Fietsers bekeurd in voetgangerszone Stadshagen

Zwolle – Op woensdagmiddag 21 juli zijn op de Wade, het winkelcentrum in Stadshagen, vijf fietsers bekeurd voor het fietsen in de voetgangerszone.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden en winkelend publiek houdt de politie hier controles.

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Bericht door Joska, op 22 juli 2010 om 11:01
  Mijn broek zakt af….

  Waarom? Is toch vervelend!?! Je hebt net je fiets netjes geparkeerd en wordt door één of ander lomp sujet half van de sokken gereden terwijl je aan het winkelen bent!

 2. Bericht door zusenzo, op 22 juli 2010 om 11:11
  Postbodes gaan ook bonnen krijgen.

  En worden allemaal op straat gekiepert door tnt.

 3. Gewoon allemaal gaan/blijven fietsen. Op de Jufferenwal worden automobilisten in een voetgangersgebied niet bekeurd om het niet te handhaven is (uitspraak van de politie). Dus als we allemaal maar masaal overtredingen begaan, dan houden de bonnen vanzelf wel op.

 4. @Fietser,

  Ja zo bereiken we er echt wat mee… NOT. Ik zou zeggen probeer het maar even uit, na een aantal van dat soort domme bonnen stop je er echt wel mee.

  Als bewoners en mensen die daar winkelen klagen dan gaat de politie meer inzetten op handhaving. Lijkt mij een logisch gevolg.

 5. @Wouter
  Binnen de stadsgracht wordt nauwelijks op iets gehandhaafd. ja, een zwerver die op een bankje een biertje drinkt kan een bon van 45 euro krijgen, dat is een makkelijk slachtoffer. Handhaven op 30 km snelheid, met auto, motor of bromfiets door een voetgangersgebied rijden, openbare dronkenschap, noem maar op, NOT (is niet te handhaven volgens de politie).
  Dus de strekking van het verhaal van Fietser is dat als er maar genoeg overtreden wordt, de politie niet meer handhaaft. Dat zegt dus niets over wat de “burger” zou moeten nalaten, maar vooral wat de politie zou behoren te doen.

 6. Ik heb de agenten gisteren zien schrijven. 3 van de 5 heb ik op de bon geslingerd zien worden.

  Wat ik wel frappant vind is dat juist die fietsers, die na sluitingstijd van de ‘gewone’ winkels maar nog wel binnen openingstijd van de supermarkten op de bon geslingerd werden. Het was op dat moment erg rustig. Beter zou het zijn als ze in ieder geval ook zouden controleren op momenten dat de noodzaak groter is: op drukkere momenten tijdens reguliere openingstijden van _alle_ winkels.

  Maar als het verhaal van Fietser waar is… diepe zucht in dat geval….. :o:(

 7. Dat was triestigheid troef idd. Gister 17.50 ongeveer. 2 agentjes bonnetjes uitdelen. Kwam van Elles en eerst de sympatieke beveiligert tegen, hij groettte al met een grotere greins als anders haha .Dacht; op je hoede…zag gelijk daarna 2 jochies bonnetjes uitschrijven. Met de fiets aan de hand gevraagd of dit moest omdat het ook in Zuid gebeurde? Of ze geen boeven moesten vangen: Nee, begreep ik, ze mochten alleen bonnetjes uitschrijven! Fietsen ging overigens (zoals altijd) uiterst veilig…..ruimte zat. Meldde die snuiter voor de C1000 nog (oprecht) dat ONZE beveiligert het alleen ook wel redde: Ja maar er zijn klachten gekomen. Ik: Maar ik vind het wel donders sneu voor dat mannetje die je nu net een dikke prent geeft puur om je quotem te halen….Wéét niet eens het antwoord meer. Thuisgekomen hadden ze het er ook over, vriendinnetje was ook door de mazen geglipt….maar asjeblieft zeg: Ga nou geen problemen maken waar ze er niet zijn! Daar is verdeurie al een “landelijk politieke lijst” voor!

  Natuurlijk fietste men, waaronder ik, er 3 vette Zwolse kwartieren later weer gewoon door. Die pliesie werkt echt na 18:00 niet meer: lachertje en klanten wegjagen. Als ik 1x een prent krijg (voorop gesteld, als ik daar fiets dan fiets ik er veilig!) fiets ik naar C1000 W.holte, naar WC AA-landen of naar Jumbo (sowieso de prettigste winkel).

 8. Plantman, deze beschrijving van een tokkie ben ik niet van je gewend, hoe ziet een

  één of ander lomp sujet

  er uit en is het altijd een man of kan een vrouw ook?

 9. Ze halen de benaming “lomp sujet” op zich door gedrag, niet door uiterlijk. Kan man of vrouw zijn…maakt allemaal niet uit.

  Mensen moeten eens leren respecteren dat het onprettig kan zijn voorbij gefietst te worden als je rustig door een winkelstraat loopt. Bovendien zijn alle winkelstraten gemakkelijk te omzeilen als je wil fietsen. Fiets gewoon die paar meter meer!

  Laten we het anders eens omdraaien… Hier (maar ook in het andere topic) wordt telkens de vraag gesteld waarom het een probleem is om te fietsen. Maar waarom is het eigenlijk voor de fietsers een probleem af te stappen en te lopen?!?

  Gisteren nog even naar de AH in Zuid geweest. Je ziet mensen nog steeds fietsend naar de AH gaan en daar de fiets parkeren. Maar je ziet ook mensen die netjes afstappen bij het bord waar de voetgangerszone begint; hun fiets parkeren in de fietsenrekken en naar de AH lopen. Ik zie er geen probleem in! Het is een klein moeite!
  Wel jammer, dat het nodig is de nieuwe winkelstraat te ontsieren met een groot geel bord waarop staat “VOETGANGERSZONE”. (Recht onder het bord wat al aangeeft dat het een voetgangerszone is…alsof een groter bord wel helpt!)

 10. I know… Ik weet ook wel hoe het overkomt. Daarom wilde ik in mijn vorige post ook eigenlijk juist noemen dat we anderen netjes zagen afstappen, de fiets parkeren en naar de AH zagen lopen. (Wat overigens een feit is) Dat we dat zelf ook doen wilde ik niet noemen.

  Ik vind dat je het nog netjes aanpakt. Ik ben ook regelmatig behoorlijk aangevallen, omdat mensen het idee hebben dat ik mezelf als perfect zie en alleen maar commentaar heb op anderen. Niets is minder waar! Ik heb wel veel commentaar, maar ben zelf verre van perfect! Wel probeer ik me zoveel mogelijk aan de regels te houden, belazer verzekeringen niet, belazer de gemeente niet door te frauderen met belastingen en uitkeringen. (Om maar wat puntjes aan te halen die hier regelmatig aan de orde komen.)

  Dus nogmaals: ik maak ook fouten. Maar laten we wel vooropstellen, dat er niets verkeerds mag zijn met “veel goed doen”.

 11. Mooi streven idd Plantje: zo goed mogelijk doen. Geloof ook heilig in: “Wie goed doet, goed ontmoet” 😉

  Dit was je testvraag voor het ministerschap van Justitie (zie alg.log) van harte Plantje, neem toch wel aan dat ik ook namens QM en Verdieping mag spreken :D:D:D

 12. Wel zeikers in stadshagen,dan zeuren over auto’s die door het parkeerdek rijden nu fietsers.Volgende keer voetgangers die te veel praten geluids overlast??

 13. natuurlijk is er geen speld tussen te krijgen wanneer een agent aangeeft alleen maar de wet te handhaven, maar ik vraag me af of dit het probleem gaat oplossen.
  Het ziet er inderdaad wat sneu uit zo’n aktie. Zeker op het moment dat er vrijwel geen kip meer rondloopt.
  Onze beveiliger (de man met grijns en iets te korte broek) kan het volgens mij prima zelf af.
  Wel goed nieuws dat de politie na wat klachten gelijk in akie komt. Dat schept verwachtingen! Al hoop ik van harte dat het niets te maken heeft met het eerder genoemde bonnen-quotum.

 14. Plantje, je lijkt me een hele aardige kerel maar ben je je er wel van bewust dat je regelmatig schrijft als een modelburger die alles goed doet?

  Dick geloof me dat is ie niet! Ik weet niet meer hoe de weg heet maar daar bij de Marsweg kwam de heer Plantje mij op een vrijdag morgen (weet niet meer precies hoe lang geleden) rond half 8 met een gang voorbij, ik reed 50 en de plantman kwam mij aanzienlijker harder voorbij.;)

  Zwarte Leon toch Plant?

 15. Ik snap al dat commentaar niet..

  Er zijn minimaal twee feiten:
  -Verkeersregels zijn bedacht en daar moeten we ons aan houden.
  -De Politie treedt volgens veel mensen op de verkeerde manier op en vangt geen boeven.

  Het lijkt mij toch zeer helder dat een overtreding een bon op kan leveren, of is dit iets nieuws?
  Dat risico neem je zelf.
  Als je niet fietst waar het niet mag heb je geen enkel probleem.

  Verder blijken er klachten te zijn. In Zuid kan ik mij dat voorstellen en ik ben absoluut niet de enige.

  Niet allen fietsers rijden je van de sokken, maar scooters en zelf motorfietsen komen er aan te pas.
  En vergeet ook de scootmobielers niet die > 6km/u scheuren.

 16. Dick geloof me dat is ie niet! Ik weet niet meer hoe de weg heet maar daar bij de Marsweg kwam de heer Plantje mij op een vrijdag morgen (weet niet meer precies hoe lang geleden) rond half 8 met een gang voorbij, ik reed 50 en de plantman kwam mij aanzienlijker harder voorbij.

  Zwarte Leon toch Plant?

  Zwarte Leon inderdaad. Er rijden er meer in Zuid. Maar dat kan ik goed geweest zijn. Ik rijd namelijk bijna altijd en overal te snel. Behalve bij wegwerkzaamheden. Maar dat is ook niet iets waar ik doekjes om wind.

  Maar goed…je hebt me betrapt 😉

 17. Niets geen respect. Plantje is zowaar de grootste moraalridder die de stad Zwolle kent. Als er één ding erger is dan politie-agenten die voor allerlei futiliteiten boetes uitschrijven, dan zijn dat wel de brave borsten.

 18. Bericht door K.G., op 23 juli 2010 om 03:39
  Niets geen respect. Plantje is zowaar de grootste moraalridder die de stad Zwolle kent. Als er één ding erger is dan politie-agenten die voor allerlei futiliteiten boetes uitschrijven, dan zijn dat wel de brave borsten.

  Precies de reactie die ik wel van iemand verwacht had. Je doet dus nu net alsof ik denk zelf nooit fouten te maken. Vindt ervan wat je ervan wil vinden.

 19. Oh ik stoor me er niet aan hoor.

  Ik rijd namelijk bijna altijd en overal te snel. Behalve bij wegwerkzaamheden. Maar dat is ook niet iets waar ik doekjes om wind.

  dus zij kan me er ook gewoon op aanspreken

 20. Bericht door K.G., op 23 juli 2010 om 03:39
  Niets geen respect. Plantje is zowaar de grootste moraalridder die de stad Zwolle kent. Als er één ding erger is dan politie-agenten die voor allerlei futiliteiten boetes uitschrijven, dan zijn dat wel de brave borsten.

  Dus het is erger om aan de regels te houden dan om ze te overtreden?

  Ik vind het bijzonder jammer dat mensen ondanks een verbod toch iets doen (willens en wetens) en dan na een terechte boete roepen dat de politie boeven moet vangen. In feite is de overtreder een boef(je). Dus terecht.

 21. 17 jaar oude grijs/blauwe tipo;) Maar ik kom de laatse weken al niet meer in dat deel van Zwolle op dat tijdstip, zit nu in nieuwe toren van electrabel dus richting voorsterpoort;)

 22. Bericht door dick, op 20 juli 2010 om 13:30
  Van kinderen kan ik nog begrijpen dat ze zo onnadenkend reageren als sommigen. Hadden de opvoeders maar moeten bijsturen. Maar opvoeders zelf die zelfs de verantwoordelijkheid nog bij de gemeente leggen
  Eigenlijk roeptoeteren tegen hun kids: doe lekker joh, skijt aan bordjes.

  Bericht door dick, op 22 juli 2010 om 13:48
  Dat was triestigheid troef idd. Gister 17.50 ongeveer. 2 agentjes bonnetjes uitdelen. Kwam van Elles en eerst de sympatieke beveiligert tegen, hij groettte al met een grotere greins als anders haha .Dacht; op je hoede…zag gelijk daarna 2 jochies bonnetjes uitschrijven. Met de fiets aan de hand gevraagd of dit moest omdat het ook in Zuid gebeurde? Of ze geen boeven moesten vangen: Nee, begreep ik, ze mochten alleen bonnetjes uitschrijven! Fietsen ging overigens (zoals altijd) uiterst veilig…..ruimte zat. Meldde die snuiter voor de C1000 nog (oprecht) dat ONZE beveiligert het alleen ook wel redde: Ja maar er zijn klachten gekomen. Ik: Maar ik vind het wel donders sneu voor dat mannetje die je nu net een dikke prent geeft puur om je quotem te halen….Wéét niet eens het antwoord meer. Thuisgekomen hadden ze het er ook over, vriendinnetje was ook door de mazen geglipt….maar asjeblieft zeg: Ga nou geen problemen maken waar ze er niet zijn! Daar is verdeurie al een “landelijk politieke lijst” voor!

  Natuurlijk fietste men, waaronder ik, er 3 vette Zwolse kwartieren later weer gewoon door. Die pliesie werkt echt na 18:00 niet meer: lachertje en klanten wegjagen. Als ik 1x een prent krijg (voorop gesteld, als ik daar fiets dan fiets ik er veilig!) fiets ik naar C1000 W.holte, naar WC AA-landen of naar Jumbo (sowieso de prettigste winkel).

  Wat is nu het verschil tussen de borden negeren bij de wplas of de borden negeren bij het wkc stadshagen?

 23. Dus het is erger om aan de regels te houden dan om ze te overtreden?

  Ik vind het bijzonder jammer dat mensen ondanks een verbod toch iets doen (willens en wetens) en dan na een terechte boete roepen dat de politie boeven moet vangen. In feite is de overtreder een boef(je). Dus terecht.

  In aanvulling daarop: als ze mij flitsen of aan de kant zetten hoor je mij ook niet piepen. Ik kan er wel van balen. Maar ALTIJD in de wetenschap dat ik het volledig aan mezelf te danken heb!

 24. Bericht door Plantje, op 23 juli 2010 om 06:36
  In aanvulling daarop: als ze mij flitsen of aan de kant zetten hoor je mij ook niet piepen. Ik kan er wel van balen. Maar ALTIJD in de wetenschap dat ik het volledig aan mezelf te danken heb!

  Kijk! Precies de eigenschap die ik met je deel. Af en toe best de fout ingaan, maar niet miepen op wie dan ook behalve jezelf. In Nederland zijn de regels voor 99.9% gewoon enorm helder. Als je ze dan alsnog overtreed (willens en wetens), durf dan ook de consequenties te aanvaarden.

  En als je het niet eens bent met de regels, probeer ze te veranderen via je politieke woordvoerder.

 25. @ Ed; borden negeren is ook een uitdaging natuurlijk, zeker als je ervan overtuigd bent dat je het absoluut veilig doet. Al staat hier hooguit één tot geen bord. Ik heb ze toch ook gelijk aangegeven; die beveiliger kan het hier uitstekend aan. Werd bevestigd….en: als ik een bekeurig krijg zal ik em accepteren. Zeg ik natuurlijk ook tegen mijn kids: zelf betalen! Maar mij zien ze hier dan niet weer en we verteren hier heel wat in de week met zijn -en. Nee, da’s geen dreigement. Zit ook in mijn karakter….net iets harder rijden als toegestaan enz. Foute karaktertrek, maar ’t is me al snel te saai. Brugspringen heb ik ook wel eens gedaan natuurlijk, maar stoer doen (wie durft het meeste) terwijl het bewezen gevaarlijk is? ….nog erger: als er wat gebeurd ANDEREN de schuld geven….vind ik niet alleen jammer, maar ook uiterst triest en gebrek aan opvoeding. Hoe sta jij in al deze items?

 26. Tjonge, de dooddoender ‘moraalridder’ vliegt hier weer ergens rond.

  Het is niet tegen mij gericht maar dat had het soms best kunnen zijn.

  Niemand is ‘vromer dan de Paus’, zelfs de Paus zelf niet. En we kennen de teksten uit de Bijbel vast wel ‘wie vrij van zonde is werpe de eerste steen’ maar toch heb ik niet de behoefte om me aan die laatste regel te houden. De eerste is ook op mij van toepassing.

  Maar wil dat dan zeggen dat ik (of Plantje of wie dan ook) niet mag zeggen hoe de regels in elkaar zitten?

  Persoonlijk zie ik liever iemand die weet wat de regels zijn maar ze soms willens-en-wetens overtreedt en vervolgens zonder mopperen op de blaren gaat zitten dan iemand die de regels niet kent en vervolgens gaat lopen roepen dat de politie maar boeven moet gaan vangen.

  Nog erger vind ik degenen die weten hoe het moet, het vervolgens niet doen en dan ook nog eens de gebeten hond spelen.

  Wat Plantje doet hier op het weblog heeft volgens mij niets te maken met moraalridderig gedrag maar gewoon zeggen hoe de regels zijn (en ook ruiterlijk toegeven dat hij ook niet perfect is)

 27. Ik lees een aantal keer dat het hier zou gaan om de zogenaamde ‘bonnen quotum’. Dit is echt iets van een aantal jaren geleden maar wordt toch iedere keer weer aangehaald. Volgens mij wordt de politie tegenwoordig niet meer afgerekend op het aantal bonnen wat wordt uitgeschreven. Ze hadden zelf ook wel door dat dat een imago killer was.

 28. als ik een bekeurig krijg zal ik em accepteren

  Maar mij zien ze hier dan niet weer en we verteren hier heel wat in de week met zijn -en.

  Dat is toch een vorm van niet accepteren. Er staat toch een verbod? Dan zijn de regels toch simpel?

 29. Hoe sta jij in al deze items?

  Een (normaal) mens is ten alle tijden verantwoordelijk voor zijn doen en laten.
  Dus regels (bewust) overtreden is eigen verantwoordelijkheid.

 30. Ed, volgens mij (en vele, zeer vele stadshagenezen) is de discussie: Kan de sympatieke, doch streng en rechtvaardige beveiliger het alleen af in de zeer breed opgezette promenade….oder nicht.

 31. Volgens mij is het quotem er ook af….Toch zal de politie landelijk een heel groot bedrag binnen moeten tikken op “bekeuringen” lijkt me. Waarom?

  Omdat die inkomsten ongetwijfeld begroot zijn?

 32. Ed dat (benieuwd naar de definitie) normaal mens en verantwoordelijk, klopt natuurlijk. Geldt natuurlijk ook voor je eigen voorbeeld: ut spingbruggetje. En bij de voetbal, je kent de nieuwe voetbalwet (ik ook nog niet, maar lees goede kritieken).

 33. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 12:33
  Ed, volgens mij (en vele, zeer vele stadshagenezen) is de discussie: Kan de sympatieke, doch streng en rechtvaardige beveiliger het alleen af in de zeer breed opgezette promenade….oder nicht.

  Zo’n beveiliger is er toch niet om de wet te handhaven?!?

 34. Zo’n beveiliger (met gezag en aanzien) is goud waard Plantman. Bovendien is het niet zomaar een beveiliger….het is ONZE beveiliger; tevens in het bezit van humor.

 35. Goeie voorzet potentieel minister Just…..

  Die beveiliger wordt door Corus betaald…..
  De politie kost de winkeliers nixxx…..Bovendien zijn de klagers weer tevreden gesteld. Natuurlijk, da’s ’t spel.

  Maar ze blijven wel van ONZE beveiliger af.

 36. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 12:33
  Ed, volgens mij (en vele, zeer vele stadshagenezen) is de discussie: Kan de sympatieke, doch streng en rechtvaardige beveiliger het alleen af in de zeer breed opgezette promenade….oder nicht.

  Nee, aangezien de beste man zeer vriendelijk lacht maar totaal niet uikijkt waar hij loopt. 😉

 37. @ Ed, 13:42 klopt, daarom is’t ook zo gezellig met onze beveiligert.
  13:43, wel saai zoveel normale mensen. Maar we zullen het er mee moeten doen 😉

 38. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 09:43
  Wat is je punt WF?

  Dat ik het te zot voor woorden vind dat je wordt afgerekend op opmerkingen die in lijn liggen met de regels/wetten.

Reageer