Politie bekeurt fietsers in winkelcentrum

Zwolle – Op vrijdagochtend 16 juli zijn twee fietsers bekeurd wegens het fietsen in het voetgangersgebied in het winkelcentrum aan de Van der Capellenstraat.

Voor drie jonge kinderen die ook door het voetgangersgebied fietsten bleef het bij een waarschuwing. De politie controleert hier na aanleiding van meerdere klachten van winkeliers en omwonenden.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. ja ik heb ook gezien dat ze schoolgaande jongeren van het jenaplanschool in het centrum een bon gaven ,en de winkelende vrouwen die fietsen in het centrum een waarschuwing.Ik woon in het centrum en kan zeggen dat het nog geen enkel effect heeft .ze controleren lang nog niet continu.Dus zo gauw er geen politie meer is wordt er volop gefietst en met scooters gereden

 2. Het is ook absurd dat je daar niet meer mag fietsen toch?
  Binnenstad lekker dichttimmeren, stadshagen alles op slot, hier ook alles dicht, wat willen we nog meer alles voor de klant immers of voor het aangezicht?
  😮

 3. en terecht, de invalide omwonenden van het winkelcentrum irriteren zich mateloos aan het roekeloze fietsgedrag, laat staan dat ze vaak niet zo mobiel zijn om snel uit te kunnen wijken.

 4. Er is gewoon geen ruimte om te fietsen. Ik ga er in ieder geval niet voor aan de kant. Ook al is het een moeder met fietstassen en 2 boodschappentassen aan het stuur.

 5. Bericht door verdieping, op 17 juli 2010 om 17:24
  en terecht, de invalide omwonenden van het winkelcentrum irriteren zich mateloos aan het roekeloze fietsgedrag, laat staan dat ze vaak niet zo mobiel zijn om snel uit te kunnen wijken.

  Ben ik het niet mee eens wel eens die mensen gezien met hun invalidescooter? Die geven gas te pas en te onpas hun denken altijd dat ze voorang hebben. Rij jij ook in zo’n ding?

 6. Kinderen een waarschuwing geven??? En de politie vind het nog steeds vreemd dat ze geen respect meer krijgen van de jeugd. Ja hehe als je maar blijft waarschuwen………

 7. Ik zie hier allemaal namen die ik nog niet/weinig gezien heb. Nu is uiteraard iedereen welkom op dit forum (dat voorop gesteld), maar mensen die hier vaker op het forum zitten weten dat het fietsen in dat voetgangersgebied een enorme irritatie is!

  Dat heeft niets te maken met:
  -politie die quota moet halen (volgens velen moesten ze al eerder controleren; dit was echter niet mogelijk wegens incorrecte bebording omdat het winkelcentrum nog niet af was)
  -politie die enkel kleine kinderen pakt; die krijgen juist een waarschuwing
  -“er is daar prima te fietsen”. Nee, er is daar NIET prima te fietsen! Daarvoor is het te druk. Zet gewoon je fiets aan de rand van het winkelcentrum en loop naar de winkel waar je zijn moet.

  Ik denk dat het van groot belang is dat het winkelcentrum te voet goed te bewandelen is. Zonder dat je van de sokken gereden wordt. Alleen op die manier heeft dit winkelcentrum kans van slagen! Als ze het fietsen toestaan is de kans op straatroven ook alleen maar groter.

  Het is een voetgangersgebied; agenten: bedankt voor het handhaven!

 8. Plantje jij hebt het over dat er nu mensen met namen op de weblog reageren waar je nog nooit eerder van gehoord hebt.Dat vind ik nu wel eens goed want de weblog begon steeds meer op een cahtruimte voor vaste personen te lijken.Dan bedank je de politie voor het handhaven van de controle in het centrum voor de fietsers is ook goed .Maar dan wel continu blijven controleren en ook alle fioetsers bekeuren die er fietsen anders heeft het geen enkel effect.Zo gauw de politie er niet meer aanwezig is wordt er weer volop gereden .

 9. Dat vind ik nu wel eens goed want de weblog begon steeds meer op een cahtruimte voor vaste personen te lijken.

  Heb je ook wel gelijk in. In het Algemene Log mogen mensen ook lekker keuvelen op die manier. Het moet echter niet inhouden, dat mensen zich niet welkom voelen.

  Maar goed…genoeg off topic!

  Maar dan wel continu blijven controleren en ook alle fioetsers bekeuren die er fietsen anders heeft het geen enkel effect.

  We moeten natuurlijk ook respecteren dat ze er niet constant een “grenswachter” bij kunnen zetten. 🙂 Wellicht wordt het na de zomermaanden ook wat beter.

  Zo gauw de politie er niet meer aanwezig is wordt er weer volop gereden .

  Eigenlijk zouden we ook elkaar er op een fatsoenlijke manier op aan moeten kunnen spreken of niet?
  Persoonlijk zwalk ik vaak bijzonder onhandig net voor iemand op de fiets. En dan maakt het me niet uit of het een puber, huisvrouwtje of bejaarde is.

 10. “Het is ook absurd dat je daar niet meer mag fietsen toch? ”

  Belachelijk dat je in de Diezerstraat niet mag fietsen! Schande!!!!

  Kommaan, daar heeft toch ook niemand moeite mee, en de van de Capellenstraat is gewoon een winkelstraat. Fiets aan de hand of hem netjes parkeren, en iedereen is blij.

  Wijzen naar een bestuurder in een scootmobiel is een zwaktebod. “Ja maar juf, hij doet het ook fout….”

 11. Kom naar winkelcentrum Stadshagen, daar gaat men nog wel sociaal met elkaar om. Vrijheid blijheid en met elkaar rekening houden, staat een stuk beter idd Rutger. Om het hardst “verboten” schreeuwen tegen hullie, zeker als je altijd pretendeert voor vrijheid te staan (in het stemhokje etc.) is een tegenstelling.

 12. We mogen er toch vanuit gaan dat vrijdagochtend na 08:30 is? Als de winkels eenmaal geopend zijn.

  In het verleden heeft politie nl. ook wel eens bekeurd in de avonduren omdat het nu eenmaal voetgangersgebied is, ook na 18:00 zaterdagavond…………… En dat vind ik niet nodig.

 13. In het verleden heeft politie nl. ook wel eens bekeurd in de avonduren omdat het nu eenmaal voetgangersgebied is, ook na 18:00 zaterdagavond……………

  Ik zou het toch vervelend vinden als zo’n opgeschoten joch of een vrouwtje die denkt dat ze boven de regels staat mij op mijn hakken zou rijden als ik zaterdag ’s avonds naar de AH loop!

 14. @ Plantje, zeg je er wat van als ze wel fietsen.
  Voor een 2 weken terug deed ik dat ook op een vrijdagavond. En deze personen (zeker geen jongeren) gingen me toch te keer tegen. Waar ik me mee bemoeide en of ik mijn grote t**es bek wel even dicht wilde houden. En anders wilde zij wel even helpen. En geen mens om je heen die er wat van zij. Dus voorlopig laat ik het wel weer even tenzij ze over me heen fietsen.>:(

 15. Jeetje Ingrid, dat is nogal heftig! Kan me voorstellen, dat je er dan even niets van zegt!
  In dat geval (ik begrijp dat je van je a propos was, maar goed) zou je het beste kunnen achterhalen wie zo iemand is en bij de politie gewoon aangifte doen van bedreiging. Aan de andere kant: je wil gewoon een normaal denkend mens zijn en dan zou je er zoveel werk mee hebben.

 16. Bericht door dick, op 18 juli 2010 om 11:14
  Kom naar winkelcentrum Stadshagen, daar gaat men nog wel sociaal met elkaar om.

  Daarom loopt er ook een beveiliger rond.

 17. Edwin noem eens een plaats waar het wel veilig is tegenwoordig.Bij de geldautomaten durven tegenwoordig de oudjes helemaal geen geld meer te pinnen hier in zuid .Overal is het gelijk ook stadshagen heeft zijn problemen niet meer en niet minder als elders.

 18. @ Pieters, het gevoel van veiligheid is grotendeels aangepraat. Tuurlijk verhard de maatschappij ook, maar door negatieve mond-op-mond verhalen worden sommigen steeds banger. Voel me veilig in mijn stad, in mijn wijk en in mijn huis. Kan ff geen onveilige plek bedenken. Misschien heeft die factor ook meegespeeld in het hoge “gelukscijfer” dan Nederlanders zichzelf toedichten?

 19. Bericht door dick, op 19 juli 2010 om 11:37
  Klopt Edwin, een allervriendelijkste coulante beveiliger met compassie.

  Die is aangesteld om de boel te beveiligen, oa door fietsers aan te spreken.

 20. Bericht door pieters, op 19 juli 2010 om 09:01
  Edwin noem eens een plaats waar het wel veilig is tegenwoordig.Bij de geldautomaten durven tegenwoordig de oudjes helemaal geen geld meer te pinnen hier in zuid .Overal is het gelijk ook stadshagen heeft zijn problemen niet meer en niet minder als elders.

  wkc de dobbe

 21. Kan ff geen onveilige plek bedenken

  Stadion in d*v*nt*r?

  In zwolle voel ik me veilig, alhoewel er bepaalde wijken zijn waar ongure dingen gebeuren vooral ’s avonds en ’s nachts.

 22. Plantje
  Ik woon ook in Zuid , maar het is me nooit opgevallen dat de mensen v het vrouwelijk geslacht daar zo klein zijn
  vrouwtTJE huisvrouwTJE
  Wij worden ook graag voor vol aangezien!!!!!!

 23. Plantje en zijn voor vol aan zien theorie….volgens mij voor je die theorie ook door op de rest van de wereldbevolking. Es gibt menschen die deugen en mensen die niet deugen :o:o:o:o

  Kan me misschien toch wel voorstellen dat je vriendin naast je zit meeterijden. Misschien is het wel nodig? Misschien hoor je eigenlijk helemaal niet bij de mensen (in je theorie) waar je jezelf bij toedicht?

  Allemaal vragen. Ok te vermoeiend.

 24. Bericht door dick, op 21 juli 2010 om 13:55
  Plantje en zijn voor vol aan zien theorie….volgens mij voor je die theorie ook door op de rest van de wereldbevolking. Es gibt menschen die deugen en mensen die niet deugen

  Kan me misschien toch wel voorstellen dat je vriendin naast je zit meeterijden. Misschien is het wel nodig? Misschien hoor je eigenlijk helemaal niet bij de mensen (in je theorie) waar je jezelf bij toedicht?

  Allemaal vragen. Ok te vermoeiend.

  Que?

  Es gibt menschen die deugen en mensen die niet deugen

  Nee, mensen doen goede dingen en minder goede dingen. Sommige mensen doen vaak goede dingen anderen doen vaak minder goede dingen…

  Als ik mensen door de winkelstraat zie fietsen zegt dat alleen op dat moment iets over die mensen.

Reageer