‘Bureaulamp’ op stadskantoor krijgt LED-verlichting

Zwolle – Op het dak van het stadskantoor zijn de herstelwerkzaamheden begonnen aan de ‘bureaulamp’. Dit kunstwerk van Jeroen Henneman krijgt nieuw licht.

13-07-2010_schemerlamp_in_de_steigers_2.jpg

De neonverlichting wordt vervangen door LED-verlichting. Dit kost minder energie en is duurzamer. Ook het plexiglas wordt vervangen. Om de lamp zijn momenteel steigers geplaatst en er werd met de herstelwerkzaamheden begonnen. Dit duurt twee weken. Daarna wordt de LED-verlichting getest en gaat het licht weer uit. Op een later moment wordt de bureaulamp weer feestelijk ingeschakeld.

13-07-2010_schemerlamp_in_de_steigers_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. henneman heeft waarschijnlijk goeie connecties bij de gemeente gehad, anders had dit flut kunstwerk nooit bovenop het stadskantoor gestaan.

 2. Ik vraag mij af welke bestuurder zich weer moet profileren en daar een duur feestje tegenaan moet gooien om de schakelaar om te draaien.

 3. Ingrid: Ik zie hem ’s avonds altijd als ik met de trein Zwolle binnenkom. Heb er nooit bij stil gestaan dat dat een kunstwerk zou zijn. Maar kan me ook niet herinneren dat ik hem ooit heb zien branden.

  Als het een bureaulamp is dan zal het wel de bedoeling zijn om ons bewust te maken dat er onder die bureaulamp hard voor ons welzijn gewerkt wordt. Verder kom ik niet.

 4. Ik denk dat je dat branden ook niet letterlijk moet zien, zoals een bureaulamp. Maar het feit dat je hem zag was dus de verlichting, als die uit is zie je dat hele ding niet staan. En zoals het met kunst gaat, de 1 vindt hem spuuglelijk en de ander vindt het wel wat. En de betekenis ach die kan wat mij betreft per dag verschillen. Ligt er aan op welke manier je contact hebt met de gemeente.

  Zo van eindelijk hebben ze daar binnen ook het licht gezien.
  Of het zijn geen heldere lichten daar binnen.
  Of de gemeente laat er zijn licht over schijnen.
  En zo zijn er nog vast veel meer te bedenken

 5. Ingrid al-licht zijn er meer te bedenken het licht er maar aan of je het licht hebt gezien en/of je het licht opvat.De Bureaulamp zelf lijkt me niet licht.De functie van dat ding is me niet duidelijk

 6. Ynse werken de ambtenaren wel tijdens de zonsondergang dan? Vam mij mag die bureaulamp er met de eerste de beste storm afwaaien .Het is een ding van weinig waarde en het merendeel van de mensen ziet helemaal niet wat het is.

Reageer