Zwolse parachutiste verongelukt

De Cocksdorp/Zwolle – In De Cocksdorp op Texel is een parachutiste om het leven gekomen. Het is een vrouw van 32 uit Zwolle. Ze kreeg problemen bij de landing en dat is haar fataal geworden.

De vrouw botste tijdens haar vijfde sprong tegen haar voorganger, die met zijn voeten in haar lijnen kwam. Daardoor werkte haar parachute niet goed en maakte ze een keiharde landing. Het slachtoffer maakte de sprong bij Paracentrum Texel. Ze maakte deel uit van een groep militairen die daar deze week een cursus parachutespringen volgt.

(Bron: ANP)

Artikel delen:
Reacties 11
 1. DE COCKSDORP – Op Texel is woensdag een militaire parachutiste om het leven gekomen. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Zwolle die sinds zondag met enkele andere militairen een cursus parachutespringen deed.

  Tijdens de vijfde en laatste sprong raakte ze een andere parachutist, waarna de vrouw hard op de grond terechtkwam en overleed.

  Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur bij De Cocksdorp aan de noordoostelijke kant van het Waddeneiland.

  De vrouw was van ongeveer een kilometer hoogte gesprongen en kwam in aanraking met haar voorganger, die met zijn voeten in haar lijnen terechtkwam.

  Luchtvaartpolitie

  Deze parachutist kon zich losschoppen, maar de parachute van het slachtoffer functioneerde niet goed meer, meldt de luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten na getuigen te hebben gehoord. De overleden vrouw werd in een weiland niet ver van het vliegveld aangetroffen. De overige parachutisten bleven ongedeerd.

  Of de militairen privé of voor hun werk aan de cursus waren begonnen is onduidelijk. Cursisten krijgen na de laatste sprong een certificaat. Veel militairen doen de cursus omdat ze na voltooiing een zogeheten wing op hun uniform mogen dragen.

  Paracentrum Texel is voor de rest van de dag gesloten uit respect voor het slachtoffer. De parachuteschool laat in een verklaring weten mee te leven met de familie, collega’s en vrienden van het slachtoffer.

 2. uit de tekst die Tim aanhaalt; geen reactie op Tim dus maar op het bericht

  Of de militairen privé of voor hun werk aan de cursus waren begonnen is onduidelijk.

  Boeit dat? Ik zie niet in waarom wel in ieder geval.

  Veel sterkte toegewenst voor de nabestaanden.

 3. Ik hoor net dat het slachtoffer de muzieklerares was bij de Muzerie. Een hele lieve vrouw en een hele geschikte lerares. Veel sterkte met dit verlies voor haar familie, vrienden en kennissen.

Reageer