Algemeen Log 139

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 140 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 360
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Plantje, met z’n 3e gouden plak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja, ingrid en Assendörper

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. En ondertussen zgnd heeeel hard aan het werk;D:D Gefeliciteerd plantje!

  Ik vond het zo rustig…ik denk “Eens even kijken!” En ik zag mijn kans schoon! Met klamme handjes kreeg ik het voor elkaar snel een post te doen! 😉

  Maar serieus…ik moet inderdaad wel nog veel doen vandaag!

 3. Wim? : ik denk een droge tong, en ’t sop in de schoenen.
  40KM en 5KM/UUR is minstens 8 uur. 03.00 uur vertrokken; kan al binnen zijn.

 4. @ Wichert/Geesink op ’t bordentopic. Nogal kinderachtig heeft de Admin mijn OOK off-topic post nog geen Zwols kwartiertje na post op het bordentopic weggemikt…..ze hadden ff kunnen waarschuwen (mailtje) of gewoon * Dit is off-topic voor 17:00 uur word het verwijderd….jammer. Want anders: knippen/plakken.

  Maar ben ook de beroerdste niet, probeer wel ff opnieuw te reageren op

  r wichert, op 20 juli 2010 om 10:08

  Contador had precies de tegenovergestelde route 😮 Tijd bij mijn ouders geweest en met neefje van 1 naar centrum Westenholte gelopen….over de plek waar ONZE Wiekslag stond….nog ff met de kloene 80+ er Andries P. (hoek Rozenweg) gesproken. Naar het centrum, ff wat bij DA gehaald. Staken we voor Ten B. over bijna gelijk met een hele mooie meid die vriendelijk lachte….blijkt ze in het huis van Jansen (op te hoek) te wonen. Ze spraken Engels. En hij was druk an’t werk; zoals ’t hoort. GJ Eik nog begroet en super-keeper Frank van V. die ook gewoon een kindje van die leeftijd achterop had 😮 Nou ja, neefje ook ff aan Westenholte laten ruiken en moe bij mijn ouders afgeleverd. Ben door de verre tunnel naar Stadshagen gegaan. Wat een mooie spreuken staan er 2x op beide tunnels, jou ook wel eens opgevallen?

  Milligerplaya, ff (uit discipline en tijd-overwegingen) 1 kouwe Amsterdamse Heineken…lekker op ’t terras. Idd weinig bekends. Behalve zoontjes met vriendjes die net naar huis fietsten. Gelukkig maar want bekends zou alleen maar meer ophouden en het was al vrij laat. Dat wat mensen op leeftijd achter me hun hele jammerlijke levensloop en hoe ernstig het allemaal wel niet was geweest ontvouwden aan elkaar, was een extra reden snel te vertrekken.

  Derk & Vrouw-Derk wilden ook nog eens komen; misschien vanmiddag. uurtje of 16:00??????

  Misschien zie ik je sowieso nog wel fietsen van de week Geesink. Wilde dus nog over ’s Heerenbroek met de pont over. Maar het lijkt me vandaag te warm.

  Groet’n
  Contador.

 5. @ schaakpocher JE, mooi voor je ook die complimenten van Timman. Ben niet verder dan een aantal basislessen schaken (6e klas Wiekslag) gekomen….MAAR degene die die lessen gaf was (vond ik) een zeer goed schaker….Hij is de buurman van Wichert. Misschien wil hij het wel een keer tegen je opnemen?

  Heb je in Zwolle ook al eens verloren trouwens?

 6. @ QM, ik hoorde als nixxx meer over The States. Dus jullie zetten wel door! Dacht dat je nu toch ook aardig na tevredenheid woonde? Dit staat er nogal passief

  als ze ons daargins nodig hebben in de vorm van een job zijn we weg

  Denk je dat ze contract met jou en of je vrouw opnemen voor een baan?

 7. @ Derk: Meer info over olie-industrie waar we het over hadden:

  Zoals je weet kan ik hier de links niet plaatsen. Zie http://www.j*op.nl

  Olieindustrie financiert sabotage klimaatbeleid weer

  Exxon Mobil doneert – ondanks ontkenning – jaarlijks meer dan ??1 miljoen aan klimaatsceptici, die onderzoekers van het internationale klimaatpanel IPPC zwart maken

  Een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld, Exxon Mobil, heeft stilzwijgend de afspraak verbroken geen geld meer te geven aan notoire klimaatsceptici. De oliegigant subsidieert met meer dan een miljoen euro per jaar de activiteiten van groeperingen die proberen het klimaatbeleid te savoteren, onthult de Britse krant The Times.

  De organisaties die Exxon sponsort zaten onder meer achter het Climategate-schandaal. Daarbij werd kort voor de start van de klimaattop in Kopenhagen eind vorig jaar een enorme hoeveelheid gehackte email van een Britse klimaatwetenschapper op straat gegooid. De ‘onthulling’ ging gepaard met het verhaal dat uit de mails zou blijken dat onderzoeksresultaten bewust verdraaid werden en klimaatwetenschappers fraudeerden. Die wilde beschuldigingen zaaiden veel verwarring, ook in Nederland waar minister Cramer onder vuur kwam te liggen. Recent wees uitgebreid onderzoek uit dat van de beweringen niets klopte, maar toen was het leed al geschied.

  In 2007 beloofde Exxon in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen de subsidies te staken. Het bedrijf beweerde ook dat het in 2009 geen financële bijdrage leverde aan een omstreden conferentie van klimaatsceptici in New York. The Times ontdekte dat Exxon vier sponsors van die conferentie van geld heeft voorzien, 275.000 dollar in totaal.

  Twintig andere groeperingen kregen 1 miljoen dollar.

  Express: Exxon Mobil blijft klimaatsceptici financieren

  The Australian / The Times: Exxon still aids climate sceptics

  —-ZEER AANSPREKENDE FOTO—-

  cc-foto: Louis Vest, een raffinaderij van Exxon bij Houston, Texas.

 8. “Wij” zijn knieperTs:

  Vakantieganger bleef in Nederland, maar gaf niks uit
  Oproep oud-staatssecretaris Heemskerk heeft maar voor de helft gewerkt
  Oud-staatsecretaris Frank van Heemskerk riep Nederlanders vorig jaar op om vakantie te vieren in eigen land. In 2009 deden zij dit, maar de inkomsten voor Nederland uit het toerisme vielen toch flink lager uit dan het jaar ervoor, zo bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Zowel Nederlanders als buitenlanders die een bezoek brachten aan ons land gaven minder geld uit. Dat meldt De Pers dinsdag.

  Volgens het CBS ligt het voor de hand dat dit door de economische crisis komt. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is de teruggang in de totale toeristische inkomsten vooral veroorzaakt doordat mensen minder de grens overgingen en dus minder uitgaven bij het reisbureau. Maar ook de promotieclub van het Nederlands toerisme erkent dat grote bezoekersaantallen in Nederland het gemis aan inkomsten, doordat mensen de hand op de knip houden, niet kan compenseren.

  Voor dit jaar verwacht het NBTC dat zowel het aantal buitenlanders dat naar Nederland komt als het aantal Nederlanders dat in eigen land blijft, zal aantrekken.

  Het NBTC verwacht ook dat meer bezoekers dit jaar daadwerkelijk zorgen voor meer inkomsten voor de sector.

 9. De mensen zijn tegenwoordig al bij dat ze uberhaupt op vakantie kunnen dus tja dan moet er op vakantie iets minder uitgegeven worden….

 10. Dick die spreuken op de tunnel zijn van de toenmalige stadsdichter Geerlings ,oh nee die voetbalde .Ik kan niet zo gauw op zijn naam komen.Alet vergeet je nooit meer.De tourfinish is ongeveer als de eerste binnenkomt.

 11. @ Wichert, die 4 teksten zijn van een bijzonder hoog en diepzinnig niveau. Wilde ze eerst opschrijven, kleine moeite. Maar had ook gister geen pen en papier bij me. Die ene deed me wel heel erg aan “Verdieping” denken. Waarom weet ik niet.

  Zijn ze van Alet? Dan heeft ze naast poëtische gaven ook filosofische. Met zoveel kwaliteiten vind ik het wel vreemd dat ze bij een partij als CDA terecht komt. Maar goed ieder zijn/haar keuze.

 12. Wichert, met dit weer heb ze toch ook wel een “illigaal binnen de algemeen aanvaardbare grenzen” terrasje bij Paul & Casper? Misschien dat ie daar zo nog een skuimertje verkoopt?

 13. @Peter Erik de Visser

  Ik ben voor meer ambitieuze zetten.

  Wit heeft bij aanvang van de partij een klein voordeel (omdat de witspeler als eerste een zet mag doen) en wit moet dat volgens mij optimaal benutten, door actief spel, waarin wit tracht het initiatief naar zich toe te trekken en niet twijfelt om aan te vallen. De zwartspeler moet, als de kans zich voordoet en wit het een beetje laat liggen, ook niet aarzelen om het heft stevig in handen te nemen. Wat risico nemen of een pion achter komen is daarbij niet noodzakelijk een bezwaar.

  Een partij die goed illustreert wat ik bedoel met “ambitieuze zetten” is die tussen de Fransman Eloi Relange en de Engelsman Mathew Sadler. Er moet wel bij worden verteld dat deze twee heren grootmeesters zijn.

  Wit: Eloi Relange
  Zwart: Mathew Sadler
  Opening: Siciliaans (Najdorf-variant)

  1.e2-e4,c7-c5 2.Pg1-f3,d7-d6 3.d2-d4,c5xd4 4.Pf3xd4,Pg8-f6 5.Pb1-c3,a7-a6 6.Lc1-g5,e7-e6 7.f2-f4,Lf8-e7 8.Dd1-f3,Dd8-c7 9.0-0-0,Pb8-d7 10.g2-g4,b7-b5 11.Lg5xf6,Pd7xf6 12.g4-g5,Pf6-d7 13.f4-f5!

  Wit offert een pion om open lijnen te krijgen voor een aanval op de zwarte koning.

  13??, Lf6xg5+ 14.Kc1-b1,Pd7-e5 15.Df3-h5!

  Met deze zet wint wit zijn geofferde pion weer terug.

  15??,Dc7-d8 16.Pd4xe6,Lc8xe6 17.f5xe6,0-0

  Echt veilig staat de zwarte koning na de rochade natuurlijk nog niet. Maar wat moet hij anders?

  18.Th1-g1,Lg5-f6 19.e6xf7+,Kg8-h8!

  Na 19??,Txf7 had 20.Lh3! gevolgd met de dreiging Le6.

  20.Pc3-d5,g7-f6 21.Dh5-h3,Tf8xf7 22.Pd5-f4,Dd8-d7

  Wit wil als aanvallende partij de dames niet graag afruilen. Het is echter zeer raadzaam in een dergelijke situatie om goed af te wegen of men de aanval succesvol kan voortzetten en of en hoe men het initiatief kan behouden.

  23.Dh3-b3,Dd7-c6 24.Lf1-h3,Lf6-g7 25.Tg1-f1,Ta8-f8

  Zwart heeft het initiatief over kunnen nemen en steekt zijn ambities ook niet onder stoelen of banken.

  26.Pf4-e6,Tf7xf1 27.Lh3xf1,Tf8-f2 28.a2-a4

  Kun je als zwart nu wel nemen op a4? Wit kan dan met de dame binnenvallen op b8 en dat ziet er heel eng uit. Aan de andere kant krijgt zwart dan ook mogelijkheden en daarom besluit Sadler er voor te gaan. Terecht, zo zou al snel blijken!

  28??,b5xa4! 29.Db3-b8+,Lg7-f8 30.Pe6xf8,Dc6xd2+

  Wit gaat aan de ene kant van het bord vol voor de winst, zwart trekt zich daar niets van aan en gaat aan de andere kant voor de winst.

  31.Kb1-a2,Pe5-c6

  Alsof zwart wil zeggen: “Wil jij mij schaak zetten? Kom maar op, dan!”

  32.Pf8xg6++,Kh8-g7 33.Db8-b7+

  33.Dc7+,Kh6! of 33.Dh8+,Kh6! hadden wit ook geen soelaas kunnen bieden.

  33??,Tf2-f7! 34.Db7-b6,a6-a5!

  Wit geeft op. Hij kan niet voorkomen dat het paard binnenkomt b4 en dat wordt hem funest. Voorbeelden:
  A: 35.Td1-b1,Pc6-b4+ 36.Ka2-a1,Dc2xb1! 37.Ka1xb1,Tf7xf1 mat.
  B: 35.Td1-e1,Pc6-b4+ 36.Ka2-a1,Dc2-d2 37.Te1-b1,a4-a3 38.Lf1-c4,a3xb2+ 39.Tb1xb2,Dd2-c1+ 40.Tb2-b1,Dc1-a3+ 41.Lc4-a2,Da3xa2 mat.

 14. Zeer interessant Opinie- & discussiestuk
  ——————-
  Assie, vond PE idd wel aanvallend maar niet bruisend van ambitie. Zou die loper al veel eerder dreigend hebben laten meedoen…Lg5-f6 dus.
  Natuurlijk in combinatie met een gedurfd en dekkend flankoffensief van de onvolprezen toren (voor kijkers de rechtertoren).

  Ben jij trouwens niet dorstig at the moment?

 15. Wichert weet je al wat meer over Paolo’s toko met 30 graden? Anders zou ik wel eens naar ‘Attem “moeten” fietsen omdat iets (jr gaat met vrienden met de trein naar Limburg) in Zwolle niet meer lijkt te zijn. Maar ik geloof dat ik meer zin in een terrasje heb. Koko zit ook nog in Drenthe, daar zou ik ook niet aan kunnen bellen….Nou ja we zien wel, daar is aan die grote weg ook wel een gezellig café.

 16. @dick, wie is er niet dorstig met deze tropische temperaturen? Gisteren aan het eind van de middag nog een tijdje vertoefd op het mooie terras van het Beugeltje. Het is me nu te warm voor een terrasbezoek.

 17. als k de eregalerij zo eens lees heb ik het idee dat ik de enigste ben die wel aan het werk is
  of hebben jullie een baan bij de belasting , waterschap,rijkswaterstaat
  mazzel

 18. Bericht door peter h., op 20 juli 2010 om 17:02
  als k de eregalerij zo eens lees heb ik het idee dat ik de enigste ben die wel aan het werk is
  of hebben jullie een baan bij de belasting , waterschap,rijkswaterstaat
  mazzel

  Ik heb de site vaak gewoon open staan tijdens het werk…

 19. Bericht door peter h., op 20 juli 2010 om 17:02
  als k de eregalerij zo eens lees heb ik het idee dat ik de enigste ben die wel aan het werk is

  Raar idee hebt u?

 20. Wichert, vandaag wel erg veel bekenden aan de Milliger. Als ik niet naar kroamschudd’n moest had ik er nog met Henri K, de vrouwe en beide dochters gezeten. Henri kende het daar niet. Als ie vakantie heeft gaat ie er elke keer heen hahaha.
  Zag 2 collega’s de 1 had een paar uur verlof genomen. De ander was er voor het eerst met mijn feestje geweest. Was bijzonder geslaagd vanmiddag, zei ie. Met vrouw en ijsjeslatenvallende kinderen. Wil ckus terugkomen. Ondanks dat ie op een dikke 20 minuten achter Belt-Skutsloot woont en daar gelijk in de Wijde kan duiken.
  Zeer vriendelijke bediening en nog aardig wat WVF-spul.

 21. Oeps vrees dat de dames al weg zijn naar ’t kroamschudd’n op de zwarte scootert. Nou ja, fiets ik er op mijn gemakkie achteran.

  Heeft iemand nog wel eens wat gehoord van levensgenieter Gert van Dijk die met zijn geliefde naar Italië is geëmigreerd? Niemand, ook niemand van De Tuinders :o:o:o

 22. Breaking…wist ut nog niet; had ook niet verwacht dat Paars+ zou lukken en aan de ene kant ben ik er ook wel blij om….

  Formatie PaarsPlus mislukt

  Rutte (VVD): ‘Op het terrein van bezuinigingen, woningmarkt en mobiliteit te grote verschillen’… Cohen (PvdA): ‘Niet mogelijk geweest om afspraken te maken over behoorlijke inkomensverdeling’… Pechtold (D66): ‘D66 en GroenLinks zagen nog wel ruimte’… Rutte wil nu VVD-PvdA-CDA proberen… Cohen acht deze optie “zeer onwaarschijnlijk”
  De formatie van een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks is mislukt. De partijen zijn het niet eens geworden over de vorming van een nieuw kabinet. De informateurs Uri Rosenthal (VVD) en Jacques Wallage (PvdA) hebben hun gesprekken afgerond en werken aan een eindrapportage.

  Vanaf 18.15 gaven de fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) een toelichting op het mislukken van deze formatiepoging. Dit was live te volgen op Politiek24.nl.

  Eind vorige week werd al gezegd dat deze week cruciaal zou zijn voor het slagen van Paars-plus. Er zou gesproken gaan worden over een regeerakkoord en de verdeling van minsteries. De NOS meldt dat het vermoedelijk kwesties als de aanpak van de economie en de woningmarkt zijn geweest waarop de onderhandelingen zijn stuk gelopen. Vooral voor partijen als de VVD en de PvdA, die elkaar op die punten in de campagne fel hebben bestreden, waren dit struikelblokken.

  In hun toelichting benadrukken de fractievoorzitters ieder op hun beurt dat de onderhandelingen zeer serieus waren genomen en dat deze in een positieve sfeer zijn verlopen.

  VVD-leider Mark Rutte zegt dat de ” verschillen tussen de partijen vooral te groot bleken op het terrein van de bezuinigingen, met daaraan verbonden de hervorming van de woningmarkt en mobiliteit”. De VVD wilde veel harder en veel meer bezuinigen dan de andere partijen en wilde niets veranderen aan de regeling voor hypotheekrenteaftrek. Ook van kilometerheffing moest de partij niets hebben.
  Op het gebied immigratie en integratie waren de partijen er volgens Rutte wel uitgekomen.

  PvdA-voorman Job Cohen onderschrijft de conclusies van Rutte. Hij voegt toe dat het niet mogelijk was om afspraken te maken over een “behoorlijke inkomensverdeling”. De PvdA wilde de belastingen voor de hoogste inkomens verhogen. De VVD was hier mordicus tegen.

  Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, uit diepe teleurstelling over het mislukken van PaarsPlus. Deze coalitie was voor zijn partij de “eerste keus”. Overigens zegt Pechtold dat D66 en GroenLinks nog wel ruimte zagen om PaarPlus mogelijk te maken. De twee partijen hebben dit ook aan de informateurs kenbaar gemaakt.

  Ook de fractievoorzitter van GroenLinks zegt het “jammer” te vinden dat de formatiepoging is mislukt. Haar partij zette onder andere in op de verbetering van de mobiliteit. Daar kwam ze de VVD tegen die kilometerheffing blokkeerde, omdat deze het autorijden duurder zou maken.

  Halsema zegt verder dat “alle partijen bereid waren om te schuiven”, maar ook dat deze rekbaarheid zijn grenzen kende.

  De formateurs gaan waarschijnlijk woensdag met hun eindverslag naar de koningin. Zij zal een nieuwe formatie-opdracht moeten uitschrijven. Rutte heeft al zijn voorkeur uitgesproken voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. PvdA-voorman Cohen acht deze optie “zeer onwaarschijnlijk”.
  ====
  Optie met 5 partijen wordt dan ook nixxx?
  Met het gehalveerde CDA lijkt me heulemaal nixxx……CDA die wel met PvdA en VVD wil maar niet met PVV en VVD? Niet eens praten!!!! (terwijl ze aanvankelijk niemand uitsloten…jaja)

  Zet maar in op een zakenkabinet.

  Goeie grutten hoe voorspelbaar ook: VVD laat ut knappen op economie (alleen dat is natuurlijk te weinig, bovendien is daar wel uit te komen. Maar ook op:

  woningmarkt Hahaha het H-woord. Tja als je zoveel stemmerts hebt die afhankelijk zijn van de nieuwbouwmarkt! Makelaars, vastgoedboys, og-boys en meisjes hypotheekkantoortjes etc etc
  Ook de huurmarkt aanpakken: geen vetverdieners meer in te goedkope huizen paste de VVD natuurlijk niet!

  en mobiliteit te grote verschillen’ Mobiliteit hahaha Kom d’r maar weer in Rutte met een nieuw filebestrijdingsplan. Het plan van het vorige kabinet was zo gek nog niet maar moesten jullie zonodig met de TeleTroepToeTerT en ANWB torpederen.

  Huichelachtig dat Rutte toch aan deze mission impossible is begonnen!
  Ga maar bedelen bij Geert of ie asjeblieft met je wil?

 23. Brief 20 juli 2010 aan de burgemeester van Zwolle

  Geachte Heer Meijer,

  Betreft: Verkeerssituatie Twistvlietpad.

  Wij hebben de laatste tijd veel reacties gezien en ontvangen van buurtbewoners aan of bij het Twistvlietpad waarin deze zich grote zorgen maken over de verkeersveiligheid met name over berijders van scooters met die te hard over het fietspad rijden. Wij horen ook in de reacties dat er al meer ongelukken en bijna ongelukken met bromfietsen zijn gebeurd.

  Inmiddels hebben wij informatie verzameld over de verkeerssituatie aldaar. Wij hebben geconstateerd dat verkeerskundig, verkeerstechnisch en wettelijk met het Twistvlietpad weinig mis is. Fysieke maatregelen zijn in dat opzicht niet echt nodig. Als iedereen zich maar aan de regels houdt gaat alles goed.

  Maar niet iedereen houdt zich aan de regels. Daarom is het volgens ons nodig dat de verkeershandhaving wordt opgevoerd, vooral gericht op het misbruik van het fietspad door bromfietsers die veel te hard rijden.
  Aan uw verkeersambtenaar hebben wij gevraagd te bevorderen dat in de nabijheid van het Twistvlietpad extra activiteiten worden ontplooid in het kader van de pilot ⤽leerstraf 49CC⤝, zodat omwonende ook daadwerkelijk kunnen zien dat er concreet en serieus aandacht aan hun zorgen wordt besteed. Die vraag is positief ontvangen.

  Wat wij aan u vragen is om in de lokale driehoek voor dit probleem aandacht te vragen en te bevorderen dat door het Team Verkeer van de politie IJsselland méér prioriteit wordt gegeven aan de verkeerssituatie aan het Twistvlietpad. Wij beseffen dat het bij dergelijke prioriteitstelling, gelet op de krappe politiecapaciteit, altijd gaat om kiezen tussen twee kwaden. Wat ons betreft zou intensivering van het aanpakken van misbruik door bromfietsers van (brom)fietspaden ten koste mogen gaan van het verbaliseren van fietsers zonder licht (uit jaarverslag 2009 Politie IJsselland blijkt dat voor deze overtreding dat jaar 325 bekeuringen zijn uitgedeeld).

  Mocht om welke reden dan ook de handhaving niet kan worden geïntensiveerd, dan zullen wij het initiatief nemen om het college van B&W een verkeersmaatregel te laten nemen om het Twistfietspad voor bromfietsen te sluiten.

  Wij hopen op een spoedige reactie uwerzijds,

  Hoogachtend,

  PvdA fractie
  Theo Peeters

 24. Rooie, kop as n ashien, Wilma N. heeft ontdekt dat Rik E. een slippertje heeft gemaakt en nu naar Ibiza is om aan hun huwelijk te werken. Als Sjon H. slim is verpatst ie de romantische omgeving waar hij pas trouwde. Vraagt 200% voor as ’t weer goed komt tussen geyle Rik en zijn eens geliefde….Gadverdamme, ik doe nooit weer zo lang over het halen van een nieuw flesje als Boulevard of Sjooononnieuws er op is >:(>:(>:(

 25. Twistvlietpad waar heb ik dat meer gehoord lieve Pvda Fraktie???????
  Niet iedereen houdt zich aan de regels.Ja dat klopt,maar vertel me maar eens waar dat wel gebeurd.Als we overal de bromfietsers uitsluiten gaan we de goeden weer onder de kwaden laten lijden.Dit is immers een probleem wat overal voorkomt. Meer blauw op de scooter???

 26. Wichert is je vinger blijven hangen? Het maakte toch niet zoveel uit wie of waar mee kwam, we waren toch voor samenwerking?

  Heb je mijn vraag van vanmiddag nog gelezen?

 27. VK-commentaar 20 juli 0:06 oa De VVD-leiding praat in Den Haag over een kabinet dat de VVD-kiezer in het land niet wil. De achterban van de VVD is niet gecharmeerd van een Paars-pluskabinet met PvdA, D66 en GroenLinks. Dit dilemma zal de liberale partij de komende dagen ?? als zij voor de derde opeenvolgende week onderhandelt over een dergelijk kabinet?? moeten oplossen, wil zij haar geloofwaardigheid na de jongste Kamerverkiezingen niet verliezen. De VVD-leiding praat in Den Haag over een kabinet dat de VVD-kiezer in het land niet wil. De achterban van de VVD is niet gecharmeerd van een Paars-pluskabinet met PvdA, D66 en GroenLinks. Dit dilemma zal de liberale partij de komende dagen ?? als zij voor de derde opeenvolgende week onderhandelt over een dergelijk kabinet?? moeten oplossen, wil zij haar geloofwaardigheid na de jongste Kamerverkiezingen niet verliezen.
  —-
  Ik zeg, de angst regeert bij de VVD. De angst kiezers te zien overlopen naar Geert. Dus? Doen wat Geert doet; desnoods oppositie. Sybe Schaap destijds mijn watergraaf, voorzitter Unie van Waterschappen in ruste (net met pensioen) maar volgens mij nog senator voor….VVD zei het al voorin deze eeuw:

  Het RESSENTIMENT (=wrok) gaat overheersen bij de mensen. Natuurlijk lezen we dat aan de lijst van Geert af met zijn zondebokdenken. Vrees dat de VVD meegaat, in de angst veel stemmers te verliezen.

  Zit daar een oneliner in? Wie weet….

  Wie zich laat leiden door angst kan nooit gelukkig zijn.

 28. Zomaar een VK-blogger vandaag:

  Hoe de PVV leugens en moslimhaat verspreidt

  Vandaag verscheen in de Telegraaf het artikel ‘Nederland subsidieert moskee bij Ground Zero’ over kamervragen van de PVV over een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Amerikaanse organisatie American Society for Muslim Advancement (ASMA). ASMA is een van de organisaties die meebouwt aan de moskee in de buurt van Ground Zero, de locatie van de 9/11 aanslag.

  De subsidie is toegekend in het kader Millennium Development Goals (MDGs) waaruit in de derde tranche 45 projecten worden betaald. Het project van ASMA heet Women??s Islamic Initiative in Spirituality and Equity (WISE) Compact Program en richt zich op het bevorderen van netwerken en uitwisseling en heeft als doel het verbeteren van de positie en rechten van vrouwen in landen waar de Islam dominant en de cultuur vaak traditioneel en conservatief is.

  Dat wordt niet genoemd in de Telegraaf en ook in niet de kamervragen van de PVV. De Telegraaf suggereert zelfs met het artikel dat de subsidie is toegekend voor het bouwen van de moskee. “… een subsidie van 1 miljoen dollar is toegekend aan de organisatie American Society for Muslim Advancement. Die organisatie is, in samenwerking met de islamitische organisatie Cordoba Initiative, verantwoordelijk voor het honderd miljoen dollar kostende islamitische centrum inclusief moskee, dat bij Ground Zero gerealiseerd moet worden.”

  Telegraaf: “De PVV eist opheldering van de Kamer en noemt de al goedgekeurde plannen om pal naast Ground Zero een moskee te bouwen absurd en een belediging voor nabestaanden van de duizenden slachtoffers die op 11 september 2001 vielen.

  De partij wil dat de subsidie aan ASMA onmiddellijk wordt ingetrokken.”

  PVV: “Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor WWI en de minister van Buitenlandse Zaken over het door Nederland medefinancieren van een moskee op ground zero.
  1.) Is het waar dat Nederlands belastinggeld gebruikt voor het steunen van ASMA, de organisatie van imam Faisal Abdur Rauf, die een moskee wil bouwen op ground zero? Zo ja,
  2.) Erkent u dat het absurd is om juist op ground zero een moskee te bouwen en dat dit ook een belediging is voor (nabestaanden van) de slachtoffers van 9-11? Zo neen, waarom niet? Zo ja,
  3.) Bent u, gelet op het beledigende plan om genoemde moskee te bouwen, bereid om de subsidie voor ASMA onmiddelijk in te trekken? Zo neen, waarom niet?”

  Wilders toont vandaag weer aan waar hij het sterkst in is. Leugens en valse beschuldigingen verspreiden en zaken bij elkaar harken die helemaal niets met elkaar te maken hebben, met dank aan de Telegraaf.

  Het bouwen van een moskee bij ground Zero is helemaal niet zo absurd, er zijn immers ook onschuldige moslims omgekomen, maar natuurlijk wel controversieel. Het past in de doctrine van Wilders om het bouwen van een moskee in New York af te wijzen, omdat hij tegen de Islam is en alles wat er mee te maken heeft.

  Het valt te betwijfelen dat er ook maar iemand in New York naar hem zal luisteren, in tegenstelling tot de Nederlandse media die weer gretig toehappen. Het valse bericht dat de bouw van een moskee in New York wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidt zich als een virus over het web en de dora gonzen van verontwaardiging en boosheid.

  Als Wilders per sé wil dat er geen moskee komt bij Ground Zero dan moet hij geen kamervragen stellen, maar moet hij contact opnemen met de stad New York en daar actie gaan voeren om de stad op andere gedachten te brengen. In plaats daarvan stelt hij opnieuw onzinnige kamervragen die alleen maar zijn strijd tegen de Islam steunen.

  Wat zo’n politicus bijdraagt aan de welvaart en het welzijn van Nederland blijft vooralsnog een raadsel.
  —–
  ‘T is wat met Geert en zijn lijst. Vandaag of morgen zullen er toch ook wel rechtelijke uitspraken komen over dat gemene faillissement van dat kersverse lid? En over Geert’s “over de scheef taalgebruik”? Hoewel Mosko is goed in het verdedigen van sommige heerschappen. Hij heeft de nieuwe president van Suriname (dansmaatje Dees B.) ook nog steeds op zak….reken maar dat ie die lang blijft bestoken met declaraties.:D Ach, d’r moeten er toch wat beter aan worden. Dan maar die nieuwe scharrel van onze Eva 😮

  Tot slot, was vanavond verbaasd en schoot gelijk erg in de lach om deze mening op http://www.msn.nl waar Geert dagelijks ultra veel ruimte krijgt:

  Let wel, dit pikken hun uit het nieuws he, Geert stond gewoon langs de kantlijn. Vandaar natuurlijk ook de frustratie en …..de wrok:

  “Wilders feliciteert Nederland”; weet niet hoe het met jullie is maar ik zou dat kleffe geblondeerde felicitatiehandje weigeren. Waarom? Omdat ut mag.

 29. Dus naar Dame-Ria wordt em morgen zeker niet, misschien donderdag?

  Werkze…en hard he! Als een echte hardwerkende Nederlander 😀

  Maar pit ze eerst…ga ik ook doen. Nu is de laatste pas officieel boven.

  Tjooooooooo en groeten aan Erica!

 30. Dick 20-07 heel laat.Ik heb jou geantwoord dat Paola ma en di is gesloten in de maanden Juli en Aug.En mijn vinger is niet blijven hangen,maar ik wil maar zeggen dat het probleem scooters en overlast overal voorkomt en als welke partij dan ook dit kan oplossen vind ik het prima.Samenwerking is nog beter vandaar ook dat ik reageerde,wij hebben er ook al op gereageerd maar van niemand wat vernomen.Hoezo samenwerking???

 31. Brand in Valkenswaard: 40 minuten geleden had Frits Spits op radio 2 een interview….ja er moest meer (en/of langer) geevacueerd worden want vlakbij is een behoorlijke vuurwerkopslag :o:o:o

  Nu nog geen melding daarover op NOS-teletekst….gebeurd niet vaak dat ze daar minimaal 40 minuten achterlopen. Hopen voor die mensen dat het daar hartstikke meevalt!!!

 32. Bericht door dick, op 21 juli 2010 om 00:04
  VK-commentaar 20 juli 0:06 oa De VVD-leiding praat in Den Haag over een kabinet dat de VVD-kiezer in het land niet wil. De achterban van de VVD is niet gecharmeerd van een Paars-pluskabinet met PvdA, D66 en GroenLinks. Dit dilemma zal de liberale partij de komende dagen ?? als zij voor de derde opeenvolgende week onderhandelt over een dergelijk kabinet?? moeten oplossen, wil zij haar geloofwaardigheid na de jongste Kamerverkiezingen niet verliezen.
  —-
  Ik zeg, de angst regeert bij de VVD. De angst kiezers te zien overlopen naar Geert. Dus? Doen wat Geert doet; desnoods oppositie.

  Het is toch niet meer dan logisch dan dat de leiding van een partij naar haar achterban luistert. Die leiding zit er toch voor haar achterban (uiteindelijk de kiezer). Als ze dat niet doen dan heet zoiets toch kiezersbedrog? Of gaat dit bij sommige andere partijen anders?

 33. Goeiemiddag QM, Rita? Alleen als ze die mafkezen die haar aanhingen meeneemt, die Ed en die spindocterT en die nieuwe spindocterT uit Wezep (ex-agent en vriend van ouders ex-collega) maar natuurlijk vooral Geer & Goor die altijd met haar dweepten….altijd zolang ze dachten er baat bij te hebben. De muts zelf is natuurlijk te dom voor woorden…..het meest hilarische kan ik me niet eens bedenken: 3x liegen op tv over PSP-lidmaatschap was lachen, in de rechtbank zitten omdat de TeleTroeToeTerT er een mooi stukkie over kon schrijven was enorm lachen, ook dat het Henk-draadje eerst voor TON was en vervolgens geruisloos probeerde over te lopen. Twijfelende Henk zelfs nog via de VVD —-zucht—–, De ruzie met Marky Mark was ook smullen!!!! De ruzies als minister oa met de heilige Ayaan hmmmmmm
  De ruzie nu met haar erfgenamen (naar zeggen zelfs in meerdere plaatsen) natuurlijk om……GELD (in de VVD traditie)…….Haar leven zou misschien best een gave film kunnen worden…….een horror, dat dan weer wel.

 34. Hé wichert, samenwerking: Ik suggereerde toen, volgens mij bij dat topic over beginspraak, dat het goed was dat wanneer je met meerdere partijen hetzelfde wilt bereiken….dat je dan niet gaat janken over die partij kwam eerst of ons idee of weet ik veel wat voor geneuzel waarom zelfs een gemeenteraadsvergadering zo 6 Zwolse kwartiertjes langer zou kunnen duren……Nee, overeenkomsten zoeken en die uitwerken zodat er (mooi voorbeeld: beginspraak) iets ligt waar DE STAD wat aan heeft. Daarvoor zitten mensen namelijk in de gemeenteraad. Dacht dat jij het eens was.

  Nu mag de PvdA natuurlijk met dat Twistvlietplad stuk komen. Ze hadden het beter naar de Admin kunnen sturen; was het een topic geworden. Ik sta er nog net zo in (natuurlijk) als toen jullie er geloof ik (?) mee kwamen. Ook na mensen te hebben gevraagd. Maar als burger denk ik dan: Nu komt er nog een partij mee…..die zegt verontrustende berichten te hebben gekregen van omwonenden……wanneer komt het in de raad? Geen antwoord gehad nog……TOT DIE TIJD: SAMENWERKEN IN DEZE Swollwacht & PvdA want jullie hebben een gezamenlijk doel én behoorlijk wat gemeenteraadsleden SAMEN. Maar het zal wel te simel gedacht zijn?

 35. Middag Assie, De leiding van de VVD gaf van het weekend Mark NOTABENE hun zegen. Ze wilden zondag geloof ik nog voor Paars-plus gaan. Moet je de links?

  Dus idd een tegenstelling: bestuur VVD: carte blanche en kiezers: liever niet.

  Er zou pas sprake van kiezersbedrog zijn….als ze Paars+ dus niet zouden doen maar het bestuur EN de kiezers het wel zouden willen.

  Pfoeee dit weet ik alleen bij Geert: die beslist alles en heeft dan ook geen leden en geen bestuur. Wel stemmers maar die hebben nixxx te vertellen.

  Of gaat dit bij sommige andere partijen anders?

  Ga je ook ff naar de stad? Grote Markt 16:00 lekkere zomerse muziek (verwacht ik).

 36. Middag dick, ik denk niet dat de meeste VVDstemmers paars + willen hebben. Dus dan is met maar goed dat ze ermee gekapt zijn. Hoe zou de achterban van de PvdA erover denken? Willen die wel met de VVD?

  Bij die zomerse muziek had ik wel even bij willen zijn maar ik heb aan het eind van de middag/tot in de vooravond een feessie in Assendorp. Heb je buienradar al wel gezien? Ik denk niet dat we het nog lang droog houden. Morgen aan het eind van de middag maar weer eens een terrasje bezoeken in de binnenstad.

 37. Aanvulling: Interessant te weten hoe het bij het gehalveerde CDA gaat?

  Ze sloten niemand uit volgens hun campagne!
  Verhagen wou absoluut niet eens praten met PVV/CDA.
  CDA kondigt aan een ledenpeiling/congres te organiseren over regeringsdeelname…..dat congres KAN er natuurlijk niet eens op tijd komen.
  Nu worden ze geacht over een middenkabinet mee te praten…..wil Verhagen dat ineens wel? Tuurlijk zal Job tegen Bea zeggen dat dat zonde van de tijd is (maar misschien zal hij uiteindelijk ff aan gaan zitten om geen spelbrekerT te zijn)…..als PvdA en VVD bij Paars+ al te ver uit elkaar zitten. Zie post rond middernacht…..tja CDA zit nogal op schoot bij VVD dus dan waren ze (PvdA) wel gek om daar hun vingers aan te branden. Of zouden VVD/CDA ineens hele vreemde consessies doen om toch maar op het pluche te mogen komen?

  Toch maar hervormingen op de woningmarkt? Toch het “heilige H-woord aantasten”. Mijn voorstel? Maar de Kinderbijslag maar inkomensafhankelijk…..Daar zou toch ook veel mee te verdienen moeten zijn?

  Kan me onderhand wel voorstellen dat Job er niet zoveel perspectief meer in ziet. En dat Mark denkt: “Ik heb wel gewonnen, maar ben ik ook blij?”

 38. Buienradar is helaas niet te manipuleren nee. En 16:00 is redelijk ver weg. Misschien kom ik wel weer in ’t Strandhuis of in ’t Plein terecht: ook gezellig en dichterbij op ’t fietsie als de stad. Er loopt overigens wel een afgevaardigde van ons in de stad, maar zij is al een tijd weg. Zal voor het slechte weer wel terug zijn. Heb net junior en zijn maat op de trein gezet naar het land van Geert. Zei al tegen zijn pa: “Pfff wat zouden wij dat ook nog graag willen he: met maten op vakantie in een tentje”…..niet bij stil staan dick, progressief denken 😉

 39. Bericht door dick, op 21 juli 2010 om 14:32
  Assendorper jij denkt dat de meesten. Daar kunnen die onderhandelaars toch nixxx mee?

  Dat zullen ze wel moeten anders raak je ze kwijt. Maar hoe zit het met die PvdA achterban? Met wie willen zij regeren?

  Nu ook al gedonder in de PvdA lees ik net.

  Ik ga me douchen. Tot de volgende keer.

 40. Dick niet te simpel gedacht hoor.Zo zou ik het ook graag zien.Buienradar 16.45 regen Plein pas om 1900 open komdus niet voor een gesloten deur met een z##k natte broek

 41. @ Assendorper volgens mij gaat het hierom en met alle respect niet om je indruk!

  De leiding van de VVD gaf van het weekend Mark NOTABENE hun zegen. Ze wilden zondag geloof ik nog voor Paars-plus gaan. Moet je de links?

  Dus idd een tegenstelling: bestuur VVD: carte blanche en kiezers: liever niet.

  PvdA, ben geen lid; heb geen zicht op de mening van de leden (heel belangrijk begreep ik). Zeker niet van het bestuur. Wil je PvdA stemmers weten? Ben er 1, dus statistisch heb je daar niet zoveel aan.

  Wat mij betreft net als wat Job zei: Zo progressief mogelijk. Dus ook met SP. Maar VVD wil heeeeeelemaal niet met SP dus dat wordt moeilijk. Dit was we wat te kak: vergis je niet (citaat Pim): GL is behoorlijk elitair, D’66 ook en over de VVD hoeven we het niet te hebben. Vind dat CDA zich belachelijk maakt als ze met iets meedoen, terwijl ze gelijk al de PVV uitsloten (praat er dan tenminste een halve dag mee!).

  Blijft alleen over (wat mij betreft) VVD, PvdA, D’66, GL, CU (zit er lekker tussen in en als er niet zoals vorige keer gelijk een vet punt van een onderwerp als stamcellenonderzoek wordt gemaakt, kan dat goed). Of een kabinet zonder de winnaar; is eens gebeurd en de (in)formateurs van VVD zijn nu al zolang aan het klungelen…….

  Mark had echt 1 juli = er een kabinet regelmatig herhaald!!!

  Misschien zegt Bea wel….Job, wat denk jij: kan dat zonder VVD of niet.
  Ook dat lijkt erg moeilijk……..

  Dan gaat de PvdA toch lekker in de opossitiebankies zitten? Zijn de makkelijkste plekkies! Denk dat PvdA dat helemaal niet zo heel erg zou vinden. Maar….je mag het arrogant noemen maar ga de kandidaten maar af……NL zal dan wel een aantal goede ministers & staatssecretarissen mis gaan lopen. Maar je denkt toch niet dat levensgenieter Ronald Plasterk persé minister moet worden? Ze zult eens zien hoe fel hij 4 jaar lang in de aanval kan gaan in de opossitie.

  Maar aan 1 mening heb je nog niet veel, sorry Assendorper; misschien kun je deze vraag doormailen via http://www.pvda.nl Ben erg benieuwd naar het antwoord!

 42. @ Wichert: mooi. Ik dacht ook al dat jij er zo over dacht.

  BEDANKT! 19:00 open. Dat gaat em niet worden. Misschien moest ik vanmiddag maar eens lekker gaan lezen. Maar ik heb nu een boek (gratis, dat dan weer wel) gelijk weggemikt (is volgens mij nog nooit gebeurd. Wat een omhooggevallen autoritaire nep-intellectuele wous die Joost Zwagerman. Met zijn kijk-mij-eens-culturele “Duel”. Nee, dat boekje is nixxx voor me. Toch nog 1 mooie zin:

  “Iemand die de kunst van het bewonderen feilloos beheerste zonder ooit af te glijden naar dweperij en populisme” vond ik een mooie beschrijving van iemand.

 43. Non-verbale communicatie is vaak nog veel meer lachen Drama 😉 Heb er wel veel zin in. Maar als ik ergens kom, wil ik altijd “zeg maar gelijk de grenzen van wat te bewandelen is” opzoeken. Kreeg eergister te horen dat het zelfs voor een kerel niet aan te bevelen is alleen te gaan reizen. Hmmm.

 44. Schokkend! Faeröers slachten bedreigde walvissen af

  Sea Shepherd documenteerde slachting van 236 grienden op Deense Faeröer eilanden. Denemarken zwaar in overtreding van Europese afspraken
  Een groep van 236 grienden, een bedreigde walvissoort, is op de Deense Faeröer Eilanden in een baai gedreven en afgeslacht. Een medewerker van Sea Shepherd, de organisatie die zich hevig verzet tegen de walvisjacht, ontdekte en documenteerde de slachting.

  Peter Hammarstedt, medewerker van Sea Shepherd, was undercover gegaan in het Faeröer dorp Klasvik om beeldmateriaal te kunnen maken van de zogeheten “Grind”, een jachtmethode waarbij een groep grienden bijeen wordt gedreven in een baai en afgeslacht.

  De foto’s die hij maakte laten een schokkend tafereel zien.
  De griend is een bedreigde diersoort en Denemarken is hiermee zwaar in overtreden van Europese afspraken over de bescherming van diersoorten en ecosystemen.

  Opengereten op een rij

  Beantwoorden

 45. Met handen-en-voeten is sowieso internationaal, en kan idd voor leuke misverstanden zorgen. Kan soms geen kwaad om goed te weten welke “tekens” je daar niet moet gebruiken…
  En als je soms van de contacten af wil (opdringerig): flink schelden in plat Zwols….

 46. En glimlachen, knipogen, platte hand langs wang zwaaien. Tong uit steken en vinger op steken zou ook kunnen maar dan moet je niet op slippers lopen. Dan is ’t meestal handig tevoren de veters al strak aan te trekken.

  Ken jij “tekens” die not done zijn o:o:o

  Hahaha plat Zwols kan OVERAL :D:D:D:

 47. Duidelijker hadden ze ook niet kunnen worden:

  Van der Wiel niet naar BayernDe gesprekken tussen Ajax en Bayern M?nchen over een transfer van Gregory van der Wiel naar de Beierse club zijn afgebroken.

  Ajax had vanmiddag 12 uur als deadline gesteld. Als er dan geen overeenkomst was gesloten, zouden de onderhandelingen worden gestopt.

  Van der Wiel staat nog tot zomer 2011 onder contract bij Ajax.
  :D:D:D

 48. Rita, dick… da’s een lachfilm voor een bioscoopzaal met 10 bezette zetels;D… wat zou ze door die formatie rauzen, iedereen die het niet met háár eens is (zo ongeveer de hele wereld, op Jan Nagel na) z’n vet geven, en het was voor 1 juli gepiept geweest… dáárom is rutteprutte zo bang voor haar, Rita is moeder rutte in het kwadraat:P

 49. Verdieping wie heeft er nou wel verstand van politiek?? Niet Rood niet Paars dan maar Oranje dan kom je tenminste nog een ronde verder.Van Marwijk President .Van Gaal Buitenlandse zaken,Hiddink Financien en Advocaat burgemeester van Madurodan .Hij krijgt wel een kwade aan Sneyder die is ook in de race.Robben krijgt Aruba.Nee het komt allemaal goed.Verdieping zolang ze jou en Dick niet willen is er toch geen eer aan te behalen.

 50. zo, even een teken van leven. Even bijkomen uit Duitsland, zometeen weekje friesland doen vanaf vrijdag. Ik kan de log vanuit buitenland niet bijhouden, gaat veel te snel ;D

 51. DE COCKSDORP – Op Texel is woensdag een militaire parachutiste om het leven gekomen. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Zwolle die sinds zondag met enkele andere militairen een cursus parachutespringen deed.

  Tijdens de vijfde en laatste sprong raakte ze een andere parachutist, waarna de vrouw hard op de grond terechtkwam en overleed.

  Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur bij De Cocksdorp aan de noordoostelijke kant van het Waddeneiland.

  De vrouw was van ongeveer een kilometer hoogte gesprongen en kwam in aanraking met haar voorganger, die met zijn voeten in haar lijnen terechtkwam.

  Luchtvaartpolitie

  Deze parachutist kon zich losschoppen, maar de parachute van het slachtoffer functioneerde niet goed meer, meldt de luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten na getuigen te hebben gehoord. De overleden vrouw werd in een weiland niet ver van het vliegveld aangetroffen. De overige parachutisten bleven ongedeerd.

  Of de militairen privé of voor hun werk aan de cursus waren begonnen is onduidelijk. Cursisten krijgen na de laatste sprong een certificaat. Veel militairen doen de cursus omdat ze na voltooiing een zogeheten wing op hun uniform mogen dragen.

  Paracentrum Texel is voor de rest van de dag gesloten uit respect voor het slachtoffer. De parachuteschool laat in een verklaring weten mee te leven met de familie, collega’s en vrienden van het slachtoffer.

 52. Hé Timmy; goed gehad?

  Heb je gehoord wat er eind juni op Ameland gebeurd is dan? Iets met team Duitse kinderen en grootschalig misbruik. Ook op NOS-teletekst.

 53. BeeldBuisBode, al lijkt het me niet zo’n beeldbuisweer. Daarom summiere selectie:


  Sportjournaal (N1, 18:40)
  – Wielrennen: aandacht voor de rustdag in de Tour
  – Voetbal: De WK-gangers sluiten aan bij Ajax
  – Voetbal: Marcus Berg voor één jaar naar PSV
  Geweest 😀

  SPORT: Andere tijden (N2, 20:45)
  Tijdens de Tour van 1991 stapt de volledige PDM-wielerploeg ziek, zwak en kotsend van de fiets. ??Bedorven kip?? was het verhaal. Nu blijkt een een middeltje, toegediend door de ploegarts om vetzuren en fosfor op peil te houden (ofwel: doping te maskeren?), de boosdoener

  FILM: Canvas Kortfilm (Canvas, 23:00)
  Zes kortfilms op de Belg. Te beginnen met Tanghi Argentini (2006), destijds genomineerd voor een Oscar voor de Beste Kortfilm. Grijze muis André maakt toekomstige liefde wijs dat hij de tango onder de knie heeft. Dan volgt een eerste ontmoeting op de dansvloer

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  De omstreden Desi Bouterse is in Suriname gekozen tot president. Niet iedereen is even blij met deze uikomst.
  Clipje op http://www.varagids.nl

  Peter Luijten (NRC Handelsblad) volgt de Tour de France (dinsdag, Nederland 1, 11:25, 750.000 kijkers) het liefst via de Nederlandse televisie. ??Dijkstra en Ducrot hebben een cultstatus bereikt, op internet worden hele lijsten bijgehouden van hun oneliners. En terecht. Tijdens vlakke etappes, waarin geen bal gebeurt, wordt hun commentaar vaak wat al te melig, maar tijdens spannende bergritten loodsen ze de kijkers op onderhoudende en informatieve wijze de middag door. Sommige Tourfans zweren bij het commentaar van ??de Belg??, maar mijn indruk is dat het op de Belgische tv ook van de clichés wemelt tijdens een etappe.??

  Willem Pekelder (Trouw) zag veel huilende mensen. ??Niet alleen in uitzendingen waarin je enig malheur zou mogen verwachten zoals Spoorloos extra (maandag, Nederland 1, 20:30, 1.329.000 kijkers) en familieberichten (maandag, Nederland 1, 22:10, 1.003.000 kijkers), ook in het lichtvoetige genre rondom de Nijmeegse Vierdaagse vloeien meer tranen dan de Waal kan bevatten. Fons de Poel toverde in Het gevoel van de vierdaagse (maandag, Nederland 1, 19:30, 449.000 kijkers) tot driemaal toe huilende vrouwen in beeld.??

  (TtV)

  Oeps, doe net 3fm aan….net die zomerhit over “Americano” net Nirvana: Verwennerij!! Megahit Ilse NU!!

 54. Zouden wij kunnen zijn. Ware het niet dat mevr.-dick echt geen kranten gaat lezen op vakantie. En dat ik hetzelf ook veel te lang vind duren zeker voor oud nieuws en die prijs[/url] Als ze dan alleen nog maar de Hugo Borst-Zeitung en de TeleTroepToeTerT hebben is er hélemaal geen sprake van die achterlijke Nederlandsche kranten in den vreemde 😉

 55. Bedankt voor het compliment wichert! Tenminste zo mogen we dat wel opvatten lijkt me, verdieping

  Verdieping zolang ze jou en Dick niet willen is er toch geen eer aan te behalen.

  En je hoeft het ook niet altijd op details eens te zijn, directe communicatie en een gezamelijk doel (sorry Verieping maar ik zou de QM met zijn analyses er ook graag bijwillen), een goeie en eerlijke groep: moej eens zien hoever we zouden komen. Verdieping, wat mij betreft mocht jij dan wel partijleidert zijn. Je hebt er per slot van rekening al de steek voor. Wij zijn alleen een ad-hoc commiteetje om de zetels in te vullen. Daarna “verdampen we” of gaan de kamer in.

  Eerst een opzetje als enige agendapunt tijdens enige vergadering in een nader te localiseren kroeg. Heb er ongetwijfeld wat vergeten, maar da’s goed voor de vergadering:

  Tim minister van Economische zaken
  Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak) voor Ingrid & Eva
  Voor Marianne & WF lijkt mij O&W uitstekend.
  Joppuh op Foreighn Affairs
  Natascha Binnenlandse zaken
  V&W is lastig in te vullen: erica?
  Plantman V & W er is een beter alternatief ivm hoog ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel: Justitie
  Wichert op Economische zaken
  Drama als MP

  Maar uh….aan wie moeten we de Financiën toevertrouwen…..Tuurlijk Derk 😀

 56. Richard Witsche met breurtie Pipo nu op RTL4. Richard handelt nu in spijkerbroeken en ongetwijfeld in alles wat ie onder handen krijgt 😛 En heeft 3 dochters. Stiekum ben ik een beetje fan van Richard 😀

 57. Mensen die zich zorgen maakten: regen omstreeks vertrek moi naar onze mooie stad: NIET NODIG. Die show (die Gezellig hopelijk ook heeft gehoord en gezien op het Grote Kerkplein) vond ik geweldig!

  DIOP PERCU
  De originele muziek uit West Afrika
  Senegal met name
  De Familie Diop is een traditionele muzikantenfamilie uit een oud geslacht; MEESTERdrummers van de Sing-Sing Rythmes-familie.

  http://www.dioppercu.com

  Over muziek, dans, energie, passie, ritme en kracht….en nog veel meer!

  Daarna allerlei verschillende zakjes met lekkernijen uit het Zwols Balletjeshuis meegenomen….

  Toen was het als vanouds gezellig bij Elles…met (altijd eigenlijk) goed gezelschap, voor mij nieuwe mensen ontmoet in goede gesprekken.

  Elles je hebt een unieke tent in Zwolle :D:D:D

  Oh ja het weer….op de terugweg miezerige regen: Heerlijk verfrissend.

 58. Natas, met Verdieping en QM gaan wij e.e.a. voorbereiden ,evalueren/na laten bezinken, laten rijpen, toetsen etc. Wij zorgen dat het in de steigers komt….volgens mij hebben wij dan wel genoeg gedaan. Onbezoldigd vanzelfsprekend, het handelt immers over het landsbelang 8)

 59. Eva, als moesten ze van de TeleTroepToeTerT zelf een opstand aanwakkeren; zouden ze het nog doen :'(

  Informant zit vast? Waarom verbaast me dat niet?

 60. Valt je de dubbele moraal ook op Eva? Altijd moet er strenger gestraft worden volgen het krantje van rechts tot heftig rechts, maar als het ze uitkomt (sensatie!) mogen de gevangenen wel (mits voor even!) als slachtoffer worden neergezet.

  Komkommernieuws. En wil je echt wat op niveau lezen over komkommers(schijfjes in deze) de hierboven aangeprezen Henk Spaan-column in De Peperbus. Veel plezier! 😉

 61. Tuut tuut tuut, de groetjes van Ruud….”Hallo Ruud, met Bee. Wil je als de bliksem naar mij komen. Wat er gebeurt zien we wel”

  Tuurlijk ligt de formatiesleutel bij het CDA maar Bea zal Mark toch niet vernederen door een informateur van het gehalveerde CDA aan te stellen? Volgens mij is het normaal dat de winnaar de regie houdt?

  CDA wordt nog eens gehalveerd als ze echt serieus met PVV willen regeren. Van Agt (oeps de Palestijnse connectie) en Doekle (moest weg uit Den Haag wegens zijn anti-Geert pamflet….anders was hij beoogd minister.

  Of zou Ruud toch moeten bemiddelen in de schier kansloze missie: CDA, PvdA, Lijst Geert?

  Tjonge wat een soap! Wordt vervolgd en het kost natuurlijk ook een paar cent mensen….ons geld.

 62. @ Assendorper volgens mij gaat het hierom en met alle respect niet om je indruk!
  De leiding van de VVD gaf van het weekend Mark NOTABENE hun zegen. Ze wilden zondag geloof ik nog voor Paars-plus gaan. Moet je de links?

  Dus idd een tegenstelling: bestuur VVD: carte blanche en kiezers: liever niet.

  De leiding, van welke organisatie dan ook, maakt wel vaker fouten. Voor de VVD is het wel goed geweest dat ze nu voor de kiezers hebben gekozen. Kan me niet voorstellen dat een VVD stemmer zit te wachten op een kabinet met die andere drie partijen.

  PvdA, ben geen lid; heb geen zicht op de mening van de leden (heel belangrijk begreep ik).

  Dat je geen lid bent van de PvdA wist ik al wel. Als de mening van de leden zo belangrijk is dan moet je ook begrip op kunnen brengen voor wat de VVD nu heeft gedaan.

  Wat mij betreft net als wat Job zei: Zo progressief mogelijk. Dus ook met SP. Maar VVD wil heeeeeelemaal niet met SP dus dat wordt moeilijk.

  Zo progessief mogelijk? Dus niet progessief is ook mogelijk volgens Cohen. Vier jaar geleden heeft de PvdA de SP als een baksteen laten vallen en moeiteloos ingeruild voor de CU. Toen was de SP zeker niet progressief genoeg.

  Dan gaat de PvdA toch lekker in de opossitiebankies zitten? Zijn de makkelijkste plekkies! Denk dat PvdA dat helemaal niet zo heel erg zou vinden.

  Kan nog lekker druk worden in die oppositiesbankies. Denk idd dat ook de PvdA na de afgelopen vier jaar het niet erg vindt om weer eens vier jaar te wachten op regeringsdeelname.

  Maar je denkt toch niet dat levensgenieter Ronald Plasterk persé minister moet worden? Ze zult eens zien hoe fel hij 4 jaar lang in de aanval kan gaan in de opossitie.

  Nee, dat denk ik ook niet maar hij kan nu al wel zeggen dat ie dat heeft gepresteerd en dat moeten anderen nog waarmaken. Zijn oppositierol zal volgens mij straks niet veel voorstellen. Hij zal dan lui achterover hangen in dat stoeltje en één of twee keer per dag eens op staan en zijn zegje doen. Dat is nog eens lekker afbouwen.

  Maar aan 1 mening heb je nog niet veel, sorry Assendorper; misschien kun je deze vraag doormailen via http://www.pvda.nl Ben erg benieuwd naar het antwoord!

  Ik heb die vraag aan jou gesteld. Als ik antwoord had willen hebben van de PvdA dan had ik hem daar wel aan gesteld.

 63. Bericht door dick, op 21 juli 2010 om 20:09
  Bedankt voor het compliment wichert! Tenminste zo mogen we dat wel opvatten lijkt me, verdieping
  Verdieping zolang ze jou en Dick niet willen is er toch geen eer aan te behalen.

  En je hoeft het ook niet altijd op details eens te zijn, directe communicatie en een gezamelijk doel (sorry Verieping maar ik zou de QM met zijn analyses er ook graag bijwillen), een goeie en eerlijke groep: moej eens zien hoever we zouden komen. Verdieping, wat mij betreft mocht jij dan wel partijleidert zijn. Je hebt er per slot van rekening al de steek voor. Wij zijn alleen een ad-hoc commiteetje om de zetels in te vullen. Daarna “verdampen we” of gaan de kamer in.

  Eerst een opzetje als enige agendapunt tijdens enige vergadering in een nader te localiseren kroeg. Heb er ongetwijfeld wat vergeten, maar da’s goed voor de vergadering:

  Tim minister van Economische zaken
  Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak) voor Ingrid & Eva
  Voor Marianne & WF lijkt mij O&W uitstekend.
  Joppuh op Foreighn Affairs
  Natascha Binnenlandse zaken
  V&W is lastig in te vullen: erica?
  Plantman V & W er is een beter alternatief ivm hoog ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel: Justitie
  Wichert op Economische zaken
  Drama als MP

  Maar uh….aan wie moeten we de Financiën toevertrouwen…..Tuurlijk Derk

  Dus voor mij is alleen een rol in de oppositie weggelegd? Ben er anders wel blij mee. Kan ik ook eens lekker achterover leunen. 😀

 64. Idd Assie je staat nog niet op de concept-lijst aan QM en Verdieping. Voor jou ook vast wel een plekkie. Maar dat is formatiewerk he: de poppetjes. Staatssecretariaat is toch ook goed voor iemand die wars is van de politiek 😉

 65. Moet toch nog ff ernstig hard om je lachen Assie, sorry hoor maar…

  Vier jaar geleden heeft de PvdA de SP als een baksteen laten vallen en moeiteloos ingeruild voor de CU. Toen was de SP zeker niet progressief genoeg.

  is geen geschiedvervalsing….maar geschiedverkrachting

  As, wie leidde als winnaar de formatie vorige keer? Juist die partij die nu gehalveerd is…lees je belachelijke reactie nog maar eens over haha.
  Maar uh, ga je het echt interessant vinden politiek? Ga je volgend jaar al stemmen?

 66. Goeiemorgen!

  Eindelijk wat afgekoeld! Ik voel me in ieder geval NU al weer wat fitter! (En dan zat ik nog eens de hele dag te genieten van airco…ach…misschien was ik wel gewoon wat ziek.)

 67. Als parttime minister van emancipatie…;-)

  Tim minister van Economische zaken
  Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak) voor Ingrid & Eva
  Voor Marianne & WF lijkt mij O&W uitstekend.
  Joppuh op Foreighn Affairs
  Natascha Binnenlandse zaken
  V&W is lastig in te vullen: erica?
  Plantman V & W er is een beter alternatief ivm hoog ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel: Justitie
  Wichert op Economische zaken
  Drama als MP
  Maar uh….aan wie moeten we de Financiën toevertrouwen…..Tuurlijk Derk
  Dus voor mij (Dick) is alleen een rol in de oppositie weggelegd? Ben er anders wel blij mee. Kan ik ook eens lekker achterover leunen.

  Moet me toch even van het hart, dat de volgende uitspraak van de oppositie mij erg tegenvalt als het gaat om een sociale PvdA’er:

  Valt je de dubbele moraal ook op Eva? Altijd moet er strenger gestraft worden volgen het krantje van rechts tot heftig rechts, maar als het ze uitkomt (sensatie!) mogen de gevangenen wel (mits voor even!) als slachtoffer worden neergezet.

  Ik had in je reactie wel wat meer sociale bijval verwacht. Of heb ik dan juist de essentie van je moraal gemist?
  Ik vind, dat ieder mens, wat ze ook maar hebben uitgevreten, wel een menswaardig onderkomen verdient. En met de warmte van de laatste tijd kan ik me enige vorm van compensatie wel wenselijk voorstellen.
  Een ventilator vind ik een zeer goede stap in de goede richting, maar ik vind ook, dat de discussie best gestart mag worden of dat voldoende is. Is het logistiek mogelijk om een extra luchtkwartiertje in te lassen? Kan er aan de buitenkant van de ramen geen lakens geplaatst, zodat de gedetineerden ze niet kunnen verbranden of opknopen? Ik zou best willen weten wat de vakbond voor gedetineerden hierover te zeggen heeft….

 68. Bericht door Natascha, op 22 juli 2010 om 08:36
  Goedemorgen!

  Eva, denk je ook niet dat het buiten warmer is voor die gedetineerden dan binnen?

  Geen idee, ik ben er nog nooit geweest 😉

 69. Ik was op een verjaardagsfeestje geweest
  en onderweg naar huis, besloot ik nog even
  een plaatselijke coffeeshop te bezoeken.
  Ze zijn toch tot 01:00 open.
  Daar aangekomen, viel me al meteen op dat
  de jongeman achter de bar, laten we zeggen,
  nogal drastisch naar de kapper was geweest.
  Om een lang verhaal kort te maken:
  Ik was laat thuis.

 70. Goedemorgen allen!

  Verdieping, QM en Dick. In die samenstelling lijkt me dit een voorzet voor een drie-patijen-kabinet, waarbij tijdens de voorbespiegelingen de piketpaaltjes zijn vervangen door diverse schuimers. Het wegwerken van deze laatste belemmeringen is blijkbaar voorspoedig gegaan….

  Nu de inhoud van deze overeenkomst in hoofdlijnen nog in een achterkamer uitgewerkt wordt, zijn inmiddels diverse poppetjes voor ministersposten genoemd. Met dit noemen is de scheiding der geesten onder de WLZ-bezoekers in gang gezet; en daarmee ook naast het bier ook de geest uit de fles….

  En hebben zich niet-genoemden al vrijwillig tot de oppositiezetels verbannen.

  Het enige waar we tot nu toe vanuit mogen gaan, is het feit dat we straks Verdieping, QM en Dick als fractieleiders in de tweede kamer aan het werk kunnen zien.:D:D:D

 71. ’s morgens allen :D:D:D Come on Alineeeeeeeeee jetzt

  Eva? sociale bijval? en is de uistpraak van de oppositie of van 1 van de formateurs?
  ‘Elp me ff?

 72. Goed dat je je verexcuseerd PE maar Jannes van de Wal vergat zelfs wel eens uit te stappen. ‘T is je vergeven!
  En heftig goeie morgen natuurlijk 😀

 73. Drama, onder de indruk van je voorzet 10;06 wil ik deze graag op z’n Puyol’s inkoppen. Hoop dat of QM of Verdieping ook voor zijn. Dan staat die als 1e afspraak.

 74. Het bijbelhoekje van weblogzwolle.
  Aflevering 1.
  1. Wat zijn Discipelen? : nee
  2. Hoeveel? : daarom
  3. Had Petrus een zoon? :nee, zeven

 75. Ik ben er 1 maal op bezoek geweest, maar dat was in wintertijd….

  In de meeste huizen is het koeler dan buiten dus zal dat in het gevang toch ook wel zijn, denk ik?

  Marcello, ik vermoed dat hij de evt transfer van vd wiel had afgewacht.

 76. Dick,

  Bekentenissen in zedenzaak Ameland
  Uitgegeven: 22 juli 2010 13:04
  Laatst gewijzigd: 22 juli 2010 13:21
  RIJSWIJK – Minstens twee verdachten van het misbruik van Duitse kinderen uit Osnabr?ck tijdens een vakantiekamp op Ameland hebben een bekentenis afgelegd.
  © AFP

  Dat heeft de politie laten weten, aldus de Neue Osnabr?cker Zeitung donderdag. De politie heeft drie verdachten op het oog, maar dat kan oplopen tot acht.

  In het vakantiekamp van 25 juni tot 8 juli in De Zilvermeeuw op het Waddeneiland zouden zes tot acht jongens van 13 jaar zijn misbruikt. De slachtoffers deden aangifte bij terugkeer in Osnabr?ck. De politie heeft tot nu toe verklaringen van 25 van de veertig deelnemers aan het kamp.

  Begeleiding

  Het misbruik zou minstens vier avonden hebben plaatsgevonden op de slaapzaal. De begeleiders, volgens de krant voornamelijk studenten zonder een speciale training, zouden daar niets van hebben gemerkt.

  Kinderen zouden wel hebben geklaagd over vervelend gedrag van oudere kinderen. Justitie zou inmiddels echter verklaringen in handen hebben van kinderen die beweren dat ze wel degelijk aan de bel hebben getrokken.
  © ANP

 77. Tractorhulp

  Eigenaar hennepkas steekt handje toe bij arrestaties
  Uitgegeven: 22 juli 2010 13:02
  Laatst gewijzigd: 22 juli 2010 13:01
  ULICOTEN – De eigenaar van een kas in de Bosstraat in Ulicoten (Noord-Brabant) heeft donderdag een handje toegestoken bij de arrestatie van negen personen na ontdekking van een hennepkwekerij.
  © ANP

  De man verhuurt de kas en belde de politie omdat hij de zaak niet vertrouwde.

  Met zijn tractor blokkeerde hij de toegangsweg zodat de verdachten niet met hun auto konden vluchten. Dat meldde de politie donderdag.

  De politie trof in zijn kas inderdaad een hennepkwekerij aan met 2000 hennepplanten en duizenden stekjes. Zeven Bulgaarse vrouwen en twee Turkse mannen zijn aangehouden.
  © ANP

 78. 😮 Paringstijd bij de zeeleeuwen in Artis….Fernandez is luidruchtiger dan voorganger Max…..Maar echte Mokumse buren zitten daar NATUURLIJK niet mee. Niet klagen en janken gewoon die beesten hun pleziertje gunnen 😀

 79. @ QuestionMaster, op 22 juli 2010 om 00:45

  Zijn we het samen eens. Als Verdieping nog tegensputtert heeft ie pech….hij is 33%. Dus QM bij meerderheidsbeslissing

  Vice-MP 😀

 80. Idd Bericht door Marcello, op 22 juli 2010 om 11:18
  Martin Jol blijft in Amsterdam.

  Bericht van de dag :D:D:D

  Hoewel Tuut-tuut de kontentikkert met geepileerde wenkbrauwen en zowaar geschoren een goed verhaal had van 11:00 tot ongeveer 11:30
  Maar wat een slappe vragen weer!!! >:(>:(>:(

  Niemand vroeg: Zou het kunnen dat u ook een kabinet formeert waar het CDA, NIET in zit?

 81. Voorlopig citaat van de week….onze beoogd MP Drama

  Met dit noemen is de scheiding der geesten onder de WLZ-bezoekers in gang gezet; en daarmee ook naast het bier ook de geest uit de fles….

 82. Vrachtauto botst tegen trein op overweg
  Uitgegeven: 22 juli 2010 14:55
  Laatst gewijzigd: 22 juli 2010 14:55
  MAARHEEZE – In het Brabantse Maarheeze is donderdag rond 14.15 uur ter hoogte van Den Engelsman een vrachtauto op een spoorwegovergang tegen een passagierstrein gebotst.
  © NU.nl/Carla Versteege

  Volgens een politiewoordvoerster is de vrachtwagenchauffeur ongedeerd. Het is onbekend of er treinpassagiers gewond zijn geraakt.

  Het treinverkeer Eindhoven en Weert is gestremd, reizigers moeten volgens NS rekening houden met een vertraging van ongeveer zestig minuten. De problemen zijn waarschijnlijk rond 18.00 uur opgelost.

 83. @Dick, dat van de oppositie ging over de verdeling van alle ministerposten onder de webloggers en jouw oppositie-aandeel daar in.

 84. “de SP wil een links kabinet onder Cohen” (teledinges.nl)

  Jahaaaaaa….lachen zeg, je wil in zo een geval al die gezichten zien van zij die – tevergeefs- geertje stemden!
  Daarom alleen al !!!;D

 85. Eva, prima maar mijn aandeel is toch niet te groot? De bedoeling was niet dat ik het meeste werk zou verrichten. Bedoel tijd kun je maar 1x besteden :o:o:o

 86. Hahhaha QM ik vind SP ook sympatiek, sterker nog: denk vaak dat het mijn nr. 2 partij is. Zeker nu ze koningshuisstandpunt en NAVO-standpunt realistischer hebben gemaakt….maar met een beetje inlevingsvermogen besef je toch dat natuurlijk CDA en/of VVD én PvdA én SP samen niet zien zitten. Joh voor die rechtse VVD en de schootzittende CDA zou dat veel te sociaal worden.

  Kernwaarden voor hun als geld, macht, status, aanzien, roem en hun ego zouden dan te weinig uit de verf komen. Jammer, geen SP en PvdA samen? Zeker!

  Een stem op Geertje is volgens mij sowieso een stem op provocatie, achterdocht, angst, haat en haatzaaien….gister ook weer:

  Geert feliciteerd NL…ben al zover dat ik er meewarig om lach. Bedoel, die snuiter is niet eens een democratische partij. Waar hebben we het over?

 87. Kan natuurlijk wel:

  PvdA-SP-CDA (wil wel mee voor de macht)-GL-D’66 en CU (as’t nodig is)?

  Maar uh, ons Marky heeft zich in de formatieperiode al een paar keer in zijn hemd laten zetten….ook nog niet meeregeren???

  Maar het blijft kunnen.

 88. 18:20 Gedoogsteun PVV voor kabinet VVD-CDA

  Uh??? rechtdoend aan de verkiezingsuitslag? CDA gehalveerd :o:o

  Een minderheidskabinet met gedoogsteun CU, SGP (Christenbroeders ten minste in naam Christenbroeders) en lijst Geert?

 89. Voorlopig gaan we maarus 14 dagen aan vakantietijdsbesteding doen.Wij van de FD blijven paraat, maar verwachten weinig alglog-activiteiten, en wensen iedereen die ook met vakantie gaat een hoop ontspanning en plezier. Dat geldt ook voor diegenen die niet met vakantie gaan…
  Dick, hebben jullie normale vluchttijden, en hoestmetpienintoor?

 90. Drama, precies hetzelfde met dame-Drama!

  Wij van de FD blijven paraat, maar verwachten weinig alglog-activiteiten, en wensen iedereen die ook met vakantie gaat een hoop ontspanning en plezier

  Oor, heb als watje nog wel watjes in. Maar dat zijn onderhoudsdruppels. Mijn bezorgde vrouw zei net nog in de auto dat ik het raampie dicht moet houden, da’k t anders zo weer zou krijgen en we hebben airco. Maar nixxx boven raampies open. Toen heb ik heur maar in de stad afgezet dat ze wat leuks bij Delicious mocht kopen 😉

  Goedgoan en laterrrrrrrrrrrrrr

 91. Uiteraard finish gezien. Contador is weer de sterkste. Houdt geel t/m Parijs. Schleck mag hopen dat zien breur volgend jaar weer van de partij is, dan kunnen ze om de beurt aanvallen. Menzov en Geesink blijven voorlopig goede volgers.

 92. Eens Drama…maar Rabo mag toch ook eindelijk wel eens weer iemand op ’t podium hebben?

  Zwaar eens met Geesink

  Robert Gesink hield geen goed gevoel over aan de etappe van vandaag naar de Tourmalet. Hij baalde van het infantiele publiek dat in de slotkilometers de renners hinderde. “Ik kon er gewoon niet door”, zei Gesink na afloop.

  Gesink finishte als zevende, maar wilde Joaquim Rodriguez, Ryder Hesjedal en Samuel Sanchez nog inhalen. Dat werd hem echter onmogelijk gemaakt. “Er stond zoveel publiek. Ik kon niet mee, het stond vast. Ze moeten die laatste kilometer gewoon afzetten.”

  Maar dit is elk jaar hetzelfde en er verandert nixxx. Zou die Tourdirecteur een breur van Blatter zijn 😮

 93. Moatie van Dick-dubbel jr is net terug van de Spaanse Costa. We waren er vaak samen. Had gezellig gekeken naar de WK-finale maar…….ja hoor; hoe sneu: rellen na afloop tussen Spaanse en Nederlandse onrendabele Tokkies (het woord supporters past natuurlijk absoluut niet in deze context >:(>:(>:(

 94. Tweet van de dag:

  Na zestien miljoen bondscoaches hebben we nu zestien miljoen formateurs rondlopen. #allemaalnaardekoningin
  about 5 hours ago via Echofon.

  SiebeSietsma (niet die van lijst-Geert)

 95. Als Mentsjzov nog een beste tijdrit rijdt, kandie nog 3e worden! Heeft R. toch nog een podiumplek, en 2 man bij de eerste 10.
  Geesink komt net kijken, en moet nu niet net doen alsoftie vandaag daar harder bergop kon. Niettemin sjapo!
  En idd. Dick, die Tourdirecteur is vast familie van Blater.

 96. Oh, dat zou weer eens mooi zijn Drama! Nu een beetje als een ouwel*l maar vrees dat de tijden van Raleigh, Winnen, Teunisse, Rooks etc nooit meer terugkomen. Al was dat PDM-debacle ook een afgang van de bovenste plank!! Maar goed; sweet memories.

  Jammer die (ook) zichzelf schromelijk overschattende dictatoren. Gister (of eergister) was Berlusconie betrokken bij de presentatie van de nieuwe AC trainert (volgens mij)…..heeft ie die kerels amper het woord gegund. Deze evengoed onrendabele godfather der maffiosi is ook zo’n trieste selfkicker pur sang…..maar wat doej d’r an.

 97. Aardige suggestie op VK-opinie

  eerst bla bla (vind ik maar lees anders zelf maar op http://www.volkskrant.nl/opinie
  Dan:

  Wij stellen daarom voor ?? parallel aan het kabinetsformatieproces ?? een publiek kennismakingsproces van het gekozen parlement te starten. Als de nieuwe Kamerleden worden voorbereid op hun rol als volksvertegenwoordiger, mogen zij ook wel aan het volk worden voorgesteld. Waarom wordt hier geen zendtijd aan besteed bij de publieke omroep? Mensen worden niet politiek geïnteresseerder door de hogedrukdebatten tussen lijsttrekkers, maar eerder door mooie en interessante portretten van de nieuwe Tweede Kamerleden over wat zij vinden en wat hen beweegt. Het wordt hoog tijd dat de Tweede Kamer weer in het centrum van de aandacht komt.

  Gerard Drosterij en Stavros Zouridis zijn verbonden aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg

 98. Dick, ik dacht al wel dat Veronica wel wat voor je zou zijn…
  En lees dat stukje over de oppositie (08:19) nou eens met een knipoog, want zo was ie wel bedoeld…

 99. Haha, vriendin van ons (een maandje geleden) dat sommige opgeschoten jongens die over de vloer waren…..haar MILF hadden genoemd. Mijn maat wist vast wat het betekende, ik half….heb vrouw-Dick net verteld wat de betekenis volgens Veronica was….Zij vond het niet bepaald iets om trots op te zijn, vriendin ook niet (zeker weten) haha….weet jij ut?

  Morther I Like to F*ck…..maar jij bedoelt vast de muziek……..pffff Jetzt

  A forrest….geweldig :D:D:D

 100. Sorry, te snel. Moest zijn:

  vriendin van ons leek, een maandje geleden, wel haast trots. Dat sommige opgeschoten jongens die over de vloer waren….

 101. Niet meer ontzettend actueel, maar toch nog steeds schitterend. Hoe fantaseren ze het allemaal bij elkaar:

  Eerste blind dates Mark moeizaam verlopen (Bindingsangst wordt liberaal fataal op de liefdesmarkt)

  De speld[/url] weer op zijn best.

  Van Marwijk dus!

 102. Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 00:22
  Moet toch nog ff ernstig hard om je lachen Assie, sorry hoor maar…
  Vier jaar geleden heeft de PvdA de SP als een baksteen laten vallen en moeiteloos ingeruild voor de CU. Toen was de SP zeker niet progressief genoeg.
  is geen geschiedvervalsing….maar geschiedverkrachting

  As, wie leidde als winnaar de formatie vorige keer? Juist die partij die nu gehalveerd is…lees je belachelijke reactie nog maar eens over haha.
  Maar uh, ga je het echt interessant vinden politiek? Ga je volgend jaar al stemmen?

  Dit is geen geschiedverkrachtig maar is waar gebeurd. Het CDA wou idd niet met de SP maar dat de PvdA moeiteloos de SP heeft ingeruild voor de CU vind ik betreurenswaardig. Ik had toen wat anders verwacht van de PvdA maar dat is er niet van gekomen. Gaan ze regeren met een partij die amper 6 zeteljes heeft terwijl de SP op 25 is geëindigd. Maar ja, Bos wou zo graag. We hebben allemaal kunnen zien wat dat is geworden. Ik vind sowieso dat een partij met minder dan 10 zetels geen recht heeft op regeringsdeelname. Het is mooi dat ze mee kunnen babbelen in de 2e Kamer maar ze vertegenwoordigen een te klein deel van de bevolking om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

  Politiek vind ik niet echt interessant maar volg het wel een beetje. Mijn stem krijgen ze nooit weer. Ik doe niet meer mee aan die komedie.

  Sorry voor mijn late reactie. Ik heb vandaag een drukke dag gehad en heb vanmiddag nog een bespreking gehad met een bekende Zwolse makelaar. Daarna hebben we samen nog gedineerd.

  Ik heb begrepen dat je binnenkort op vakantie gaat. Ik gun jou die welverdiende vakantie maar ik raak dan wel een belangrijke gesprekspartner kwijt. Moet maar even op zoek naar iemand anders.:'(:'(

 103. Vond vooral “Mark zegt dit en denkt dat” treffend. Oa “hij zegt: Ik hoe van Geert, maar hij denkt: Het wordt mijn ondergang”. Hadden ze idd Gremdaat maar gevraagd om te informeren….we hebben geen tijd te verliezen want…..(andere VK-Opinie)

  Balkenende blijft nog heel lang premier

  Bij gebrek aan coalitiepartners die ook met elkaar door één deur kunnen, begint de VVD-fotofinish een Pyrrhusoverwinning te worden – allereerst met dank aan Rutte zelf. De VVD heeft het verknald
  Het is in Nederland makkelijker om kamerverkiezingen dan om kabinet­formaties te winnen.

  Ziet u Pechtold bij Rou­voet aan tafel schuiven? Dat is deze week opnieuw duidelijk geworden, nu ook Paars-Plus is gestrand. Zou Rutte al de avond vervloeken dat zijn partij voor het eerst sinds het algemeen kiesrecht de grootste geworden is?
  Aanvallen
  Bij gebrek aan coalitiepartners die ook met elkaar door één deur kunnen, begint de VVD-fotofinish een Pyrrhusoverwinning te worden – allereerst met dank aan Rutte zelf. Die heeft met zijn scherpe aanvallen op Balkenen­de het CDA electoraal zo zwaar ontregeld dat de PVV groter geworden is, zodat de christendemocraten in een rechtse coalitie de derde plaats zouden innemen – geen aantrekkelijk vooruitzicht voor een partij die decennia de spil vormde van de Nederlandse politiek.

  En door de PvdA toen tot vijand nummer één te verklaren, heeft Rutte niet alleen Paars-Plus, maar ook het nu begeerde middenkabinet onmogelijk gemaakt – terecht wijst Cohen dit als onzinnig van de hand. Voor Rutte waren drie zaken de afgelopen weken ononderhandelbaar, waarbij hij kon weten dat juist dát voor Cohen niet acceptabel zou zijn.

  Piketpaaltjes
  Zouden zij dat voor hem plotseling wel worden bij een coalitie VVD-PvdA- CDA? Of zou Rutte dan wel zijn piketpaaltjes slechten? De breuk van gisteren vond immers plaats tussen VVD en PvdA, niet tussen VVD en D66 of GroenLinks: dan opnieuw met elkaar aan tafel schuiven, ook al is het met een andere partij erbij, is ridicuul.

  Het tekent de geringe koersvastheid van de VVD-top als het gaat de zege van 9 juni in een premierschap om te zetten. Want over een alternatief beschikt Rutte nu niet. Er wordt wel van een coalitie VVD-CDA-D66-GL-CU gesproken, maar ziet u Pechtold bij Rou­voet aan tafel schuiven? Op sociaal-cultureel gebied – dat voor D66 en CU veel identiteitsbepalender is dan voor VVD en CDA – staan beide heren lijnrecht tegen­over el­kaar.

  Zodoende is Rutte het initiatief aan het verlie­zen. Dat nu Lubbers tot informa­teur is benoemd, is veelzeggend: de VVD heeft het verknald.

  Angst
  Want het probleem ligt bij de VVD, die geheel beheerst wordt door angst voor de PVV: het wangedrocht dat zijzelf ooit heeft gebaard. Dat Wilders zo groot kon worden, heeft alles te maken met een gebrek aan leiderschap bij politiek rechts sinds Lubbers en Bolkestein: noch Balkenen­de, noch Rutte bezitten hun formaat.

  Rutte ontbeert de ruggegraat en de morele overtuigingskracht om zijn materialis­tische achterban te trotseren: dat door de crisis de hypo­theek-bomen vanzelf­spre­kend niet meer tot in de miljo­nairshemel kunnen groeien, en gratis autorij­den op alle uren van de dag voor een duurzaam verkeersin­farct zorgt. Onver­korte handha­ving van de huidige villasubsidie zou tot zulke immense bezuinigin­gen op essentiële voorzienin­gen als onderwijs leiden dat Neder­land zijn eigen toekomst­perspectieven reduceert.

  Vanwege de ‘kenniseco­nomie’, waaraan altijd lippen­dienst bewezen wordt, dient de con­sumptie van grotere huizen en grotere boten door de happy few voor investe­ringen te wijken, en de vergroe­ning van de econo­mie – van mainport tot brainport – voortvarend te worden aangepakt.

  Absurd
  De economische crisis kwam van rechts en het politieke probeem ligt ook bij rechts. Reeds dat maakt het idee van een door rechts gedomineerde midden­coalitie, waarbij de sociaal-democraten als linkse schaamlap zouden mogen dienen, absurd. De PvdA is niet opgericht om alsnog rechts beleid mogelijk te maken omdat het CDA zich (terecht) niet aan coalitievorming met extreem-rechts wil branden.

  Even absurd is het idee dat Rutte eerst samen met Verhagen een regeer­akkoord gaat schrijven, en vervolgens aan Cohen en Wilders vraagt of zij aan willen schui­ven. Om dan, als Cohen dit akkoord afwijst, de PvdA ervan de schuld te geven dat er dan met de PVV ‘moet’ worden geregeerd. Wie met de duivel pacteert, is daar geheel zelf voor verantwoordelijk, en kan de verantwoorde­lijkheid niet bij degene leggen die hij met dat dreige­ment chanteert.

  Of gaat Rutte nu een programma schrijven dat dan w?l voor de PvdA accepta­bel is? Het was immers de VVD die met haar ononder­handel­bare eisen voor PaarsPlus de fatale blokkade opwierp, uit angst voor het boze mails versturende deel van haar electoraat dat liever met de PVV samen­gaat, omdat voor veel VVD-kiezers niet de liberale, maar de materi­le beginselen van de VVD de hoofdzaak vormen en ook door Rutte daaraan de rechtsstaat ondergeschikt wordt gemaakt.

  Kopvoddentaks
  Als de prioriteiten bij hem anders lagen, zou Rutte niet Paars­Plus op de kilome­terheffing hebben laten springen, terwijl Wilders’ kopvoddentaks en Koran­verbod voor hem kennelijk geen onover­komelijke hindernis voor serieuze formatieonderhan­delingen vormen.

  Daarmee ligt de bal bij het CDA. Om het op z’n Brechts te stellen: ook het CDA moet nu kiezen tussen das Fressen en die Moral. Voort­gaan op de vraatzuchtige neoliberale tour, dus samenwer­king over rechts? Of terugkeer naar christen­democra­tische morele idealen, zodat de cohesie van de samen­leving zwaarder dan egoïstisch materieel welbevinden weegt? Als het CDA voor het laatste opteert, kan dat uitzicht openen op een com­munau­taire coalitie van PvdA, CDA, SP en GL onder leiding van een verbin­dende figuur als Cohen.

  Zou zo’n nieuwe regering dan ook al per komende 1 juli haalbaar zijn? André Rouvoet liet alvast weten, dat hij met liefde de zaken als minister tot de volgende reguliere verkiezingen blijft waarnemen. En inder­daad: straks zit dankzij Ruttes gepruts het demissionaire rompkabinet Balkenen­de-V er van de vijf van onze huidige brokkenpremier nog het langst van alle­maal.

 104. Bericht door Peter Erik de Visser, op 22 juli 2010 om 08:31
  Goedemorgen.
  Sorry dat ik vandaag aan de late kant ben.
  Ik had ook kunnen zeggen:
  Sorry dat ik vandaag van de verkeerde kant ben.
  Maar dat geloven jullie toch niet.

  Het is dat je er zelf over begint maar ik had al zo’n vermoeden. Niks mis mee vind ik. Ieder zijn hobby.

 105. Die zogenaamd waargebeurde lezing van jou ken ik, is destijds op alle fora helemaal uitgekauwe. Heb hier vandaag al elder gereageerd. Hoop dat jouw empatisch gevoel een klein beetje intakt is? Stel je voor…..

  Je bent onderhandelaar namens noem eens VVD of CDA…zou jij het dan aandurven PvdA EN SP in je kabinet op te nemen?

 106. Bericht door Peter Erik de Visser, op 22 juli 2010 om 09:14
  Ik doe al 56 jaar mijn uiterste best in de gevangenis terecht te komen.
  Daar zijn ze tot nu toe nog steeds niet ingetrapt!

  Er zijn ook instanties waar je vrijwillig naar toe kunt. Misschien zit er iets voor je tussen. 😀

 107. Zeg Dick wanneer gaan jullie nou eigenlijk op vakantie, zag namelijk dat het nu 40 graden is, pfffff dat zou voor mij afzien zijn, maar gelukkig vinden jullie het heerlijk!:D

 108. Assie, da’s toevallig. Heb vandaag nog een minder bekende Zwolse makelaar een hele tijd gesproken. Het gaat niet heel goed met Dick in Zwolle. Heeft ook met de recessie te maken, hij zit naast de statige (wat een ieder natuurlijk ook betaald) Van der Linde. Het gaat gelukkig wel goed met zijn hoofdvestiging. Hij is echt een OWIOS-man, maar bij DSV in het 1e gespeeld. Sponsort natuurlijk ook het

  Berend Elzermantournooi.

  Misschien ken je hem wel via je Veluwe-connectie. Hij had een mooie reactie op hervorming woonmarkt! Denk dat de beste Zwolse makelaar ook wel ongeveer zo nuchter (en in mijn straatje zou reageren) Wie dat is? Pieter ten Brinke. Wie anders? William Voerman? Neh joh! Gertie Sonnenberg (mag d’r niet aan tippen).

 109. Het gaat toch niet zo slecht met jou dick dat de directrice op jou moet passen. Potverdeurie ik had jou wel wat hoger ingeschat.

 110. Dit is wel frapant Assie

  Politiek vind ik niet echt interessant maar volg het wel een beetje. Mijn stem krijgen ze nooit weer. Ik doe niet meer mee aan die komedie.

  Komt op mij over als (vergelijking he, nixxx met jou te maken)

  een voetbalhater die voortdurend Ajax afzeikt.

  Je bent immers vergeten toe te voegen dat je op 1 of andere onverklaarbare wijze (misschien terug te voeren op je jeugd, misschien ligt het aan de mensen die je ontmoet hebt, misschien is het iets met frustratie of gewoon aversie?) iets tegen PvdA hebt.

  Maar, postief afsluiten natuurlijk, je hebt begrepen dat je minister wordt? Gezellig krijgt RREF (Rock & Roll Evenementen en Festivals)
  Mits Verdieping en QM het goedkeuren krijg jij dan het ministerie dat voor Gezellig bestemd was…..of je wilt of niet 😉

 111. Natas, goejnavond. Sorry, maar heb besloten dat ik mijn vakantie al te vaak heb aangekondigd. Bot? OK! Maar ivm waarschuwingen over internetverkeer 8)

  Maak je geen zorgen: geen angst.

 112. Ik snap m helemaal! Herinnerde me iig dat jullie bijna gaan, dus keek ff naar de temp….

  Waar zou ik angst voor moeten hebben?

 113. Assie, 21:07 ik zit er onder. Da’s niet eens een bekentenis maar een vanzelfsprekendheid. Vanmiddag gaf makelaar Dick het ook toe. In mijn vriendenkring kom ik er (ckus te weten het best uit) 😀 Ken geen kennis (ken aardig wat mensen) waar de man de baas is over de vrouw. Vandaag wel ff tricky met mijn ouders…..wij zaten pa uit te dagen en hij glimlachte alleen maar iets…..maar (democratisch besloten) zelfs dat soort mannen zit eronder.

  Of ik het erg vind? Welnee :D:D:D Vanuit een underdog-positie ben ik het sterkst. Zijn er meer uitdagingen. Zou er niet over moeten denken baasje te spelen over iemand (opvoeden is wat anders): jij?

 114. Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 21:11

  Je bent immers vergeten toe te voegen dat je op 1 of andere onverklaarbare wijze (misschien terug te voeren op je jeugd, misschien ligt het aan de mensen die je ontmoet hebt, misschien is het iets met frustratie of gewoon aversie?) iets tegen PvdA hebt.

  Maar, postief afsluiten natuurlijk, je hebt begrepen dat je minister wordt? Gezellig krijgt RREF (Rock & Roll Evenementen en Festivals)
  Mits Verdieping en QM het goedkeuren krijg jij dan het ministerie dat voor Gezellig bestemd was…..of je wilt of niet

  Ja, waar zou dat nou aan liggen, denk daar maar eens over na.

  Die ministerpost is mij ontgaan maar maak mij maar Hoofd van de AIVD. Denk dat me dat beter ligt. 😀

 115. @ Natascha, ik bedoel: heb het verder niet over de vakantie…..heb er natuurlijk verschrikkkkkkkkelijk veel zin in. Maar dat ik het er niet over heb is dus niet uit angst. (dus het woord “angst” sloeg niet op jou)

  40-plus is absoluut niet nieuw voor ons. Maar aan zee is het zooooooooooooo anders. Zeeklimaat heet dat volgens mij, in elk geval die wind.

 116. Sorry Assie, zo werkt het niet. Min Biza is hoofd AIVD. Bij dezen, want het was in ’t verleden nog wel eens onduidelijk; maar jammer Plantje, je het er als min just nixxx over te zeggen.

  Kiezen of delen….post van Gezellig….in voor staatssecretarisschap op de KamerT in. Waar ik met QM en Verdieping ieder een fractie vertegenwoordigen. Dus ook daar wordt ut wel gezellig 8)

 117. Bericht door Peter Erik de Visser, op 22 juli 2010 om 09:50
  Ik was op een verjaardagsfeestje geweest
  en onderweg naar huis, besloot ik nog even
  een plaatselijke coffeeshop te bezoeken.
  Ze zijn toch tot 01:00 open.
  Daar aangekomen, viel me al meteen op dat
  de jongeman achter de bar, laten we zeggen,
  nogal drastisch naar de kapper was geweest.
  Om een lang verhaal kort te maken:
  Ik was laat thuis.

  Je moet die rotzooi helemaal niet roken en ook niet in de ochtend Nou hang je hier morgenvroeg weer rond als er niemand is. kom eens schaken aan de piriek zonder die zooi ( beter is het al je het wel hebt gehad want dan win ik van je) Hoe is het met je logee?

 118. Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 21:23
  Assie, aan liggen en nadenken. Joh, doe niet anders als nadenken. Maar echt niet over je aversie tegen de PvdA; moej lekker zelf weet’n.

  Heb ik ooit gezegd dat ik een aversie tegen de PvdA heb?

 119. Assie; je hebt het altijd maar over 1 pol.partij en alleen negatief. Noem het aversie, noem het haat, afkeer….maakt eigenlijk ook niet uit hoe je het noemt.

 120. Jij hebt het meestal over de negatieve punten van de andere partijen en alleen over de positieve punten van de PvdA. Ben ik nu duidelijk genoeg geweest?

 121. @Dick Assie heeft niets tegen de PvdA ———–> * kijkt naar avatar 😉 Hij neemt het in gesprekken op het terras er zelfs voor op!

 122. Assie je bent eigenlijk altijd wel duidelijk. Heb ik hier ooit gesteld dat ik het erg vind, enkel die negatieve punten van enkel de PvdA opsommen 😮 Man, ik vind het geweldig want ze zijn tot nu toe altijd nog (vrij) simpel te weerleggen geweest.

 123. Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 21:45
  @ Derk….diepe zucht: terrasgesprekken zijn de beste gesprekken. Maar uh, ’t platform maakt mij niet uit. Heb overal dezelfde mening.

  Kijk dat toont karater! Toppie

 124. Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 21:44
  Assie je bent eigenlijk altijd wel duidelijk. Heb ik hier ooit gesteld dat ik het erg vind, enkel die negatieve punten van enkel de PvdA opsommen Man, ik vind het geweldig want ze zijn tot nu toe altijd nog (vrij) simpel te weerleggen geweest.

  Toch wel een beetje. Ik heb nogal wat over mij heen gekregen van jou (haat, aversie tegen de PvdA, geen plezier in het leven, zuur in het leven staan, geen politiek inzicht, wars van poltiek en nog veel meer wat ik zo niet kan opsommen. Ben zelf altijd correct geweest en heb nooit op de persoon gespeeld.

 125. Bericht door drama123, op 22 juli 2010 om 22:01
  @Derk ; logisch, jij bent van financiën 8)

  Yep klopt afdeling uitgave, weet je soms denk ik ook wel een links hoor maar die 24% douw ik er door heen en later krigen jullie die wel terug net als het kwartje van Kok. 😉 Dick niet gaan happen hoor! 😉

 126. Dat kwartje van Kok kunnen we direct teruggeven, na die 24%: iedereen die bij de volgende verkiezing gaat stemmen, krijgt eenmalig 25 cent.

 127. dick, nav posting 20:45 >>>

  relatie??? marky rutte- “van Putten” mág helemaal geen relatie van z’n moeder…daar is ‘tie voor behandeld!

  :Dlol:D

  tijd voor korte vakantie, mense…tot maandag8)

 128. Nee, ik hoef dat kwartje niet en doe ook niet meer mee aan die komedie. Maar stemmen is toch niet meer nodig drama? Ik las vandaag dat de ministersposten al zijn verdeeld. Wil nog wel even kwijt dat ik meer vertrouwen heb in jou dan dat andere spulletje dat nu in den haag bezig is.

  Trusten, de wekker loopt over een paar uur af.

 129. @Assendörper ; dank voor het vertrouwen. De volgende verkiezingen zijn die voor de 1e kamer (getrapt); ik hoop dat je dan wel gaat stemmen, want ik weet dat je nooit op die geblondeerde stemt,
  Welterusten!

 130. Respect voor de openingszet in het schaakspel tussen Drama en Derk; Maar niet enkel de OPENINGszet levert de glorieuze overwinnaar op…..wat een spanning wat een sfeer mensen!!!!!

 131. Heerlijke anti-Appie Happie waarschuwing Derk 😀 Joh, er was een reden voor maar ik weet hem niet meer precies. Ongetwijfeld nog terug te vinden (oliecrisis?). Als iemand um nog wel weet, mooi! Gefeliciteerd ook :-*

  Vond Wim en een uitstekend vakbondsleiderT, en een uitstekend MP volgens mij ook een min Fin waar Derk nog wat van kan leren (Wim is 1 van de enigen vermoed ik) 😉

 132. Ach, het leven is ??n groot schaakspel.
  Heb nog geen reactie uit de kamer vernomen over die 24%.

  Ik ga in m’n mandje. Weltrusten.

 133. QM jongen geniet van de korte vakantie en bedankt voor de heerlijke herinnering aan

  Carla (doch?) van Putten :D:D:D

  relatie??? marky rutte- “van Putten” mág helemaal geen relatie van z’n moeder…daar is ‘tie voor behandeld!

 134. Chips, Zwolse is ook nog geen “minister in ’t klad” geloof ik 😮 En spil-formateur is pas maandag weer online. Verdieping laat het heftig afweten vandaag. Misschien te druk op een ander lijntje….Belangrijke verschuiving geweest vandaag: Gezellig op Gezelligheid zeg maar en Assie op Gezellig’s plek. Ivm gebrek aan ruggenspraak weet beoogd MP Drama misschien een passende zetel voor Zwolse? Andeer zullen we je in het definitieve voorstel ckus niet vergeten Zwolse!

  Trusten alvast.

 135. Mensen toch! Ik heb gewoon 94 nieuwe E-mails! 🙂
  Vanavond bij de repetitie de GSM maar even uit gezet. De constante stroom van mailtjes bleef de boel maar storen 😉

  We hebben nu In the end van Linkin Park er ook redelijk in zitten en vandaag nog lekker gewerkt aan Take a look around van Limp Bizkit.
  En met een beetje geluk gaan we ook Walking by myself van Gary Moore spelen.

 136. Heb utzelfde probleem Plantje. Heb het gister en vandaag proberen uit te zeggen, maar mislukt 😮

  :D:D:D Alle vertrouwen in een spetterend en sprankelende introductie van Plantman & Litter in Zwolle :D:D:D

 137. Uit zetten is simpel…Dan moet je het abonnement verwijderen. Er is nog een andere optie bij de abonnementen, maar die werkt niet.

  De komende weken/maanden wordt in verband met vakanties moeilijk en weinig repeteren. Misschien wat tijd voor promotieacties.

 138. Wilde het net precies weer proberen. Maar volgens mij moet je ingelogd zijn. Heb het gister ook zo gedaan; werkte dus niet. Ach ok, zal wel aan mijn eigen pc-technische inzicht liggen 😉 Gun mezelf jetzt een herkansing.

  The Plantman returns…superfresh! after vacation 😀

 139. Op die manier Dick, ik begreep er al helemaal niks meer van hahaha…. Ik heb op Lanzerote 10 jaar geleden ook 40 en plus meegemaakt, heb alle middagen binnen gezeten, is voor mij gewoon niet zo weggelegd;D

 140. Goedemorgen allemaal!:D Bijna weekend! Van het weekend misschien maar eens ff bij de beach soccer in scheveningen kijken….

 141. M?gge allemaal! 🙂

  Ik heb wel zin om te gaan werken vandaag! Even wat leuke uitdagingen aanpakken!

  Bericht door Peter Erik de Visser, op 23 juli 2010 om 06:15
  Ik ben er even niet.

  Hoe kun je dit typen dan? 🙂

 142. Always on the run…zonder gel*l :D:D:D…gevolgd door The promise U made; ben wel eens beroerder wakker geworden.

  ‘Smorgen mensen, schaakfenomeen & Verdieping, The Plantman, Natas en verder lijkt ut nog rustig. Eerst maar eens een welverdiend met zorg zelfgebrouwen pikzwart filterbakkie mensen 8)

 143. Hé een mini-Gezellig Gefeliciteerd kerel en vrouw-Gezellig! De eerste dus!!!
  Mooi jongen, een troonopvolgert. Kan ie ook mooi de binnenstad onveilig maken. Zo zie je maar: Als de beoogd minister maar vaak zat een bezoek aan de glazen engel aflegt he!

  Thuis bevallen? Hoeveel hechtingen 😉

  Geniet ervan samen!!!

 144. Natas 😮 Geweldig….

  Goedemorgen allemaal! Bijna weekend! Van het weekend misschien maar eens ff bij de beach soccer in scheveningen kijken….

  Daar is WVF toch als winnaar in Zwolle ook bij?

  OEWWWWWWWWWwwwwwwwwwwww Bloedend hart DE DIJK nu op VERONICA :D:D:D

 145. @ PE, schaakgrootmeester-in ruste—-Douchen & Aankleden zou toch na enige oefening en levenservaring binnen een Zwolsch kwartiertje moeten kunnen?

 146. Voor wie ’t interesseert; heb 3fm alweer ingelust (ondanks de aansprekende Veronica-muziek ook oa met Bon Jovi—niet echt done voor kerels ;)—-) maar uh…..TeleTroepToeTerT-reclame; dan moeten we echt wat anders zoeken.

  Helaas heeft KPN “City FM” niet in het pakket; zouden ze straks “ZOO” ook niet in het pakket hebben? “Elburg-locaal wel en volgens mij LOCO ook”: wat een willekeur?

 147. Ho Dick! Verdieping heeft hier reeds z’n “acceptabel” uitgesproken, of heb ik op deze hoofdlijn het bilaterale fractie-overleg gemist?

 148. Bedankt Drama, heb het gemist Gezien:

  Bericht door verdieping, op 23 juli 2010 om 07:17
  acceptabel.

  Mooi, dan is de conceptlijst bij 2/3 meerderheid goedgekeurd! QM heeft er overigens wat over geschreven maar ook nixxx negatiefs of een wijziging dus:

  Mooi, dan is de conceptlijst unaniem goedgekeurd! :D:D:D

  Van harte MP en de rest….zal het er zsm bijzoeken…..Bij deze heb jij vanaf nu de schone taak om een team van je mensen te smeden. Ondanks dat het natuurlijk allemaal een beetje te snel gaat voor de gevestigde orde….De nieuwe Kamer is er nog maar net en is al weer op vakantie (wij noemen het toch wel gewoon “vakantie” MP?)….kunnen we nu verder.

  Jij hebt denk ik nog wel minimaal een maand om dit team aan NL te presenteren….en de Kamer begint al met een achterstand (nu immers op vakantie)….Nu moeten Verdieping, QM en ik aan de bak….onze fracties omturnen tot skerpe oppossitefracties. Gaat lukken! Alleen, ik heb geen zin 4 jaar fractieleidert te blijven….ff kijken of iemand binnen mijn fractie dat kan overnemen. Iemand die wel graag in de picture wil, status, aanzien en macht niet schuwt…..gaat lukken latersssssssss (met de definitieve lijst). :D:D:D

 149. Als er niet kinderachtig gedaan wordt over mijn declaratiegedrag, defileer ik mee in elke politieke parade en stel mij voor iedere post beschikbaar.
  Toch wordt in geen enkel stukje gerept over onze sympathieke zwolse met haar uitgesproken mening, is er hier iets niet in de haak?

 150. Zeker een goed nummer PE. Soms is de Duitse taal wel mooi in muziek:

  Nena
  Falco-Der commessar
  Bolland en Bolland: Jeanny
  Marmor Stein und Eisenbricht (van uh…)
  Du (hou er niet van maar, ’t past wel) Peter Maffay
  Rammstein (vind sommige nummers wel tof maar triest dat ze uit een foute-scene komen, wat ik begreep)

  Vast nog wel meer voorbeelden.

 151. Drama, hoe eeuwig lang duurt dat nummer van die jongen van Mozart wel niet? Vind je het niet saai of heb je echt een muzikaal gehoor dat je let op de instrumenten?

 152. @Verdieping ; evenals QM en Dick zijn jullie als formateurs en schrijvers van het accoord op hoofdlijnen gedoemd om straks fractievoorzitter te worden; en wel van een regeringspartij (dus niks oppositie). Met die kennis van nu is QM dit weekend reeds in retraite, en gaat Dick 2 weken naar een reces-resort. Dat betekent dat jij er voorlopig alleen voor komt te staan. Ik zou zeggen : grijp die kans, voor wat wel en niet declarabel is, en wie je nog toe wil voegen.
  PS. het accoord op hoofdlijnen schijnt nog ergens in een achterkamer te liggen. Voorlopig zijn al twee hoofdlijnen bekend:
  -een verhoging van het hoge btw-tarief naar 24% (waarmee de zorg en het onderwijs gered zijn)
  -het douchen en aankleden binnen een kwartier wordt als acceptabel aanvaard.

 153. Verdieping mag ik je tot zover bedanken voor je medewerking in de formatie. Deze is vanochtend met je post van 7:17 afgerond en we deden het samen met onze hooggeachte gast uut de Achterhoek…QM. De ministerslijst die wij SAMEN hebben vastgesteld volgt ZSM, het gaat nu echter over muziek en zoals je weet is dat ff belangrijker dan het landsbelang.

  Wij: jij, QM en ik zijn nu fractievoorzitters in de opossitie. Nog genoeg tijd om een fractie samen te stellen (denk dat jij Willem, Sjakel, Barry, de opgestapte dominee etc wel zult vragen…..maar uh: ik ga Bertus vragen! sterker nog…..hij is mijn beoogd vervanger ;))

  Declaraties en verzorging zijn ok. Beveiliging is toch nog niet nodig? Dat is zo donders duur Verdieping………je zou eens moeten weten!

  Zwolse, idd…heb ik (f*cking shame) in mijn vluchtige concept-in 1e aanleg net als de Assendorper ff over het hoofd gezien. Maar dat hobbeltje heeft zich alweer opgelost. Vraag enkel wat inlees- (en inleef)tijd van de goegemeente dan staat die lijst er voor 12:00.

 154. @Gezellig : toeval of niet, bron VK:
  “Ouders die net een kind hebben gekregen vergeten nogal eens om de baby aan te melden bij de zorgverzekeraar. Ze lopen daardoor het risico dat ze zelf hoge doktersrekeningen moeten betalen.

  Stichting De Ombudsman heeft na een oproep het afgelopen half jaar meldingen van tien gezinnen gekregen die met rekeningen werden geconfronteerd van 1700 tot 20.000 euro.”

 155. Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  —–

  Met deze ijzersterke groep lijken ons staatssecretariaten overbodig. Scheelt ook enorm veel overbodig overleg. Een soort coordinator die 1x per maand de eventuele knelpunten rapporteert aan de MP. Met de man die wij op het oog hebben, verwachten we overigens geen knelpunten:

  We hebben P.E. -beter bekend als schaakgrootmeester in ruste- gepolst om een vliegende keep-staatssecretaris te willen zijn voor alle ministeries dus. Hij kan dit gewoon vanachter zijn PC doen. Hoeft vanzelfsprekend zelf niet overal langs.

  Hij heeft het aanbod in beraad.
  Wanneer er geen witte rook uit PE’s schoorsteen komt, zullen we het zonder staatssecretarissen proberen.

 156. @ MP, bij dezen maak ik mij grote zorgen over het feit dat 1 onzer zeer cooperatieve formateurs, de komende weken alleen is….Bedoel, toen wilde hij uitstekend meewerken. Maar hij zal toch geen coupe in de gedachten hebben?

  Zou jij de AIVD hierop willen laten toezien? In het landsbelang!

  accoord (wellicht ten overvloede, maar dat het toch zwart op wit (oeps PE) staat) met genoemde 2 hoofdlijnen.

 157. @dick
  Het is onze tweede rakker 🙂

  @ja-tja
  Dank je. We hebben heel wat speurwerk verricht. (Overigens: Als het een meisje was geworden dan was het Malia of Malin geworden).

 158. @Dick ; vanwaar dit wantrouwen in je medeformateur V. te B.?
  Sinds gisteravond valt de AIVD onder biza; dus wend je in dit geval tot Natascha…

  NB. het door jullie geschreven accoord op hoofdlijnen heeft ons nog niet bereikt. Dat lijkt me toch wel noodzakelijk, want de basis voor de samenstelling van deze beoogde regeringsploeg. M.a.w.: zolang jullie dat accoord niet bekend maken, (en het daarna duaal in de kamer gaan verdedigen), kunnen wij hierop geen beleid maken.
  Ik stel voor dat jullie dit accoord over twee weken op papier hebben, en dat met QM en VtB afstemt!

  In de tussentijd kunnen de kandidaten voor de regeringsploeg al vast met thuis- en andere fronten in conclaaf over het wel of niet accepteren van hun functie en departement.

  De vliegende keep-functie van onze schaakgrootmeester in ruste vanachter zijn PC lijjkt me een meesterzet!

 159. Ontwikkelingshulp mist u wellicht….leuke verrassing: Japser

  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

 160. Geactualiseerd:

  Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  Japser: Ontwikkelingshulp

  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

 161. @ MP in spe;
  Tot nu toe heeft Verdieping zich in alle onderhandelingen als een zeer betrouwbaar en cooperatieve partner gedragen. Maar je weet nooit wat “de gelegenheid” met mensen doet he. Bedoel, veel mensen willen macht, aanzien, roem, alle eer voor zichzelf; nogmaals Verdieping heeft tot nu toe die eventuele duistere zijde nog niet laten zien. Maar je weet het niet he. Ben nogal wantrouwig en achterdochtig aangelegd…..hij is straks wel alleen! En u, heb zijn buuf al gevraagd of ze af en toe door het keukenraam wil skieren…..want het gaat wel om het landsbelang! We kunnen zo in een paar weken op voet van oorlog zijn met Chavez oid? Voorstel: neem het zekere voor het onzekere!

  Maar uh :o:o:o Verdieping zelf mag hier vanzelfsprekend nixxx van weten he; niet doorvertellen!

  Hier was ik al bang voor >:(>:(>:(
  Sinds gisteravond valt de AIVD onder biza; dus wend je in dit geval tot Natascha…

  Weet je, dan laat ik het eerst wel ff rusten. Dan kies ik voor “alles of nixxx” om wille van de uitstekende verstandhouding met Verdieping ook.

  In de tussentijd kunnen de kandidaten voor de regeringsploeg al vast met thuis- en andere fronten in conclaaf over het wel of niet accepteren van hun functie en departement.

  De vliegende keep-functie van onze schaakgrootmeester in ruste vanachter zijn PC lijjkt me een meesterzet!

  —–
  Ontbrekende akkoord, heeft te maken met interne taakverdeling. Zou zelf de poppetjes doen en Verdieping en QM het akkoord. PE schaakt momenteel al een voorzet in elkaar…Verwacht een spoedige afhandeling en ze kennen mijn mening dus kunnen ze het akkoord er wel samen doorjassen……ook een kwestie van vertrouwen he
  ;):D8)

  Wederom, geachte MP, lijkt alles in de richting van een spoedige doch doordachte afwikkeling te gaan.

 162. Daar is WVF toch als winnaar in Zwolle ook bij?

  Nee Dick dit is een landen toernooitje.

  Gezellig van harte gefeliciteerd met de kleine spruit!

  Verder de mededeling dat binnenlandse zaken ZOMER RECES heeft

 163. @Dick :
  Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 21:26
  Sorry Assie, zo werkt het niet. Min Biza is hoofd AIVD. Bij dezen, want het was in ’t verleden nog wel eens onduidelijk”.

  Bericht door dick, zie boven
  Hier was ik al bang voor
  Sinds gisteravond valt de AIVD onder biza; dus wend je in dit geval tot Natascha…

  —–
  tja….

 164. In het kader van de foreign affairs stel ik voor dat we allen een tripje naar Cuba plannen om aldaar het nuttige met het aangename te verenigen! 😀

 165. Dick kun je mij niet op Financien zetten ik kan heel goed geld opmaken ,vooral als het van een ander is.Ontwikkelings zaken kan ik e r dan wel bij doen,kom ik nog eens ergens .Gezellig gefeliciteerd met je zoon.

 166. @ Natascha, op 23 juli 2010 om 11:01; zou het dan met WVF net zo lopen als met de vorige winnaar Berkum…..ze gaan niet naar Scheveningen om aan het landskampioenschap beach-voetbal mee te doen omdat er teveel op vakantie zijn????

  De SensatorT zal er dan (Zwolle weer afwezig!) toch wel over schrijven…Ach, anders de beste sportjournalist van Zwolle maar:

  Harry Bouwhuis in De Swollenaer :D:D:D

  ——
  Goed initiatief overigens van WVF:

  WVF start eigen F-league
  22 juli 2010

  In navolging van andere verenigingen zullen, met ingang van het nieuwe seizoen (2010-2011), de nieuwe F-pupillen bij WVF in een eigen F-league gaan spelen. De spelers worden in een eigen team ingedeeld, ze zullen met hun eigen team ook trainen en gaan meedraaien in het nieuwe technisch jeugdplan.
  De WVF-league zal op vrijdagavond (tussen 18.30 en 20.00 uur) worden gespeeld. Door de groei van WVF in de afgelopen jaren, welke nu ook terug te zien is aan de hoeveelheid C- en D-teams, is er een veldcapaciteitsprobleem ontstaan.
  Er zal een onderlinge competitie worden opgesteld, tevens zal er met enkele Zwolse verenigingen, die ook een eigen interne competitie hebben, getracht worden enkele oefenwedstrijden te organiseren.

  Voor de zomerstop is er een informatieavond geweest met de ouders van de nieuwe leden, voor aanvang van de onderlinge competitie zal nog een informatieavond voor de ouders gepland worden. Iets nieuws binnen een organisatie betekent ook dat er kinderziektes om de hoek komen kijken, voordat alles vloeiend verloopt. Hiervoor vragen wij bij voorbaat begrip. Tevens zijn we op zoek naar enkele vrijwillgers (naast de leiders/trainers bij de teams) die een coördinerende rol willen spelen in de verdere opzet van de WVF-league. Belangstellenden kunnen zich melden bij Frank van Vilsteren per mail: voorzitterjeugd@wvf.nl

  Om onduidelijkheden te voorkomen:
  De WVF-league is voor nieuwe leden, de F-leden die reeds in de KNVB-competitie hebben gespeeld, zullen ook het komende seizoen in de KNVB-competitie spelen.

 167. Natas….lekker reces en geniet van alles, vooral zo lang mogelijk!

  @ beoogd MP; drama123, op 23 juli 2010 om 11:09 lijkt idd contractus in terminus….maar de minister mag niet over de AIVD beslissen zonder medeweten van de (beoogd) MP.

 168. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 12:42
  @ Natascha, op 23 juli 2010 om 11:01; zou het dan met WVF net zo lopen als met de vorige winnaar Berkum…..ze gaan niet naar Scheveningen om aan het landskampioenschap beach-voetbal mee te doen omdat er teveel op vakantie zijn????

  Ik weet het niet dick, ik houd me niet zo bezig met WVF over het algemeen.

  ”Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juli 2010 is het The Hague Beach Stadion het theater voor de Crocs Challenge Cup 2010, een 8-landentoernooi waarin het Nederlands Beach Soccer Team strijdt tegen Duitsland, Engeland, Turkije, Noorwegen, Andorra, Tsjechië en Azerbeidzjan om rankingpunten voor de Europese ranglijst.”

  Bron: http://www.beachsoccer.nl

 169. @ Wichert…Derk woont in Genemuiden, daar draait alles om geld, dus hij heeft een kleine pre. Maar evengoed mag je ontwikkelingshulp er wel bij doen.

  Japser: Ontwikkelingshulp af dus?

  Dan kan Japser mooi die vliegende keep/trouble shooter worden want ik vrees dat de gewezen schaatgrootmeester ff wat geestverruimends aan het nuttigen is en de deadline van vanmiddag 17:00 niet gaat halen.
  Ff afwachten dus.

  Die 17:00 geldt ook voor mede-formateur (nota bene :o) QM….wil ie Defensie of niet….

  Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  Japser: Ontwikkelingshulp

  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

 170. @ Beoogd MP. Rob H. (oh griezels) noemt “Tuut, tuut, tuut, de kontenknijper”……in zijn TeleTroepToeTerT-column van vandaag:

  “De dekhengst van Kralingen”

  Wat heb ik gemist?

  Agut Heer Verhagen (ook wel rat Verhagen) gaat morgen eerst met zijn fractie bespreken wat ze willen. Pas dan is hij bereid met “De dekhengst van Kralingen” te praten……hahaha tuurlijk is er sinds 8 JUNI al lang en breed over en weer gebabbeld. Met Lubbers met JP met de hele gehalveerde CDA-santekraam. Hoe hypocriet kun je nog worden?

 171. Kenne ze beter ons nemen, niet hypocriet, gewoon eerlijk, bezig een staatsbezoek naar Cuba aan het plannen om het nuttige met het aangename te verenigen!!:P

 172. Verhagen wil naar midden, Lubbers gaat naar rechts
  Lubbers gaat opnieuw rechtse coalitie onderzoeken ?? Verhagen wil VVD-PvdA-CDA ?? Trouw: Koningin wil stabiel kabinet vanwege aanstaande troonwisseling ?? VVD en PvdA adviseren rechts kabinet
  Lubbers gaat de mogelijkheid van een rechts kabinet onderzoeken. CDA-leider Verhagen adviseerde informateur Lubbers (ook CDA) om aan te sturen op een middenkabinet. Andere partijen, van PVV tot PvdA, stelden tot nu toe voor een rechts kabinet te onderzoeken.

  De Volkskrant schrijft:

  Verhagen riep de PvdA op ??haar verantwoordelijkheid te nemen?? met oog op de financiële problemen in Nederland, en de wereld. Hij zei eerder een voorkeur voor een middenkabinet te hebben uitgesproken. Maar oud-informateur Herman Tjeenk Willink adviseerde eind juni eerst de optie Paars-plus (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks) te onderzoeken.

  Binnen het CDA, onder meer bij Lubbers zelf, bestaan grote bezwaren tegen regeringsdeelname door de PVV. Obstakel voor een middenkabinet is dat bij de onderhandelingen over PaarsPlus bleek dat VVD en PvdA het niet eens kunnen worden over het beleid voor de komende jaren.

  Trouw schrijft over de keuze van Lubbers (CDA) tot informateur

  Op de achtergrond speelt ook de troonswisseling een rol. Mocht kroonprins Willem-Alexander binnen afzienbare tijd de positie van zijn moeder overnemen en wil hij zich rustig kunnen inwerken, dan zit de koningin niet te wachten op een kabinet dat elk moment op punt van breken staat.
  Zo??n wankel kabinet dreigt wel wanneer onder VVD-premier Rutte het CDA en de PVV samen in de coalitie aanschuiven. De PVV is onervaren en het CDA krijgt in die variant te maken met intern rumoer. Regeren over rechts wordt zo een hachelijke onderneming, waarbij de koningin de troonsafstand misschien wel moet uitstellen.

  De Volkskrant – Verhagen: voorkeur voor middenkabinet

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1403060.ece/
  Verhagen_voorkeur_voor_middenkabinetTrouw: Stabiliteit is toverwoord in het paleis

  NRC Handelsblad – Rutte: onderzoek rechts kabinet

  Update 11:34 Lubbers gaat een rechts kabinet onderzoeken, meldt Trouw

 173. IMF schrapt schuld Haïti

  Het land, dat in januari werd getroffen door een zware aardbeving, krijgt wel nieuwe mogelijkheden om geld te lenen en dus nieuwe schulden te maken
  Het Internationaal Monetaire fonds (IMF) heeft alle schulden die Haïti nog heeft uitstaan bij het fonds geannuleerd en het land een nieuwe lening toegestaan. Dat moet de economische groei ondersteunen en hulp bieden bij de wederopbouw van het land, dat in januari werd getroffen door een zware aardbeving. Dat meldt de Belgische nieuwssite de Redactie.
  —–
  BP koopt wetenschappers op

  Academici: Vervuilende oliegigant denkt alleen aan eigen belang
  Cary Nelson, hoofd van de Amerikaanse Associatie van Professoren zegt in een gesprek met BBC dat het olieconcern BP wetenschappers probeert te ‘kopen’. BP heeft dringend hulp nodig bij alle rechtszaken die het bedrijf tegemoet gaat na de olieramp in de Golf van Mexico.

  Wetenschappers die voor BP willen werken dienen een contract te ondertekenen waarin staat dat ze niet mogen publiceren over onderzoeken die zij voor het bedrijf doen. Verder is het hen verboden te spreken over de onderzoeksgegevens over een periode van 3 jaar. Ook wordt contractueel vastgesteld dat de medewerkers bij de rechtszaken niet tegen BP mogen getuigen. Het enige communicatiekanaal dat is toegestaan loopt via de advocaten van de multinational. Op die manier kan BP zich altijd berusten op de geheimhoudingsplicht van de advocaten.
  ——
  Verontrustend:

  Na Organon nu ook Intervet mogelijk weg

  Nederland wederom terughoudend in contact met moederbedrijf Merck
  Na Organon dreigt nu ook het hoofdkantoor en de onderzoekstak van Intervet in Boxmeer te verdwijnen. Vrijdag levert Intervet een bidboek in bij moederbedrijf Merck om haar eigen positie en sterke kanten te tonen, in de hoop dat het toch mag blijven.

  Indien Merck besluit Intervet uit Nederland weg te halen, verliezen bij de onderzoekstak van het diergeneesmiddelenbedrijf Intervet/Shering-Plough Animal Health vermoedelijk 170 mensen hun baan. Het ministerie van Economische Zaken heeft haar zorgen geuit. Demissionair minister van der Hoeven (Economische Zaken) sprak eerder met Merck-topman Richard Clarck over Organon. Ook de situatie met Intervet is toen aangekaart.

  Desalniettemin is Nederland terughoudend met het ondernemen van actie. Het vertrek van Intervet uit Boxmeer is te wijten aan de fusie tussen het Franse Merial en de Nederlandse Intervet. De Fransen willen het hoofdkantoor graag in Lyon hebben. Nederland onderhandelt op dit moment met Merck over het Life Science Park en is bang dat het bedrijf zich terug trekt als er te veel druk op wordt gelegd.

 174. Vind eigenlijk dat we na Cuba wel ff door kunnen vliegen naar Venezuela om het 1 en ander toe te lichten, toch min foreign affairs?

 175. Hierbij deel ik de MP en de overige bewindslieden mede dat ik de post Stadswijken accepteer. Denk dat ik daar goed op mijn plaats zit en ik heb er reuze veel zin in. Alvorens ik het land intrek zal ik eerst een onderzoek doen naar de eventuele problemen in ons Zwolle.

  Morgenochtend zit ik voor de binnenstadbewoners in het Kroegje en na een bliksembezoek aan de Febo gaat het gezelschap naar café de Roemer in Holtenbroek. ’s Avonds ga ik in mijn kantoor aan de slag met de bevindingen die ik heb gedaan.

  Zondagochtend zit ik in café Stroomberg voor de bewoners van de Bollebieste en Dieze en ’s middags nog een keer naar de binnenstad. De locatie is nog niet bekend op dit moment. ’s Avonds in mijn kantoor weer aan de slag.

  Als we met dit hele circus afreizen naar Cuba dan is het misschien beter dat we daar een tijdje blijven. Denk dat ik we daar nog genoeg hebben te doen als ze volgens Joppuh 50 jaar achter lopen.

 176. :D:D:D pfff zat al helemaal in spanning. Hoopte maar dat je “ja” zou zeggen want om 17:00 willen wij als (wel daadkrachtig) de 1e sprong in de formatie toch echt rond hebben.

  Potverd*mme ik wil ook in ’t Kroegje zitten. Nu nog die kant op lijkt te kort dag.

  Maar uh…kom je niet in de nieuwe wijken mn Stadshagen?
  —-
  Misschien kun je wijkzaken ook ff met breurtie Castro doornemen? Legio mogelijkheden!

  Met dankbare groet, verblijf ik…..in een topwijk

  *****

  Blof….dichterbij dan ooitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

 177. Situatie:

  Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Japser: Ontwikkelingshulp

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  =======================================================
  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

  Japser: Ontwikkelingshulp af dus?

  Dan kan Japser mooi die vliegende keep/trouble shooter worden want ik vrees dat de gewezen schaatgrootmeester ff wat geestverruimends aan het nuttigen is en de deadline van vanmiddag 17:00 niet gaat halen.
  Ff afwachten dus.
  ========================================================

  —–
  Vragen:
  Wat wil Japser?
  Wil QM Defensie?
  Wat wil Merije?

  17:00 nixxx gehoord = QM Defensie/Merije de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen (in QM ’s plaats).
  Japser Ontwikkelingshulp af…gaat naar Wichert; Japser vliegende keep/troubleshooter

  ++++

  Wat een spanning wat een sfeer mensen, maar de tijd drinkt! Nog een kleine 8 Zwolsche kwartiertjes.

  Kanttekening: De beoogd MP kijkt mee. Na verluid met beoordelingsformulier in de aanslag… Degene die zich voor 17:00 hier niet hebben gepresenteerd scoren vanzelfsprekend niet hoog (om niet te zeggen LAAG) op het item “beleving”.

 178. @Assendörper, welkom in de club.
  Wat kan een beoogd MP zich nog meer wensen, met zoveel initiatiefrijke collegae.
  Misschien een idee om o.a. Cuba te adopteren als “partnerland”.

 179. Voor huize Dick (en thuisgekomen egaa), 1e klas op ’t balkon: maflijers voorstelling.

  Stoere meneer en bijrijdert zitten in (donkerblauwe) terreinwagen. Willen koste wat kost op een stompzinnige manier op de parkeerplaats van ons wc komen….Stuitert gewoon 4x strak tegen een bult op die hem denkt doorgang te verschaffen. Mijn lieftallige vrouw dacht dat ie om zou kiepen, ik niet: maar hij stond wel verticaal met zijn…jaja…terreinwagent. We dachten eerst dat de chauffeur gezopen had. Hij joeg verdeurie wel onze zwanenfamilie weg >:(>:(>:( Tuurlijk kwam hij zo niet waar hij wilde zijn….als ie ff rustig om was gereden (80 meter) was ie aan de andere kant of onder het wc geweest. Misschien had hij ook kunnen vragen. Maar ja haantjes vragen niet…..na veel gemartel wurmt ie zich strak langs hekken en een container uiteindelijk toch op die parking place. Hij liet veel meewarig schuddende hoofden achter. Hoop wel dat ie wat krassen op z’n….jaja….terreinwagent heeft.

  Het ergste? Dat ik denk dat zijn gedrag niet eens door drank, drugs de zon oid komt….zo doet ie altijd.

 180. Vlissingen…R&W moet er op letten dat schepen niet te hoge golven veroorzaken, want er zijn klachten van gewonde badgasten…(serieus net op 3fm-journaal) :o:o:o

 181. Chips Drama, Assie vergeet zijn laptop; ik mijn picsmaker….Eigenlijk weet ik ook niet meer of je wel zoveel goede mensen om je heen hebt :o:o:o

  G*d wat had ik die ingezoomde chauffeur graag close-up op het onvolprezen WeblogZwolle gehad >:(>:(>:(

 182. Bericht door drama123, op 23 juli 2010 om 13:44
  @Natascha ; heb je goede contacten met el presidente Chavez?

  Daarvoor moet ik je weer doorverwijzen naar Joppuh! Maar die is eerst met reces….

 183. Aangezien een aantal beoogd politici onder ons momenteel met reces is, of gaat, stel ik voor om de huidige “deadline” (17.00 uur) uit te stellen met ongeveer twee-en-een-halve week.
  Verder heb ik vernomen dat een vorig kabinet begon met “100 dagen het land in”.
  Binnen het kader van wat reeds is voorgesteld (Cuba, Venezuela) stel ik voor om je gedachten te laten gaan over “100 dagen het land uit”….

Reageer