alles ,maar fijn dat je werk gevarieerd en plezierig is.Met airco erbij had je Elly niet gehoord.

 92. Noorse concurrentie voor de BBB ???

  Eland stormt supermarkt binnen

  Bezoekers van een supermarkt in het Noorse plaatsje Kongsvinger, ten noordoosten van Oslo, keken vreemd op toen zij een eland langs de schappen zagen rennen.

  Het beest stormde de supermarkt waarschijnlijk binnen om wat afkoeling te zoeken. De Noorse televisiezender TV2 maakte melding van het incident.

  De eland takelde de bloemen- en tuinafdeling van de supermarkt flink toe, waarna het zijn weg vervolgde naar de drankafdeling. Voor een stapel met koele bierflesjes bleef het dier een tijdje staan en stormde via de ingang de winkel uit. Hierna verdween de eland in een bos.

 93. @ Gezellig; toch zit er nogal wat nuanceverschil in de drive van verschillende beesten volgens mij. De Eland zocht verkoeling en de BBB had toch (gezien de 2e B) een hele andere drive.

  De omvang, de gevoeligheid voor lente- en zomerkriebels en het plaatsje Kongsvinger (= Konigsvinger?) is dan wel een overeenkomst met de drive van de BBB. Lijkt mij.

  (Dit gedrag is overigens wel bekend van Zwetende Zweedse elanden: vreemd!)

  Sterkte met je whatever-koor. Gelukkig heb je daar nog wat gezellig beppende dames die je richting 16:30 uur afleiden.

 94. Goede conclusie Dick.

  Voor een stapel met koele bierflesjes bleef het dier een tijdje staan en stormde via de ingang de winkel uit.

  Ik denk dat deze Eland geen flessenopener bij zich had !

 95. @ Kickert: Krijg dit net op het VK-Opinie draadje door over een goede snackbar in dat polder gat

  Je bedoelt de oude Krokodel, tegenwoordig “The Place to Be” van Gerard? Da’s inderdaad een goeie snackbar. Kom er al 25 jaar lang.

  . Lijkt me duidelijk wat anders?

 96. @ Zuidski, bijna…een zelfdzame Boliviaanse B.. Buffel. Gezellig door gezellig uit de anonimiteit getrokken exemplaar. Sindsdien voortdurend van de buitenwereld afgeschermd.

 97. Bericht door Eva, op 14 juli 2010 om 10:02
  Voor de Kamper jeugd is ’t Haasje te lastig bereikbaar. Das op de fiets nog best een flinke tippel als je dronken terug moet…
  En zit daar wel disco??? Geen idee eigenlijk?

  Dus dat wordt ’t Ukien.
  Ja, of Zwolle, natuurlijk. Met de trein.

  Maar, naar wat ik begreep moest de Kamper jeugd al zowiezo een alternatief onderkomen zoeken voor deze zomer, aangezien De Buitenwacht de hele zomer gesloten was wegens verbouwing..

  Niet verder vertellen hoor maar het Haasje is van dezelfde eigenaar vandaar ook dat er pendel busjes reden.

 98. @Derk; Pendelbusjes. Kijk, goede zaak!
  Alleen… weet jij of ’t Haasje ook een disco heeft?
  Ik dacht trouwens, dat ’t Haasje van Ingrid Bareman (=meisjesnaam)was?

 99. Ach hoe zaken op naam staan is niet belangrijk Joop was en is nog steeds de baas. Wel toevallig dat die tent uitbrande terwijl ze nog geen accoord hadden met de gemeente voor het komende jaar. Kom zondag ochtend eens een kop koffie drinken in het haasje, luister goed naar het personeel aldaar en er gaat een wereld voor je open. Er zijn trouwens wel dicothekene in het haasje hoor. Zwart geld is niemand vies van maar voorbeeld hoe het gaat bij Joop ( buitenwacht/ “tHaasje) er zijn bv 5000 bezoekers geweest die a 5 euro betalen Dan zijn er de volgende dag maar 4000 bezoekers geweest. ( van die 1000 betaald hij zijn personeel zwart, dus geen recht op ziektewet ofzo) En helemaal blij zijn ze als er een Veronica nacht is,omzet minimaal 200.000 euro.

 100. Dick ik mag graag een “zwart”centje vedienen hoor maar niet op de manier die Joop doet dus niet ik zal het nooit over de ruggen van personeel doen.

 101. Bericht door dick, op 14 juli 2010 om 20:38
  Hebben ze er ook ranja voor Verdieping

  Ik heb er nog een speedboot voor Verdieping liggen die die niet eens hoeft te poetsen of te lakken. Kunnen 6 personen in. 😉 Ranja voor kinderen kost 2 euro per liter Ja het is er dus.

 102. 😮 Verdieping; tel uit je winst! 😀

  Bovendien kun je met die Miami-Vice-speedboot weer aan komen zetten in Berkum-NO 😀

  Je hebt toch alleen maar tegen ons gezegd dat je je sloep nog moet lakken 😮

 103. @ Derk, Joop lijkt mij een graaiend type-nooitgenoeg. Goeie naam trouwens Joop….hij zou ook in de geurtjes voor mannen en vrouwen kunnen gaan en een uiterst actuele site kunnen beginnen. Maar hier niet; hier zou ie geband worden.

 104. Haha, klopt wichert. Kun je nagaan hoeveel waarde ik aan een gsm hecht. Overdreven comedy met dat “altijd bereikbaar zijn”. Nou ja, nu ff wel dan. 😉

 105. PVV’er betrokken bij omstreden faillisement AMSTERDAM

  PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel heeft mogelijk gefraudeerd bij het faillissement van zijn bedrijf New Tech Partner
  .

  De curator heeft hierover contact gezocht met de NOS. Schuldeisers zouden zijn benadeeld. Het PVV kamerlid zou vlak voor het faillissement in 2006 de inboedel hebben verkocht en de opbrengst daarvan hebben doorgesluisd naar andere bedrijven waar hij eigenaar van is.

  Van Bemmel heeft de omroep laten weten dat hij de beschuldiging kan weerleggen. Hij is nog in gesprek met de curator.

  Kan het mij haast niet voorstellen bij zo n nette club:D:D:D

 106. Bericht door doeksen, op 14 juli 2010 om 21:07
  wie hoort er nog wel eens wat over of van jan.d

  Kom aan de eind van zaterdag maar eens langs bij de Pierik daar is die dan wel.

 107. Zwolse… en dan die andere halve zool, dion graus, die – volgens eigen zeggen- ‘graag in zijn vrije tijd in ’t dierenasiel doorbrengt ‘ …. wij zien ‘m liever in een amerikaanse variant, maar dan in een hokje…zijn we na 3 dagen definitief van ‘m verlost:P

 108. PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel heeft mogelijk gefraudeerd….

  ’t Is wel een PVV-er, maar ‘mogelijk gefraudeerd’ vind ik erg zwak. Zou niet in het nieuws hoeven te komen.

 109. Ach komt van spits nieuws ( copie van de telegraaf) Ik dacht dat Zwolse en dick niet zoveel hadden met de stijlloze maar ze paken er toch de info van.

 110. QM, hoe is het bij jou in de omgeving gegaan met het weer heeft het weer net zo gespookt als afgelopen x. Er schijnt in Vethuizen een vrouw op een camping te zijn omgekomen.

 111. Derkmans….foei foei heb ik je net aan de telefoon. Schrijf je al weer over mij 😮

  Betrouwbaar, niet verdraaid nieuws, haal je bij http://www.nos.nl of http://www.J*op.nl. Mag de laatste hier niet eens typen 😮 Is namelijk de enige gecensureerde site. Sijllozen brengen nieuws grappig en altijd op de rechtse leest gesnoeid. Verdraaid ook. Zie het zogenaamd opgewonden stuk gister over solliciteren bij Joop….werd door de 3e reactie al verkracht.

  Maar Bernard, er is wel degelijk meer aan de hand; zie:

  PVV-Kamerlid sjoemelde bij faillissement

  Jhim van Bemmel beschuldigd van ‘onbehoorlijk bestuur’ en ‘onrechtmatig handelen’

  Het kersverse Tweede Kamerlid voor de PVV heeft volgens de curator net voor het faillissement zijn bedrijf leeg getrokken, daarmee de wet overtreden en schuldeisers benadeeld.

  Het Kamerlid dat tijdens de campagne aankondigde zich in te gaan zetten voor ‘minder regels’ blijkt dat daar al op eigen houtje mee begonnen. Geheel tegen de wettelijke regels in haalde hij kort voor het faillissement van zijn Alkmaarse muziekwinkel het bedrijf leeg. De inboedel en voorraden verkocht hij en maakte het geld over naar andere bedrijven die op zijn naam staan. Dat is verboden.

  De NOS schrijft:

  De curator betitelt het gedrag als ‘paulianeus’, een juridische term voor een economisch delict. De curator wil Van Bemmel aansprakelijk stellen en wil de betalingen terugvorderen. Van Bemmel meent dat de curator drie jaar na het faillissement veel te laat komt met zijn brief. Curator Wittich heeft volgens hem “wat dingen over het hoofd heeft gezien”.
  Vorige maand werd Van Bemmel lid van de Tweede Kamer namens de PVV. Zijn eerste vragen gingen over de ‘lakse houding van curatoren’ bij de aanpak van internetbedrijven. Van Bemmel stond op plaats 23 van de kandidatenlijst van de PVV

  ====

  Zoals de VVD-bestuurders bij Dirkie S. in de beklaagdenbank mochten. En Annemarie “nep Lachebek” en haar kerel kilo’s boter op het hoofd hebben, zoals de hebzuchtige Neel ook als eens zakelijk op haar muil ging…..mag deze super-graaier die anderen naait natuurlijk uitvergroot worden.

  Beschuldigd van onrechtmatig handelen….een economisch delict 😮

  Oh en Gaus en Drinkman zijn ook zuiver. Tuurlijk 😉

 112. Ach dick ik reageerde eigenlijk op Zwolse maarja ik kan ook een fout zitten he 😉 kruip naar bedje moet er morgen om 5 uur weer uit 😮

 113. Ingrid , er was hier dreiging van een storm maar in tegenstelling tot afgelopen maandag bleef alles staan…alleen de electriciteit viel plm. 2uur lang uit, vlak voor het koken uiteraard;D, de kinderen hadden al warm eten op, wij konden aan het brood…grrrrrr

 114. Gelukkig QM waren vervelende beelden van al die ellende die je kan overkomen. Je dak zal e maar afwaaien. En ik weet wel dat als het om materieële schade gaat je ban geluk mag spreken. Maar toch het zal je maar gebeuren.
  En het zou voor de zwarte cross toch ook heeeeeeeel vervelend zijn geweest als ze weer de volle laag hadden gekregen.

 115. Ingrid, met de zwarte cross geen medelijden hoor, naar ik begrepen heb is eea opgezet door de zoon van Bennie Jolink, zijn ze za/zo op tv en hebben ze genoeg sponsors… dus wat er ook gebeure…vervanging is zo geregeld… het weer van dit weekend staat ook openlucht optredens toe…
  Je boeltje zal idd maar de lucht invliegen… materiële schade hakt er dieper in dan men vaak denkt.

 116. Tjongejonge! Wat kun je jezelf ontzettend tegenspreken!

  Bericht door QuestionMaster, op 14 juli 2010 om 23:37
  Ingrid, met de zwarte cross geen medelijden hoor, naar ik begrepen heb is eea opgezet door de zoon van Bennie Jolink, zijn ze za/zo op tv en hebben ze genoeg sponsors…

  Dus aangezien de zoon van Bennie Jolink er mee te maken heeft, ze op tv zijn en ze genoeg sponsors hebben is het niet erg?!?

  materiële schade hakt er dieper in dan men vaak denkt.

  Ow…maar dat geldt dus niet als je sponsors hebt om één en ander te vervangen? Dan vind je wellicht ook dat het niet erg is als mensen die wat meer geld hebben materiële schade hebben?

  Bah! Hier komt het mooie “zum Kotzen!” bij me op. Dat dekt de lading wel!

 117. Goedemorgen en zo.

  Vandaag de erko weer optimaal operationeel: voor en achter de deur’n en raam’n open; waait zo lekker de week door, bij normale temperaturen:)

 118. Mogguh Drama, ook ons favoriete standje thuis. maar het kan niet altijd, omdat soms de gordijnen buiten waaien. Da’s nog niet zo erg, maar dinsdag bij het ondoordacht, impulsief verder openen van het raam…flikkerde een hoge vaas op de grond. En we hebben geen kat meer om de schuld te geven :'(

 119. Paar weken geleden

  De Zwolse Omroep Organisatie krijgt een voorschot van ?? 36.000,–. Met dit voorschot kan de omroep haar activiteiten opstarten, zodat de omroep vanaf september kan starten met uitzenden via radio, kabelkrant en internet.

  Zullen ze wel jammer vinden; missen ze de krenten in de pap van het Zwolse Zomerseizoen vwb contact met de inwoners:
  – Stratenfestival
  – Stadshagenfestival
  – Open dag FC (Simone C. wist daar nog niet zo lang geleden heel charmant te presenteren en te interviewen :D)
  – Ook deze fameuze loop komt dan nog net te vroeg[/url]

  😮 Ze zullen bij het spetterende feest van Zwolle’s beste en meest sympatieke DJ toch niet uit de startblokken knallen? Zaterdagnachtkoorts-feesten in poppodium Hedon; heb er thuis 1 in de agenda staan september vongens mij. Of op de CCC-Assendorperdijk-reunie waar Hans ook draait….[/url] spannend allemaal!:D:D:D

  Dezelfde man overigens van:

  Fruits de Mer

  Hans heeft de zomer aangegrepen om i.p.v.de zee…de studio in te duiken…

  Samen met producer W.Doeland is hij hard aan het werk..

  Fruits de Mer is de naam van het (in) spannende project…

  Meer info volgt..

 120. Waarvan Verdieping? Niet van de Salverdaloop (gelinkt onder “komt net te vroeg”). Van het leven? Ja zou kunnen.

  Tjonge die prutser van Ekdom draait “Waterfront” nog niet voor de helft >:( Moet zeker zijn Baasverheerlijkende praatjes en promo’s voor andere programma’s nog kwijt. Tijd voor City FM :D:D:D Daar vinden ze muziek wel belangrijker dan hun eigen gel*l 😉

 121. Been PLAYING: IEDEREEN IS VAN DE WERELD – THE SCENE

  NOW PLAYING: BAT OUT OF HELL – MEATLOAF
  »» NEXT: DRIVE – R.E.M.

  Ook mogelijkheid om zelf wat aan te vragen. Denk dat ik “Wind en Zeilen” aanvraag voor Ingrid op het “weertopic”

  MEATLOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAF :D:D:D
  Zie zo die LP hoes weer voor me….en Ellen Foley natuurlijk 8)

 122. QM ik verbaas me erover dat je zegt dat het mee viel gisteravond .Ik zag een foto in de krant van omver gewaaide caravans bij Doetichem in de buurt .Zo plaatselijk kan het dus zijn.Ik bedoel maar Derk.

 123. SKANDE: Haïti: waar blijft het geld?

  Zes maanden na de ramp is nog geen 2 procent van de beloofde 8 miljard euro hulp daadwerkelijk gedoneerd

  De internationale gemeenschap schoot na de ramp massaal te hulp en beloofde miljarden aan hulp. Maar meer dan beloftes zijn het tot nu toe niet geweest. De Amerikaanse nieuwszender CNN zocht uit dat slechts vier landen daadwerkelijk geld hebben gegeven: Brazilië, Noorwegen, Estland en Australië.

  De VS beloofde 1,15 miljard dollar maar heeft nog niets daarvan betaald. Hetzelfde geldt voor Venezuela dat 1,32 miljard dollar toezegde.

  Leslie Voltaire, speciale gezant van de Verenigde Naties, bevestigt dat een half jaar na de ramp de meeste landen landen hun toezeggingen niet nagekomen zijn.

  De Verenigde Naties hebben 509 miljoen dollar uitgegeven, ongeveer 9 procent van het toegezegde geld. Maar in werkelijkheid is het nog minder. 200 miljoen dollar daarvan was al toegekend voordat de aarbeving toesloeg en nog eens 200 miljoen ging direct naar regering om de overheid weer op de been te helpen.

  Ook de Wereldbank is beloften niet nagekomen. Van de toegezegde 479 miljoen dollar is nu 56,6 miljoen ??aangewend??. Ook dat geld is direct naar de Haitiaanse regering gegaan.

  Anders ligt het voor de hulporganisaties. Artsten zonder Grenzen heeft tot nu toe meer dan de helft van het opgehaalde geld, 112 miljoen dollar, besteed. Het Rode Kruis gaf 148 miljoen uit van de ingezamelde 468 miljoen dollar en zegt geld acter voor toekomstige projecten zoals watervoorzieningen.

  Vorige maand meldden de gezamenlijk Nederlandse hulporganisaties SHO dat van de 111 miljoen euro die in Nederland is ingezameld 14,4 miljoen is uitgegeven: 7,5 miljoen aan onderdak, 1,6 aan voedselzekerheid en 1,6 miljoen aan sanitaire voorzieningen.

  Door de nalatigheid van veel landen komt de wederopbouw langzaam op gang en leven er circa 1,5 miljoen mensen nog steeds in tentenkampen. Voltaire en oud-president Bill Clinton, eveneens speciale VN gezant, willen landen nu onder druk te zetten om het geld alsnog uit te keren. Volgens Clinton is de nalatigheid deels te wijten aan de economische crisis.

  Zes maanden na de aardbeving wonen meer dan anderhalf miljoen mensen in overbevolkte tentenkampen.

  CNN: Most countries fail to deliver on Haiti aid pledges

  de Volkskrant: Toezeggingen aan Haïti blijken niets waard

  Haïti nu: Meeste geld besteed aan onderdak en voedselzekerheid

  6 maand later…veilig onder dak of verder van huis?

  ======
  Whole lot of rosé (dames ;)) nu op City FM

 124. Plantje, plantje toch…zo vroeg in de ochtend en dan al giftig!!! Nou jaaa, typisch nederlands…

  Wat ik maar bedoel te zeggen is, dat de zwarte cross heus wel quitte draait hoor, en dat in tegenstelling tot de kleine particulier …die van z’n laatste centen weer de schade mag herstellen, omdat kleine lettertjes in de polis vooral aangeven wat ‘ie NIET krijgt…same old song…
  🙂

 125. Ingrid fijne vakantie!! 😀

  Gaan jullie nog ergens heen?? Je zult het vast wel gezegd hebben, maar ben een poos niet geweest hierzo……:o

 126. Nou jaaa, typisch nederlands…

  Ik zie niet in wat daar typisch Nederlands aan is. Doet ook niet ter zake. Het maakt niet uit welk tijdstip. Het val me steeds vaker op, dat veel mensen vinden dat mensen/organisaties die wat meer geld hebben ook wel wat meer te verduren kunnen hebben. En dat ze er niet over mogen klagen.

  En als iemand met minder geld per sé de laagste van de laagste verzekeringspremies wil betalen mogen ze wel klagen als ze niet genoeg uitbetaald krijgen OMDAT ZE DE KLEINE LETTERTJES NIET GOED GELEZEN HEBBEN! Doet me heel erg denken aan het DSB gebeuren. Mensen letten niet goed op en beginnen te piepen als iets wat te mooi lijkt om waar te zijn inderdaad niet waar is!

  same old song…

  Dat is ook juist waar ik een beetje over val. Het is telkens weer datzelfde verhaal.

 127. Plantje welke verzekeringsmaatschappijen keren gegarandeerd wel uit bij stromschade/noodweer?

  Ik begrijp je niet helemaal. Heb je ergens beklag mee? Vind je dat mensen die weinig verzekeringspremie (kunnen?) betalen niet moeten janken?

 128. Plantje, hoe moeten we JOU nou uitleggen dat er aan de ene kant mensen zijn, die met kinderbijslag de eindjes aan elkaar knopen, daar waar anderen het uitgeven als zijnde ‘benzinegeld’ …en dan zeggen lieden als jij ‘laat ze het benzinegeld ajb houden, ze hebben er recht op’ …

  hoe krom kun je denken???

 129. @Plantje ;”Doet me heel erg denken aan het DSB gebeuren. Mensen letten niet goed op en beginnen te piepen als iets wat te mooi lijkt om waar te zijn inderdaad niet waar is!”
  Helemaal eens, maar ook hier geldt the same old song: is takes two to tango: de mensen die niet goed opletten (en meestal al in de financiele sh*t zaten) en de “toevallig?-aanwezige-alle-probleem-oplossende dsb-medewerker” die met mooipraterij diezelfde mensen belazerden, omdat ze de kleine lettertjes niet konden begrijpen….
  >:(>:(

 130. Ik begrijp je niet helemaal. Heb je ergens beklag mee? Vind je dat mensen die weinig verzekeringspremie (kunnen?) betalen niet moeten janken?

  Nee Dick, juist omgekeerd! Ik vind dat men eens moet ophouden met zeuren over mensen die verzekeringspremie wél kunnen betalen! Steeds vaker lees ik hier dingen die neerkomen op:”mensen die het gemakkelijker hebben mogen niet klagen”. Hoe het komt dat die mensen het gemakkelijker hebben (hard gewerkt, geluk gehad, gestudeerd, rijke ouders, loterij gewonnen, andere mensen belazerd enz.) daar wordt daarbij totaal aan voorbij gegaan.
  Evenzo wordt er niet gekeken naar hoe het komt dat het sommige mensen slechter gaat (pech gehad, belazerd door slechtwillenden, te lui om te leren, te lui om te werken, niet goed opletten). Nee, mensen die het slechter gaat verdienen onbeperkt respect…lijkt me niet helemaal de juiste manier.

  Bericht door QuestionMaster, op 15 juli 2010 om 12:10
  Plantje, hoe moeten we JOU nou uitleggen

  Als je hier mee begint geef je al aan dat je het een hopeloze zaak vindt en dat je het idee hebt dat ik niet naar argumenten luister. Niets is minder waar! (Dick weet dat ondertussen ook wel!)

  en dan zeggen lieden als jij ‘laat ze het benzinegeld ajb houden, ze hebben er recht op’ …

  hoe krom kun je denken???

  Inderdaad… hoe krom kun je denken?!? De pijn bij dit soort punten zit hem meestal niet in de aller rijksten. Maar juist in de middenmoot.
  Wat ik daarmee bedoel…
  Stel de armere heeft standaard x euro in de maand. Met alle toeslagen en hulp en de eindjes aan elkaar geknoopt komen ze wellicht op x+1 euro in de maand.
  De rijken hebben wellicht 3x euro in de maand. Daar hoeven we ons niet zo druk om te maken.
  Waar het om gaat is de middenmoot die zonder toeslagen, kinderbijslag weet ik veel wat allemaal al x+1 aan inkomen hebben. Aangezien ze ook recht hebben op (ik hou het bij hetzelfde voorbeeld) kinderbijslag komen ze dan aan x+2. Het is toch te zot voor woorden die mensen geen kinderbijslag te geven zodat ze op x+1 komen?!? Terwijl ze door op x+1 te beginnen al meer belasting betalen. En daar wellicht ook meer voor moeten doen. (Hoewel “hard werken” en “veel doen voor je geld” altijd moeilijke begrippen zijn.)
  Aangezien de mensen wie het beter gaat al meer belasting betalen lijkt het me geen probleem dat ze ook gebruik maken van de regelingen waar ze recht op hebben. Toch?

  Op zich gaat het ook niet om het geld. Maar vooral om “vind je dat mensen die het wat breder hebben wel of niet mogen klagen als ze door noodweer, belasting enz geraakt worden?”

  Bericht door drama123, op 15 juli 2010 om 12:11
  @Plantje ;”Doet me heel erg denken aan het DSB gebeuren. Mensen letten niet goed op en beginnen te piepen als iets wat te mooi lijkt om waar te zijn inderdaad niet waar is!”
  Helemaal eens, maar ook hier geldt the same old song: is takes two to tango: de mensen die niet goed opletten (en meestal al in de financiele sh*t zaten) en de “toevallig?-aanwezige-alle-probleem-oplossende dsb-medewerker” die met mooipraterij diezelfde mensen belazerden, omdat ze de kleine lettertjes niet konden begrijpen….

  Klopt HELEMAAL! De medewerkers van dergelijke bedrijven (tot in de top) zijn ook zeker medeverantwoordelijk. Maar te vaak wordt er nu ALLEEN maar naar de bedrijven gekeken. Mensen die dollar tekens in hun ogen hadden en door spotjes van lenen.nl hun hele hebben en houden bij elkaar leenden worden volledig van hun verantwoordelijkheid vrij gepleit. En dat lijkt me ook niet de bedoeling! Zo vaak zag ik de spotjes van lenen.nl waarop mijn vriendin en ik elkaar aankeken en wisten dat het niet goed zat. En dus doe je dat dan niet!

  Ik ken iemand die geld heeft geleend om een motor te kopen. Na een klein jaar is het ding in elkaar gereden. Uiteindelijk heeft hij het samen met een motorzaak zo gedraaid dat hij alles van de verzekering terugbetaald krijgt. Ik ben nog steeds in dubio of ik er wel of niet een punt van moet maken.

  Bericht door QuestionMaster, op 15 juli 2010 om 12:12
  Ben ik dus wel weer zo VALS dat ik al die bierbuik- benzinegeld figuren alle tegenslagen gun die er op aarde maar verkrijgbaar zijn…goed tegen de arrogantie.

  En dat verwijt MIJ van gif in de ochtend! >:(

  Ik denk dat ik zo ongeveer uitgepraat ben.

 131. Plantje, je antwoord op mijn vragen is er 1 van vermeende afgunst en jaloezie. Daar heb ik nixxx mee. Wel met solidariteit.
  Jij pleit voor meer respect (en/of empathie) met mensen die het goed gaat en minder met hen die het slecht gaat.
  Vind dat je helemaal geen groepen als mensen moet bekijken. Elk mens is uniek elk oprecht probleem verdient alle aandacht om opgelost te worden. Wil mensen graag helpen.

  Vind je antwoorden weer doorspekt met geld. De hele wereld draait niet om geld, geld is slechts een middel. Vind zelf welzijn belangrijker dan welvaart.

  Klopt HELEMAAL! De medewerkers van dergelijke bedrijven (tot in de top) zijn ook zeker medeverantwoordelijk.

  Sterker nog; ze zijn de aanleiding.

 132. Plantje, je antwoord op mijn vragen is er 1 van vermeende afgunst en jaloezie. Daar heb ik nixxx mee. Wel met solidariteit.

  Dat weet ik Dick. Ik wil je geen afgunst en jaloezie verwijten. Ik weet dat je je daar verre van houdt! Je passie voor solidariteit siert je. (En levert regelmatig leuke en interessante discussies op; mijn complimenten daarvoor!)

  Jij pleit voor meer respect (en/of empathie) met mensen die het goed gaat en minder met hen die het slecht gaat.

  Zal een interpretatiekwestie zijn. Ik vind enkel dat mensen die het goed gaat ook best mogen klagen. En niet altijd nul op het request moeten krijgen als ze ergens niet blij mee zijn. Dat kan niet gebeuren enkel “omdat ze het toch al getroffen hebben in het leven”.
  Omgekeerd vind ik dat er ook mensen zijn wie het minder goed gaat die het er zelf naar gemaakt hebben!

  Elk mens is uniek elk oprecht probleem verdient alle aandacht om opgelost te worden. Wil mensen graag helpen.

  Ben ik met je eens!

  Vind dat je helemaal geen groepen als mensen moet bekijken.

  We zijn met zovelen, dat je altijd bepaald groepsdenken blijft houden. Maar in feite zijn we het juist eens! Ik geef juist aan, dat je ook rekening moet houden met hoe het komt dat het een persoon goed gaat. Of juist hoe iemand aan lager wal geraakt is. Het feit dat iemand in de ene of de andere positie zit (dus in de groep die het beter gaat of die het slechter gaat) mag niet enkel de basis zijn waarom je vindt dat iemand wel of niet zou mogen klagen over bepaalde dingen.

  Vind je antwoorden weer doorspekt met geld. De hele wereld draait niet om geld, geld is slechts een middel. Vind zelf welzijn belangrijker dan welvaart.

  Het gaat niet alleen om geld. Daarom heb ik het ook over “het goed gaan” of juist “het minder hebben”. Feit is wel, dat ik reageer op QM’s lompe uitspraken waarin hij/zij (weet het nog niet) bepaalde groepen enkel tegenslag gunt. En daarin gaat het vooral over geld.

  Klopt HELEMAAL! De medewerkers van dergelijke bedrijven (tot in de top) zijn ook zeker medeverantwoordelijk.

  Sterker nog; ze zijn de aanleiding. [/quote]
  Ik heb altijd een beetje een dubbel gevoel bij de helft van een stelling quoten. Nu kon je ook niet anders aangezien ik zo’n lang verhaal had getikt…maar toch!
  Ik denk dat ook hier de waarheid in het midden ligt. Moet je de persoon die bepaalde leningen aanprijst de schuld geven van het feit dat de gebruiker van die diensten in de problemen raakt?

 133. Ok, daarmee licht je het wel iets verder toe.

  Verder zal ik wel teveel gemist hebben om diezelfde waarneming te doen. Aan de andere kant gebeurt het niet zo vaak dat jij en ik ergens hetzelfde over denken 😉 (Soms wel hoor!)

 134. @Plantje ; nog even over lenen.nl en zo. Het feit dat jullie thuis, kijkend naar die spotjes, inzien wat er achter schuil gaat, wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen dat ook inziet. Het besef, dat je niet verder moet springen dan je financiele polstok lang is, is niet iedereen gegeven.
  Sommige leners maken idd misbruik van de vangnetten die gespannen zijn.

 135. Bericht door drama123, op 15 juli 2010 om 15:12
  @Plantje ; nog even over lenen.nl en zo. Het feit dat jullie thuis, kijkend naar die spotjes, inzien wat er achter schuil gaat, wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen dat ook inziet. Het besef, dat je niet verder moet springen dan je financiele polstok lang is, is niet iedereen gegeven.
  Sommige leners maken idd misbruik van de vangnetten die gespannen zijn.

  Juist… en helaas is het weer als vanouds: de kwaaien vern*uken het voor de goeien!
  Ik denk dat we het daar allemaal wel over eens kunnen zijn!

 136. Plantje, dank je (14:13). Iedereen heeft het recht op klagen natuurlijk. Maar om in ongeveer het gelukkigste land van de wereld, dat toch zeer regelmatig klaagt….nog eens een oproep te doen

  Ik vind enkel dat mensen die het goed gaat ook best mogen klagen.

  😮

 137. Plantje, ik vind dat degene die een (vaak zorgvuldig gekozen) ander met een oneerlijk product probeert op te lichten idd de schuld verdient. Komt ie er nog zeer genadig vanaf zonder sanctie.

  Blijf het overigens interessant vinden dat wij in een oververzekerd land leven. Vraag me ook af of de plicht (geloof per 1 januari) over openheid over de opbouw van de rekening van de verkoper effect heeft.

 138. Blijf het overigens interessant vinden dat wij in een oververzekerd land leven.

  Klopt. Ik ben alleen stellig van mening dat door het systeem van eigen risico op de zorgverzekering veel mensen in financiële problemen zullen komen!

  Wat mij betreft maken ze de mogelijkheid tot eigen risico inkomensafhankelijk. Dus: je mag pas meer eigen risico nemen als je het ook wel kunt bekostigen als er wel iets aan de hand is.

 139. Dan zouden er inkomenstoetsen moeten komen en krijg je “verzekering in sociale klassen”? Komt bij mij gelijk dit lied naar boven min en plus.
  Ach er zijn zoveel zaken krom, die we misschien maar beter niet kunnen weten. Waarom zit er zo’n enorm prijsverschil tussen verschillende medicijnen? Bijvoorbeeld. Hopen dat er een zeer intelligent en empatisch persoon op Volksgezondheid komt.

 140. Mag ik ff inspringen in jullie discussie over bv lenen.nl/dsb etc etc

  Van de week ben ik met mijn man naar de Rabobank gegaan om te kijken hoe het zit met een creditcard ( ivm smart parken evt onvoorziene uitgaves op vakantie).

  We wilden gewoon de simpelste die er is. Nou allemaal dingen ingevult etc etc geen enkel probleem.

  Totdat die gast de eind aanvraag ging invullen, daar kwam naar voren dat wij verplicht een krediet op de lopende rekening (rood staan) moesten nemen van ??1100,- omdat we ander geen credit card konden krijgen met een limiet van ??2500,-….

  Dat is toch werkelijk te zot voor woorden?! Je zou je dan dus extra in de schuld moeten (kunnen) steken om een cc te kunnen krijgen.

  Wij hebben bedankt! Nu zijn wij zo wijs maar waar was de consumenten bescherming?

  Het was trouwens voor die gast ook een verassing, hij wist niet dat dat moest. Heb hem gezegd dat toch ff aan te kaarten bij zijn leidinggevende.

 141. We gaan wel gewoon met de trein!

  Wat ik wel heel apart vond was de vraag hoe we dan de onvoorziene uitgaves gingen bekostigen>:(

 142. Alweer zo’n financiële joker die zijn eigen product niet kent. Niet alleen de grote jongens dus van die financiële oplichters

  Het was trouwens voor die gast ook een verassing, hij wist niet dat dat moest. Heb hem gezegd dat toch ff aan te kaarten bij zijn leidinggevende.

  Helaas kunnen we niet meer zonder banken! Want bijvoorbeeld pinnen is ingeburgerd…jaja: Gister haalde ik eigengemaakte frikandellen-speciaal saus bij Kolk aan de Hobbemastraat. Haal normaal in Assendorp, maar omdat ik hier in de buurt was om dochterlief op te halen…….Besteld maar kon ik niet pinnen >:(>:(>:( Helemaal naar de ING gereden en terug. Daar ga (ben) ik trouwens ook weg. Heb een bank gevonden met nog iets van een ideaal ASB Zijn in elk geval bijzonder vriendelijk en snel aan de telefoon. Ze bestaan al 50 jaar Zonder ouwe uitsloverige nep-acteurs als Jan, overkill, Mu. En grijze bankbedienden als bij de Rabo. Zonder gemarchandeer met overheidsgeld en een geldslurpende, neplachende Gerritje. Hier maar eens kijken.

 143. ING raad je dus niet? Want ik zit nu te twijfelen om daar naar over te stappen….

  Ben een beetje rabobank zat, na 6 x een naamsverandering door te geven kwamen ze er na een jaar achter we getrouwd waren en dat me naam veranderd was. En zo zijn er wel meer van die kleine dingetjes.

 144. Natascha, ik zit er (ING) nu ook nog. Maar hun beleid is me de laatste jaren een beetje tegen gaan staan. Via internet zijn ze trouwens wel goed, maar je kunt (net als bij veel bedrijven tegenwoordig) merken dat ze liever geen telefoon meer krijgen. ING was ook meer elite en Postbank voor ’t gewone volk. Geloof dat ze na de fusie vooral de 1e identiteit hebben overgenomen. Ach en het sponsort alles maar; ejaculeert met reclame….van mijn geld; toch moest er geld bij anders zouden ze omvallen. Neuh….heb niet zoveel die stijve knuppels/knuppelinnen. Maar ben helemaal bank-zat. Regelmatig met een maat van me, die bij Rabo in Utreg werkt, besproken hoe je zonder banken zou kunnen. Niet dus.

 145. @Natascha : “Het was trouwens voor die gast ook een verassing, hij wist niet dat dat moest”.
  Rabo ga ik nooit meer naar toe. Bij een hypotheek-aanvraag was veel mogelijk mits ik al mijn verzekeringen bij die bank onderbracht. Mooi niet, en dus nooit meer.
  Die gast die jullie te woord stond kan waarschijnljk bijzonder goed liegen alsie beweerde niet te weten dat dat moest. Zal binnenkort wel promoveren binnen de rabo….>:(

 146. Rabo is natuurlijk een oerdegelijke fusiebank van boerenleenbank en raiffeissenbank. Het schijnt dat veel boeren nogsteeds ongezien een hypotheek bij de Rabo nemen. Wijffels en andere CDA kopstukken komen ook van die bank. Maar ze zijn de crisis wel het best van allen door gekomen. Komt volgens mij omdat ze een coop.vereniging zijn.

 147. @ Drama, dit verzoek heb ik ook eens te horen gekregen

  Bij een hypotheek-aanvraag was veel mogelijk mits ik al mijn verzekeringen bij die bank onderbracht.

  Je moest trouwens eens weten hoeveel provisie er op bankproducten als hypotheken en verzekeringen zit. Houden ze volgens mij ook nog in de zak als je op het “absoluut niet concurrerende bundel-aanbod” ingaat.

  Oplichters!

  Vooral de top(neerkijkend op de)-down managers.

 148. @ Inge, we gaan volgende week naar Turkije op vakantie. Heb er zin in. Minder vind ik dat de oudste niet mee gaat. Loslaten noemen ze dat.
  Maar daar ben ik denk nog niet zo goed in.

  Ga jij nog ergens heen op vakantie?

 149. Natascha; t a v posting 16:12 >>> voordat je in de VS gaat wonen is zoiets heel normaal….je moet daar eerst lenen, vervolgens krijg je daar een credit card, de rentes lopen op tot wel 12% (hoe langer je over terugbetalen doet, hoe duurder…)
  Geen wonder dat daar iedereen ver boven zijn stand leeft, men groeit daar als het ware met schulden op en het worden er alleen maar meer…en nu wil men dat stiekum ook hier in NL invoeren??? O M G:(

 150. Bericht door dick, op 15 juli 2010 om 13:40
  Eva luister je altijd 538?

  Als ik de kans krijg (op mn werk is geen radio), dan luister ik tot 10 uur naar 538 (Evers staat op). De rest van de dag staat ie op Veronica (in het bijzonder na 4 uur). Of, als ik even geen zin heb in een beat, op Skyradio. En als dat allemaal niet wat is en ik zou in de auto zitten, dan zet ik loeierhard mn cd van Norah Jones op en ga lekker meebl?ren!
  Maar over het algemeen heeft Veronica meestal wel mijn muzieksmaak. Ik ben een o.a. Nirvana en PearlJam liefhebber. Maar ook sommige Nederlandstalige muziek (bv. Guus Meeuwis, Nick en Simon) kan ik erg waarderen.
  Helaas zit ik tegenwoordig meer in K3 en andere Studio100- liedjes. Hoewel K3 nog best te doen is, trouwens…

 151. Da’s duidelijk Eva, smaken verschillen nou 1 maal. Bij radio luisteren gaat het ook alleen om de muziek (was het maar zo). Ook informatie, nieuws, humor, ge-oh van de dj (’s helaas kunnen weinigen het tegenwoordig nog alleen), en >:(reclame krijg je erbij.

  Lekkere avond!

 152. @Dick; Huh, smaken verschillen? Ik lees anders regelmatig van jou welk nummer er bij jou op de radio schalt en vind dat stuk voor stuk ook mooie nummers. Ik heb een brede muzieksmaak, alleen mamma is wel een beetje blijven hangen in de ninety’s…
  Mijn smaak gaat zeg maar van sommige klassieke stukken, tot techno-achtig gedreun. Dat vind ik echt helemaal niets!!! Maar alles tussen klassiek en techno in kan ik wel erg waarderen.
  Verder heb ik niet meer echt de gelegenheid om me te verdiepen in de huidige muziek. Met 538 en Veronica blijf ik nog een beetje op de hoogte.

 153. @ Natascha, wij hebben overwogen om voor we vetrekken te overnachten in hotel schiphol aan de A4. Je kunt dan daar de auto laten staan, en je word dan door hun van en naar schiphol gebracht.
  Maar alleen de service is er niet in de nachtelijk uren. Dus wanneer wij rond een uur of 8-9 s’morgens hadden gevolgen hadden we dat gedaan. En dan waren we niet veel meer kwijt dan bij schiphol parking parkeren.

 154. Ah bedankt voor de tip Ingrid, alleen wij vliegen om 4 uur s’nachts dus voor ons gaat het ook niet op, maar die houden we er wel in;)

 155. Succes en veel plezier Wim, vorig jaar nog iemand binnen gehaald op de Gladiola, maar wel kast mis gelopen hahaha zoveel mensen, dat wordt genieten.

  Zet m op!

Reageer