Het weer: wolken

Zwolle – Vrijdagochtend is het fris en lokaal komt nog een mistbank voor. In de loop van de ochtend verschijnen er enkele stapelwolken. In de loop van de dag groeien de stapelwolken uit tot buien en in het zuiden en oosten is dan ook onweer mogelijk.

 22-07-2010_weerfoto_watertjes_zwolle-zuid.jpg
Zwanenfamilie in Zwolle Zuid

De wind is vrijdagmiddag meest noordelijk van richting en is boven land zwak. Aan de noordwestkust is de wind matig tot vrij krachtig van kracht. De temperaturen lopen uiteen van 20 graden in het noorden van het land tot 24 graden lokaal in Limburg. ’s Avonds verdwijnen de buien en klaart het op. De nacht naar zaterdag verloopt overwegend helder. Zaterdag bouwt zich vanuit de Azoren een hogedrukgebied op. Het is droog en vrij zonnig, maar in de loop van de dag verschijnt er wel wat bewolking. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind aan de kust, in het binnenland is de noordwester meest zwak van kracht. Het wordt 19 tot 24 graden.

Zondag draait de wind weer naar het westen en voert wat warmere lucht aan. Dit is in de temperatuur nog niet direct te merken, want de maxima liggen zondag tussen 19 en 22 graden. In het weerbeeld is het wel te zien, want de bewolking neemt toe en er is ook kans op wat lichte neerslag.

Maandag en dinsdag lopen de temperaturen weer iets op naar 21 tot 24 graden. Ook de dagen er na zet de temperatuur de stijging door, maar tropische temperaturen worden er niet verwacht. Het is wisselend bewolkt en elke dag is er kans op een bui.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer