Getuigenoproep schietincident Roggestraat

Zwolle – Naar aanleiding van het schietincident in de Roggestraat zondagavond 11 juli, waarbij een 22-jarige man als verdachte is aangehouden, wil de politie graag in contact komen met getuigen. Het was behoorlijk druk in de Roggestraat met mensen die op de been waren net na de voetbalwedstrijd, dus de politie vermoedt dat veel passanten op enige wijze getuige zijn geweest.

oranje_10.jpg
Inmiddels zijn er ook al meerdere getuigen gehoord, maar wil de politie graag zoveel mogelijk details in beeld brengen van het incident. Iedereen die ook maar iets gezien en/of gehoord heeft van het vuurwapen, het schieten, de verdachte, et cetera, wordt verzocht contact op te nemen met het politieteam Zwolle-Centrum/Zuid via 0900-8844.

Hieronder treft u nogmaals het eerder verzonden persbericht aan.

Verdachte van schietincident aangehouden Zwolle – In de Roggestraat is zondagavond 11 juli een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden nadat hij met een vuurwapen gedreigd in de lucht geschoten had. De man reed – samen met een tweede scooterrijder – in een voetgangersgebied en werd hier door omstanders op aangesproken. Hierop werden de twee verbaal agressief en uiteindelijk ontaarde e.e.a. in een vechtpartij tussen de scooterrijders en drie andere mannen. Hierop trok de 22-jarige een vuurwapen, bedreigde de omstanders en loste een schot in de lucht. De twee verdachten wilden er op hun scooters weer vandoor, waarop één van hen door omstanders kon worden overmeesterd. De politie was snel aanwezig om de man aan te houden. Hij zit vast. Er wordt een nader onderzoek ingesteld, ook naar de identiteit van de tweede verdachte.

Artikel delen:

Reageer