Vaardig in de Nederlandse taal

Zwolle – Vindt u het lastig om de dokter te vertellen waar u pijn hebt? Kunt u niet goed uitleggen wat voor een werk u zoekt? Vindt u het moeilijk om uw kind op school te helpen? En komt dat doordat u de Nederlandse taal niet goed spreekt? De gemeente Zwolle kan u helpen met taallessen.

Het is belangrijk dat iedereen de Nederlandse taal kent. Zo kunnen we elkaar begrijpen. Spreekt u de Nederlandse taal nog niet zo goed? Dan kan de gemeente Zwolle u helpen met taallessen. Ook als u uit een Europees land komt of als u al een Nederlands paspoort hebt, kunt u taallessen volgen. Ook iedereen die helemaal niet kan lezen en schrijven, kan hulp krijgen.

Tijdens de taallessen leert u de Nederlandse taal te spreken, luisteren, lezen en schrijven. Er zijn ook cursussen waarbij u leert over de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld over opvoeding, werk of opleiding. Op die manier kunt u makkelijker meedoen in uw wijk, op het werk of kunt u uw kinderen helpen met school. Wilt u de Nederlandse taal leren of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 32 42.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. …Wilt u de Nederlandse taal leren of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 32 42.
    En als ik dit bericht nou niet kan lezen of wel het komt mij niet ter ore, waar moet ik dan zijn?

Reageer