Algemeen Log 138

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 139 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 260
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Verdieping, met z’n 3e gouden plak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja, ingrid en Assendörper

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. @ Schaakking PE de Visser 9:10

  voorbereidingen i.v.m.
  het verblijf (o.a.) in Zwolle van een eerstejaars student
  psychologie uit Brisbane. Op 16 februari 2011 wordt hij 19 jaar.

  Interessant, hoe lang blijft ie? Familie/kennis of via een project of zo? Is de bedoeling dat je er nog e.e.a. van opsteekt, zowel over psychologie als over het verfrissen/updaten van je Engels?

 3. Broertje Youpie….

  Geestig dat er in Obdam, een dorp ergens diep in de Noord-Hollandse jungle, een pastoor geschorst is omdat hij op de zondag van de finale een zogenaamde Oranjemis heeft opgedragen. Hij heeft staand op het altaar de bal hooggehouden terwijl de wave door de kerkbanken ging. De orgelpijpen waren vuvuzela??s, de miswijn was Budweiser-bier en de hosties waren vervangen door worstenbroodjes. Verder hing Jezus in een oranje luier aan zijn kruis.Op YouTube zag ik dat de kerk stampvol zat. De kerkgangers hadden allemaal van die treurige vlaggetjes op hun wangen. Oranjesupporters dus. Afgelopen dinsdag sjouwden ze weer door onze hoofdstad omdat hun helden een rondvaart door de grachten maakten.

  De broedende waterhoentjes, de brood zoekende eenden en zacht door het water glijdende zwanen waren van slag. ⤸Dat is toch alleen voor kampioenen?⤝ vroeg de zwaan aan het waterhoen. ⤸Dat heb ik ook altijd van mijn ouders gehoord⤝, bemoeide het kleine eendje zich er mee. Al gauw ging het over de verse burgemeester Eberhard, die nog een beetje nerveus was over zijn eerste grote evenement en de massa wilde spreiden. Vandaar de rondvaart. ⤸Maar dan beledig je toch de kampioenen uit ??88?⤝ opperde het waterhoen, ⤸dit is toch heel frusterend voor die jongens van toen!⤝ ⤸Huldigingsinflatie⤝, sprak de oude zwaan goedmoedig.

  Hij vroeg zich af waarom de bestuursleden van de KNVB dit wilden. ⤸De oude Michels, de grote voetbalgeneraal, kijkt van boven diep verdrietig toe⤝, stamelde het oude waterhoen, die van allerlei supportersafval een oranje nest bouwde. Een donzig klein eendje piepte of dit het Nederlands elftal was, maar zijn vader bromde op Amsterdamse toon: ⤸Nee, Gele Kaartclub Schoppen Troef.⤝ ⤸En wat doen ze dan als ze ooit echt wereldkampioen worden?⤝ vroeg de vrouwtjeszwaan bescheiden. Niemand wist het. Het enige waar iedereen het over eens was was dat de nieuwe burgemeester geen verstand van sport had omdat je een tweede plaats niet zo uitbundig huldigt en dat het bestuur van de KNVB niet van echte kampioenen hield.

  Anders hadden ze de ploeg uit 1988 niet zo diep gekwetst. ⤸Wat vindt u?⤝ vroegen ze aan de oude wijze reiger, die vanaf een zenuwachtige woonboot rustend op één poot had zitten luisteren. ⤸Ik vind niks⤝, sprak de oude reiger, ⤸het is al raar dat ik als reiger al jaren volledig mak in de stad verblijf en dat ik dit dronken geschreeuw van die met dikke buiken gevulde brulshirts probleemloos aankan. Ik vlieg nergens meer van op. Het enige dat ik weet is dat de mens behoefte heeft aan dom feesten. Zoveel mogelijk carnaval, Elfstedentocht en Koninginnedag tegelijk. Zuipen en lallen. Dan zijn ze zielsgelukkig. De werkelijke prestatie doet er niet toe. Niet alleen bij het domme supportersvolk, maar ook bij de burgemeester en de bestuursleden.

  Het gaat om geld. Massa??s mensen! Massa??s zijn goed voor de sponsors omdat die massa??s dan allemaal tegelijk hun naam lezen. Als ze kunnen lezen. Het betekent het absolute einde van deze beschaving. Als zelfs de noodlijdende kerk Oranjemissen gaat opdragen om het hoofd boven water te kunnen houden, dan weet je dat we aan het eind zitten. Voetballerssalarissen van negen miljoen euro per uur, de vrouw van Wesley die belangrijker is dan het spel van Wesley, stadions in Afrika zonder negers omdat die de toegangsprijzen van 900 dollar voor het goedkoopste kaartje niet kunnen betalen, de kickbokser Nigel de Jong die slechts een gele kaart in plaats van negen jaar Robbeneiland voor zijn moordaanslag krijgt en de blatende Blatter die ijdelgeil handjes komt schudden voor de finale??.

  Het is klaar en ik voorspel het einde van deze beschaving!⤝ ⤸Echt?⤝ riepen de eendjes, ⤸hoe kom je aan die wijsheid?⤝ ⤸Ach⤝, zei de oude reiger terwijl hij zijn vleugels spreidde om een paar weken met vakantie te gaan, ⤸ik heb het ook niet van mezelf. Ik hoorde dit vannacht van iemand op de bodem van de Herengracht!⤝
  ⤸Van wie?⤝ kwetterden de vogels. ⤸Van een oude octopus!⤝
  ;););) Hij was weer goed!
  ====
  Jolanda B cool zong overigens de Zomerhit en vandaag is EROS R. de tourartiest :D:D:D O.a. Radio Tour de France heeft me weer een aangename en interessante stukjes lezende middag bezorgd.

 4. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – De maîtresse van Saddam Hussein
  – Ronnie Brunswijk – van rebellenleider tot populaire politicus
  Nova (N2, 22:15)
  – Ingrid Bergman in retrospectief
  – Waardering voor Obama loopt terug

  NIEUW: Een tweede leven (N2, 18:55)
  Karin de Groot ontmoet zestien mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. In de eerste aflevering zien we Rinus. Na een avondje uit rijdt een auto hem aan. In het ziekenhuis valt zijn hartslag weg en krijgt hij een bijzondere ervaring. Hoe kijkt Rinus na deze gebeurtenis naar de wereld om hem heen?

  NIEUW: Lekker…! (N3, 20:35)
  Regina Romeijn onderzoekt maatschappelijke thema’s opgeworpen door de wereld van kunst, cultuur en wetenschap. Vandaag: Lekker gek. Van Gogh was bij vlagen knettergek en sneed zelfs zijn eigen oor af. Moet je een beetje gek zijn om een goede kunstenaar te zijn? Met onder anderen Mike Boddé en Hafid Bouazza

  FILM: The Matrix (Veronica, 22:30)
  Fantastische en revolutionaire sciencefictionactie over computernerd (Keanu Reeves) uit de 22ste eeuw die zijn hoofd breekt over The Matrix ?? een door robots gecontroleerde alternatieve werkelijkheid. Neo blijkt de enige die de mensheid kan redden

  Sportjournaal (N1, 18:15)
  – Wielrennen: Tour de France
  – Hockey: Champions Trophy vrouwen in Nottingham,
  Nederland – Duitsland
  – Paardensport: CHIO in Aken
  – Voetbal: Aandacht voor de presentatie van de nieuwe spelers van PSV
  Tourjournaal (N3, 19:30)
  Terugblik op de etappe van vandaag

  Studio Sportzomer: De avondetappe (N1, 22:30)
  – Schrijver Dimitri Verhulst
  – Wielrenner Johnny Hoogerland

  Sportjournaal (N1, 22:30)
  – Hockey: Champions Trophy vrouwen in Nottingham,
  Nederland – Duitsland
  – Golf: De British Open
  – Honkbal: Haarlemse Honkbalweek, Nederland – Japan

  Studio Sport: Tour de France (morgen, N1, 13:40)
  Rechtstreeks verslag van de 14de etappe Revel – Ax 3 Domaines over 184,5 km
  ====
  Misschien nog wel interessant: Een tweede leven (N2, 18:55)
  ====
  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  In de talentenjachtoorlog won Holland’s Got Talent vorige week nog ruim van Popstars (respectievelijk 1.017.000 en 749.000 kijkers). Gisteren lagen de kijkcijfers een stuk dichter bij elkaar. HGT (RTL4, 20:30) scoorde 1.071.000 kijkers, Popstars 964.000

 5. Bericht door dick, op 17 juli 2010 om 19:05
  Toch sponsoren we ze dagelijks

  Nou dick Steenwijk_Zwolle lijkt me toch wel te doen met een tank in de week? Reiskosten vergoeding dus je baas sponsert ze 😉

  Hoe is die? Zometeen gaat hier de vuurkorf/bbq aan code rood is weg :D:D:D

 6. Je wilt niet weten hoeveel geld erbij moet Derk, maar daar gaat het niet om. We zijn met zijn allen (jij zéker niet uitgezonderd, met je verrekende km’s) afhankelijk geworden van de gewetenloze schoften. Heb je de linkjes gelezen….de 1 speelt met levens in het kwetsbare Afrika. De ander veroorzaakt de grootst denkbare milieuramp in Amerika en misschien wel in de wereld. Wat vind jij daarvan?

 7. @ Derk, Hij is geweldig…heerlijk rustige dag. Gelezen, radio geluisterd, lekkere dingen gekocht etc. etc. Nog ff over ’t strand gefietst. Vrouwlief had ik weet niet hoeveel nieuwe kleren gekocht, van de week en vandaag. 2 vuilniszakken ouwe kleren in de container hier op ’t winkelcentrum gedumpt. Tbv Humanitas oid (3e wereld). Dat gaf wel weer een goed gevoel. Zo nog ff weg en morgenmiddag gezellige verjaardag en….BBQ-en: steek de boel maar in de hens, dondert niet wat voor code en hoe hoog de gluurheidsgraad bij de nieuwsgierige buurman is. Veel plezier 😮 (die agunstige wous vindt het vast “slijmen”) Mooi: veel plezier!

 8. Dat van shell had ik al gezien in een reportage volgens mij van nova schrikbarend wat daar gebeurd. Leidingen uit de jaren 70 en die gewoon lopen te lekken. Volgens mij hebben we het er al eens over gehad. Wat BP berteft tja risico van boren in de zee he en amerika was blij met de fee die ze kregen, dus wie zijn schuld is het nou?

 9. @ Derk, de schuld ligt natuurlijk bij de dader. BP heeft ook schuld erkend en al veel betaald. Maar wat een gevolgen….

  Nu mogen ze geloof ik 7 jaar niet boren. Tja.

 10. Dader was degene die graag veel en snel geld wou zien. Dus BP verhuurder van het platforum en America. Gedeelde smart is dubbele smart zeg ik dan maar. Allen hebben er van geprofiteerd, dus allen hebben schuld zo denk ik er over. Dat ene president van America nu loopt te schreeuwen doet me weinig laat hem maar eens zeggen wat zijn fee’s zijn van die andere bronnen die nog door draaien.

 11. BP heeft al enorm veel betaald. Door hun is dat lek natuurlijk ontstaan. Als een land niet mee wil werken is er wel een ander land, die met open armen klaar staat. Maar vind het ongehoord hoe afhankelijk we er van zijn geworden. En hoe makkelijk de OPEC de olieproductie kan regelen en manipuleren. De klant verbruikt gewoon door, sterker: hoe langer hoe meer.

 12. Volksopstand in Staphorst

  De Staphorster bevolking is gisteravond massaal in opstand gekomen toen de politie een bekeuring uitdeelde aan een automobilist.

  Agenten wilden de man op de bon slingeren omdat hij geen gordel droeg. Hierop reageerde hij zeer agressief en volgens RTV Oost gingen tientallen omstanders zich bemoeien met de ruzie bemoeien.

  Eén Staphorster dreigde de ordehandhavers te slaan, hierop riepen de agenten versterking in. Ook nadat de extra politie-inzet arriveerde, heerste er een dreigende sfeer in het Overijsselse dorp.
  =====
  Had ik ook een volksopstand kunnen veroorzaken toen ik op een vrijdag eens door Staphorst naar huis reed. Kerel voor me werd bij het afslaan bijna in zijn flank gereden door een duidelijk zwaar beschonken malloot. Vervolgens haalde hij in “the blind” in op de hoofdweg. Heb 112 gebeld en moest terugbellen vanaf een vast toestel….eerst argwaan overwinnen bij een boerderij….de politie hield 1 van de 2 uitvalswegen in de gaten (of richting S.hagen/ of richting A28). Helaas de verkeerde, de mevrouw belde nog wel terug om te bedanken maar dat ze em helaas niet gepakt hadden. Had ze wel kenteken en meerdere gegevens over de auto gegeven.

 13. @ Dick laatste en dan ga ik echt naar buiten. Dat wisten we in de jaren ’70 toch al 😉 Benzine op de bon en autoloze zondagen. Ach er is al zolang de techniek bekend om op andere bronnen te rijden maarja……………… Ik rij ook nog steeds benzine en diesel, ik doe er dus ook aan mee. De auto industrie samen met de olie mannen houden de techniek tegen dat was in de jaren 80 al bekend dus doen we maar wat hun willen. Trouwens een tankstation voor electra auto’s langs de snelweg is geen optie dat duurt even een paar uur voordat je verder kan rijden. Gas is er gekomen maar kwam ook met moeite ik denk dat over moeten gaan op waterstof en voor de huis auto electra.

 14. Ja, was al lang bekend. De oliecrisis. Maar het lijkt wel of het met de dag erger is geworden. Bush is er ook groot mee geworden. Hoopte dat de ontwikkeling met elektrische auto’s en rijden op waterstof sneller en betaalbaarder ging.
  Dit is dus mijn frustratie

  dus doen we maar wat hun willen

  Doe niet snel iets slaafs….maar we staan/zitten hier en kunnen niet anders.

  Trouwens een tankstation voor electra auto’s langs de snelweg is geen optie dat duurt even een paar uur voordat je verder kan rijden.

  Pfff Hopen dan maar dat de “knappe gespecialiceerde koppen” snel met een redelijk en betaalbaar alternatief komen. Ben hier niet erg positief over. Ook te bedenken dat olie grondstof is voor meerdere producten. Je moet er niet te lang over na denken: wordt je chagerijnig van…..

 15. dick; posting 20:43 >>> die zakken kleren gaan helaas niet naar humanitas maar er word met wat verkoopbaar is grof geld verdiend (hoezo derde wereld) en de restanten worden verwerkt tot grondstoffen, papier enzo…

  als je daadwerkelijk iets goeds wilt doen met gebruikte kleding moet je ze zelf bij noodruftigen afleveren, of waarom denk je anders dat mensen zelf naar polen rijden…:)

 16. Idem met zakken kleren langs de weg, zeker die voor ‘aktie 68’ , de ophalers daarvan vissen alles wat iets oplevert uit de zakken en houden het zelf, de restanten zijn voor het goede doel.
  Hetismaardatuhetweet.

 17. Net wat flitsen gezien van HET Huwelijk van Wesley en Yolanthe. Wat een romantiek: witte rolls royce, koetsje met witte paarden, witte duiven, een witte jurk met sluier en een iets te strak, iets te glimmend lichtblauw pak. Laten we hopen dat deze liefde langer standhoudt dan bij hun vorige relaties.

 18. Weer een Stam bij Ajax? De 1e is erg goed bevallen!!

  RTV-Twente teletekst:

  zaterdag 17 juli 2010 | 20:25 uur
  Ronnie Stam is de eerste gegadigde om Gregory van der Wiel op te volgen bij Ajax.

  De Amsterdammers hebben zich naar verluid inmiddels bij de rechtsback en zijn zaakwaarnemer gemeld. Stam moet echter eerst afwachten wat er met international Van der Wiel gaat gebeuren. Pas op het moment dat het zeker is dat hij vertrekt kan Ajax zich bij FC Twente melden. Van der Wiel staat in de belangstelling van Bayern M?nchen.

 19. QM 22:19+22:21 Dat zou donders zonde zijn van de bedoeling 😮 Vreemd dat hier ook geen enkele andere instantie opzichtig vraagt om gebruikte kleding. Eerder regelde mijn oud-maatschappijleer leraar in Berkum nog wel eens wat voor ’t Oostblok. En familie van ‘Arm voor Roemenië. Kerken ook voor die kant op. 1x per jaar een zak van ’t Leger. Verder hoor ik nixxx.

  Heb mijn mededeling en je reactie (via de keurige site van Humanitas) naar hen toegemaild. Benieuwd of ik nog wat weer hoor. Dan lees je het hier vanzelfsprekend.

 20. Zo, vandaag heeft de Plantman een mooi 24″ scherm gehaald. Draait op 1920×1200. Nu was eigenlijk het idee om het “oude” 19″ scherm te verkopen. Maar op internet wordt er maar zo’n 65-70 euro voor gevraagd (dus nog maar niet denken aan wat er voor gegeven wordt!).

  Dus die blijft er bij denk ik!

  Beantwoorden

 21. @QM, posting 22:19

  als je daadwerkelijk iets goeds wilt doen met gebruikte kleding moet je ze zelf bij noodruftigen afleveren, of waarom denk je anders dat mensen zelf naar polen rijden…

  Ik doe mn oude kleding altijd naar het Leger des Heils… daar komen ze toch WEL goed tot hun recht?????

 22. Ook maar een mailtje Eva? Bedoel, iedereen kan wel van alles zeggen….QM is natuurlijk niet de eerste de beste, maar ben benieuwd naar een officiële reactie.

 23. Plantje: 18 juli 2010 om 01:08
  Iedereen zal wel aan het slapen zijn

  :o:o:o Zaterdagnacht Nehhhhhh, weinigen denk ik. Het begint al met het schoolspul dat vakantie heeft. Maar geinig: 3 skermpies 8)

 24. Mwoa…het zijn slechts twee schermen. Maar nu staat de laptop van het werk er ook nog naast… toch nog wat doen voor het werk.

  En op den duur komt er een docking station naast voor de EXOPC (www.exopc.com) die ik in Canada ga halen.

 25. Jups! Mijn vriendin is er geboren en heeft er een jaar of 13 gewoond. Dus vandaar dat we daar heen gaan. Ze wil me dan ook laten zien waar ze zoal gewoond heeft.

  Die EXOPC wilde ik al een tijdje. Nu blijkt dat op 7 september het ding gelaunched wordt. (Is van een bedrijf uit Canada.) Moet jij eens raden wanneer wij landen in Canada! Juist! 7 September! 🙂
  Echt een toevalligheidje hoor!

 26. Idd toevallig, straight door naar het ding. Oh ja, da’s waar ook dat ze daar geboren is heb je al eerder verteld. Jij hebt haar natuurlijk al compleet doen acclamatiseren aan Zwolle/NL…dat ze nooit meer terug wil. Gaan jullie familie bezoeken etc? Geniet er maar van, heeeeeeeerlijk in de goedkope periode buiten de schoolvakanties om :D:D:D

 27. De familie die ze er nog heeft wonen is zeer ver familie en gaan we waarschijnlijk niet opzoeken.
  Wel gaan we een dag of 3 met een jeugdvriendin en daar de verloofde van op stap. Dan gaan we naar de Niagara falls. Ik heb er zin in!

 28. @Dick; eigenlijk moet ik maar gewoon uitgaan van de goedheid van het Leger des Heils… Ik moet er maar gewoon van uit gaan, dat mijn kleding ten goede komt van minima in Nederland…

 29. Bericht door doeksen, op 18 juli 2010 om 12:43
  volgende maand met een maatje naar thailand,2 weekjes vakantie

  heeft er iemand ideeën of dingen die we beslist moeten zien

  Dan moet je volgens mij even met Verdieping overleggen. Die komt daar volgens mij regelmatig. (Naar eigen zeggen niet voor de kinderprostitutie; dat daar geen misverstand over ontstaat)

 30. Bericht door Dee, op 17 juli 2010 om 22:53
  Nog geen licht in zuid?
  Hallo…wat is dit

  De straatlantarens branden hier (zwolle-zuid, dichtbij winkelcentrum) nu nog steeds…. Misschien ter compensatie van de afgelopen nachten?

 31. @ Eva, ok maar volgende keren (er staan alweer 3 vuilniszakken boven en met kinderen gaat het helemaal snel) is het toch handig te weten waar het zeker goed terecht komt.

  PS Net ff in de auto, de radio op Veronica….maar dat was wel heul puberaal hoor. Tsjemig, ook nog met 2 of 3 presentatoren. Maar goed sex sells. Deed me wel weer ff terugdenken aan de zondagen met “Het weeshuis van de hits”.

 32. @Doeksen, ik ken nog wel een “iekertien” die een paar jaar in Thailand heeft gewoond. Is nou weer terug. Zal hem eens vragen.:) Trouwens Doeksen ken jij mij? Zag in een vorig Alg.Log dat er een Doeksen naar mij vroeg. Ken wel een Doeksen (van vroggher). Heb nog samen met hem een paar jaar op een skeepie gevaren. Hij is later bij de rederij van zijn broer gaan werken.

 33. Toch nog even over dat sonrise-gedoe.
  Gezamenlijke kerken vinden dat ze moeten evangeliseren, zieltjes winnen. Dat doen ze het gemakkelijkst bij jonge kinderen!
  Als je dat hardop zou gaan publiceren (evangeliseren in het park; laat uw kinderen maar tot ons komen), zou het resultaat wel eens driftig tegen kunnen vallen. Dus verpakken ze het in de vorm van leuke dingen, zoals voetballen, volleyballen etc. Aldus gedaan, en een mooie opkomst. Eerst sporten en andere leuke dingen, en dan moet natuurlijk dat zieltjes winnen ook nog gebeuren. Wie van de sporters wil blijven sporten, mag! blijven sporten; maar wie het leuk? vindt om over jezus te horen kan dan aanschuiven. Die selectie om daar aan te schuiven is dus gedeeltelijk gebaseerd op basis van wie niet zo goed is in sport! en dus een dankbaar doelwit; bovendien allemaal kinderen, en gemakkelijk te beinvloeden, zonder dat hun ouders er bij zijn, en hiervan op de hoogte zijn.

  >:(>:(

 34. Zo ging ik jaren geleden eens met mijn zoon naar een gratis uitvoering van het toneelstuk Another Christmas Carol. Was ontzettend leuk. Viel me wel op dat er voor in de zaal een grote groep kleine kinderen zat, mannen met baarden en vrouwen met lange haren en ouwerwetse rokken. Enfin, werd goed gespeeld, tussendoor echte chrismas carols door een paar goed zingende meisjes. Het was afgelopen, de artiesten gingen naar achteren en wij stonden op om te klappen en ze terug te vragen voor een open doekje. Springt er opeens een man met lange baard op het podium die begint te evangeliseren. Bleek het georganiseerd te zijn door een groep fanatieke christenen. Ik voelde me behoorlijk bekocht, ook al was het gratis. We zaten helaas vrij vooraan. Ben niettemin met mijn zoon opgestaan en weggegaan. Thuis de folder nog eens goed bekeken: met geen woord werd er gerept over een evangelisatiedoel.

 35. jan d.dat klopt dan ben ikke.tjonge tjonge leuk dat ik je nu weer eens spreek.ik heb een paar jaartjes moeten brommen o.a. voor belasting ontduiking,maar ga nu de goeie kant weer op.moet alleen in oktober nog een keer voor het hekje komen ivm plantjes
  ik was zaterdag nog in de pierik ons ouwe stam kroegje.heb je er niet gezien.misschien kom ik volgende maand nog wel een keer maar dat hoor je dan wel.
  ben namelijk weer voor matroos op de binnenvaart
  misschien dat die pik een pc op het schip heeft maar dat zie je dan wel

  het ga je goed en wie weet tot snel

  doeksen

 36. ??? Sonrise: Gezamenlijke kerken vinden dat ze moeten evangeliseren,
  – Is dat zo, voor alle kerken?

  Dus je keurt hun voetbal-actie af…nou ja je hebt kunnen lezen hoe wij er over denken.

  Huh, je vermoed een complot, met “zonder dat ouders ergens van weten”?
  Tja, omdat het mag. Za’k, maar zegg’n… ga lekker bbq-en mensen: laterrrrr

 37. @ Doeksen, misschien helpt ut, moet alleen in oktober nog een keer voor het hekje komen ivm plantjes

  , dat er hier 1 zit???
  [/quote]
  In tegenstelling tot wat velen denken heeft dit niets met vermeend drugsgebruik te maken 🙂

 38. @Dick ; ??? Sonrise: Gezamenlijke kerken vinden dat ze moeten evangeliseren,
  – Is dat zo, voor alle kerken? :
  Nee, alleen voor de genoemde gezindtes. Waarom vraag je dat?

  Jullie vinden het dus normaal dat andere, onbekende mensen, zich met de levensbeschouwing van jullie kinderen mogen bemoeien, zonder dat je ook maar weet wat en op welke wijze er verteld wordt.

  Ieder z’n mening. Ik hoop dat jullie en je kinderen nooit terecht komen in de christelijke kringen, waar duivelsuitdrijving, gebedsgenezing in groepsverband, en andere hersenspoelingen vandaag de dag als “normaal” worden beschouwd.

  Ik heb in mijn omgeving gezien hoe dat begon in een “leuke, onschuldige” koffiebar van youth for christ, gevolgd door een indoctrinatiekamp van youth with a mission, en een totale scheiding binnen die familie en alle bovengenoemde ellende van dien.

  En Plantje z’n opmerking (15.21) onderschrijf ik van harte.

 39. @ Drama; Denk dat het ernstig meevalt met de gezamenlijke drang te vangeliseren van de gezamenlijke kerken. Zo gezamenlijk zijn de kerken niet een. Wat betreft dit gebeuren: Iets georganiseerd door een kerk…oh? Moeten ouders deelname verbieden of niet? Wat ons betreft niet, zeker niet. Pubers kunnen heus al aardig voor zichzelf denken en beslissen. Je hebt de ervaringen, niet alleen van die van mij, ontopic kunnen lezen.

  Schreef Bericht door dick, op 18 juli 2010 om 19:30
  Goed Plantje, dat je de Moslim/Chr. geloof vergelijking aanhaalt. Die gaat vaker scheef dan je denkt.

  Maar uh, de jongens zijn er niet anders van geworden. De ene komt net na onze BBQ (ben aan ’t vogelen met een avator) binnenzeilen. Straight van de Belterweide, we kunnen het ze zelf vragen….

  Over indoctrinatie….pff heb je een half daggie? Maar indoctrinatie en verleidingen, liggen dicht bij elkaar.
  Wij zien er geen enkel gevaar in. Wat zou je willen, iets verbieden? Of ben je ergens bang voor?

 40. Oeps, genoeg gehad vanaf 14:30 ff herstellen

  Denk dat het ernstig meevalt met de gezamenlijke drang te Evangeliseren van de gezamenlijke kerken. Zo gezamenlijk zijn de kerken niet eenS.

 41. @Dick ; ik heb de mogelijke gevolgen van “zieltjes winnen” genoemd.
  Jullie zien er geen enkel gevaar in. So be it.
  Verbieden? Ik vraag me af waarom de “gelovigen” zich het “morele recht” hebben toegeeigend om andersdenkenden te moeten bekeren.

  In ieder geval een prettige avond verder 🙂

 42. Ha die Doeksen. Wat ben ik blij dat het nu beter met je gaat. Ik heb ook al heel lang niets van je gehoord. Ben gisteren nog wel even bij de Pierik geweest maar dan zij wij elkaar misgelopen. Binnenkort komen we mekaar wel weer tegen en dan is het weer net als vrogger.:D:D

 43. So be it. Drama, het leven zit vol gevaren/uitdagingen/keuzes maken. Indoctrinatie is héél wat anders.

  Moreelrecht om te moeten bekeren 😮 Gebeurd dat volgens jou ook al op Chr. scholen? Is een na-schoolstijdverdrijf van bijvoorbeeld gokken/snuiven/ zuipen/hoeren en sloeren ook een drift om iemand een bepaalde weg op te laten slaan? Denk dat iedereen zijn/haar eigen keuzes moet maken. Dat zal ook best lukken als ze van thuis genoeg op de hoogte zijn gebracht van wat er allemaal speelt. Zolang niemand de ander ergens toe verplicht….

 44. Ernstig: Niet een glamourmodel of een bloedmooie miljonairsdochter, maar een straatarme serveerster is de moeder van het zoontje van stervoetballer Cristiano Ronaldo. Aangezien de oliedomme ­Ronaldo nauwelijks Engels spreekt, heeft hij de Amerikaanse verleid met het weinig subtiele zinnetje “me, you, fuck fuck.”

  Zijn openingszin bracht Cristiano Ronaldo – tegen alle verwachtingen in – wel degelijk succes. Ondanks dat de Amerikaanse in eerste instantie niet precies begreep wat Ronaldo bedoelde, belandde ze dezelfde nacht nog met de Portugese voetballer in bed.

  Toen de vrouw zwanger bleek van de 25-jarige Ronaldo, heeft hij haar twaalf miljoen euro zwijggeld betaald. De Mirror heeft dat onthuld.

 45. @Dick ;” Denk dat iedereen zijn/haar eigen keuzes moet maken. Dat zal ook best lukken als ze van thuis genoeg op de hoogte zijn gebracht van wat er allemaal speelt.”

  Dat laatste hebben de ouders van het door mij genoemde gezin ook altijd gedacht, totdat één van hun dochters (op dat moment 16 jaar)door haar “nieuwe vrienden” gedwongen werd een keuze te maken met de geschetste gevolgen.

  Wat mij betreft: genoeg hierover.

 46. Geloof en politiek moet je nooit te ver over uitwijden. Ken je die knallers van de PVV en het PVDA/CU?CDA en de deur en de evengeische gemeente? Ik hou mijn mond. Ga nog even een koude cola inschenken.

 47. Klopt Drama, bij dwang is natuurlijk iedereen ook zelf bij . Er worden bijzonder veel beïnvloede keuzes gemaakt. Elke genoemde kant op. Misschien begint het al bij met wie je omgaat. Over kinderen, je kunt alleen maar zorgen dat ze genoeg mentaal gewapend zijn. Wat is belangrijk en wat niet. Niet meelopen etc. etc. maar het blijft theorie. Denk dat bijvoorbeeld “verslaving” ook een vorm van de door jou genoemde dwang is.

  Genoeg, vind ik ook.

 48. We kunnen alles veel simpeler maken door alleen maar openbare scholen toe te staan en politieke partijen gaan verbieden die voor één of ander geloof zijn (ongeacht christelijk of wat dan ook). Het geloof kan meer stuk maken dan je lief is. Degene die wil geloven doet dat thuis maar. Ze moeten mij er niet lastig mee vallen. Als dat gebeurt dan laten ze mij in mijn waarde en ik hun.

 49. Fulham heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor trainer Martin Jol. De Londenaren willen hem zo snel mogelijk overnemen, meldt Sky Sports.

  De interesse van Fulham was al langer bekend, maar Ajax ontkende de geruchten gisteren nog.

  De 54-jarige oefenmeester is sinds de zomer van 2009 trainer van Ajax. Eerder leidde hij het Engelse Tottenham Hotspur. Onlangs vertelde hij ooit terug te willen keren in de Premier League. Naar verluidt heeft ook Newcastle United interesse.
  —–
  Die is wel weg >:( Frank de Boer? Met Richard Witsche ( 😀 )

 50. Een 47-jarige man heeft gisteravond voor een enorme chaos gezorgd op de A67. Hij was zich achter het stuur van zijn bestelbus aan het scheren, toen hij plotseling knalde op de vrachtwagen die voor hem reed.

  De scheerder uit Veldhoven hield lichte verwondingen aan het ongeluk over en moest naar het ziekenhuis.

  Het ongeluk bracht volgens het Eindhovens Dagblad een enorme ravage met zich mee. Twee van de drie rijstroken moesten worden afgesloten, waardoor lange files ontstonden.

  Oeiiiiiiiii zo heb je ook mensen die lopen te internetten in de auto.

 51. Las het Derk, moest aan mezelf denken toen ik door de pliesie staande werd gehouden ivm scheren onderweg. Kreeg een aardige preek maar geen bekeuring. Had wel graag wat meer chaos veroorzaakt, dit gaat echter te ver.

 52. Ik loop niet te internetten… ik zit erbij 😀

  Toevallig nog een aflevering van Wegmisbruikers gezien vandaag. Daarin legt Koos Spee uit, dat het verboden is je GSM vast te houden. Je mag dus ook niet sms’en of op dat moment de bluetooth verbinding instellen.
  Wel schijn je een nummer in te mogen toetsen als de GSM in een carkit zit. Mijn laptop in de auto zit ook in een carkit. Dus het internetten valt nog wel mee 🙂

 53. :o:o:o Je hebt daar havikken en duiven….je hebt een meehobbelende EU en ook de States houden zich wel gedeist als het erop aan komt. Zo gek is dit dus niet:

  Privé-video Netanyahu: Sla de Palestijnen hard

  De premier van Israël, Benjamin Netanyahu, zegt in een filmpje over de Palestijnen: ‘Sla op ze in, niet eenmaal maar herhaaldelijk, sla op ze in zodat ze ondraaglijke pijn te verduren krijgen.’
  Netanyahu spreekt in deze homevideo uit 2001 vrijelijk over zijn standpunt tegenover de Palestijnen en de Oslo-akkoorden. Ook haalt hij uit naar de Verenigde Staten door te zeggen dat Amerika makkelijk te kneden is. Het kost niet veel moeite om ze in onze richting te duwen, ze zullen niet in de weg staan, aldus Netanyahu.

  Er rijzen ernstige twijfels over de vredesgezindheid van de Israëlische regering na de onthulling van een 9 jaar oude video waarin de huidige premier Netanyahu zich hard uitlaat over Palestijnen. In het filmpje, waar de Israëlische Channel 10 de hand op wist te leggen, is Netanyahu op condoleance-bezoek in Ofra. Hij vertelt aan de familie hoe hij in 1997 als voorwaarde voor de ondertekening van het Akkoord van Hebron er voor heeft gezorgd dat de Amerikanen ermee instemden dat Israël geen gebieden zou ontruimen die gedefinieerd zijn als militair gebied. Netanyahu was de enige die een gebied die definitie kon toekennen en zette de rest van de wereld hierdoor buitenspel.

  Volgens Gideon Levy, journalist voor de Israëlische krant Haaretz, moet het filmpje verspreid worden over de hele wereld, zodat iedereen kan zien wie de leiders zijn van Israël.

 54. Van die kleine blauwe die ze in de keukens ( bv Jonnie de Boer) ook gebruiken? Gaan ner over de vinger topjes hen.

  He Assendörper ben je toch weer stiekum naar de Pierik gegaan? Was het niet gezellig in Dalfsen of had je een run :D:D:D

 55. Bericht door dick, op 18 juli 2010 om 22:14
  @ Plantje, bovendien kun je ook wel een beetje chaffeuren natuurlijk

  Dat denk ik graag van mezelf. Maar ik hoor ook bij de 80% mensen die zichzelf bij de 10% beste chauffeurs rekent 😉

 56. @Assendörper, stouterT Wij zijn vandaag heerlijk naar Harderwijk gevaren en weer terug. Kinderen vonden het prachtig! Schipper aan boord dus lekker op een eiland wezen BBQen Jammer dat je geen zeemans benen heb.

 57. Gisteravond ongeveer 22.00 uur vanuit een tuin in assendorp grote zwarte rookwolken te zien, richting wipstrik. Iemand hier bij die bbq geweest?

 58. Bericht door Wim, op 18 juli 2010 om 22:24
  ik meld me een week uit het net, ga 4 daagse lopen

  Doe je best de eerste dag gaat moelijk worden als ik het zo van een maat hoor die hem ook gaat lopen., Hij zit al op de camping en startbewijs in de zak.

 59. Bericht door drama123, op 18 juli 2010 om 22:25
  Gisteravond ongeveer 22.00 uur vanuit een tuin in assendorp grote zwarte rookwolken te zien, richting wipstrik. Iemand hier bij die bbq geweest?

  Was volgens mij iemand die zijn schaakbord verbrande Wolweverstraat of zoiets. 😉

 60. Bericht door Derk, op 18 juli 2010 om 22:16
  Wat hebben die wegmisbruikers toch altijd met het programma? En waarom altijd die gekke Koos aanbidden?

  1: Ik zie mezelf niet als wegmisbruiker (ik denk dat ik dan al lang een keer van de weg geplukt was!)
  2: Die gekke Koos aanbidden?!? Ik verbaas me er nog over dat ie er ?berhaupt nog is! Ik dacht dat hij geen verkeersofficier van Justitie meer was! Nu heeft ie wel redelijk gemakkelijk lullen…in het tv programma hoeft ie alleen die agenten te verdedigen die de echte wegmisbruikers van de weg halen. Dat begrijpt zo ongeveer iedereen wel!

  Bericht door dick, op 18 juli 2010 om 22:16
  Gevaar is dan natuurlijk, nonchalance: je hebt alles immers onder controle?

  Nee, ik vind het juist belangrijk je zo eens in de tijd te realiseren dat 120km/uur toch gewoon hard is! Gisteren reden we binnendoor van Raalte naar Ommen…daarna via Dalfsen terug…beetje toeren…paar keer wat mensen voorbij laten gaan die wel gewoon van A naar B op weg waren. En als je dan over de weg tussen Ommen en Dalfsen (die langs het station komt) rijdt…daar mag je dan op een gegeven moment 50km/uur. En daar staan me toch een knoeperds van bomen! Daar rij ik ook gewoon rustig aan hoor! Dan moet je je realiseren wat er gebeurt als je dan een klapband krijgt!

  Ik denk dat arrogantie bij velen (toegegeven bij mij ook wel eens een beetje) een groter risico is dan nonchalance!

 61. Alweer BBQ derk? Hoeveel beesten heb je afgelopen weekend opgevreten?:) Zeemansbenen heb ik niet zoals je weet. Sta liever met met beide benen aan de grond.

 62. zekers met bepakking, maar als het te warm wordt, geld het warm weer protocol, dat houd in dat we geen gewichtseis meer hebben (10 kg).
  Gaat goed komen de 4 daagse (8x dit jaar)

 63. @ Plantje, goed dat je beseft dat het gevaar in een klein hoekje zit. Soms maakt het niet uit wat voor goeie chauffeur je bent of hoe goed je jezelf vindt.

  Groeten terug aan Erica, Derk.

  Wim: Grote klasse kerel dat je het onderneemt! Collega van mij loopt het ook altijd. Heeft het verschrikkelijk gezellig. Komt zeer waarschijnlijk ook door zijn eigen instelling… Blijft (meestal) alleen de eerste avond van de potten af……Succes en we lezen het hier wel!

 64. Bericht door Assendörper, op 18 juli 2010 om 22:29
  Alweer BBQ derk? Hoeveel beesten heb je afgelopen weekend opgevreten? Zeemansbenen heb ik niet zoals je weet. Sta liever met met beide benen aan de grond.

  De Lamsboutjes gingen te hard dus die konden in de kliko. Sate en worstjes ging goed evan als de staeks maar de rose ging ook goed! :D:D:D

 65. Bericht door Assendörper, op 18 juli 2010 om 22:35
  Doe haar de groeten terug derk. Ik heb daarna niets meer van haar vernomen. Was ze zo onder de indruk van mij?

  Sinds dat ze jou gezien heeft loopt ze alleen maar tegen mij te klagen. Wat doe jij met vrouwen? Nu wilt ze 06 LOL :D:D:D:D

 66. @Plantje ; die weg met bomen (Rechterensedijk), daar rijd ik tegenwoordig elke morgen langs. Ik houd me aan de snelheid (idd, zo,n boom geeft niet zo mee..), en wordt er dagelijks verschillende keren door idioten ingehaald. Bij Wythmen staan we dan weer achter elkaar voor de verkeerslichten te wachten..

 67. @Wim, ik heb die vierdaagse ook een keer gelopen in mijn diensttijd. Lichting 73/6 bij van Heutsz. Bepakking was toen meende ik 30 kg.

 68. @Assendörper ; 30kg? Dat was nog in de tijd van de gulden. Die berenl*l woog niet meer dan ongeveer 12 kg; tenminste bij ons (73/2),
  45e painfbat.

 69. @ Wim, word dinsdag wel gelijk de warmste dag van de week. 2 collega’s van mij lopen ook mee.Lijkt me leuk om eens een x bij de intocht te gaan kijken. Ga in de loop van de week op vakantie dus dit jaar niet. Wie weer volgend jaar. Jij succes.

 70. huidige uitrusting is stukken beter als vroeger, ik ben van 79-2, hospik bij de 13e painfbat, GFPI (fuseliers).
  Echter wat de beroeps dragen is nog beter, ops vest en 60 liter rugzak

 71. @ ingrid, 23:01, heb er ten tijde van de Heizelramp een maand ingezeten ( toen had ik zgn erg last van mijn rug). Erg veel lol gehad met de jongens en in Breda. Moest ook nog 2 maand extra dienen voor onder-off. Maar ABSOLUUT nixxx voor mij. Wat een water naar de zee dragen, oorlogje spelen, overdreven discipline en nep-vijand gedoe. Mooi weggekomen. Had me nogwel voor Libanon opgegeven, gelukkig is dat dus niet doorgegaan :D:D:D

 72. Ik heb ons land toen gediend maar vechten was toen niet nodig. Ik heb er alles aan gedaan om er onderuit te komen maar dat is niet gelukt. Vergeet nooit weer dat ik tijdens een inspectie van amerikaanse officieren met de klompen aan op het app?l stond. Het weekend erop zat ik achter de wacht.

 73. @ Drama, toch wel elkaar je spierballen laten zien 😮 Hoop dat ze die hufterige stoere mariniertjes die vorige week na de finale heel flink trammelant maakten, de 4 daagse 3 dubbel laten lopen. Met een kilo of 100.

 74. Spuiten en Slikken net…over porn*. Omdat ons grote scherm nogal opvalt vanaf de straat wilde de dame met de afstandsbediening een paar keer zappen. Nog net kunnen tegenhouden, maar wat een waaaaaaaaaanzin 😮 Hoe gek/geïndoctrineerd misschien wel Drama 😮 kun je zijn/worden. Ook een stuk over levenslang ivm drugssmokkel.

  Nu ff laatste Zwarte Cross kijken.

 75. @Dick ;volgens mij waren het geen mariniers, maar landmachters.
  Spierballen laten zien? Humor kun je idd verschillend zien; of niet.

 76. Was er al bang voor Dick, dat het niets voor jou was, Jij zou voor het verzet kiezen denk ik. OH ze nog even. En dan slaap wel.

 77. bostuinstory: in een hoekje van de tuin voeren wij bijna dagelijks de familie muis. Lekkere, blauwe snoepjes. De snelheid waarmee die familie het schoteltje leegt verbaast ons. Vandaag al 2 x gevoerd en alles op (wintervoorraad?). Dus ik zeer verdekt op ongeveer 10 meter onze scoop opgesteld; statief in de hoogste stand, en op verhoog staand regelmatig loeren.Geen moes. Totdat er eentje onder het statief door liep… Vrouw drama in een deuk. Bedtimestory.

 78. @ Adman, Waren mijn spuiten & slikken-bericht, en meerdere berichten rijp voor directe censuur?

  😮 Mijn vraag: Hoe meer hoe stoerder? Mag ook niet blijven staan?

 79. @ Drama,

  Humor kun je idd verschillend zien; of niet.

  Gelukkig maar! Tjonge wat zou het grijs en saai worden als we allemaal hetzelfde gevoel voor humor hadden. Als iedereen bij elke scheet op z’n Gordon’s ging nep-lachen. Of….laat maar wil er eigenlijk niet over nadenken. Net Herman Brusselmans nog gezien bij De Zwarte Cross? Die vind ik wel lachen.

 80. Je boft maar lekker met je buitenverblijf drama. Maar het blijkt wel dat je toch een stadsmens bent als de moezen je daar te slim af zijn. Veel plezier nog. Ik waak wel over Assendörp.

 81. @Dick ; die gewone soldaten werden na de terecht verloren wk-finale uitgedaagd door een antiliaan met een spaanse vlag. Iedereen drank in de man dus blijft het niet bij discussieren… “Gelukkig” had iemand er foto’s van gemaakt, anders hadden we het niet geweten…

 82. Volgens de Stijllozen, het jochie staat ook op foto TeleTroepToeTerT heeft het over straalbezopen militairen. We zullen dus nooit weten of dat facet “straalbezopen” klopt. Feit is dat dit natuurlijk niet kan, op onze kosten daar zitten; geen incasseringsvermogen en de naam van NL in diskrediet brengen. Op een eiland waar ze eerst volgens mij Drinkman al op visite hadden 😮

 83. @Dick ; drillen helpt niet bij drankmisbruik. Prettige vakantie verder.

  @Assendörper ; we weten dat onze wijk in goede handen is.

  ‘k ga nog even buiten zitten;

  welteprutsen allemaal.

 84. M?gge!

  Ben aan de late kant 🙁 Moet nog een overhemd strijken….en dan weer snel de auto in!

  Bericht door dick, op 18 juli 2010 om 23:17
  Spuiten en Slikken net…over porn*. Omdat ons grote scherm nogal opvalt vanaf de straat wilde de dame met de afstandsbediening een paar keer zappen.

  Grappig is dat: als het zou lijken of er porno gekeken wordt moet er gezapt worden 😉 (Vrouwen :))

 85. Sjoerd Ars staat volgens De Stentor in de belangstelling van FC Zwolle. De aanvaller is bij RBC Roosendaal in het bezit van een doorlopend contract, maar mag desondanks op zoek naar een nieuwe werkgever.

  De 26-jarige Ars, geboren in de Achterhoek, was de laatste vijf seizoenen in de shirts van FC Omniworld, Go Ahead Eagles en RBC elk jaar goed voor vijftien doelpunten in de eerste divisie. Even leek de aanvoerder op weg naar APOP Kinyras Peyias, maar de clubs kwamen er niet uit.

  Daarnaast is er in de hoofdstad van Overijssel een Braziliaanse speler op proef. Op voorspraak van Ren?? Eijkelkamp worden de kwaliteiten van de 21-jarige Weller Wilson Pereira onderzocht. Weller was recent actief bij VfB Speldorf in de NRW-liga, het vijfde Duitse niveau. Met Zwolle reist hij mee naar Garderen, waar de club een trainingskamp heeft belegd.

 86. Marcello,Rene heeft een goede kijk op voetbal en er lopen bij kleine clubs vaak best goede voetballers rond .Hij is op proef ,dus als de mannen die erover gaan er niets in zien?? Nooit geschoten is altijd mis.Rene heeft natuurlijk wel financiele belangen als voetbalmakelaar,maar Langeler en zijn maatjes zijn niet gek.Die Ars zal aardig wat meer kosten (salaris)

 87. Feyenoord heeft in de Deense verdediger Michael Lumb een vervanger gevonden voor Giovanni van Bronkchorst, die zijn profloopbaan acht dagen geleden beëindigde in de WK-finale tegen Spanje. De Rotterdammers nemen de 22-jarige international voor één seizoen op huurbasis over van het Russische Zenit Sint-Petersburg.

  Lumb maakte vorig jaar de overstap van het Deense Aarhus GF naar Sint-Petersburg, maar kwam op de Russische velden weinig aan spelen toe. De linkerverdediger, die twee keer voor de Deense nationale ploeg uitkwam en twee jaar terug nog talent van het jaar was in Denemarken, hoopt in De Kuip op meer minuten.

  Het aantrekken van Lumb kwam tot stand dankzij de goede contacten van technisch directeur Leo Beenhakker met ex-Feyenoorder Igor Korneev, tegenwoordig technisch directeur bij Zenit Sint Petersburg.

  ‘Ook dit is weer een om-niet constructie’, licht Beenhakker op de website van Feyenoord toe. ‘Bij Zenit hebben ze veel vertrouwen in de kwaliteiten van Michael, maar realiseren ze zich ook dat hij speelminuten nodig heeft.’

  Bij Feyenoord is de kans daarop groter, al moet Lumb zich wél bewijzen in de selectie van trainer Mario Been. ‘Hij zal zijn speeltijd zelf moeten afdwingen’, zegt Beenhakker. ‘In ieder geval heeft onze trainer er met hem weer een kwalitatief sterke speler bij.’

 88. Klopt Plantje 6:26….prachtig: maar er IS niet gezapt :D:D:D
  Waren wel blij dat er geen kinderen binnenkwamen. Want hoewel je die ook geen knollen meer voor citroenen verkoopt, vinden we de plotselinge (gister al strak na 0.00) vuige belreclames soms al té ver gaan 😉

 89. Wel een doorzettert die Braziliaan…21 jaar en dan al zo lang van huis, zon, copa’s en andere uitdagingen

  Weller was recent actief bij VfB Speldorf in de NRW-liga, het vijfde Duitse niveau. Met Zwolle reist hij mee naar Garderen, waar de club een trainingskamp heeft belegd.

  Deze jongen wil vast slagen! Belangrijk lijkt me de reden waarom de Duitsers hem niet meer moesten, of wou ie zelf weg?

 90. Vertelde laatst over de nieuwe tuinset en mijn hulp (sloeg door de achterleuning). Komen ze net precies, nav deze mail:

  Beste Dick,

  Bedankt voor uw bericht. Wij kunnen de BC1 vervangen, door u dit stuk toe te sturen op onderstaand adres. Dit doen wij kosteloos. Kunt u uw vrouw weer blij maken. Fijne dag nog.

  Met vriendelijke groet/ Kind regard,

  Wendy Deenen
  Serviceafdeling / Service Department.
  Jardin – Allibert – Keter

  Gratis een nieuwe bezorgen. Vrouw-Dick heeft em maar geïnstalleerd 😮

  Bravo voor garantie, service en snelheid!

 91. Hierbij alsnog een wat late reactie op Dick (lees zijn bericht van
  17 juli 2010 dat om 17:42 uur werd geplaatst):

  De 18-jarige eerstejaars psychologie student uit Brisbane,
  komt gewoon op uitnodiging van mij drie weken in Nederland
  doorbrengen.

  We doen eerst een weekje Amsterdam en vervolgens blijft
  hij twee weken bij me in Zwolle.

  Op de dag dat hij 19 jaar oud wordt (dat is op 16 februari 2011),
  gaan we bij De Librije eten.

  Dat ik dit doe, heeft een hele speciale reden, die ik liever voor
  mezelf wil houden.

 92. Mounir El Hamdaoui staat hoog genoteerd op de verlanglijst van Ajax. De aanvaller van AZ is de topkandidaat om de aanval te versterken, mits de Amsterdamse club door transfers financieel meer slagkracht krijgt.

  Mocht Gregory van der Wiel voor (in totaal) twintig miljoen euro naar Bayern M?nchen vertrekken dan heeft Ajax een bedrag van rond de vijf miljoen euro beschikbaar voor aankopen.

  Trainer Martin Jol wil in dat geval echter drie a vier spelers aantrekken: een spits, een rechtsbuiten en een rechtsback.

  Vertrekt Luis Suarez of Maarten Stekelenburg dan komt er veel meer budget vrij voor aankopen. Eén en ander is ook afhankelijk van het aanblijven van Martin Jol.

  Jol

  De trainer wordt begeerd door Fulham. Jol is degene die El Hamdaoui heeft warmgemaakt voor een eventuele overstap naar Amsterdam en een voorname reden dat Suarez bij Ajax wil blijven.

 93. Klopt Plantje 6:26….prachtig: maar er IS niet gezapt :D:D:DWaren wel blij dat er geen kinderen binnenkwamen. Want hoewel je die ook geen knollen meer voor citroenen verkoopt, vinden we de plotselinge (gister al strak na 0.00) vuige belreclames soms al té ver gaan 😉

  Ik snap dat je je kroost beschermt. Toch ben ik van mening, dat het kinderen niet bijzonder raakt als ze nog niet geïnteresseerd zijn in s*ks en p*rno. Het is immers gewoon niet interessant om te zien. Ze zullen er niets slechter van worden, maar ook niet veel beter als ze het nooit zien.

  Wel denk ik dat je aandacht moet besteden aan hoe gemakkelijk kinderen de meest extreme ranzigheid kunnen zien als ze het WEL interessant gaan vinden. Moesten wij het vroeger nog doen met de Aktueel, de lingerieplaatjes van de Wehkamp enz. In de Wehkamp stond bovendien een heuse “massagestaaf”…ongelofelijk wat zou zich wel niet afspelen in huishoudens waar zo’n ding besteld werd?!? Daar zaten de man en vrouw gewoon helemaal bloot aan elkaar! Haha! Ik kan nog wel even doorgaan 😉
  Tegenwoordig heeft de jeugd direct extreem p*rno materiaal voor de snufferd…en dat terwijl ze zich alleen maar afvroegen waarom er hier en daar haar begint te groeien! Ze zijn helemaal niet geïnteresseerd in in welke vormen het te scheren is!

  Nee, hoezeer ik ook een computernerd ben…als het plantenvrouwtje ooit broeds wordt en er komen koters: er wordt toezicht gehouden op het internetverkeer!

 94. Plantje geef het Plantenvrouwtje eens wat anders dan water als je er aan toe bent en je zult zien hoe ze groeit,maar je hebt wel gelijk hoor wat dat internetverkeer betreft. Het andere verkeer ben je ook zelf samen baas over.Oefenen.

 95. Bericht door wichert, op 19 juli 2010 om 13:26
  Plantje geef het Plantenvrouwtje eens wat anders dan water als je er aan toe bent en je zult zien hoe ze groeit,maar je hebt wel gelijk hoor wat dat internetverkeer betreft. Het andere verkeer ben je ook zelf samen baas over.Oefenen.

  Dat zit wel snor Wichtert! Als we er aan toe zijn!

  Pfff tikkeltje denigrerend plantman!

  Is maar een geintje Natascha. Mijn vriendin weet wel hoe ik het bedoel. En als we er ooit aan beginnen weet ze ook, dat ik er ook helemaal achter sta 🙂

 96. P.E. je hebt groot gelijk met redenen voor jezelf houden. Je hebt immers al enorm veel meer verteld over jezelf dan de gemiddelde bezoeker. Interessant zeg, bezoek aan Zwolle en P.E. zal de jongen zo ongetwijfeld bijblijven. Denk je dat ie ook tegen je durft te schaken? Sympatiek trouwens, je foto (neem ik aan) in de avator.

 97. Tjonge wat verbaast me dat weinig Marcello: El Hamdaoui of Dembele binnentikken. Had het gelijk verwacht na het Dirk Scheringa-debacle. Dat ze weggaan is wel duidelijk (niet mee met Europese wedstrijden).

  Hoe lang duurt dit speculatie-gebeuren eigenlijk nog? Volgens mij (gevoelsmatig) nog wel een kleine maand. Nou ja, goed voor blaadjes als dat van Johan-3.

  De rechtsback van Jol zou dan Ronnie Stam moeten zijn. En Jol zelf zou naar Engeland gaan? Suarez WIL dus blijven….mooi. Ook als de Steek blijft. Maar voor een grote zak met geld WIL Suarez misschien wel weg, of wil Ajax graag dat geld om te herinvesteren of in de huishouding te steken…..ingewikkeld allemaal. Tjonge wat een zorgen 😉

 98. Nogal niet een verschil, v.d Wiel of Stam;D Als het die jongen maar niet zo vergaat als Wielaart…..

  Ingewikkelde tijden bij Ajax Dick, de tijd zal het leren.

 99. @ Planje, het is natuurlijk wel een feit dat Wehkamp hetzelfde verkoopt als Christine le Duc en ook alles etaleert….omdat ze ook op dat gebied de concurrentie aanwillen. Of word dat van offiële wegen ontkend? Er wordt daar toch niet ontkend dat ze (gelukkig maar, ook nog voor een Zwols bedrijf) verschrikkelijk goed draaien?

  Toch ben ik van mening, dat het kinderen niet bijzonder raakt als ze nog niet geïnteresseerd zijn in s*ks en p*rno. Het is immers gewoon niet interessant om te zien. Ze zullen er niets slechter van worden, maar ook niet veel beter als ze het nooit zien.

  Niet interessant? Het is je reinste wansmakelijke/h*erige reclame op die commersjele zenders. Die nixxx maar dan ook nixxx met sex te maken heeft.

  Hier geen filters Plantman, daar lachen ze om. Zowel qua omzeil-kennis (ook met moderne snufjes waarop je kunt internetten) als mogelijkheden om elders te kijken. Plantman, als ze iets écht willen zien, dan zien ze het wel. Ga verdeurie maar bij jezelf af (ik wel tenminste ;)). Het ligt natuurlijk ook heel erg aan de instelling van een kind. Zeer belangrijk is het feit of je ze een beetje kunt vertrouwen. Maar hopelijk ervaar je het allemaal nog eens :D:D:D

  Jij wilt een filter op internet voor de kids terwijl ze zo bij playboytv (die is nog netjes) kunnen? Maar Hustler en die andere? Oeps, keihard plantman (en we hebben het al eens eerder over die zender gehad)!
  Had je niet zo snel op “censuur” ingeschat. Komen er bij jou nooit suggestieve blaadjes, reclame oid over de vloer? Kan tegenwoordig al de VIVA zijn. Zou je alles willen verstoppen? Een soort ander beeld van pa & ma willen opwerpen als het echte?

  Goede voorlichting over wat sex inhoud en over wat banaal/puur voor de commercie of lachwekkend bedoeld is. Is volgens mij de sleutel.

 100. Wat anders. Net gelezen in, ja ze bestaan nog, een blad:

  Iemand vertelt over de 1e keer dat er in een vliegtuig internet is. En iedereen er gewoon gebruik maken van zijn laptop. Op het moment dat het internet even uitvalt, begint de man naast mij meteen te schelden. Zijn andere buurman zegt: “Hoe snel is de wereld je iets schuldig? Terwijl je nota bene in een vliegtuig zit. In een stoel in de lucht”.

  Heerlijke anekdote, vind ik: Van klagen word je niet gelukkig. Mooi statement…..ook voor hier 😉

  *******
  Internationale gemeenschap heeft de missie in Afganistan in het begin ONDERSCHAT zegt Rasmussen net op de radio.

 101. Fiets ff naar het mooie Westenholte en terug over de dorstopwekkende Playa. Niet nadat ik eerst ff bij de op het dakterras zonnende dame(tje)s heb gekeken….later 8)

 102. Za ik net harry fietsen naar onze prachtig in bloei staande berkumse struinerwaard.
  ben ik benieuwd welke mooie plaat ons weer onder ogen komt.
  een lekker wijntje bij van de valk is prima te doen met weer, zeker in de schaduw van die prachtige bomen die er staan.

 103. Nee Dick, niet zozeer een filter op internet. Meer een beetje in de gaten houden wat er gebeurt.

  Inderdaad:

  Plantman, als ze iets écht willen zien, dan zien ze het wel. Ga verdeurie maar bij jezelf af (ik wel tenminste ).

  Maar totdat ze het willen zien hoeft het wat mij betreft ook nog niet per sé.
  Mijn punt is ook een beetje: “als ze het echt willen zien dan zien ze het wel” is een begrip dat van alle tijden is. Dat was bij ons ook al zo inderdaad. Maar tegenwoordig worden jongeren en kinderen al met de meest extreme dingen geconfronteerd nog ver voordat ze “het echt willen zien”. Da’s het hele punt. 🙂
  En ik vind dat dat soort dingen de charme van de blote borsten uit een Fa reclame haalt. Voor mij was dat nog interessant. Tegenwoordig stelt dat voor de jeugd toch ook niets meer voor?
  Daarom ook: niet zozeer een filter. Ook bijvoorbeeld om in de gaten te houden of ze wel daadwerkelijk met leeftijdsgenootjes chatten. En dat ze niet ineens in hun onderbroekje voor de webcam zitten, omdat “jeroentje van 8” aan de andere kant wilde zien of het er bij hem hetzelfde uitziet.

  Ben het helemaal met je eens hoor. Alleen een beetje verkeerd verwoord denk ik.

  Vroegâh had de Wehkamp nog niet zoveel van dat plezierspul in de aanbieding. 🙂

 104. Komen er bij jou nooit suggestieve blaadjes, reclame oid over de vloer? Kan tegenwoordig al de VIVA zijn.

  Hier wil ik nog even op inhaken. Ik vind juist dat dat soort suggestieve blaadjes het opstapje moeten zijn voor de jeugd. Dat maakt het juist voor de puberende jongere allemaal wat spannender!

 105. Bericht door dick, op 19 juli 2010 om 14:28
  @ Natas, sorry maar ik vind het eerder als humor overkomen
  door Natascha, op 19 juli 2010 om 13:27

  :P:P:D

 106. Plantje; nav posting 15:17 >>> je zegt wat ik denk;D

  Je hebt helemaal gelijk… sommige kinderen zijn zo voorlijk, daar word je naar van.Maar ouders die alles maar best vinden en kinderen laten aanrommelen zijn ook vreselijk…en maar overassertief reageren als je iets durft op te merken, totaal voor geen enkele rede vatbaar.>:(

 107. Vandaag was rond nijmegen een grote chaos op de weg, ik was op weg naar beuningen (gld) om voor de konijnen een ruimer hok met ren te gaan kopen maar moest helaas uitstellen, tot komende week.

  Je kunt nijmegen alleen nog te voet bereiken…

 108. wichert; ik ken de zwarte cross alleen van tv, heb gezien hoe massaal het was en ben alleen maar blij er niet tussen gestaan te hebben…hier moesten we het doen met flitsen van de regionale tv…rustig al die fantastische voertuigen bekijken was er helaas niet bij:(

  plantje; ook al heb je geen kleintjes, kun je er nog een mening over hebben:) … prima gezegd.

 109. hé jan d. ga jij aankomend seizoen ook nog naar de echoput in westenholte
  be quick gaat daar toch even de puntjes stelen hé.
  even een wedstijd kijken en dan weer snel naar ons eigen honkje want daar kunnen we elkaar wel verstaan.
  hoop maar niet dat dat het zelfde volk is als uit berkum,de kwakballen

  groetjes

 110. QM; heb antwoord!

  Geachte heer ….,

  Hartelijk dank voor uw bericht. Uw textiel is absoluut goed besteed aan Humana.

  Humana werd in 1986 opgericht. Daarvoor werden gebruikte kleding en schoenen per vuilniszak aan de deur opgehaald, maar nog niet via de containers die nu gebruikt worden. Humana was daarmee de eerste en introduceerde bij haar oprichting de textielcontainer in Nederland. Daarna was Humana de eerste die in de jaren negentig de ondergrondse container voor textielinzameling in gebruik nam.

  Tegenwoordig worden deze systemen door de meeste kledinginzamelaars gebruikt. Humana zamelt jaarlijks zo??n 10 miljoen kilo kleding en schoenen in via meer dan 1000 textielcontainers in ruim 80 Nederlandse gemeenten. Met de opbrengst hiervan steunt Humana ontwikkelingsprojecten in Angola, Zambia, Mozambique en Malawi.

  Van de kleding die Humana inzamelt wordt het grootste gedeelte verkocht aan nationale en internationale textiel- en sorteerbedrijven. Deze bedrijven sorteren en hergebruiken de kleding via tweedehands kledingwinkels of gebruiken het materiaal als grondstof voor andere producten. De opbrengst hiervan gaat naar onze lokale partnerorganisaties in Zuidelijk Afrika. Ook kunnen we dankzij de kledingverkoop de organisatie draaiende houden, waardoor alle financiële donaties van particulieren of bedrijven voor 100% terecht komen bij de projecten waar ze voor bedoeld zijn.

  Ongeveer 10% van de ingezamelde kleding wordt rechtstreeks gedoneerd aan de partners in Afrika. Zij verkopen deze kleding als manier van fondsenwerving via eigen tweedehands kledingwinkels in hun land. Hierbij zijn er opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers en zorgt een vierwekelijks kortingssysteem ervoor dat ook de mensen die weinig te besteden hebben toch goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Het geld dat hiermee verdiend wordt, gaat naar de ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen de lokale organisaties voor een eigen bron van inkomsten en wordt de kleding onderdeel van de lokale economie.

  Graag verwijs ik u naar onze website http://www.humana.nl voor meer informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Heidy Winkel
  Relatiebeheer

 111. @ Plantje 15:16, Wehkamp zijn rakkers (in de gaten houden)…ojvoivoi laat ik daar maar niet teveel over schrijven 😉

  Mooi, behoorlijk eens dus. Mooi citaat, voorlopig ff van hét citaat van deze oh zo prille en beloftevolle week

  En ik vind dat dat soort dingen de charme van de blote borsten uit een Fa reclame haalt.

  Sorry voor de afwezigheid van de context, maar ik vond dat ie zo wel kon 😉

 112. @ Plantje, 15:20 opstapje moeten zijn…hmmm Spannender gaat vanzelf wel, nog niet gehoord ervaren dat e.e.a. gestimuleerd moet worden haha. Volgens mij ben jij er in elk geval wel klaar voor Plantman, voor 1 of een paar van die herrieschoppers….Go Plantman, het wordt jouw jullie zomer summer of love summer of lust 😮

 113. @ Peter h, ik denk wel dat het DIE Doeksen is. En of ik nog naar die echoput in Westenholte ga ? Kweet nog niet niet niet niet niet.

 114. QM, lekker belangrijk met 30 graden: Ik was op weg naar beuningen (gld) om voor de konijnen een ruimer hok met ren te gaan kopen maar moest helaas uitstellen, tot komende week.

  Vooral jouw (=compliment) gezin heeft toch wel zoveel empatisch vermogen dat ze zich voor kunnen stellen dat ze nog maar ff moeten wachten. Of is dat hok “bij de konijnen af snel volgeraakt”, dat een paar dagen nog teveel gevraagd is?

 115. Hé wichert heeft “bij de konijnen af” ook 😀

  Huh Peter? BQ puntJES stelen op De Weide Steen die jij nogal denigrerend benoemd? Had best wat sympatie voor BQ. Niet in de laatste plaats omdat de mensen die ik ervan ken allemaal eigenlijk wel goed gezelschap zijn. Kun je zien hoe jij dat met die denigrerende teksten kun vergallen.

 116. Gevangen zetten.
  Onder welke omstandigheden?

  Soms gaan in de politiek wat geluiden op over een andere manier van gevangenzetten. Uit rechtse hoek komt dan de schreeuw om “inhumanere opsluiting”. Hoewel er nu ineens weer ruimte te over is. Zoveel zelfs dat we hier Belgische gevangenen hebben.

  Maar omstandigheden zoals Joran in Peru?

  Vandaag in het nieuws?

  Maar deze reportage vandaag in het NOS-journaal 😮 Riooo de Janeiroooo RiooooAttentie voor hun gezamenlijk slapen

 117. @ Dick, Peter h behoort tot een clubje die tijdens het voetbalseizoen alle voetbalkantines in Zwolle, incl Wythmen en Windesheim, bezoekt. Vertrekpunt is altijd de BQ kantine, om vandaar uit met het fietsie een kantine te bezoeken. De ene week Berkum de week erop HTC enz. Over de bediening bij WVF niets dan LOF, die was TOP, volgens het laatste rapport. Alleen vonden de leden van het clubje de kantine net een ECHOPUT. Op 1 staat nog steeds de kantine van Wijthmen.

 118. Hoi Jan, behoren tot clubjes….tja. Alle kantines bezoeken om ze af te zeiken? Jammer, zeker om de reden die ik om 21:09 noem.

  Lekker makkelijk: jongens leuk we gaan overal langs, zeiken we lekker alles en iedereen af om (objectief) te concluderen dat wij de besten zijn.

  Jouw vrienden?

 119. Vorig jaar heb ik een idee bij de admin neergelegd. Testen van terrasjes van alle clubhuizen en kantines in Zwolle….Helaas wilde WLZ niet meedoen.

  Maar ik was wel nogal gefrustreerd dat WVF zijn terrasje kwijt is geraakt voor vergaderruimte geloof ik. Verder zeurt niemand daarover bij WVF en deze Peet is het ook niet opgevallen :o:o:o

 120. Heeft Peet al geconstateerd dat het jammer is (ivm zonlicht) dat de tribune op het hoofdveld van BQ (met kantine dus zou getest moeten zijn) beter een halve slag gedraaid had moeten worden?

  Het is nota bene nog van ons geld gebeurd ook :o:o:o

 121. Ja Dick, mijn vrienden. En hoezo te concluderen dat wij de beste zijn?
  Dacht ut niet. BQ is alleen maar het wekelijkse vertrekpunt. Op één na heeft niemand van het gezelschap een binding met BQ.

 122. Jan ff terug naar de aanleiding. Probeer eens on voorbeoordeeld te lezen en bedenk dat het op een openbaar weblog staat…..

  Bericht door peter h., op 19 juli 2010 om 20:09
  hé jan d. ga jij aankomend seizoen ook nog naar de echoput in westenholte
  be quick gaat daar toch even de puntjes stelen hé.
  even een wedstijd kijken en dan weer snel naar ons eigen honkje want daar kunnen we elkaar wel verstaan.
  hoop maar niet dat dat het zelfde volk is als uit berkum,de kwakballen

  groetjes

  —–
  Mocht je dit al humor vinden dan mail, sms of telefoneer je deze boodschap toch door? Vind je mijn reactie voorstelbaar 21:09?

 123. dick, met de kinderen uit spelen lag het in de planning vandaag een wat ruimer hok voor de 2 vrouwtjes konijnen (planten zich moeilijk voort:P ) te kopen.Ik was geïnspireerd geraakt door de site van bunny bin (www.bunnybin.nl) en vandaar…maar wie rekent er nou op dat al die 4 daagse wandelaars de auto pakken…wat inconsequent van ze!:)

 124. Fc Zwolle – Gaziantepspor 1-1 , Slot scoorde een zeer mooie goal , wedstrijd leek in de eerste helft uit te draaien op een ordinaire schoppartij maar dat viel na een paar schopjes over en weer gelukkig mee .

 125. Louis van Gaal heeft helemaal geen interesse in Ajax-speler Gregory van der Wiel. De coach van Bayern M?nchen heeft niet het idee dat hij met de rechtsback zijn selectie versterkt, hoewel cynici kunnen beweren dat hij hiermee de vraagprijs wil drukken…..

  Hij mag wel blijven hoor :o8):D:D:D

 126. Bericht door dick, op 19 juli 2010 om 22:07
  @ Ramon; Mooi die Slot-goal. Was het de eerste treffer of ook idd de slotgoal? Was er nog een beetje volk?

  Slot scoorde voor de 1-0 , paar honderd man publiek waaronder ook aardig wat Turken .

 127. dick…en anders riep de portemonnee dat wel:P want een beetje buitenhok is dúúr…
  En om nou je hele tuin vol te bouwen gaat wat ver, maar degene die een hok combineerde met schuur (voor de winter) heeft wel heel goed nagedacht…mooi ding.

 128. Tja, da’s ook nog belangrijk die geldbuidel. Wil niet eens weten wat ze voor een ruim, solide hok durven te vragen >:(>:(>:(

  Hok in combi met schuur, klinkt slim idd. Jij hebt nu ook plannen in die richting als je een handige beun hebt opgesnord?

 129. Bostuinbericht.
  Die bij ons waren een dag te vroeg: gistermiddag ongeveer 17.00 uur, vloog een nest vliegende mieren uit. Honderden tegelijk; je weet niet waar je kijken moet. Las op internet dat vandaag eigenlijk de dag was. Weten die bij ons veel…
  Las tevens dat die nesten ook wel binnenshuis gebouwd worden, met all gevolgen van dien.

 130. Ramon…paar 100 man publiek waaronder aardig wat Turken, had ik gemist. Leuk! Waren de Nederlandse-Turken (waarschijnlijk) tempramentvoller dan jullie? Begrijp van de speciale verslaggever van het onvolprezen WeblogZwolle dat ze pas in de 2e helft met een mogelijke basis-11 speelden. Merkte je als toeschouwer ook veel verschil in de kwaliteit van het team voor rust en na rust?

 131. @Dick, kan me je reactie (21:09) heel goed voorstellen. Heb vanavond een poos met Peet via de telefoon gesproken. Heb hem erop gewezen dat dit een openbaar WebLog is… en niet één of ander gastenboek op een site van een lager elftal waar je allerlei onzin op kunt krabbelen. Hoop dat ie de boodschap heeft begrepen.

  Verder heb ik niks met WVF, niet anders dan dat ik er 2 hooguit 3 x per seizoen kom. 31 juli wordt de eerste keer weer.( WVF-FC Zwolle)

 132. Het digitale fototoestel moet bij ons nog z’n intrede doen. Zijn wel plannen voor. En dan moet je nog weten hoe zoiets met een touwtje aan je flaptop moet worden geknoopt.
  De vliegende mieren zijn niet zo van stilzitten…..

 133. Drama, wij hebben er hier wel 2. Heb er zelf zelfs 1 van ’t werk (voor intranet en pers.blad) maar uh, ik kan er ook nog niet goed mee omgaan. Mijn verse avator heb ik zondag dan wel zelf geschoten, maar ingezoomd pasklaar krijgen heer een dick-jr gedaan. Wel erg tof spul! Dochterlief heeft een panoramading aangeschaft voor op vakantie; verwacht er veel van. Maar vrees dat ze het niet te vaak uit handen wil geven.

 134. @ Jan.

  @Dick, kan me je reactie (21:09) heel goed voorstellen. Heb vanavond een poos met Peet via de telefoon gesproken. Heb hem erop gewezen dat dit een openbaar WebLog is… en niet één of ander gastenboek op een site van een lager elftal waar je allerlei onzin op kunt krabbelen. Hoop dat ie de boodschap heeft begrepen.

  Verder heb ik niks met WVF, niet anders dan dat ik er 2 hooguit 3 x per seizoen kom. 31 juli wordt de eerste keer weer.( WVF-FC Zwolle)

  Klasse! Hmm, ben afgelopen seizoen ook te weinig bij 1 geweest. Maar er zijn zoveel mooie en gezellige dingen te doen in deze geweldige stad. 31/7 ben ik op vakantie. Oh…moet trouwens TOCH (ondanks de manier van communiceren) nog 1 ding kwijt dat ik ff geleden met 2 4 jeugdige WVF-ers heb besproken:

  echoput klopt ook! Net als het gebrek aan terras een persoonlijke ergenis!!
  Alleen echoput is van langer geleden. Heb eigenlijk hierin ook nog maar zeer weinig bijval gehad. Dus liet ik het maar een beetje zitten. Joh, het zal de meesten jeuken of de ander en/of de muziek te verstaan is. As ’t maar gezellig is.
  Heb een tijd op dinsdag en donderdag achter de bar geholpen. Hoorde dat er toen zelfs een nieuwe muziekinstallatie was aangeschaft en dat het geluid ook niet veel beter kon worden. Kreeg niet echt de gelegenheid (en heb ook niet de kunde) om de proef op de som te nemen. Heb nog wel eens de belangrijkheid van gezellige goed verstaanbare muziek (niet te hard) onderstreept. En dat je elkaar ook fatsoenlijk kunt verstaan. Moet zeggen dat ik er de laatste keren niet echt op gelet heb. De live muziek (oa gewoon-Manon) kwam helder en duidelijk door, maar Manon is dan ook de aanbeveler van ’t jaar 😉

  *** Als ik wist dat het zou helpen zou ik er overigens wel weer eens wat over willen schrijven in de WVF-Kroniek. Maar dat ter zijde.

 135. dick, handige beun zit er niet in…aangezien plannen richting VS nog steeds springlevend zijn -al is er door de econ. crisis wat vertraging in gekomen beken ik-
  maar jarenlang vasthouden aan een plan moet uiteindelijk effect gaan sorteren…vroeg of laat.

  Geduld is in dezes een skone zaak, als ze ons daargins nodig hebben in de vorm van een job zijn we weg.De insteek is ook dat kinderen met een beperking in de vs meer mogenlijkheden hebben, hier in NL hobbel je overal achteraan…

 136. Waarom word de zomer kermis 13-08-10 en straten festival 20-08-10 niet aangegeven in de agenda?

  Hoort er toch ook bij?:D

  ==============

  Uiteraard is dat bij ons bekend, maar we gaan op onderzoek uit.

 137. Gisteren bowlen en daarna een etentje in Groningen gehad. Erg gezellig…zat wel pas om 23.00 uur of zo in de auto. Onderweg wel 4 keer de auto aan de kant gezet en even de beentjes gestrekt. Ik kan maar niet echt uitgeslapen raken met dit weer! 🙁

  Toch maar eens kijken of ik niet weer terug kan naar 4 uur slapen in plaats van 6 uur slapen per nacht. Of misschien 8 uur… want dit werkt echt niet!

 138. Met de volgende partij won ik in 1973 tijdens het Nederlands Jeugd
  Kampioenschap voor spelers jonger dan 20 jaar, de schoonheidsprijs.
  Dit toernooi werd in Rotterdam gehouden en werd gesponsored door BP.
  Deze partij heb ik voor het schaaktijdschrift Schaakbulletin geanalyseerd.
  Zie Schaakbulletin nummer 68, pagina 54.
  De partij werd in de derde ronde van het toernooi gespeeld.
  Ik was met mijn 19 jaar de oudste deelnemer van het toernooi.

  Wit: Peter Erik de Visser
  Zwart: Peter Scheeren

  1. e4 c6
  2. d4 d5
  3. exd5 cxd5
  4. Ld3 Pc6
  5. c3 Pf6
  6. Lf4 Lg4
  Ik ben van mening dat zwart hier beter 6…. g6 kan spelen.
  7. Db3 ….
  Hier kan wit misschien beter 7. f3 spelen. Na 7…. Lh5 8. g4 Lh5 9. h4
  heb ik liever wit dan zwart.
  7…. Dd7
  Niet zo’n beste zet.
  8. Pd2 e6
  9. Pgf3 Le7
  Ook niet zo goed.
  10. Pe5 Dc8
  11. Pxg4 Pxg4
  12. 0-0 0-0
  13. h3 Pf6
  14. Pf3 a6
  15. Pe5 b5
  16. Dc2 Db7
  17. Lg5 h6
  18. Lh4 Tac8
  19. De2 Pa5
  Niet zo goed.
  20. f4 Pc4
  21. f5 exf5
  22. Txf5 Pd6
  23. Txf6! gxf6
  24. Pg4 Kg7
  25. Pxf6! Pe4

  Het moet hier bij zwart duidelijk zijn geworden, dat hij totaal verloren staat. Er is geen redden meer aan. Na 25…. Lxf6 volgt 26. Lxf6+ en na 26…. Kxf6 volgt 27. Dxe5 mat.

  26. Dg4+ Pg5
  27. Lxg5 Lxf6
  28. Lh4+! Lg5
  29. Lxg5 f5
  30. Lxf5 hxg5
  31. Dxg5+ Kh8
  32. Dh6+ Kg8
  33. Le6+ Tf7
  34. Tf1 Tcc7
  35. Dg6+ ….
  Nog beter was volgens Jan Timman: 35. Tf6!
  35. …. Kf8
  36. Txf7+
  zwart geeft op (1-0)
  Het commentaar van Jan Timman:
  “Deze uitstekende aanvalspartij kreeg de schoonheidsprijs.”
  Bedankt, Jan!

 139. Het moet hier bij zwart duidelijk zijn geworden, dat hij totaal verloren staat. Er is geen redden meer aan.

  Inderdaad! Overduidelijk! 😀

  Bericht door Peter Erik de Visser, op 20 juli 2010 om 08:34
  Met de volgende partij won ik in 1973 tijdens het Nederlands Jeugd
  Kampioenschap voor spelers jonger dan 20 jaar, de schoonheidsprijs.

  Ik blijf het maar niet begrijpen. Is dit een offensief tegen Dick met de beeldbuisbode en lange teksten die misschien niet voor iedereen even interessant zijn?

  Begrijp me niet verkeerd: iedereen (wat mij en vele anderen betreft) welkom op dit mooie forum! Maar ik begrijp oprecht niet alle zaken die je toevoegt.

 140. Ik ben nooit verder gekomen dan de eerste lessen uit het standaardwerk: “oom Jan leert zijn neefje schaken”, waarbij vooral het “gekkenmat” is blijven hangen. Dat is hedentendage nog regelmatig te merken.;)
  Misschien komt er nog een “verlosser” op dit blog; dus eentje die Peter van partij kan en wil geven.

 141. De 23 ste zet txf6—gxf6 was wel heel goed.toen zag de tegenstander het echt Zwart voor de ogen.Je ziet maar weer aanvallen is de beste verdediging

Reageer