Blaas of Glory dubbelt met helden Iron Maiden

Zwolle – Vorig jaar hadden de mannen van de Zwolse heavy metal marching band Blaas of Glory nog tijd om deel uit te maken van de hele tour van het door Europa reizende metalcircus Sonisphere. Met hun akoestische jaren-dertig-hardrockbewerkingen konden ze (zelfs onverwachts op het hoofdpodium) op veel respons rekenen. Dat deelden ze met onder andere Metallica, Slipknot en Korn.

Dit jaar is hun agenda een stuk voller, waardoor alleen nog tijd is voor de grote driedaagse afsluiter in Knebworth (UK). Daar treffen zij, naast hun helden van weleer Iron Maiden, onder meer Slayer, Rammstein, Alice Cooper, Iggy Pop, maar ook het minder stevige Placebo, Skunk Anansie en Zwolse stadgenoten Delain. Het Engelse festival vindt plaats in het laatste weekend van juli.

Koud terug van de boot in Nederland stapt de band in de bus om op weg te gaan naar Noord-Duitsland voor Wacken Open Air, het weekend daarop volgend. Naast wederom Iron Maiden en Slayer, staan daar ook Fear Factory, Morley Crue en Soulfly op het program.

Ondertussen is de Blaas tot begin september zeer regelmatig tussen Vlieland en Oostende te vinden: http://tiny.cc/MapsOfGlory

Artikel delen:
Reacties 8
  1. En ze zijn op 28 juli gewoon hier in Zwolle te zien: om 16:00 uur op het Grote Kerkplein. Leuk! Ik ga er vrij voor nemen.

Reageer