De Potgieter bewoond

Zwolle – SWZ heeft donderdag 15 juli de sleutels uitgereikt aan de eerste bewoners van appartementengebouw De Potgieter. Woningstichting SWZ ontwikkelde samen met DLH Ontwikkeling 28 tweekamerappartementen in dit voormalige bankgebouw van de Nederlandse Bank aan de Potgietersingel.

 de20potgieter.jpg

SWZ vindt het belangrijk om ook voor mensen met een smallere beurs appartementen te bouwen in de binnenstad. De appartementen De Potgieter worden allemaal verhuurd onder de huurtoeslaggrens. De Provincie Overijssel heeft een subsidie toegekend van € 75.000,00 om het project mede mogelijk te maken.

Uniek aan het gebouw is de oude atoomkelder. Behalve dat dit een schuilkelder was, werden hier ook met enige regelmaat goudstaven opgeslagen. Deze kelder is blijven bestaan en ook de oude kluisdeuren zijn behouden gebleven.

De appartementen zijn ongeveer 60 m2 en zijn verdeeld over de eerste tot en met de vierde verdieping en hebben een eigen berging in de kelder. Op de begane grond is een commerciële ruimte. Het gebouw beschikt over een lift. Alle appartementen hebben een hal, woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer met douche en wastafel en een separaat toilet. De appartementen hebben in plaats van een balkon een gezamenlijke binnentuin op de eerste verdieping.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi en nuttig

    SWZ vindt het belangrijk om ook voor mensen met een smallere beurs appartementen te bouwen in de binnenstad. De appartementen De Potgieter worden allemaal verhuurd onder de huurtoeslaggrens.

    Nu maar weer sparen voor nieuwe goudstaven

    Behalve dat dit een schuilkelder was, werden hier ook met enige regelmaat goudstaven opgeslagen. Deze kelder is blijven bestaan en ook de oude kluisdeuren zijn behouden gebleven.

  2. Op de benedenverdieping komt de Natuursupermarkt hoorde ik gisteren. Ik had eigenlijk gehoopt op een Albert Heijn filiaal voor het centrum.

  3. De Albert Heijn stopt meestal geen nieuw filiaal binnen een kilometer van een andere filiaal (Diezerpoort), dus daar had je niet op hoeven hopen.

Reageer