Gratis zomerfilms in Zwolle

Zwolle – Vrijdag- en zaterdagavond konden inwoners van Zwolle twee gratis films bekijken in de openlucht. De eerste was in Zwolle Zuid. Zaterdagavond draaide in park de Hogenkamp in Dieze Oost de film Slumdog Millionaire. De filmavond werd georganiseerd door Ziggo, die dat ook doet in steden als Enschede, Den Bosch, Heerlen en Utrecht.

film_1.jpg

Er waren voldoende stoelen aanwezig, maar om verzekerd te zijn van een zitplaats, konden bezoekers ook een eigen stoel meenemen. Dat bleek niet nodig, want zo’n 90 filmliefhebbers namen de moeite om naar de zomeravondfilm te gaan. Er waren dan ook nog vele stoeltjes onbezet. Van de organisatie kregen de bezoekers een dekentje. Daar konden de mensen zich mee verwarmen (15 graden Celsius na middernacht) of uitspreiden over de grond, om vandaar de film te gaan bekijken. Het project Samen maken we de Stad ondersteunde het initiatief van Ziggo dat een maatschappelijke bijdrage aan de stad leverde.

film_3.jpg

film_2.jpg

Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai, besluit mee te doen aan de Hindi versie van het televisie programma ‘Weekend Millionairs’. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen rupies te winnen met nog één vraag te gaan. In de pauze van het programma wordt hij gearresteerd op verdenking van oplichting. De politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi initiatief. Vaker doen in de zomer. In Amerika heeft bijna elke grote stad wel een buiten (drive-inn) bioscoop. Erg leuk, geluid via de radio. Sowieso film in de openlucht!

  2. Het was erg leuk en erg gezellig! De sponsor had alles prima verzorgd. Hopelijk krijgt het een vervolg! Van mij mag er om de week wel wel een film in het Hogenkampspark draaien in de zomermaanden. Top!

Reageer