Cursusaanbod voor startende vrijwilligers

Zwolle – ‘Iedereen doet mee’ is een belangrijke slogan van de Gemeente Zwolle. Een van de manieren om te participeren in de samenleving is het doen van vrijwilligerswerk. Soms is het goed om daarvoor een aantal basisvaardigheden te ontwikkelen. Dat kan met één van de onderstaande cursussen die ontwikkeld zijn door Landstede in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Zwolle.
De cursussen worden aangeboden vanuit het participatiebudget van de gemeente Zwolle. Naast onderstaande cursussen worden door de Vrijwilligerscentrale en SportService Zwolle diverse workshops georganiseerd voor meer ervaren vrijwilligers, kaderleden en besturen. Afhankelijk van uw computerervaring maakt u samen met de docent een keuze uit de volgende onderwerpen: basisvaardigheden toetsenbord en muis, Windows XP, Word, Excel, Internet en e-mail, digitale ledenadministratie en het onderhouden van een website voor uw organisatie. U kunt in uw eigen tempo werken.

 

Wanneermaandagmiddag
Startinstroom hele jaar mogelijk 
Aantal lessen8 vaste startmomenten per jaar, Aantal lessen: 10, 15 of 20,
afhankelijk van uw leerplan
Kostengeen
Goed Vergaderen en Notuleren
Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers die in hun vrijwilligerswerk beter willen vergaderen en beter willen samenwerken met collega’s. In de lessen gaat u met de theorie praktisch aan de slag. Ook krijgt u theorie en praktijk over het notuleren tijdens vergaderingen.

Wanneerdonderdagmiddag of dinsdagmiddag
Start8 september en 1 november 2010
Aantal lessen5
Kostengeen
Hoe presenteer ik mijzelf en de organisatie waar ik voor werk?
Wat zijn mijn talenten? Hoe kom ik over bij de ander? Ook spreken en presenteren voor een groep zijn onderdeel van deze bijeenkomsten. Schrijven voor uw organisatie in de vorm van persberichten en schrijven voor een website komen tevens aan bod.
Wanneerdonderdagmiddag of dinsdagmiddag
Start6 september en 3 november 2010
Aantal lessen7
Kostengeen
Financiële vaardigheden voor penningmeesters
Tijdens deze bijeenkomsten leert u de basisvaardigheden die nodig zijn voor het penningmeesterschap van uw club of vereniging. Aan de orde komen het bijhouden van een kasboek, een begroting maken en een jaarrekening opstellen.
 
Wanneerdonderdagavond
StartGroepslessen vanaf 8 deelnemers; vaste startmomenten per jaar
Aantal lessen3
Kostengeen
Voorwaarden om in aanmerking te komen:
Deelnemers moeten in de gemeente Zwolle wonen, vrijwilliger zijn of binnenkort starten als vrijwilliger. Na aanmelding volgt een intakegesprek waarin enkele gegevens worden gevraagd. Aan de hand van vooropleiding, (vrijwilligers-)werkervaring proberen wij een indruk te krijgen van wat u al kunt en wat u graag zou willen leren door middel van deze cursussen. Zodra het leerplan is goedgekeurd kunt u starten op de eerstvolgende startdatum van de cursus.

Aanmelden
Aanmelden kan bij Landstede tel: 088-8508100; in de schoolvakanties bij de Landstede Infoshop 0800-0245666. U kunt zich ook per mail aanmelden; mail dan naar eoltvoort@landstede.nl   Aanmelden kan ook bij de Vrijwilligerscentrale Zwolle tel: 038-4225200.

Artikel delen:

Reageer