60 Jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van den Bos-Van Deventer waren op dinsdag13 juli 2010 60-jaar getrouwd. Burgemeester H.J. Meijer bezocht het echtpaar om hen te feliciteren.

13-07-2010_echtpaar_van_den_bos-van_deventer_60jr_huwelijk_2.jpg

Mevrouw Jannie van den Bos van Deventer is geboren in Delft op 19 maart 1928. Ze was ongeveer de middelste in een gezin van 12 kinderen. Na een aantal verhuizingen is zij als kind terecht gekomen in Capelle a/d IJssel. In 1943 is zij, vanwege de honger, met een broer naar Zwolle komen lopen. Ze was toen 15 jaar. Daar is ze gaan wonen bij een nicht, de familie Van de Velde van jachthaven Van de Velde aan het Zwarte Water. De heer Louis van den Bos is geboren op 14 mei 1925 te Zwolle als jongste van het gezin. Hij had nog een oudere zus en broer. De heer en mevrouw Van den Bos hebben elkaar in 1947 leren kennen in het naoorlogse uitgaansleven van Zwolle.

13-07-2010_echtpaar_van_den_bos-van_deventer_60jr_huwelijk_1.jpg

Ze spraken nooit af, maar kwamen elkaar altijd weer tegen. Ze gingen veel dansen bij Zaal Donker, Wijnbergen op de veemarkt en de Buitensociëteit. Daar is na enige tijd de vonk overgeslagen, en zo zijn ze in 1950 met elkaar getrouwd. Er zijn 4 kinderen uit dit huwelijk geboren, 1 meisje en 3 jongens.

De heer Van den Bos heeft altijd bij Stork gewerkt, en daarnaast bij nog vele anderen om het gezin draaiende te houden. Vroeger heeft hij met een collega en zijn echtgenote veel muziek gemaakt en een cabaret groepje gehad. Daar traden ze ook mee op. Het gezin maakte vaak muziek.

Mevrouw Van den Bos-Van Deventer heeft lang bij Lantinga gewerkt, de winkel in Zwolle als het ging om naaimachines en de dingen die daarbij horen. Ze maakte alles zelf voor de kinderen en was altijd achter de naaimachine te vinden. Ook als ze voor zichzelf wat leuks wilde werd er weer een modeblad aangeschaft en er werd weer een mooie creatie in elkaar gezet. Zelfs de trouwjurken van dochter en schoondochter! Dat waren absoluut haar pronkstukken. Dat ze het goed kon blijkt wel uit het feit dat er mensen waren die door haar de trouwjurk lieten maken. Nu wordt er nog driftig gebreid voor degene die het wil, en voor de achterkleinkinderen .

De gezondheid van mevrouw Van den Bos is nog goed. Ze is dan ook de rots in de branding voor de heer Van den Bos die met zijn gezondheid sukkelt. Ze brengt hem nog steeds naar zijn afspraken in het ziekenhuis met het autootje waar ze ook nog al de boodschappen mee doet.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Aan de foto’s te zien is het echtpaar Van den Bos nog steeds heel gelukkig met elkaar: mooi om te zien. Van harte gefeliciteerd!

  2. fam van de Bos,jarenlang trouwe klanten geweest en altijd heel leuk en aardig.Ik hoop dat jullie nog jaren mogen genieten van elkaar.Muziek en cabaret daar hou je het heel lang mee vol.

Reageer