Weerinstituut waarschuwt voor ‘extreem weer’

Zwolle – Het KNMI waarschuwt voor extreem weer. Volgens het instituut is er maandag in het hele land grote kans op zware onweersbuien (60 – 80 %) met veel neerslag (ook hagel) en zeer zware windstoten tot ongeveer 100 kilometer per uur.

waarschuwing.jpg

De zwaarste buien trekken waarschijnlijk over het oosten van het land. Het weerinstituut geeft code oranje. De eerste buien trokken voor elf uur maandagochtend al over het land, vanuit Brabant en Limburg. Zij ontwikkelen zich snel, aldus een woordvoerder. Het KNMI verwacht dat de buien het noordoosten van het land in de loop van de avond verlaten.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Hmmm…zal mijn media center wel weer uitgevallen zijn 🙁

  Hier in Groningen rommelt het ook wel wat en regent het flink! Wel interessant: je ziet regen, maar als je het raam opent is het me toch een partij warm!

 2. om half 3 is t weer droog
  kan ik lekker vissen, alhoewel ik niet net zoals zaterdagavond voorbij wythem ga zitten, net op tijd de (goede) keus gemaakt om huiswaarts te gaan, dit keer vlakbij huis mocht t alsnog los barsten

 3. Was rond half 1 in Winterswijk toen daar een windhoos was.
  Barstens, wat een enorme schade in korte tijd. Bomen ontworteld, daken eraf, complete fietsenstalling van het station ingestort.
  Eng was de natuur allemaal kan aanrichten.

Reageer