Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdagochtend is het overwegend bewolkt, maar wel op de meeste plekken droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, 5-6 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is de wind af en toe hard, 7 Bft. In de middag breekt de zon af en toe door, maar kan er ook een lokale bui ontstaan. Het wordt 21 graden op de Wadden tot 25 in het oosten van het land.

14-07-2010_weerfoto__zwartewater_.jpg
Zwarte Water

Aan het einde van de middag neemt de wind wat af in kracht. Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag neemt de wind weer iets toe en raakt het vanuit het westen bewolkt. Tegen vrijdagochtend volgt er ook wat regen. De minima liggen opnieuw rond 16 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend ook wat regen. De beste zonkansen zijn er voor de zuidoosthoek van het land. De wind waait nog altijd stevig uit het zuidwesten en het wordt 21 graden op Texel tot mogelijk 28 graden in Limburg.

Zaterdag lijkt een dag met veel wolken en af en toe een bui te worden. De temperatuur komt gemiddeld uit op 23 graden.

Zondag knapt het weerbeeld op en met veel zon wordt het 22-27 graden. De eerste dagen van de komende week is er veel zon en wordt het behoorlijk warm met maxima tussen 25 en 30 graden. Later in de week neemt de buienkans toe en is de kans groot dat de temperatuur weer wat moet inleveren.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waaide het maar vaker in dit mooie land….vooral als het zo stront benauwd is mis ik een heerlijk verfrissende zeewind. En doe de Zee en het Strand er dan ook maar bij 😀

    Waar is Diana Woey als je haar nodig hebt 😮

Reageer