Kies ontwerp stadsdeelskatebaan Stadshagen

Zwolle – Zwolse skaters tussen 12 en 18 jaar kunnen van maandag 12 juli tot en met zondag 29 augustus hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de skatebaan aan de Eerdelaan in Stadshagen. Via www.zwolle.nl/ skatebaan, kunnen de drie verkiesbare ontwerpen worden bekeken en kunnen de jongeren meebepalen hoe de skatebaan wordt ingericht tot een stadsdeelskatebaan.

skatebaan_stadshagen.jpg

De nieuwe inrichting moet zorgen dat de baan voor jongeren in Stadshagen en omgeving uitdagender wordt. Naar verwachting wordt de stadsdeelskatebaan in december gerealiseerd. Drie ontwerpen voor stadsdeelskatebaan Stadshagen Het eerste ontwerp is gemaakt door een klankbordgroep bestaande uit een aantal jonge skaters in Stadshagen. IJslander, de leverancier van de toestellen, heeft het tweede en derde ontwerp gemaakt. Tot en met zondag 29 augustus kunnen Zwolse skaters van 12 tot 18 jaar stemmen. Op het stemformulier kunnen zij ook advies aan de gemeente geven over hoe het door hen gekozen ontwerp nog verbeterd kan worden. Op basis van de uitslag van de verkiezing wordt het definitieve ontwerp gekozen. De gemeente maakt op woensdagmiddag 1 september 2010 de uitslag bekend.

Verbeteren en uitbreiden

Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm. Ook voor jongeren in Stadshagen en in de omliggende wijken (Aa-landen, Holtenbroek en Westenholte). In Stadshagen is een kleine skatebanen voor (jonge) kinderen om het skaten te leren. Deze baan ligt in de Weteringzone. Verder staat er nog een toestel aan de Klokkengieterlaan achter het jongerencentrum. In Zwolle is één grote skatebaan met toestellen met een hoge moeilijkheidsgraad, deze ligt in park De Wezenlanden. Voor veel skaters in Stadshagen en in de omliggende wijken is de baan aan de Eerdelaan te kinderachtig en de baan in Park De Wezenlanden te ver weg. Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Jammer dat er niemand zal gaan skaten,
  waarom; omdat de gemeente juist niet wil luisteren naar de skaters,
  de gemeente kiest voos “Ijslander” als leverancier,
  maar zij maken parken die gevaarlijk zijn en opstakels waarop je niet kan skaten (kijk maar naar de mini-ramp in stadshagen en de skateparken op de veluwe), deze zijn on-skatebaar zelfs voor de meest geoefende skaters.
  Dit hebben de skaters ook aangegeven, maar de gemeente wil niet luisteren,
  misschien vriendjes politiek of aandelen Ijslander?
  Jammer dus van het geld, en voor de skaters van stadshagen,
  zij zullen dus naar het Wezenlanden park moeten fietsen, want
  daar ligt namelijk wel een goede baan van een goede leverancier (gekozen door de skaters)…….

Reageer