Het weer: frisser

Zwolle – Zaterdag wordt het iets frisser, met temperaturen tussen 19 graden in het noordwesten en 22 graden in het oosten. Er waait een stevige zuidwestenwind; boven land matig, kracht 3 à 4, in de kustprovincies matig tot vrij krachtig, 4 à 5 en langs de kust (vrij) krachtig, 5 à 6 Bft.

16-07-2010_weerfoto_watertoren.jpg
Watertoren Turfmarkt

Zondag wordt het een droge dag, met flinke zonnige perioden. Het wordt 21 tot 24 graden en de wind neemt in kracht af en is meest zwak tot matig, uit een zuidwestelijke richting. Maandag doen de temperaturen een stapje omhoog en komen uit tussen 25 en 27 graden. De dag verloopt met flinke zonnige perioden en er staat maar weinig wind. Een fraaie zomerdag. Dinsdag wordt het met 27 tot 30 graden nog warmer en lokaal worden weer tropische temperaturen gehaald. Het blijft nog droog, maar de dagen daarna neemt de kans op buien toe. Na een warme woensdag doet de temperatuur weer een stap terug.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mooi, (misschien) niet, maar de watertoren op de turfmarkt staat er al heel lang. Heeft al heel wat meegemaakt en “gezien” ook. Het vermaarde Bevrijdingsfestival is er enkele jaren succesvol gehouden bijvoorbeeld. Lekker…fris!

  2. Gelukkig maar.

    Weet iemand trouwens wat er met die watertoren gaat gebeuren? Meen me te herinneren dat er destijds plannnen voor waren, maar nooit meer iets van gehoord.

  3. er waren (zijn) plannen voor de bouw van appartementen in de toren,maar die markt ligt momenteel op zijn gat. ik zou liever hebben dat de oude toren binnen het later aangebrachte bakstenen omhulsel gerestaureerd wordt, het is tenslotte een uniek monument.

Reageer