Overijssel werkt aan dekkend communicatienetwerk

Zwolle – De provincie Overijssel ziet de digitale bereikbaarheid als een van de belangrijke ontwikkelingen van de nabije toekomst. Daarom onderzoekt de provincie Overijssel of het mogelijk is om een provinciedekkend communicatienetwerk te realiseren.

Dat moet een netwerk zijn dat voor elk Overijssels huishouden, bedrijf of organisatie toegankelijk is. Het netwerk moet aan de modernste eisen voldoen en het moet meer dan 20 jaar mee kunnen gaan. Bovendien moet het voor elke dienstaanbieder toegankelijk zijn. Een glasvezelnetwerk zou een voorbeeld van een dergelijk netwerk kunnen zijn, maar er zijn meerdere varianten denkbaar. De provincie wil in contact komen met bedrijven die geïnteresseerd zijn om mee te denken hoe deze ambitie samen met ons gerealiseerd kan worden. We willen met hen verkennen aan welke eisen en uitgangspunten deze samenwerking zou moeten voldoen. Om daarmee ook te verkennen welke rol de provincie zou kunnen nemen in een dergelijke ontwikkeling. Daarom hebben wij een uitnodigingsbrief gestuurd naar alle bedrijven die bij de OPTA geregistreerd zijn als landelijk opererend en/of acterend in Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Wat goed zeg Rick….een internationaal samenwerkingsverband….Maar uh, ze hebben bij allerlei projectjes verschillende samenwerkingsverbanden. In de jaren ’90 was er bijvoorbeeld als de Nederlands-Duitse grenswatercommissie. De ene keer was de samenwerking met een select aantal gemeenten, dan weer met de Noordelijke provincies, dan weer met verschillende regio’s (IJssel Vecht, Salland = ook regio?, groot-Enschede) etc etc. Vrees dat ik het allemaal niet meer wil weten, denk wel dat het inmiddels nogal onoverzichtelijk is geworden en moeilijk op 1 spoor te zetten…..heel moeilijk.

  Misschien een leuke vraag voor de PS-verkiezingen volgend jaar:
  “Hoe denkt u alle zeer divers gespreksgroepen die bijna altijd over een ander afgebakend terrein gaan, te structureren? Bedoel, anders l*l je toch gewoon langs elkaar heen?”

 2. http://www.glasvezel.nu/nieuws/002372-20100817_nlkabel-stuurt-open-brief-aan-provincie-overijssel

  Laten we hopen dat Overijssel door de mooipraterij van dhr. van Esch van NLKabel heen prikt, met z’n leugens. Voor argumenten: zie gelinkt artikel. Paar highlights:

  * De kabel kan ONMOGELIJK een goed alternatief zijn dat open en eerlijk is, puur omdat ze bijna overal gedomineerd wordt door grootgraaiers (UPC en Ziggo).

  * De claim dat ook de kabelnetten al helemaal van galsvezel zijn is ONZIN> Juist het laatste stuk naar de consumenten is een GEDEELD netwerk, waarop de frequentieruimte (bv. om internetsignalen te verzenden en te ontvangen) gedeeld wordt door tientallen huishoudens. Dit maakt concurrentie een lastig en snelheidsverlagend doel.

 3. En nee, ik ben GEEN aandeelhouden of medewerker van een glasvezelbedrijf zoals Glashart of Reggefiber. Het enige belang dat ik heb is dat ik het monopoly op breedband van de grote kabelaars zat ben (want iedereen weet dat er nu een monopoly is, omdat ADSL nooit bij zal kunnen blijven qua downloadsnelheden, laat staan uploadsnelheden).

Reageer