Nieuw licht voor ´bureaulamp´ stadskantoor

Zwolle – Op het dak van het Stadskantoor zijn de herstelwerkzaamheden begonnen aan de ´bureaulamp´. Dit kunstwerk van Jeroen Henneman krijgt nieuw licht. De neonverlichting wordt vervangen door LED-verlichting. Dit kost minder energie en is duurzamer. Ook het plexiglas wordt vervangen.

Voordat de werkzaamheden echt beginnen, worden er steigers om de lamp geplaatst. Dit gaat drie dagen in beslag nemen. Vanaf maandag 12 juli 2010 wordt daadwerkelijk met de herstelwerkzaamheden begonnen en dit duurt twee weken. Daarna wordt de LED-verlichting getest en gaat het licht weer uit. Op een later moment wordt de bureaulamp weer feestelijk ingeschakeld.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Nee, een helder licht valt op binnen de muren van het stadskantoor. dit is prima zo en je hoeft echt geen helder licht te wezen om te kunnen verzinnen dat ledverlichting goedkoper is dan het huidige.
  Wellicht is er nog een wethouder te porren om samen met de gemodificeerde bureaulamp breedlachend op de foto te gaan.

 2. @ verdieping,
  Misschien wil de wethouder die marketing heeft gestudeerd, wel als promotie voor de stad, met zijn breedlachend gezicht zich hiervoor opofferen

 3. Ook tegen grijs und grauw. Vraag me wel af waar dit nu weer voor nodig is

  Op een later moment wordt de bureaulamp weer feestelijk ingeschakeld.

  : Zwolse grachtentour? Lintje?
  Als ze de carnavalsdeejee maar niet van zijn Duitse camping terug vragen…die zal inmiddels al wel weer aardig naar de spotlights hunkeren.
  Gewoon nieuwe lampies er in, persberichtje en klaar. Over tot de orde van de dag.

 4. Wel grappig: Dit kost minder energie en is duurzamer.

  En dan drie dagen steigers bouwen, twee weken herstelwerkzaamheden en ongetwijfeld drie dagen afbreken. Juist 🙂

 5. De “bureaulamp”staat er nu. Door het verbeteren van de LED verlichting word en nu gekozen om het aan te passen. Dat beeld staat er nog wel een poos. Dus deze investering verdiend zich weer terug.
  Zie het probleem niet.

 6. @ Ingrid,
  Wie betaald dan wat en waarvoor?
  Bij (terug)verdienen denk ik altijd dat ik iets krijg.
  Als je geld uitgeeft of het nu minder of meer is ben je het kwijt.

 7. Ik bedoel er mee te zeggen dat er ooit voor dit kunstwerk is gekozen (door 1 of anderse kunstcommissie waarschijnlijk). Dus dat ding staat er en het verlichten ervan kost geld. Dus laten we dan het op proberen het op den duur zo goedkoop mogelijk te houden.

 8. @ Ikke, hetgene wat jij dan dus krijgt (als je tenminste in Zwolle woont) is dat je via het belastinggeld wat je betaald als inwoner van Zwolle, er iets minder gaat naar het verlichten van deze lamp. En dus weer aan iets anders besteed kan worden. Waar we ons dan weer druk over kunnen maken, als we het iets onzinnigs vinden.

Reageer