Stepteam Zwolle behaalt vele podiumplaatsen

Zwolle – Op zaterdag 17 juli 2010 werden op de baan van Flevo on Ice diverse sportwedstrijden gehouden. Naast het eerste Nederlands Kampioenschap voor éénwielers werden er stepwedstrijden gehouden. Deze stepwedstrijden waren in handen van de Nederlandse Autoped Federatie.

step.jpg 

Stepteam Zwolle was deze dag vertegenwoordigd met een zestal steppers.  Op de 400 meter baan werd deze dag gestart met een ploegenrace. In deze race starten de tegenstanders in dezelfde baan tegenover elkaar en is het de kunst om als team samen te werken en met drie deelnemers bij elkaar te finishen. De tijd van de laatste geldt voor de tijdwaarneming. Stepteam Zwolle was vertegenwoordigd met twee teams.  Het herenteam met daarin Maurits Snijder en Jonathan Steenbergen (beide van stepteam Zwolle) en Roel van der Velde (stepteam Selles Kamperzeedijk) wisten hier een vijfde plaats te behalen.

De 800 meter sprint met vliegende start werd vervolgens op dezelfde baan gehouden. Judith Steenbergen (stepteam Zwolle) wist hier een 3e plaats te behalen bij de dames cadetten.  Ook Zwannet van Dijk, rijdend bij de dames pupillen,  Maiko Visscher (heren pupillen) en Mary Folkers (dames veteranen) wisten een derde plaats te behalen in hun klassement.

Bij de jeugd pupillen werd het criterium gehouden over een ronde van 5 km waar Maiko Visscher wederom een 3e plaats behaalde. Judith Steenbergen reed het zelfde parcours maar in haar categorie een extra ronde, waarin ze evenzo een 3e plaats behaalde.

Voor de heren en dames senioren en veteranen werd het criterium gehouden over 30 km. Mary Folkers behaalde ook hier een 3e plaats bij de dames veteranen.  Maurits Snijder wist gedurende een aantal ronden bij de kopgroep te blijven, en is uiteindelijk geëindigd op een 11e plaats bij de heren.

Voor meer informatie over stepteam Zwolle: www.stepteamzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer