IJsselallee drie nachten afgesloten

Zwolle – De IJsselallee wordt tussen 18 en 20 juli drie nachten afgesloten. Tijdens de eerste nacht wordt de huidige asfaltlaag weg gefreesd. Door het frezen kan er enige geluidsoverlast ontstaan voor direct omwonenden. Tijdens de tweede en derde nacht wordt er een nieuwe asfaltlaag aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends. Overdag is de IJsselallee wel beschikbaar voor het verkeer.

ijsselallee.jpg

Vanwege de werkzaamheden is de IJsselallee tussen het Spooldeplein en de kruising Hanzeallee / Burgemeester van Walsumlaan afgesloten. Ook de aansluitingen op de Veerallee en de Spoolderbergweg worden opnieuw geasfalteerd. Daarom zijn ook deze wegen deels afgesloten. De wijk Veerallee is bereikbaar via de Rieteweg en de Katerdijk. Bewoners en bezoekers van de wijk Spoolde kunnen gebruik maken van de Beukenallee en de Oude Veerweg. De bussluis op de Beukenallee wordt dan ’s nachts tijdelijk opengesteld voor alle verkeer.


Vervolg van de werkzaamheden

In een later stadium worden nog lussen geslepen in de nieuwe asfaltlaag. Daarna wordt er een tweede, dunnere laag asfalt gelegd, de zogenaamde deklaag. Zoals het nu naar uit ziet, zal dit gebeuren in de nacht van 19 op 20 augustus, tussen 20.00 en 6.00 uur. Deze planning is nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld weersomstandigheden.

Verbreding IJsselallee

Van maart tot en met oktober 2010 werkt de gemeente Zwolle aan de verbreding van de IJsselallee. In deze periode wordt het deel van de IJsselallee tussen de A28 en de wijk Hanzeland voorzien van extra rijstroken. Ook het kruispunt Hanzeallee / Burgemeester van Walsumlaan wordt daarbij aangepakt. Op www.ijsselalleezwolle.nl. staat meer informatie over het hoe en waarom van de verbreding van de IJsselallee.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. hmmm van acht tot zes, een normaal mens heeft daar dan ook niets te zoeken.

    Dan ben ik niet normaal volgen jou verdieping want ik rijd tussen 20.00 uur en 6.00 uur s’morgens toch echt wel eens over d IJsselallee. En volgens jou zeggen niet normale mensen.

Reageer