Laura Jansen en Lilian Hak op Thorbeckegracht Festival

Zwolle – Odeon de Spiegel Theaters en Poppodium Hedon hebben twee klinkende namen binnen gehaald voor het Thorbeckegracht Festival op 11 september. Enkele maanden geleden werd al bekend dat het festival  niemand minder dan Trijntje Oosterhuis als hoofdact mag verwelkomen. Vorige week werd bekend dat ook Lilian Hak en Laura Jansen op het festival zullen spelen.

lilian_hak.jpg
Lilian Hak

Upcoming talent Lilian Hak, voortgekomen uit hetzelfde ‘nest’ als Kyteman,  schrijft en produceert haar nummers zelf. Ze laat zich daarbij tegenwoordig vooral inspireren door klassieke, oude films. Op haar nieuwste CD Old Power New Guns, laat ze horen dat samples uit oude films, heel erg van nu kunnen zijn, zonder de sfeer en glamour, het drama en de spanning van de films van vroeger te verliezen. Op 11 september zal Lilian Hak op de Kunst & Cultuur Markt laten zien en horen dat ze haar sampling tot een prachtig orchestraal geheel kan combineren met ‘echte’ muzikanten.

De Nederlands-Amerikaanse singer/songwriter Laura Jansen (1977) woont al 9 jaar in de USA, maar werd door John Ewbank naar Nederland gehaald. Tijdens een optreden in De Wereld Draait Door, stal ze vele muziekharten met haar vertaling van het nummer “Single Girls”. Bekend werd Laura Jansen met het nummer “Use Somebody”. Met haar alternatieve popliedjes en prachtige gevoelige pianosongs van haar eerste CD Bells is Laura Jansen de slotact van de Kunst&Cultuur Markt, voordat het programma op het hoofdpodium begint.

Op het hoofdpodium waar het programma om 19:30 begint, is naast een klassiek en operette programma een bijzondere rol weggelegd voor de eindexamenkanidaten van ArtEZ Popacademie

Zij geven speciaal voor het Thorbeckegracht Festival een bijzondere show met de mooiste liedjes van Purper.

Kijk voor meer informatie over het Thorbeckegracht Festival op: www.thorbeckegrachtfestival.nl

Artikel delen:

Reageer