Dag van de Dijk verrassend waterfeest

Zwolle – Op 18 en 19 september wordt door de waterschappen en Rijkswaterstaat op ruim 10 locaties in Nederland de Dag van de Dijk georganiseerd. De Dag van de Dijk is een feestelijk evenement voor jong en oud rond het thema water en waterveiligheid. Het speelt zich letterlijk af op een dijk, het oer-Hollandse symbool van ons leven met het water.

Bezoekers kunnen rekenen op tal van verrassende en boeiende wateractiviteiten. De zeven hoofdlocaties waar alle wateractiviteiten plaatsvinden zijn de gebieden rondom Tiel – Bato’s Erf, Kampen, Zwolle en Deventer, Rijnland, Nederlek– Schoonhoven en Rotterdam/ Kop van Zuid, Petten, Hardenberg en Schouwen-Duiveland. De dag wordt ondersteund vanuit de campagne ‘Nederland Leeft met Water’.

Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang zetten we het water naar onze hand. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden. Met de Dag van de Dijk wordt speciaal aandacht gevraagd voor ons waterbeheer. Nederland wil voorop blijven lopen als het om water gaat. Samen met de waterschappen, Rijkswaterstaat, andere overheden, bedrijven en wetenschap bouwen we aan een veilige en leefbare toekomst. Iets om trots op te zijn en op een feestelijke manier bij stil te staan.

In het kader van de Dag van de Dijk is ook een nationale fotowedstrijd van start gegaan in samenwerking met National Geographic en de campagne ‘Nederland Leeft met Water’ . Geïnteresseerden kunnen hun foto’s uploaden op http://www.nederlandleeftmetwater.nl/  en schitterende prijzen winnen.

 

Op de website http://www.dagvandedijk.nl/ kunnen bezoekers zien welke activiteiten per locatie zullen plaatsvinden. Deze variëren van fotoworkshops, fietsroutes op dijken, het maken van zandsculpturen, struin- en vaartochten onder leiding van gidsen, bouwen van waterhutten, informatiemarkten, landschapschilderen en nog veel meer.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer