Gerrit Jansen exposeert Kleurrijk Zwolle

Zwolle – In de zomermaanden juli en augustus zijn kleurrijke schilderijen van Gerrit Jansen te bezichtigen in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie, getiteld ‘Kleurrijk Zwolle’,  toont Zwolse stadsgezichten.

Gerrit, dit jaar 65 jaar geworden, stond een halve eeuw geleden een carrière als beeldend kunstenaar voor ogen. Lessen van enkele regionaal bekende kunstschilders als Stien Eelsingh stimuleerden de Zwollenaar. De door hem geschilderde landschappen werden veelbelovend genoemd. Maar vooral op aandrang van zijn ouders koos hij toch voor een andere, eveneens creatieve richting. Hij volgde de vakopleiding etaleren/decoreren en was een aantal jaren in dat vak actief. Later stapte hij over naar de grafische wereld. Eerst na zijn vervroegde pensionering nam Gerrit, een jaar of vijf terug, weer serieus de penselen ter hand.

Heel bewust is hij ‘in de herkansing’ een compleet andere richting ingeslagen. Gerrit Jansen geeft op een eigen wijze invulling aan het consensisme, de stroming die in Nederland vooral bekend werd door Ton Schulten uit Ootmarsum.

Ook in de mozaïek-acrylschilderijen van Gerrit draait het vooral om de kleuren. Wel gaat hij overduidelijk uit van bestaande situaties. Behalve zijn eigen Zwolse woonomgeving inspireren ook andere locaties in binnen- en buitenland hem. Met de vrijheid van de kunstenaar geeft Gerrit Jansen in zijn tweede schildersjeugd een eigen draai aan die stadsgezichten en landschappen. Een goede indruk van zijn werk is ook te zien op de website http://gerritjansen.exto.nl.

De kunstenaar aan het woordDe expositie ‘Kleurrijk Zwolle’  is van 28 juni t/m 28 augustus 2010 gratis tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) te bezichtigen.Gerrit Jansen geeft zaterdag 21 augustus van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafe van de bibliotheek een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde schilderijen. Ook hieraan zijn geen entreekosten verbonden.

Artikel delen:

Reageer