KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien

Zwolle – Het KNMI waarschuwt voor zware regen- en onweersbuien die woensdagmiddag en -avond over het land trekken. Daarbij komt ook hagel voor en zijn windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk.

oude_ijsselbrug.jpg

”Bovendien kan lokaal in korte tijd veel neerslag vallen”, aldus het KNMI op zijn website. De buien trekken vanuit het zuidwesten het land binnen, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten. ”Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben.”

Artikel delen:
Reacties 25
 1. WEERALARM KNMI @ 17:24

  Waarschuwing Nederland
  WEERALARM ZUIDOOSTEN EN OOSTEN: Zware regen- en onweersbuien, zeer zware windstoten
  Zware regen- en onweersbuien boven het zuiden en zuidoosten van het land trekken vanavond naar het noordoosten. Bij deze buien zijn hagel en (zeer) zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 km/uur. In het (noord)oosten 100-120 km/u. Bovendien kan lokaal in korte tijd veel neerslag vallen. De zware buien zullen rond middernacht het noordoosten van het land verlaten. Tevens is het in de oostelijke helft van het land tropisch warm.
  Mogelijke gevolgen zwaar onweer:
  Er bestaat een groot risico om door de bliksem getroffen te worden. Het risico op blikseminslag is vooral groot in het open veld, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen. Het onweer gaat vaak vergezeld van veel wind en/of (zeer) zware windstoten. Ook kan er hagel voorkomen.
  Het KNMI geeft een weeralarm voor onweer uit wanneer de kans op meer dan 500 ontladingen in vijf minuten groter is dan 90 procent. Dit criterium geldt voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer.
  Het KNMI geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit. Dit gebeurt nadat het KNMI de relevante maatschappelijke partners heeft geconsulteerd.
  Mogelijke gevolgen zeer zware windstoten:
  Er bestaat een groot risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen zoals bouwsteigers en hijskranen.
  Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico. Dit geldt met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto?s, auto?s met aanhanger en caravans. In het zomerhalfjaar geldt dit ook voor watersporters. Ook bestaat er een grote kans op ontwrichting van het openbaar vervoer.
  Het KNMI geeft een weeralarm voor windstoten uit, wanneer de kans op windstoten van meer dan 120 kilometer per uur groter is dan 90 procent. Dit criterium geldt voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer. Het KNMI geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit. Dit gebeurt nadat het KNMI de relevante maatschappelijke partners heeft geconsulteerd..
  Uitgifte: 14/07/2010 17:24 uur LT

 2. Volgens Buienradar gaat het rond en nabij 19.00 los, hopen dat de weergoden nu niet meer zo droevig gesteld zijn als maandag, dat was helemaal niks he 😉 8)

 3. (T)ja… of het alles is?

  Ga zitten want ik wil eens met je praten
  Ik ben allang niet meer zo blij als toen
  Nee schrik maar niet, ik wil je niet verlaten, nee
  Er is iets en ik kan er niks aan doen

  We komen niets te kort, we hebben alles
  Een kind, een huis, een auto en elkaar
  Maar weet je lieve schat wat het geval is, ah
  Ik zoek iets meer, ik weet alleen niet waar

  Is dit alles..
  Is dit alles…
  Is dit alles wat er is

  We zijn nu net een stuk in 13 delen
  Aan het einde zijn we allemaal de klos
  En leven trouw het leven van zovelen
  Ik wil iets meer, ik wil een beetje los

  Is dit alles…
  Is dit alles…
  Is dit alles wat er is

 4. Onvoorstelbaar toch Berkum haast niets, Westenholte hozen.Dit keer gelukkig alles heel gebleven ,maar de schrik zit er nog wel in.Als die pruimenboom de andere kant op valt,moet er niet aan denken.

 5. Weer of geen weer onze onverzettelijke IJsselbrug staat stoer en parmantig zijn mannetje. Heeft al een oorlog overleefd, zal ook noodweer overleven…om zijn werk te doen:

  Mensen en provincies verbinden.
  De grillige, sprookjesachtig stromende en spiegelende IJssel helpen oversteken.

 6. Ja Dick daar kan geen bulldozer tegen aan,maar Paul is een natuurmens bomen en vrouwen zijn de mooiste scheppingen van de natuur volgens hem/mij.Hij is 1 keer tegen een boom aangelopen,veel kneuzingen (Paul) en 1 keer tegen een vrouw en daar is hij aan blijven plakken al 28 jaar.

 7. @ Wichert, dacht dat Paul meer een pruimenmens was 😮 Wij hadden ook 3 pruimenbomen, ze gaven elk jaar hun sappige vruchten. Volgens mij heeft Geer de R. er ook nog stiekum van gesnoept. Toen het donker was natuurlijk 😉
  Vind vrouwen veruit de mooiste scheppingen van de natuur. De opwindendste ook. Ben bijvoorbeeld ook erg blij met de zee. Maar die past niet in je achtertuin. Ach er is zo dondersveel moois om ons heen!

  Een oud lied, over de natuur…maar nog minstens even actueel. Voor “God” kun je natuurlijk vanalles invullen.

  Ik zou wel eens willen weten
  (Jules de Corte)
  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de bergen zo hoog
  Misschien om de sneeuw te vergaren
  Of het dal voor de kou te bewaren
  Of misschien als een veilige stut voor de hemelboog
  Daarom zijn de bergen zo hoog

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de zeeen zo diep
  Misschien tot geluk van de vissen
  Die het water zo slecht kunnen missen
  Of tot meerdere glorie van God die de wereld schiep
  Daarom zijn de zeeen zo diep

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de wolken zo snel
  Misschien dat ’t een les aan de mens is
  Die hem leert hoe fictief een grens is
  Of misschien is het ook maar eenvoudig een engelenspel
  Daarom zijn de wolken zo snel

  Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe
  Misschien door hun jachten en jagen
  Of misschien door hun tienduizend vragen
  En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe
  Daarom zijn de mensen zo moe

Reageer