Astrid Vrolijk nieuwe directeur van Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Per 1 oktober wordt Astrid Vrolijk de nieuwe directeur/bestuurder van de openbare bibliotheek in Zwolle. Vrolijk is in de gemeente Bergen op Zoom ruim 5 jaar directeur van cultureel centrum CKB de Maagd geweest en tevens interim directeur van CVK in Roosendaal. Scheidend directeur Tineke van Ham is per 1 augustus 2010 benoemd tot voorzitter en enig lid van de Raad van Bestuur van de Rijnbrink Groep, een houdsterstichting die de belangen van een aantal provinciale bibliotheekdiensten behartigt.

Astrid Vrolijk was de eerste directeur van CKB de Maagd. Zij heeft in haar functie vooral nadruk gelegd op de meerwaarde die voortkomt uit de combi van het CKB en centrum de Maagd. Denk aan workshops voor leerlingen gegeven door artiesten en optredens van leerlingen van het CKB rondom professionele voorstellingen in de Maagd. Een unieke combinatie in Nederland. Het Centrum voor de Kunsten is tijdens de leiding door Astrid Vrolijk als eerste centrum in Nederland gecertificeerd. Ook is veel aandacht uitgegaan naar het verbinden van het regulier onderwijs met kunst en cultuur. Zo is het programma Cumenu opgezet: alle klassen van het basisonderwijs maken hierin jaarlijks kennis met een bepaalde kunstdiscipline. Jeugdmonumentendag is daarvan een voorbeeld. Tenslotte is de samenwerking met het amateurveld in Bergen op Zoom sterk aangetrokken en goed.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Er is dus van 1 augustus tot 1 oktober geen directeur van de bibliotheek in Zwolle? Ik stel voor dat ik die periode waar ga nemen; ik ken het magazine FHM van voor tot achteren en terug, zal de medewerkers overmatig pamperen en kan verrekte goed lintjes doorknippen. Stem op mij!

Reageer