Wijkenstrijd en Panna tijdens slotdag Sonrise

Zwolle – Het sport- en evangelisatieproject Sonrise Zwolle, dat deze week in 8 wijken in Zwolle wordt gehouden, kent aankomende vrijdag 16 juli een spetterende slotdag. Allereerst wordt ’s middags vanaf 13:00 uur in het Weezenlandenpark middels voetbal, volleybal, basketbal en streetdance bepaalt welke wijk dit jaar het Sonrise City Championship wint. ’s Avonds zal vanaf 19:30 uur op het Rode Torenplein het Sonrise City Event plaatsvinden. Een evenement met een pannatoernooi en optredens van verschillende artiesten.

Het City Championship is al enkele jaren de vaste afsluiting van het Sonriseproject in Zwolle. Wel vindt dit jaar het City Event voor de eerste maal plaats op het Rode Torenplein. “We willen een prachtige week afsluiten in het centrum van de stad, om te laten zien dat dit een project vóór en dóór Zwolle is”, aldus Ruben Drost, één van de organisatoren van de slotdag.

’s Middags zal het City Championship als vanouds gehouden worden op het Weezenlandenpark. In acht wijken hebben kinderen en jongeren afgelopen week gesport onder leiding van een jong sportteam. Vrijdag zal elke wijk met enkele teams naar het Weezenlandenpark komen. “Het belooft weer een echt sportspektakel te worden.”, aldus Drost, “Elke wijk wil die beker winnen.” Voor de kleine kinderen komt er een ‘kinderdorp’, een plek waar ze geschminkt kunnen worden, op een springkussen mogen spelen en lekker kunnen kleuren. De ouders kunnen genieten van een kopje koffie op het terras. Tussen 13:00 uur en 16:30 uur is een ieder van harte welkom op het Weezenlandenpark.

’s Avonds maken vele jonge voetballers kans om Pannakoning van Zwolle te worden. De voorronden van dit toernooi vinden plaats tijdens Sonrise in de wijken zelf, maar er zijn op vrijdagavond ook nog enkele wildcards te bemachtigen. Maar er is meer te doen tijdens het City Event. Zo zal er een spetterende capoeirashow worden vertoond en later op de avond zullen verschillende christelijke artiesten optreden. Tussen 19:00 en 23:00 zijn jongeren, sporters, ouders en anderen welkom op het Rode Torenplein voor een spetterende afsluiting van Sonrise Zwolle. Het volledige programma kunt u vinden op de website: www.sonrisezwolle.nl .

Sonrise wordt georganiseerd door twaalf kerken uit Zwolle. In samenwerking met Youth for Christ Zwolle zorgen zij voor acht sportteams. ‘We willen de kinderen uit de wijk Gods liefde laten zien’, zegt Ronald Welmers, Sonrise Zwolle. ‘We hebben een hart voor jongeren, en sport is een prachtig middel om ze te bereiken. We willen niemand iets opdringen, maar Jezus laten zien door daden.’ Stadsbreed zijn bijna honderd vrijwilligers uit verschillende kerken betrokken bij de organisatie.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Volgens mij voetballen die 2 van ons er ook met maatjes mee. Was er gister een bbq in Stadshagen? Ze kwamen vol verhalen thuis haha Hou ze maar goed bezig; vrogger hadden wij “de tent” in Westenholte…Harry K. was er altijd van onder de indruk 😉

Reageer