Echtpaar Bakker-Delvaux 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Bakker-Delvaux zijn deze dinsdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Piek bezocht het echtpaar dinsdagmiddag aan het Weteringpark en feliciteerde de jubilarissen met een aantal VVV-bonnen.

 

21-07-2010_echtpaar_bakker-devaux_60jr_getrouwd_1.jpg

De heer Pieter Bakker is geboren op 12 februari 1922 in Den Haag. Mevrouw Christina Bakker-Delvaux is op 27 januari 1927 in Woerden. Ze zijn op 20 juli 1950 getrouwd in Woerden. In verband met woningnood na de oorlog hebben de heer en mevrouw Bakker eerst ingewoond bij de ouders van mevrouw Bakker in Woerden.  Daar is hun oudste dochter Ineke geboren. Ze zijn naar Utrecht verhuisd (daar ook ingewoond bij tantes) en zij kregen pas in 1953 een eigen klein flatje. Daar is de tweede dochter Heleen geboren.

Daarna zijn ze binnen Utrecht nog twee maal verhuisd. In 1966 naar Overvecht (10 hoog) een ruime doorzonflat en in 1979  hebben ze een huisje gekocht (vlak) bij de binnenstad. Daar hebben ze met heel veel plezier tot 2007 gewoond.

Omdat de jongste dochter in Laag Zuthem woont, zijn ze dichtbij hun dochter gaan wonen. Ze hebben dit gedaan toen het nog kon en ze allebei nog gezond waren. Een hele omslag, maar ze zijn met veel enthousiasme aan de verhuizing begonnen en vonden het een uitdaging. Het bevalt heel erg goed in Zwolle.

De heer en mevrouw Bakker hebben twee dochters, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Alle achterkleinkinderen komen wel eens op bezoek in de Zalné en ondanks de hoge leeftijd van het echtpaar, zitten beiden niet rustig in de stoel, maar spelen nog verstoppertje of weten iets leuks voor de kleintjes ze te verzinnen. Zo sparen ze kleingeld, zodat de kleintjes een greep in een “schatkist” mogen doen, wat ze altijd heel spannend vinden. Ook zijn ze nog wel mee geweest naar het speeltuintje in het Weteringpark.

De heer Bakker heeft op een accountantskantoor gewerkt, later op het Stadsblad in  Utrecht en tot slot bij het Utrechts Nieuwsblad.

De heer en mevrouw Bakker hebben elkaar leren kennen bij het Utrecht Nieuwsblad in Utrecht, direct  na de oorlog, Het is wel grappig dat de heer Bakker, daar later ook weer is gaan werken tot zijn pensioen. Mevrouw Bakker heeft  tijdens haar huwelijk parttime gewerkt. Zij deed de boekhouding van diverse bedrijfjes of instellingen.

De heer Bakker houdt van lichte jazzmuziek, Hij speelt piano, hoewel bij de verhuizing naar Zwolle de piano niet meer is meegegaan. Hij heeft nooit professioneel gespeeld, hooguit in een gelegenheidsbandje, maar hij is nu 88 en kan nog steeds uit zijn hoofd  spelen en improviseren.  Dit doet hij als hij de kans krijgt bij de een of andere gelegenheid.

Mevrouw Bakker is altijd erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis. Zij heeft veel gelezen en weet veel. Als de kinderen een uitje hadden (b.v. naar een kinder-voorstelling of naar de bioscoop)  deden ze eerst  een zogenaamd verplicht rondje  “culturele vorming”.  (bv. stadswandeling in Utrecht met de nodige uitleg over oude gebouwen en geveltjes’. De beide dochters plagen haar daarover nog steeds.

Mevrouw Bakker heeft de gemeente zover gekregen dat er subsidie kwam voor een koersbalmat. Zij heeft in de Zalné een Koersbal activiteit opgericht.

De heer en mevrouw Bakker zijn nog gezond. Het wordt fysiek natuurlijk allemaal minder, maar ze fietsen nog samen als ze zich goed voelen. De heer Bakker doet de dagelijkse boodschappen nog met de fiets. 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Hagenees die hier gebleven is, getrouwd met een topper uit Woerden; tuurlijk wil dat in Zwolle. Alles kan in Zwolle; van harte gefeliciteerd :D:D:D

  2. Lieve Opa en Oma,

    Wat een super leuk artikel! Ik hoorde van Marit dat het feest bij jullie op de bewuste dag zelf ook een heel groot succes was en dat de hapjes en drankjes van eerste klasse waren! Jammer dat ik zo ver woon en er niet bij kon zijn maar zondag hebben we genoten. Gefeliciteerd en ons cadeau hebben jullie binnenkort in de bus.

    Veel liefs van Ons en de klein klein kindjes 😀

Reageer