Sonrise Zwolle sluit sportieve week af

Zwolle – Het sport- en evangelisatieproject Sonrise Zwolle, dat deze week in 8 wijken in Zwolle werd gehouden, kent deze vrijdag een spetterende slotdag. Allereerst werd vrijdagmiddag in Park de Wezenlanden middels voetbal, volleybal, basketbal en streetdance bepaalt welke wijk dit jaar het Sonrise City Championship wint. ’s Avonds zal vanaf 19:30 uur op het Rode Torenplein het Sonrise City Event plaatsvinden. Een evenement met een pannatoernooi en optredens van verschillende artiesten.

16-07-2010_city_championship_sonrijse_1.jpg

Het City Championship is al enkele jaren de vaste afsluiting van het Sonriseproject in Zwolle. Wel vindt dit jaar het City Event voor de eerste maal plaats op het Rode Torenplein. “We willen een prachtige week afsluiten in het centrum van de stad, om te laten zien dat dit een project vóór en dóór Zwolle is”, aldus Ruben Drost, één van de organisatoren van de slotdag. Vrijdagmiddag werd het City Championship als vanouds gehouden worden bij Park de Wezenlanden. In acht wijken hebben kinderen en jongeren afgelopen week gesport onder leiding van een jong sportteam. Vrijdag kwam elke wijk met enkele teams naar het stadspark. “Elke wijk wil die beker winnen.” Voor de kleine kinderen was er een ‘kinderdorp’, een plek waar ze geschminkt kunnen worden, op een springkussen mogen spelen en lekker konden kleuren. De ouders konden genieten van een kopje koffie op het terras.

16-07-2010_city_championship_sonrijse_2.jpg

16-07-2010_city_championship_sonrijse_3.jpg

16-07-2010_city_championship_sonrijse_5.jpg 

’s Avonds maken vele jonge voetballers kans om Pannakoning van Zwolle te worden. De voorronden van dit toernooi vinden plaats tijdens Sonrise in de wijken zelf, maar er zijn op vrijdagavond ook nog enkele wildcards te bemachtigen. Maar er is meer te doen tijdens het City Event. Zo zal er een spetterende capoeirashow worden vertoond en later op de avond zullen verschillende christelijke artiesten optreden. Tussen 19:00 en 23:00 zijn jongeren, sporters, ouders en anderen welkom op het Rode Torenplein voor een spetterende afsluiting van Sonrise Zwolle. Het volledige programma kunt u vinden op de website: www.sonrisezwolle.nl .

Sonrise wordt georganiseerd door twaalf kerken uit Zwolle. In samenwerking met Youth for Christ Zwolle zorgen zij voor acht sportteams. ‘We willen de kinderen uit de wijk Gods liefde laten zien’, zegt Ronald Welmers, Sonrise Zwolle. ‘We hebben een hart voor jongeren, en sport is een prachtig middel om ze te bereiken. We willen niemand iets opdringen, maar Jezus laten zien door daden.’ Stadsbreed zijn bijna honderd vrijwilligers uit verschillende kerken betrokken bij de organisatie.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @ Drama, onze zoon en zijn maat hebben helemaal nixxx met die C. Maar ze hebben zich al een aantal avonden prima vermaakt bij die club. BBQ meegepikt begreep ik. Komt ongetwijfeld door het voetballen, maar ik begreep dat er ook een gezellige sfeer hing. Prima als ze daar willen kijken.

 2. een leuk competatief evenment, waarin sportiviteit hoog in het vaandel staat en men zonder zendingsdrang het eeuwige licht over de jeugd wil laten schijnen.
  ik heb mijn twijfels.

 3. Verdieping: Twijfels over:
  competatief of niet
  evenement
  of het wel zo sportief is
  zonder zendingsdrang
  het eeuwige licht
  de jeugd
  het schijnen
  de hele club?

  Over gedeelten van je betoog,
  of over alles?

 4. Oh weet ik niet, misschien zijn ze wel gereserveerd in hun uitlatingen. Ze hadden het er wel over gehad, begreep ik. Geloof dat het onderandere was gegaan over “respect voor meisjes en niet met iedereen naar bed”…. niet zo heel erg verkeerd lijkt me. Maar ik kan er niet over meepraten; was er niet bij. Geloof wel dat dat super opdringerige van vrogger: aanhouden, aanbellen, voet tussen de deur er niet meer zo bij is. Zag wat over apostolisch oid, dat is geloof ik nogal populair. Maar of het opdringerig/zendingsdrangerig is weet ik niet.

  In Berkum was redelijk keus; 3 kerken op de vierkante (nou..) 500 meter? Eentje gaat nu dicht (of is al dicht) en in die ander was mot over de dominee. Zouden ze nu eindelijk allemaal naar 1 kerk gaan?

 5. ??We hebben een hart voor jongeren, en sport is een prachtig middel om ze te bereiken. We willen niemand iets opdringen, maar Jezus laten zien door daden.??

  En hoe heeft Jezus hier aan meegewerkt dan?

 6. Is dat zo Verdieping

  val je niet in het pulletje wordt je met de nek aangekeken.

  Gadverdamme!

  @ Japser, haha misschien kunnen ze er zelf beter op anwoorden.

 7. Twijfels hoef je niet te hebben verdieping, mijn broertjes gaan er al jaren sporten in de zomer, gewoon omdat het zo gezellig is en op het moment dat die jongeren hun praatje/toneelstukje gaan doen sporten de kinderen die er geen behoefte aan hebben gewoon verder en diegenen die er wel behoefte aan hebben die blijven gewoon aandachtig zitten kijken/luisteren.

  Ik vind dat ze wel goed werk doen.

Reageer