Nieuwe en bekende namen bij Landstede Basketbal

Zwolle – De selectie van Landstede Basketbal kent het komende seizoen een aantal nieuwe maar ook bekende namen. Naast drie Amerikaanse spelers heeft de club namelijk oud-speler Nikki Hulzebos gecontracteerd. Daarnaast gaat een andere oud-speler, Rein van der Kamp, de trainersstaf van de aan de club gelieerde Centre for Sports & Education versterken.

International Hulzebos speelde het afgelopen jaar een prima seizoen bij de Matrixx Magixx. In het nieuwe Landstede Sportcentrum hoopt hij deze stijgende lijn voort te kunnen zetten. De 30-jarige Van der Kamp gaat werken aan zijn carrière na de sport. Het trainersschap bij de topsportersopleiding combineert hij met een rol bij het eerste team, waar hij inzetbaar is.

De Amerikaanse spelers die in Zwolle komen spelen, zijn Matt Mullery, Harry Marshall en Lawrence Borha. De 2,04 meter lange Mullery komt van Brown University en heeft de afgelopen twee jaar in het All Star team van de Ivy-league gespeeld. Pointguard Harry Marshall komt van Indiana State en is in zijn conference gekozen in het all-defensive team. De 26-jarige Borha speelde vorig seizoen in de Duitse Bundesliga bij Paderborn. Borha was in zijn collegetijd bij Utah een 40% driepuntsschutter en is in zijn conference gekozen in het all-defensive team.

Hoofdcoach Herman van den Belt kan blijven beschikken over Arno Bunnig, Alexandre de Sa, Jesper Jobse, Mark Ridderhof, Florian de Vries en Harvey van Stein, die allen een doorlopend contract hebben. Er wordt nog gezocht naar een Amerikaanse speler die onder de borden kan spelen.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Het lijkt erop dat er weer rust komt in basketballend Zwolle.
  Een prima trainer, goede nederlandse spelers en amerikanen waarvan ongetwijfeld bij de keuze Herman van de Beld een flinke vinger in de pap heeft gehad.
  Ik hoop op een spectaculair seizoen met spelers die gaan tot op de bodem.

  Nu nog een begrijpelijk bestuurlijk beleid en ook de nieuwe sporthal is weer terecht een arena waar menig toeschouwer en tegenstander zinderd van spanning.

  Mannen succes.
  Gert Vaanholt

Reageer