Odeon presenteert zich Buitengewoon

Zwolle – Theater, sprookjes en muziek op het Grote Kerkplein: Odeon Buitengewoon is het gratis theaterfestival tijdens de Blauwvingerdagen in het theater Odeon en op het Zwolse stadsplein.

21-07-2010_theater_odeon_grote_kerkplein_2.jpg

Woensdagmiddag konden met name de jonge bezoekers van de Blauwvingerdagen genieten van onder meer kindertheater Trapperdetrap, het kindersprookje Spruitje Speelt, vertelster Margreet Dantuma en de Zwolse drumfamilie uit Senegal Diop Percu.

21-07-2010_theater_odeon_grote_kerkplein_1.jpg

21-07-2010_theater_odeon_grote_kerkplein_3.jpg

Bij ‘Trapperdetrap – de magische 3’ stelden drie topartiesten zich voor. Stefan Klankenstein toverde wonderlijke melodieën uit zijn ‘de Tritaar’. Thijs Toverbol haalde halsbrekende toeren uit op zijn snelle BMXcrossfiets. Peer Magiga veranderde van verteller in goochelaar, tovenaar, motormuis en ‘droomwaarmaker’. Samen betoverden ze het publiek met prachtige liedjes, komische dialogen en verhalen met een verrassende ontknoping.

‘Spruitje Speelt – Hoe ruikt de Zon?’ was een modern sprookje over de grote avonturen van de kleine huismier Mona Minium op de eerste dag dat ze naar buiten mag. Vol spannende, grappige maar ook ontroerende momenten.

In De Achtertuin vertelde Margreet Dantuma het verhaal van de rijke Madelon van Kemenda uit een hippe villawijk. Haar buurtgenote Thérèse komt op bezoek. Het gaat mis als Madelon haar plannen voor een grote verbouwing van de achtertuin bespreekt.

‘Diop Percu’ was een familievoorstelling met traditionele muziek, dans en cultuur door muzikanten en meesterdrummers van de Sing-Sing Rythmes familie uit Senegal.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Tuurlijk, die groep hoorde hierbij. Was de laatste act

  Die show (die Gezellig hopelijk ook heeft gehoord en gezien op het Grote Kerkplein) vond ik geweldig!

  DIOP PERCU
  De originele muziek uit West Afrika
  Senegal met name
  De Familie Diop is een traditionele muzikantenfamilie uit een oud geslacht; MEESTERdrummers van de Sing-Sing Rythmes-familie.

  http://www.dioppercu.com

  Over muziek, dans, energie, passie, ritme en kracht….en nog veel meer!

Reageer